PDA

Zobrazit plnou verzi : Poraďte jakou TV 16:9

Krtek
06-08-2005, 09:23
Chtěl bych koupit TV 16:9. Máte někdo nějaký tip co by se dalo kopupit?
Co třeba tohle:

http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=22744
Má ji někdo ?

Nebo možná něco od Panasonicu ? Víte o něčem lepším ??? (nechci plasmu ani LCD)
Taky by mě zajímalo, jakou uhlopříčku má na těchto TV obraz 4:3 bez deformace. Není moc malej ???

Milosbb
06-08-2005, 09:57
Ten SONY by som bral.
A obraz 4:3 bude maly, ak ho das do miestnosti 10x10 m :-D. Ale ak byvas v panelaku a ten TV bude v miestnosti 5x4 m, tak sa nemusis obavat, bude to stacit.

Krtek
06-08-2005, 12:11
No já mám místnost 5x4 m jak píšeš. Přesto by mě zajímala uhlopříčka 4:3 a taky kvalita obrazu. Někde jsem četl, že 100 hz technologie nějak snižuje kvalitu obrazu. Obraz sice nebliká, ale kvalita nebo ostrost je horší. Nevím co je na tom pravdy...

redburger
06-08-2005, 12:26
Kamos kupil thomsona teraz je to u nas za 28 tacov
u vas v cr menej.
4:3 je v pohode velkost aj podla mna.
dvdcka mu na tom idu krasne,ale jak tam dam dvd z kamery,tak ten obraz je na blitie...kameru mam sice lacnu a video sme skusali len take pri slabom osvetleni,ale bolu tam same kocky a neviem co, horsie jak na monitore.a na mojej tv - 55 cm, 50 hz 12 rokov stara to nerobi.tam je obraz v pohode :-?
asi to bude spracovanim obrazu abo jak....zas kamos iny ma stary sony z cias ked to stalo 70 000 korun 72cm - a tam video z mojej kamery vyzera fasa - a ma prave sonaka...ale ta tam ma aj vga vstup a co ja viem co...
ale oki :moj zaver: bral by som tu telku...i ked ja sa chystam na projektor,ale to az po plastovom okne do izby,taze tak najskor o rok 9-)

exTNT
06-08-2005, 12:57
Jenom k těm rozměrům obrazu: mám 32 palcovýho filipse a aktivní část obrazovky má ve formátu 16:9 úhlopříčku 76 cm a ve formátu 4:3 64,5 cm (zhruba jako 25ti palcová TV 4:3).
Že by měl být 100 Hz obraz míň ostrý se mi moc nezdá - ta moje TV je 100 Hz a obraz je v pohodě. Spíš se občas vyskytly takový názory u lidí, co srovnávali obraz na 21 a 32 palcovejch obrazovkách - ale tam je důvod jasnej - každá chybička v obraze se na větší obrazovce projeví víc...
Jinak soňáky mám rád, ale dneska v těch obrazovkách zas takovej rozdíl není, jak je na tom LG? Pokud vím, maj velmi agresivní cenovou politiku, protože se snažej obsadit trh a vytlačit konkurenci a nejsou špatný...

Krtek
06-08-2005, 14:06
Elektronika od LG mě moc nepřesvědčila. Možná dražší modely, ale levnější DVD, kazeťáky a pod. jsou pěkný šméčka.

Ještě by přicházel v úvahu Panasonic.

redburger
06-08-2005, 14:47
exTNT ...jj kazda chyba sa viac zvacsi....kamosovi napriklad aj tv ide o nicom mam pocit...
ja neviem......a ten sonak druheho kamosa,je sice len 72 ka ale tam je paradny obraz.neviem cim to je.
skorej mam pocit, ze neni 82 jak 82,mas za 25 ale aj za 50 tisic.a zo srandy to nebude.
neviem mozna lepsie korekcne obvody a co ja viem co.....
ale hovorim :na dvd filmy velka obrazovka - parada.....
prweco kamosovi ten thompson dava obraz aky dava na tv a moje dvd to neviem no....i ked da sa na to kukat v pohode.......len toto,ze na mojej 21 pal. - to vyzera setko v pohode bez vynimky :-?
ale asi to bude tym zvacsovanim obrazu abo co.

mirekv
06-08-2005, 15:19
Montovali jsme nějaké větší plasmovky a tam je už řádný rozdíl mezi Czechlinkem a "klasickým" pozemním příjmem. Přitom pozemní příjem je jinak OK, ovšem signál ze studia jde složitější cestou a každý komponent si něco přidá.

ODSakEda
06-08-2005, 22:48
Krtek -kup si co největší obrazovku a to 4:3 a Panasonic 100Hz Quintrix, nebo SONY a taky 100Hz! žádnej jinej krám neber a 16:9 teprve ne!

Krtek
06-08-2005, 23:36
Krtek -kup si co největší obrazovku a to 4:3 a Panasonic 100Hz Quintrix, nebo SONY a taky 100Hz! žádnej jinej krám neber a 16:9 teprve ne!

Právě že 100hz Panasonica uhl. 72 cm jsem prodal tchánovi. Byl jsem max. spokojenej, jenže když koukám na DVD, tak ten obraz je pořád malej. Na TV vysílání se vůbec nedívám, snad jen na publicistiku a zprávy. Ale dost koukám na DVD. Mám hodně drahý a taky dobrý domácí kino, a ta TV byla nejslabším článkem. Proto chci 16:9

ODSakEda
07-08-2005, 00:12
Krtek i ta bude nadále nejslabším článkem...

redburger
07-08-2005, 06:27
potom kup projektor - neska kupis kolo 30 tacov slovenskych.a je to.
a na kino postačujuci......800 na 600
sice nie najlepsie za bieleho dna sa to zrejme bude dat pozerat,ale to vyriesis vonkajsimi zaluziami :-D

redburger
07-08-2005, 06:33
ODSakEda
a preco je to tak, ze tie 16:9 telky su take slabe podla teba???
to by ma fakt zaujimalo teda.neze neverim,ale predsa len.tiez tu patris medz odbornikov,tak povec nejake informacie,preco si nekupovat tru telku.ja si sice brusim zuby na projektor,ale to az casom.no o tej telke ma to zaujima :-?

Krtek
07-08-2005, 09:49
ODSakEda
a preco je to tak, ze tie 16:9 telky su take slabe podla teba???
to by ma fakt zaujimalo teda.neze neverim,ale predsa len.tiez tu patris medz odbornikov,tak povec nejake informacie,preco si nekupovat tru telku.ja si sice brusim zuby na projektor,ale to az casom.no o tej telke ma to zaujima :-?

Eda prostě nemá širokoúhlý zrak. 9-)
Co se týče projektoru, tak do toho bych nešel. Za těch 30 tis. to nebude nic moc a taky na něj nemám prostory. Co jsem viděl projektory, tak to bylo většinou na :-k. Ostrost žádná....A ty co mají slušnej obraz, tak jsou zase moc drahý...Nejraději bych samozřejmě bral plasmu, jenže ta je hodně drahá. Normální TV 16:9 je pro mě optimální řešení...

redburger
07-08-2005, 10:12
ja som videl v obchode ten epson,co tuto vedla v reklame nuka alzasoft...
a celkom sa dalo....ono..iste, ze ked sa na to kuknem takto ,tak ano,nieje to nic svetove,ale zas na filmy podla mna netreba neco extra.
a ked vezmem do uvahy,ze obraz je celkom velky,tak fajn...
nooooooo ono zase plasmy a lcd so slusnym rozlisenim tiez stoja dobry peniaz.
napriklad vcera mi dosiel letak z datartu a tam novy plazmovy tv philips uhlopriecka 106 a rozlisenie 852 na 480.....ta to nieje nieco neviem ake svetoborne - a cena 80 000 sk.
ta potom mi fakt pride radsej ten projektor - 800 na 600 za 30 000,abo ne? :-?

ODSakEda
07-08-2005, 10:22
redburger No protože celý systém nejen TV vysílání, ale i rozhraní, pokud telka nebude mít DVI nebo alespon VGA (a proč by to měla mít když i zobrazování na opbrazovce a počet řádů není jiný než PAL!), je v normě PAL???!!!!!... (sant mimo DVDplayer, co již začínají mít VGA OUT!

-Stejně nejde zpracováním video signálu (ted nemám namysli anténního signálu) o systém 16:9, ale zase jen 4:3! Ale o zoom, kdy nedojde ani tak k roztažení videa do stran, ale skutečně o takový zoom všemi směry, že se zdánlivě roztáhne jednak do stran a černé pruhy se jakoby oříznou. Neoříznou! jsou defakto jen mimo obrazovklu!...

- Tedy telka s obrazovkou 16:9 i film z DVDplayeru, která je v digitálním rozlišení stejně 4:3 (!) a po analogových rozhraních leze také videosignál 4:3..., zazoomuje a tím to přes celou obrazovku akurát.
-No akurát, jelikož je v tom poměru stran bordel(nikdy to není přesně 16:9 a stejně jsou i širší formáty), stejně tam nějaký pruhy budou a nebo bude kousek obrazu bude chybět. paprsek telky stejně projistotu kreslí (zabíhá, vychyluje se) vždy kousek jakoby zaroh, s překrytím, aby nebyli viditelné zbytky černých, nebo světlých zrnících a nepřesně rovných okrajů videosignálu.........

-do tohoto režimu je nutné telku ručně pokaždé přepnout!!!... Koukášli jen na filmy z DVD jako Krtek, budiš... Ale!!! Neskočíšli střemhlav po ovladači a po filmu "16:9" budeli pokračovat video 4:3, budeš mít kus obrazu mimo obrazovku! Nebo v případě režimu 16:9 oddeformováním z DVD playeru (ten film je skutečně 16:9, ale na DVD je nahrán sice v poměru stran 16:9 ale v poměru pixelů zase jen 4:3 (720x576) a to deformovaně) , neb zoom se používá spíše u live vysílání u filmů s okraji (nikoli skutečně i vysílaném 16:9, pruhy jsou součástí obrazu jako černá barva!, jinak než 4:3 to TV vysílání ani neumí!), budeš mít placatý ksichty!!!

-rekapitulace: u obrazovky 16:9 v systému nejen vysílání PAL a tedy 4:3, čekejte neustálé střemhlavé skákání po ovladači a přepínání aspect ratio a až vás to přepínání omrzí (poředevším hudební video klipy maj různé poměru stran čistého obrazu a různé černé pruhy a v nich i texk a j., sat. stanice ARTE má dokonce šikmé černé pruhy!), čekejte jen deformované ksichty a u sportu míč a nebo chybějící obraz shora a sdola a tím nejen logo stanice, ale třeby i výsledkly a titulky!................................... :-k
-Nebo?! Necháš to stále v režimu 4:3 (to přepíníní vzdáš!) a pak bude uprostřed sice nedeformovaná obraz 4:3 a po stranách pruhy a v případě obrazu z pruhy se bude uprostřed obrazovky krčit obdélníček obrazu s pruhy ze všech stran a ne větší než na stejně vysoké telce 4:3... To jsis ale pak nemusel kupovat TV systém 4:3 s jen(!) obrazovkou fyzicky 16:9! :-E
Pozoruj tu vlevo dole: ne telku 16:9, ale přesněji řečeno telku jen s obrazovkou 16:9!
http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id1123_1.jpg
http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id1124_1.jpg
http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id1127_1.jpg

Krtek
07-08-2005, 11:47
Edo, já psal, že mě TV nezajímá. Koukám jen na správy a na publicistiku. Ta jede stejně 4:3 a nevidím důvod, proč to pouštět na ploše 16:9. Jak píšeš, ty ksichty by byli natažený, což je pravda. Pokud si tam nechám režim 4:3, pak budu mít po stranách sice svyslé pruhy, ale obraz bude nedeformovaný jako na tom Tvém 7. obrázku, a navíc bude mít viditelnou uhlopříčku 65 cm, jak psal exTNT. To úplně stačí. Ten můj Panasonic měl 70 cm. Jak píšu. Chci to hlavně na DVD..

redburger
07-08-2005, 11:57
jo Eda,pecital som si dobru prestrelku na tej teme - ci kupit lcd tv abo ne, myslim ze tam si dost presadzoval tieto nazory...
v kazdom pripade ale - dvd na 82 ide celkom fajne a ak je to priorita...preco nie.....
inak neviem kde sa mam priklonit,jak to je naozaj,lebo kazdy pisal, argumentoval a tak.....

redburger
07-08-2005, 11:59
hej no,ale ak presahuju dvd,tak to nevadi-tak je?
inak s tebou suhlasim,ze ak sa ten pomer prepina vio vysielani,ze v tom moze byt poriadny zmetok.

mirekv
07-08-2005, 12:10
Tohle se tu řešilo už několikrát, kdo si pouští hlavně DVD, koupí si 16:9, kdo TV, tak 4:3, filmů 16:9 je v TV jak šafránu. Pokud je to 1:1, tak bych ještě pořád preferoval 4:3, milejší jsou mi pruhy zespoda/zvrchu, než z boku.

redburger
07-08-2005, 12:27
mirekv
tak tak......presne. prvu vetu si trafil

exTNT
07-08-2005, 12:39
Takže, podle klasické Edovy demagogické argumentace by se mohlo zdát logický, že když máme na dálnicích max. povolenou rychlost 130, nemá smysl si kupovat rychlejší auto, přece... :-E Ale principielně Edovy argumenty chápu, i když je nesdílím, pouze bych poupravil jednu nepřesnost: určitě to nebude umět jenom moje TV, ale přepínání formátu obrazu se dá navolit "automaticky", kdy TV sama v případě, že se nahoře a dole objeví černé pruhy přepne do zobrazení 16:9, 14:9 nebo jiného adekvátního a po změně formátu (skončení filmu) se opět přepne na 4:3. A děje se to prakticky okamžitě, takže třeba v reklamním bloku si širokoúhle natočený reklamy užiju 16:9. :-E
Navrch má moje (a opět určitě i jiný) TV možnost volby formátu "superzoom", kdy pořady vysílaný 4:3 roztáhne od středu ke krajům progresívním způsobem, tedy kolo je vprostřed obrazu kulatý, ale čím dál ke kraji obrazu, tím je z něj větší elipsa - ovšem stejně to důležitý je obvykle uprostřed, nicht wahr?
No a pořád je lepší koukat na 4:3 s černejma okrajema na stranách, než na "nudli" filmu s černejma okrajema nahoře a dole. Dám příklad:
Na obraz 4:3 s úhlopříčkou cca 65 cm (cca 53,5 x 37 cm) potřebuju u 16:9 TV úhlopříčku cca 76 cm (cca 66,5 x 37 cm). Odpad při sledování pořadu 4:3 (vertikální černý pruhy) má 13 x 37 = 481 cm2.
Na obraz 16:9 s úhlopříčkou 76 cm (viz výše) potřebuju u 4:3 TV úhlopříčku 83 cm (cca 66,5 x 50 cm). Odpad při sledování pořadu 16:9 (horizontální černý pruhy) má 66,5 x 13 = 864 cm2.
Jako základ jsem vzal rozměry viditelný části obrazu z mý televize, která má "marketingové označení" úhlopříčky 32 palců, přičemž reálně má 30 palců. Když vyjdu z téhle logiky, pak by to ekvivalentní 4:3 TV monstrum muselo mít "marketingově" 34 palců... Jednak nevím, jestli to existuje, jednak to bude hooodně veliký a jednak to určitě bude dražší, než stejně vybavená (dneska hodně běžná) 32 palcová širokoúhlá TV.

redburger
07-08-2005, 12:58
Krtek
zaverom,aby debata zase neodbehovala - tu telku co si tam vybral by som bral.vyzera pekne a dvd na nej pojdu urcite nadherne.asi tolko.

exTNT
07-08-2005, 13:08
A ještě doplnění k tomu příkladu: na 27mi palcový 4:3 TV (tj. zhruba stejně velký obraz 4:3, jako mám já), tzn. úhlopříčka cca 65 cm (cca 53,5 x 37 cm) bude mít pořad 16:9 rozměry cca 53,5 x 30 cm, takže úhlopříčku cca 61 cm (tedy o 15 cm menší, než mám já) a odpad bude 53,5 x 7 = 375,5 cm2 (tedy o pouhých 105,5 cm2 menší, než mám já)...
A na závěr poměr užitné vs. odpadní plochy u obou formátů TV při sledování vysílání opačného formátu:
TV 16:9, pořad 4:3 (např. shodná výška 30 cm) = celková 1600, užitná 1200 (75 %), odpad 400 (25 %).
TV 4:3, pořad 16:9 (např. shodná šířka 46 cm) = celková 1587, užitná 1190 (75 %), odpad 397 (25 %).
Takže z tohohle ohledu tam není žádný rozdíl... :-E

Krtek
07-08-2005, 13:19
Půjdu do tý Sonky a hotovo. Ještě mají v nabídce 36 palcovou obrazovku, ale tu jsem nikde zatím neviděl. Bude asi dost drahá. Zajedu se mrknout do Sonycentra a uvidím...

ODSakEda
07-08-2005, 13:20
Krtek -však já to zmínil, já to neignoroval!
-Jen varování i pro ostatní, nečteš to tady jen ty že ne? A dotaz byl i od redburger!
exTNT -jo a moc TV zatím automaticky detekovat černé pruhy v(!) obraze z vysílání neumí! Jo a co udělá u teho SAT programu arte s šikmímy pruhy, nebo když v nich busou další informace titulky a loga nebo u video klipů jinou neč černou barvu? To by mě tedy zajímalo!!!...

redburger
07-08-2005, 13:21
heh..tak ta asi bude drahsia a o hodne.....ale skus popozerat.
ja som niekde u nas videl 92 ku ale ta stala urcite viac jak 50 000 korun.neviem presne kolko,nechcem tarat,preto vravim, ale bolo to dost.

exTNT
07-08-2005, 14:33
exTNT -jo a moc TV zatím automaticky detekovat černé pruhy v(!) obraze z vysílání neumí! Jo a co udělá u teho SAT programu arte s šikmímy pruhy, nebo když v nich busou další informace titulky a loga nebo u video klipů jinou neč černou barvu? To by mě tedy zajímalo!!!...[/quote]
No, vzhledem k tomu, že jí mám cca od roku 2000 a je to Philips (32PW8504), tak mě teda dost překvapuje, že by to jiný 16:9 televize nedělaly... Tohle je navrch docela "basic" model, nemá ani hřebenovej filtr např.
A co se týká těch pruhů: na arte občas zabrousím, ale šikmejch pruhů jsem si nevšim, tak nevím, co máš na mysli. A ty úpravy formátu obrazu nejsou natvrdo nastavený, ale přizpůsobujou se obrazu, tzn. pokud jsou třeba dole titulky ve dvou řadách, z nichž ta dolní je už v černým poli, prostě se obraz nahoře posune nadoraz a dole zůstane kus černýho pruhu s titulkama.

StD
07-08-2005, 15:11
@exTNT: Těmi "šikmými pruhy" na ARTE byly zřejmě míněny pravidelné vkládané / prolínané titulky mezi jednotlivými pořady. Poslední dobou na tento kanál koukám častěji, ale mému monitoru Sony 19" nějak nedělají problemy...

Krtek
09-08-2005, 00:04
Teď zase přemýšlím, zda nekoupit rovnou nějakou plasmu. Ceny už jsou kolem 50 tis.

ODSakEda
09-08-2005, 10:38
Krtek -nějakou??? Jo a "kup" NEJAKOU levnou jen s 800x600 bunkami a bez DVI nebo alespon VGA rozhraní, to je "perspetivní" , když už uvalíš tolik "málo" peněz :-E :-E :-E

exTNT
09-08-2005, 10:47
No, když už jsme u toho, tak jsem si asi před tejdnem všimnul v Makru (v Průhonicích), že tam v tom koutku "výprodejů" měli i několik (asi tři) plazmovejch televizí s cenama sníženejma zhruba o třetinu (třeba z 80ti na 50) a u všech byl stejnej důvod - chybějící DO. Byly to evidentně ty kousky, co byly předtím vystavený v regále, takže zaprášený a trochu otlapkaný, ale jinak v poho. A možná, že se pletu, ale DO určitě nestojí 30.
(upozorňuju, že na případný příspěvky ohledně Makra nebudu reagovat - pamětníci vědí... :-E )

redburger
09-08-2005, 11:42
ta co javiem no?
ODSakEda
pravda...ak ces normalnu plazmu so vsetkym,stale to stoji nejak vela penazi.....
netreba sa nechat obabarat stale nizkymi cenami,lebo potom su slabe rozlisenia a absentuju nejake dolezite vstupy....a to ked vysioli clovek tolko penazi,moze mu to byt este dost luto potom....
tak je ne?
exTNT
ta z vykladu co ja viem ci by som bral?tam predsa len niesu podmienky na take citlive pokladiky - slnko prach..... :-?

ViKinG
09-08-2005, 11:46
Tak jsem to nevydržel a zakoupil 32" LCD TV FUJITSU-SIEMENS MYRICA V32-1, 1000:1, 500cd/m2, 8ms, 16:9, 1366x768, D-SUB, DVI, AV, SCART, repro, DO, TCO99
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=52270&CatId=18844013
měl jsem ji původně jen na 2 dni na vyzkoušení ale už jsem ji nedokázal vrátit, navíc byla k mání za 30kKč (ne že by to bylo málo...) . Co bude až se zbytek rodiny vrátí z dovolené a zjistí že tatínek zase utrácel se uvidí.

redburger
09-08-2005, 11:52
keby som prisiel z dovolenky a v obyvaku toto, tatinkovi by som chodil po noviny kazde rano rok mu varil kavičku 9-)
inak- velmi dobra cena podla mna :BB:

ViKinG
09-08-2005, 11:58
redburger: o děti ani tak nejde, jen mi bude chvilku trvat než najdu nadšení ve tváři u své vyvolené :-)
exTNT: u plazmy bych do "výstaveného" kusu nešel...

ODSakEda
09-08-2005, 12:37
ViKinG: 1000:1, 500cd/m2, 8ms, 16:9, 1366x768, D-SUB, DVI (a dále už jen analog srčky)
-tak to potom HEY! Těch 8ms je důležitejch což splnuje bohatě a těch candel mohlo být více(aspon 600-700), jinak dochází strmě k nasycení max. jasu diodek především u bílých ploch a slití v jednu bílou neodstínovanou..., v tom (ele jen v tom) má analog TV i plasma navrch , ale v interieru a kor povečerech především, to stačí!

Krtek -nebo si "kup" takovéto rozlišení plasmu 106cm světoznámé zn. TESLA...(ono to bude stejně vyrobeno zakázkově kdoví kde): 852x480!... Třeba bude nejen z vysílání v PAL s 576 řádky schopně interpolovat a to dokonce na nižší počet-480... :-E

exTNT
09-08-2005, 20:03
exTNT
ta z vykladu co ja viem ci by som bral?tam predsa len niesu podmienky na take citlive pokladiky - slnko prach..... :-?
Budu to přičítat rozdílům mezi češtinou a slovenštinou, ale regál není výloha (ani jsem neviděl, že by něco v Makru vystavovali ve výloze...), obvyklá praxe u TV je taková, že tam jeden kus zboží stojí nahoře na regále, aby si ho zákazníci mohli fyzicky prohlídnout.
Takže jak jsem psal - trochu zaprášený, trochu votlapkaný, ale jinak se tomu nic strašnýho neděje a hlavně to má úplně stejnou záruku, jako ty ostatní kusy.
Ale to jen na okraj, Krtek už má stejně vybráno... :-E

redburger
09-08-2005, 20:57
exTNT
ahaaaa taaaaaak - ja že to bolo vo vyklade 9-)
no ak vravis to s tou zarukou a tak....to sa potom da nad tym celkom uvazovat. :-)

exTNT
09-08-2005, 21:08
ViKinG
Hele, co to tam píšou v diskuzi na alzáči, že ta TV umí jenom formát 16:9 nebo 3:2, ale ne 4:3? To je ňáký divný, ne? :-?

ViKinG
10-08-2005, 09:42
exTNT:
Jestli si to dobře pamatuju, tak má aspect režimy:
NORMAL = (doteď jsem v žil v domění že je to 4:3)
FULL = natáhne na celou plochu 16:9 (takže 4:3 jsou všichni malí, tlustí)
ZOOM1 (větší) a ZOOM2 (menší) a asi ještě jeden který si teď ne a ne vybavit.
mám to prioritně na DVD filmy a TV jsem na tom pustil jen při zkoušení, při režimu NORMAL mi nepřišel obraz nijak deformovaný, budu muset pořádně vyzkoušet.

Největší "nedostatek" u všech LCD je "studené" podání barev (ale to jde krásně upravit, pokud někomu nevyhovují předvolené režimy, manuálně).
Netvrdím, že je to nejlepší bedna na světě, bez chyby ale za tu cenu ještě nedávno byly 72 100Hz Flat a díky stabilitě obrazu je to balzám na oči. Zkusil jsem přes DVI napojit PC a hrát hry a ještě že jsem už starší ročník, tohle mít k dispozici zamlada, tak jsem nedokončil ani ZŠ :-) .

Krtek
10-08-2005, 11:34
Krtek -nějakou??? Jo a "kup" NEJAKOU levnou jen s 800x600 bunkami a bez DVI nebo alespon VGA rozhraní, to je "perspetivní" , když už uvalíš tolik "málo" peněz :-E :-E :-E

Já psal o plasmě, a ne o Tvém monitoru... :-E

Krtek
10-08-2005, 11:42
Zase tak moc jsem se o to ještě nezajímal. Mám teď jiný starosti, protože zítra už konečně letím na dovču..
Jsou nějaký zásadní rozlíly mezi plasmou a LCD televizorem ???
A jak ten PAL vypadá na obrazovce s vyšším rozlyšením ?

ViKinG
10-08-2005, 12:51
Krtek:
Jsou nějaký zásadní rozlíly mezi plasmou a LCD televizorem ??? Jsou, je to úplně jiná technologie. Cenově se obě dostávají na trochu přijatelnější úroveň. LCD do 82 cm a Plasma 100+ cm, větší úhlopříčky jsou stále mimo dosah mojí peněženky.
Plasma + lepší podání barev, větší úhlopříčka; - nižší životnost a o něco vyšší cena
A jak ten PAL vypadá na obrazovce s vyšším rozlyšením ? Fotky jsou mnohem lepší než na klasické TV.

redburger
10-08-2005, 13:38
fotky su...to je jasne,hlavne ak to pichnes cez dvi z kompu....potom to ale neni pal 9-)
ale co napriklad tv vysielanie 9-) alebo mini dv kamera za 25 tisic - to mna napriklad zaujima....ja taku mam a myslim , ze keby som pustil to na plazme ,resp. lcd ta je to na :-k .samozrejme nie vinou zobrazovača, ale prave nizkym rozl. palu :-) obzvlast z takej kamery aku mam ja :-)

Modena
10-08-2005, 17:26
Krtek + Viking
Tuhle radost jsem si udělal cca před 3 měsíci (výhodnej nákup po výstavě v Deutchladu :-I ) a ještě teď, když ji zapnu, chvilku se usmívám jak debil a chci ji pohladit . . . :-E 9-)
http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_2455&pohled=vyrobky

Moje drahá to přijala se stoickým klidem, protože se jí líbí designově a jde jí k fíkusu , co stojí 2m vpravo ! Chvilku jsem jí líčil výhody HDMI a většího rozlišení (Ktku - ROZLIŠENÍ :-E ), pak jsem pochopil marnost svého činění a jen jsem přitakal : "Jo, je fakt hezká, miláčku . . . Taková modrá a lesklá, viď ?"http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/laugh.gifhttp://smilies.sofrayt.com/^/aiw/laugh.gifhttp://smilies.sofrayt.com/^/aiw/laugh.gif

ODSakEda
10-08-2005, 17:27
ViKinG nejen fotky, i video, ale (i) digitální "PAL" s jen 0,4Mpx vypadá hrozně, někdy hůře něž na TV s mizernou rozlišovací schopností, nebo právě díky tomu... Jinými slovy monitory s vyšší rozl. schopností spíše odhalí nedokonalost takového videa!!! Foto nebo HDV vypadá samo skvěle!!!
A neřek bych že maj poslední modely LCD v praxi horší barvy než teoreticky slibuje plasma! Já na mojem LCD u PC monoscopu nejsem sto najít v barev. přechodech skoky!!!
Jedinej - u LCD je daleko menší jas popřípadě kontrast (to taky už neplatí), takže se mohou slévat dříve bílé plochy, když ve dne chci obraz jasný!

ViKinG
10-08-2005, 20:15
Modena: VIERA. Za hranice možností (mých finančních určitě). Ale viděl jsem a je perfektní a to nejen jako doplněk k fíkusu :-) . Zkoušel jsem dát fikus k Myrice a není to ono, ještě to budou muset u Siemense doladit.

redburger
10-08-2005, 20:21
Modena
to mas ako doma ten panasonic? 9-) ta to hej.....hmhmhm...
ODSakEda
suhlasim...teda aj ja si presne toto myslim :BB:

Modena
10-08-2005, 21:12
Viking
Ona to nebyla až taková řacha a za 100 litrů bych do toho taky nešel ! :-E
Na počitadle v settings má 2 800 hodin, takže VIERKA nebyla už zjevně panna :-E , ale když Ti jí cpou za 40% ceny - no nekup to ! :BB: B-)

Krtek
10-08-2005, 21:33
Krtek + Viking
Tuhle radost jsem si udělal cca před 3 měsíci (výhodnej nákup po výstavě v Deutchladu :-I ) a ještě teď, když ji zapnu, chvilku se usmívám jak debil a chci ji pohladit . . . :-E 9-)
http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_2455&pohled=vyrobky

Moje drahá to přijala se stoickým klidem, protože se jí líbí designově a jde jí k fíkusu , co stojí 2m vpravo ! Chvilku jsem jí líčil výhody HDMI a většího rozlišení (Ktku - ROZLIŠENÍ :-E ), pak jsem pochopil marnost svého činění a jen jsem přitakal : "Jo, je fakt hezká, miláčku . . . Taková modrá a lesklá, viď ?"http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/laugh.gifhttp://smilies.sofrayt.com/^/aiw/laugh.gifhttp://smilies.sofrayt.com/^/aiw/laugh.gif

Mě se dost líbilo tohle: Dneska jsem to viděl v chodu. Aktuální cena je nějakých 52 tis. Tohle by se mi líbilo, a nejspíš do toho půjdu. Zaráží mě ale, že tam není S-Video vstup.

http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_2457&pohled=vyrobky

Problém je v tom, že TV s HDMI vstupen stojí kolem 100 tis. Jsou v podstatě jednou tak dražší. V Makru mají dokonce plasmu Tesla. To jsem teda koukal... :OO

Krtek
10-08-2005, 21:40
Viking:
Co myslíš tou nižší životností plasmových TV ? Výrobci udávají dlouhou trvanlivost cca 60 000 hodin. Nebo ne ?

ODSakEda
10-08-2005, 22:05
Krtek -to jo maj TESLU..., šak jsem ti ale již psal že má jen 480 pixelů
vodorovně, tedy mín než digitální "PAL"!...

Modena
10-08-2005, 22:15
Krtek
Podle mě dražší není kvůli HDMI - vždyť si šetří 2 převodníky A/D a D/A néé ? Dražší je kvůli jemnějšímu rastru komůrek a tím pádem dvonásobnému fyzickému rozlišení, tím pádem dražší a náročnější výrobní technologii, kterou zatím "nepůjčili" ani do Plzně! B-) :BB:
Životnost se taky "údajně" z původních 20 000 hodin zdvoj až ztrojnásobila - ale zatím není boha, kterej by to potvrdil ! :-E

Krtek
10-08-2005, 23:34
A jaká se udává životnost u obyčejných obrazovek ?

Modena
11-08-2005, 07:56
Když nebyly vakuové obrazovky ostrohranné a placaté (pseudoplacaté) a nebyly tím pádem tak teplotně namáhané - 6-7 let bez ztráty kytičky, nyní cca 5 let ! Plasmy vychází při běžném denním sledování na 12 a víc let, LCD zobrazovače 20 a více ! :-E

redburger
11-08-2005, 09:18
Modena
co je to strata kytičky?ked vezmem do uvahy ,ze moja orava ma 12 rokov a ide celkom pekne.
alebo myslis,ze tie co su uplne ploche ,maju kratsiu zivotnost?resp.taku kratku?!!!! :-?

Krtek
11-08-2005, 09:27
Taky si myslím že TV vydrží déle. Můj Panasonic TX29AD3P Quintrix Gaoo jede už 7 rokem a pořád je výbornej. Nepoznal jsem nějakou ztrátu kvality. Kam se na něj hrabou některé dnešní TV

ViKinG
11-08-2005, 09:32
Krtek: to je právě problem, obvykle je "životnost" udávaná jako doba za kterou se dostaneš na 50% původní hodnoty, ale to je v některých případech už nekoukatelný... A další problém je co je to běžně denní sledování TV. To je pro jednoho 1 hod a pro druhého 16 hod provozu.

Krtek
11-08-2005, 12:46
No dobře, no. Nebudu tedy řešit délu používání. Co tedy vydrží dýl. Plasma nebo klasická TV ?

Krtek
11-08-2005, 12:49
Tohle píšou na Alzasoftu :

Proč pořídit LCD televizor?

LCD je technologie nové generace, která postupně nahrazuje dnes již zastaralé katodové a plazmové televize. Klasická televize zabere velký prostor - v průměru se jeho hloubka rovná délce úhlopříčky, což se stále se zvětšujícími nároky na plochu domácího kina již není únosné. Plazma přináší úsporu prostoru a velmi kvalitní obraz, bohužel ale díky ohřátému plynu je nutné ji dodatečně chladit pasivními či aktivními chladiči, které jí přidávají na váze. Postupem času se její obraz “vysvěcuje” - používáním klesá kvalita obrazu.

S těmito nevýhodami se u LCD televizí nesetkáte! LCD technologie umožňuje velmi kompaktní rozměry a nízkou hmotnost - takové televize tedy snadno zavěsíte na zeď. Jejich energetická spotřeba je až o 70% nižší než u klasických TV. Neprodukují téměř žádné škodlivé záření, mají plochou obrazovku s dokonalou geometrií obrazu a stabilní ostrý obraz s věrnými barvami bez blikání. Sledování takové televize je velmi příjemné a šetří zrak. LCD televize je zkrátka pastva pro Vaše oči! :-)

Plochu obří LCD televize snadno využijete nejen pro sledování DVD filmů, ale také například na hraní her! Připojte Vaši herní konzoli nebo počítač a vychutnejte dokonalé zažitky ze závodních nebo 3D akčních her.

ODSakEda
11-08-2005, 14:47
Krtek -zaúpoměli: nebo i prohlížení dnes již i vysoce kvalitních a tedy realistických dig. fotografií! Já jen že na TV ani na plasmě do 50.000 mě jaksi neuchvátily nejen barvami, ale především ostrostí, jak u LCD
(tedy nemyslím ty na prvních noteboocích nebo na prvních nejlevnějších AOCéčkách..., dokonce dnes mnohé předčí můj 21" profi CRT monitor Copaq!)

Krtek
11-08-2005, 16:34
Díval jsem se na LCD televize, a pořád to zatím není ono. Viděl jsem něco od Sony, a bylo to hrozný. Většina rychlých pohybů se trhala..
A navíc, přece si nebudu kupovat TV na prohlížení fotek \/

ODSakEda
11-08-2005, 19:43
Krtek -ale tady někdo psal o LCD s 8ms! A to je za vodou! :-D
- pro video bych nad 16 ms nešel, ale dostačije i to, pro časté koukání a tedy nahrazení za telku bych šel raději do 8ms!

- Spíše jde také o to, jak kvalitní algoritmus deinterlace je použit v převodníku!!!!!!! Ten mlží více jak setrvačnost světelných mikrodiodek! Pak argument 8ms je reklamní tah a je k ničemu!
- Jak známo LCD je progresivní zobrazovací zařízení, které ani ne blbě zobrazuje prokládané video, jako spíše toto prokládání odhaluje!!!

stayman
11-08-2005, 21:04
http://www.superslim.com/superslim/home.html
http://www.lgphilips-displays.com/english/index.htm

ViKinG
12-08-2005, 08:51
SuperSlim SRT je poslední křeč vakuovek. Jejich úlohou bude hrát nejnižší ligu a konkurovat pouze cenou. Až nebudou moci konkurovat ani cenou tak se s námi rozloučí :-) .
Krtek: žádný rychlý pohyb se netrhá. Je pravda, že analog Prima, která má mizerný signál je lepší na CRTčku (čím menší úhlopříčka tím lépe, na 12 cm ČB přenosce už skoro super :-D )

stayman
12-08-2005, 09:54
ViKinG
Sam viem, ze CRT bude o chvilu hystoriou, ale tieto su vrchol technologickych moznosti, vedia zobrazovat zaznam jak prekladany, tak progresivny, bez toho, aby do toho museli zasahovat => bez straty. LCD maju buducnost, ale nie v tejto podobe ktoru poznas, min. OLED displaye a este co je dolezite, tieto modely su povacsina klamanie a tahanie penazi od zakaznikov:

minusy:
- 8-bit farby
- nizske rozlisenia (800x480, 1280x768..)
- najlepsie vysledky ma v tom nativnom rozliseni
- digitalne procesy ze vraj pre "vylepsenia" obrazu
- technologicky je LCD uz zastarala tech. a prekonana
- interlaced nepozna

plusy:
- absolutne dokonala geometria atd
- aktivny obraz v celom rozmere
- kontrast, jas
- zivotnost
- relativna ostrost

Kludne si kupim aj ja LCD, aj napriek tym zaporom, ale treba pozorne vyberat aku.

ViKinG
12-08-2005, 10:36
StayMan by €RikŁ€: Souhlasim úplně se vším, cos v posledním příspěvku napsal. Jen už jsem nevydržel čekat, to bych mohl čekat stále, vždy bude něco lepšího čekat v záloze :-).

stayman
12-08-2005, 23:32
A teraz babo rad, prisiel za mnou sused, ze musim mu poradit s vyberom LCD :-((( :-((( :-(((

Modena
13-08-2005, 08:40
ViKinG
jj :BB: - kdybychom měli čekat, až bude vše dokonalé, koukal bych z vokna, žena by prala na valše po své babičče a já bych jí k tomu hrál na kytaru po strýčkovi Poslední hity na trombón od Haničky Zagorové, co jsem slyšel v místním hlášení městkého rozhlasu . . . :-E

ODSakEda
14-08-2005, 01:39
StayMan by €RikŁ€ -zapoměl jsi na: progresívní a pro oko zdravotně nezávadné zobrazování!
Jo a on snat někdo používá u LCD jiné než natívní rozlišení???!!!...

Neus
14-08-2005, 10:22
Je to vážně o tom a jak už tady bylo velice trefně podotknuto, tak ustavičným čekáním by akorát ještě dnes naše drahé polovičky, mamičky i babičky praly na valše u potoka neb čiré říčky a chutné obídky nám vařily venku na rodinném ohništi a to UŽ NELZE!! Dodám, že nejen ony, ale taktéž i my (někdy) :) Doba si žádá chtě nechtě svoje!! :-!!!

Já sám se od pátku těším ze stejné 32" LCD TV FUJITSU-SIEMENS "Myriky" jako Viking a říkám ANO! To "ANO" neříkám jen tak, ale na základě možnosti mít co porovnat. Měl jsem totiž do nedávna 27" XORO a to je kvalitou obrazu naprosto o generaci níže, než tohle dílko od FUJITSU-SIEMENS! Naprosto úplně jiná kategorie byť v lednu byla k mání za obdobnou cenu. Viking jistě jen potvrdí, když Myricu pochválím za opravdu bezchybné zobrazování rychlých i hodně rychlých "akčních" scém, kdy mé bývalé XORO vždy nechalo jednu půlku obrazu za tou první! Ano, naprosto nestíhalo a bylo to vyloženě hnusné :)

Též bych se nebál vyzdvihnout opravdu ČERNÉ podání ČERNÉ a NÉ tmavě ŠEDIVÉ, jak tomu bývá zvykem i u 1 x tolik dražších kousků!! Koukal jsem jak puček, když se mi ta věrná černá poprvé u filmu zobrazila a to je kontrast ještě hodně na 50% při jasu 35 - 40%! Barvy taktéž a jednotlivé možnosti vše ovlivnit. Nebudu vychvalovat, ale tohle už je opravdu o něčem úplně jiném!

Osobně mám problém s dosáhnutím v PC režimu onoho 1366x768, ale to mi holt neumí můj obstaróžní Radeonek 8500 a nabídne mi jen nepřesné 1360x768 a to není ono takže musím néže. Tohle je ale problém mé karty a nekoliv tak podařené Myriky!

Tak asi tak a Myrikám ZDAR :BB:

MarsSnickers
14-08-2005, 10:59
Nevím proč se zde stále řeší LCD versus CRT, to je jako srovnávat audio kazetu a audio cd. Někdy na začátku roku jsem dostal na testování LCD televizi od Hyundaye HQL320WR a pak jsem ho za slušnou cenu odkoupil, obraz je skvělý a i při rychlých scénách stíhá v pohodě. Před dvěma týdny mi prošel rukama BENQ DV3250-SA a po testech nahradil v obýváku Hyundaye. Obraz jako víno. Prostě technologie LCD je daleko před CRT.
Možná, že se může zdát, že na LCD je tv program horší než na crt, ale to je tím, že pal je prostě velmi omezený a i tunerové obvody lcd od počítačových výrobců mají své rezervy. Každý, kdo na LCD viděl DVD, nejlépe z kompu přes DVI vstup musí uznat, že to je něco úplně jiného než přes scart na crt.

Modena
14-08-2005, 11:49
Mno a já vám všem LCDčkářům docela závidím tu spotřebu :BB: , protože ten můj Paňár skousne asi tolik, co cirkulárka v tahu a začínám uvažovat o 16A jističi na kšandy do obýváku ! :-E :-E :-E

stayman
14-08-2005, 13:40
Ma niekto skusenosti s tymto modelom?

Panasonic TX-32LX500P

http://electro.cz/obrazky/panasonic/panasoni_tx32lx500.jpg

http://www.kasa.cz/index.php?0:2:panasonic-tx-32lx500:0
Cena tych 49.000kc (64000sk) sa mi zda pre suseda dost na hranici, takze potrebujem agumenty :-D

jojto
14-08-2005, 20:12
Take prachy 9-) . Sak ked inac neda, hlavne zober proviziu :-D
http://www.elektroweb.cz/produktKategorie.asp?id=234&produkt=3928

ViKinG
14-08-2005, 21:15
Neus: asi založím Fujitsu/Siemens Myrica 32" FanClub :-) . Já jsem spokojen, co jsem očekával bylo splněno více než na 100%.
StayMan: Siemense by nechtěl? :-).

stayman
14-08-2005, 22:03
Kde ho kupim? :-? On chce ist so mnou v utorok do NAY, tam myslim nie je.

ViKinG
14-08-2005, 22:16
Alzasoft SK
Adresa: Zámocká 6, 811 01 Bratislava
Kontaktná osoba: Martin Dohnál
Email: dohnal@alzasoft.sk
Tel.: +421 254 431 576
Mobil: +421 915 443 663
Otváracie hodiny:
Po-Št - 8:30–18:30 (12:00-12:30 zatvorené)
Piatok - 8:30-17:30 (12:00-12:30 zatvorené)
Ako sa k nám dostanete?
Dostanete sa k nám trolejbusmi 203, 205, 516. Zástavka ZÁMOCKÁ je priamo pred vchodom do Alzasoftu. Pokiaľ k nám cestujete autom, bez väčších problémov zaparkujete v blízkosti firmy.

stayman
14-08-2005, 22:26
:-E :-E :-E tak taku podrobnu navigaciu som necakal

ViKinG
14-08-2005, 22:36
Stay: hlavně nezapomeň čísla těch trolejbusů :-D .

stayman
16-08-2005, 13:10
Nakoniec uz mal vyhliadnuty a zobral tento:

http://www.hej.sk/index.php?0:2:thomson30lcdb03bbk:1

Tilk
28-08-2005, 17:59
Preco je vlastne pri lepsich LCD a plazmach rozlisenie 1366x768 ked HDTV je 1280x768 ?

clee
28-08-2005, 18:09
hdtv je 1920x1080 nebo 1280x720

Tilk
28-08-2005, 18:23
Jasne 1280x720, sorry, no tak ale preco potom prave 1366x768?

stayman
28-08-2005, 18:25
Pretoze to je pomer 16:9 \/

clee
28-08-2005, 18:29
to je 1280x720 taky

stayman
28-08-2005, 18:30
to je 1280x720 taky

Tebe som to nepisal, a za druhe on sa bavi o 1280x768 \/

clee
28-08-2005, 18:35

stayman
28-08-2005, 18:38

Asi tomu nerozumies, vysvetlujem pomer stran, nic ine, teda 1366x768 je pomeru stran 16:9, ale 1280x768 (co si sice pomylil), kde take LCD taktiez najdes, uz pomeru stran 16:9 nie je. Nic ine, to ze LCD ma viac pixelov si mu mohol vysvetlit trebars TY :-E

clee
28-08-2005, 18:40
no posrals to, tezko se to priznava, no a co se tyce poctu pixelu, tak to me nebere, protoze lcd stojej za picu, proto se o ne nezajimam :-)

stayman
28-08-2005, 18:47
no posrals to, tezko se to priznava, no a co se tyce poctu pixelu, tak to me nebere, protoze lcd stojej za picu, proto se o ne nezajimam :-)

No ja tie LCD nevyrabam (1366 vs 1280) :-)

Tilk
28-08-2005, 20:42
ehm, cize takto:
LCD 16:9 HDV kompatibilné = 1280x768, 1366x768
HDV = 1280x720
No a ja sa pitam, preco maju LCD taketo divutvorne rozlisenia? Myslel som ze by bolo vyhodnejsie ak by mali prave tych 1280x720 (co som si povodne myslel ze maju tie mensie preto som otazku formuloval tak, az potom som si vsimol ze je tam 720 vs. 768)

stayman
28-08-2005, 21:03
No a co spravis v pripade, ze mas LCD s 1920x1080 \/ :-E :-E :-E

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=234534&page=5&highlight=1366

Tilk
29-08-2005, 08:10
Dik za tip, to je presne to co som chcel vediet

bArDa
30-08-2005, 10:33
Pokud LCD tak doporucuju tuhle http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=48651&CatId=18844013
Je fakt v poho cucim na ni uz skoro pul roku a zatim zadny vadny pixely. Obraz z DVD perfektni a z SDTV taky. Pomery obrazu prepina automaticky. Jenze ted musi ustoupit tyhle PLAZME, kterou taky doporucuju http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=53995&CatId=18844336

stayman
30-08-2005, 10:43
bArDa
Najlepsie LCD tak ako vypalky, su LG, Benq je lowend \/

bArDa
30-08-2005, 10:56
Benq je lowend
To mozna je, ale ukazuje dobre. To uz mi, ale muze bejt jedno, dneska mi privezou tu PLAZMOVKU takze BENQa dostane bracha

stayman
30-08-2005, 10:58
Ta plazma je spatny krok, nema ani prve HDTV rozlisenie :-(

bArDa
30-08-2005, 11:14
HDTV me ted nezajima. Nez zacne pravidelny vysilani v Cesku a rek bych i na Slovensku tak to do ty doby zesedivym. Normalne bych do ty PLAZMY nesel, ale se 70% slevou to uz je neco jinyho.

mirekv
30-08-2005, 12:09
Já mám výhodu, že šedivý už jsem :-D , tak snad brzy. Jinak se mi trend velkých a jasných obrazovek moc nelíbí, na obraze je vidět každá šmouha a čtvereček. Nejlepší byl Rubín.

clee
30-08-2005, 12:13
nejlepsi je libovolna CRT 50Hz 16:9 TV s uhloprickou okolo 80cm

stayman
30-08-2005, 12:18
To tazko. \/

clee
30-08-2005, 12:21
presvedc me o opaku, ja zatim plazmu, lcd ani 100hz tv ktera by se obrazem vyrovnala mnou popsany tv nevidel (a zobrazovadel sem videl vic nez dost)

stayman
30-08-2005, 12:24
to asi tazko, ale je pravda, ze tvoje oci (a mozog) nemam 9-)

clee
30-08-2005, 12:31
to ne, ale je dobry si uvedomit, ze veskery studiovy crt monitory sou na 50hz, na deinterlacovany a smouhaty mazanice ala plazma/lcd nejsem moc zvedavej

ViKinG
30-08-2005, 12:38
clee: u interlaced máš svym způsobem pravdu, u progressive \/

clee
30-08-2005, 12:42
no a vzhledem k tomu kolik tv vysilani je progresive, tak je to myslim jasny...

ViKinG
30-08-2005, 12:46
v TV možná, na DVD naopak.

clee
30-08-2005, 12:57
abych pravdu rek, progressive dvd me taky nak nepresvedcilo o kvalitach lcd, respektive cenovej rozdil mezi lcd a crt stejny uhlopricky se rozhodne nerovna kvalitativnimu rozdilu

ViKinG
30-08-2005, 13:05
clee: to u ničeho, použij stejný měřítka na rozdíl mezi Fabií a Mustangem :-D .

clee
30-08-2005, 13:21
no me staci srovnani fabie vs. lancer (250k vs. 750k) a dostanu se na to ze lancer je vic nez trikrat lepsi

stayman
30-08-2005, 14:11
co je v tomto pripade to LCD.. \/

bArDa
30-08-2005, 14:20
No nevim me vobraz ty plazmovky pridapa perfektni zkousel sem na ni vsechno vod klasicky televize pres DVD az po VHS. TV i DVD perfektni VHSka - jako vzdy nic moc, na ty plazmovce, ale jeji nedokonalost byla jeste vic patrna, cekal sem, ale jeste horsi vysledek. HDTV jak 720p tak 1080i v poho. Sice na to ta vobrazovka nema rozliseni, ale bodovy system kontroly obrazu se to snazi napravit a docela se mu to dari, no proste rozdil mezi HDTV a SDTV nebo DVD je na ni vic nez patrny

stayman
30-08-2005, 14:26
Tato plazma (106cm, 2xTVtuner...):

http://www.electro.cz/obrazky/MATRIX/matrix_42PDB43.jpg

http://www.electro.cz/www3/detail.php3?table_name=tv_plasmy&index=22

je u nas teraz v metre za 39.990,- Sk bez DPH, takze u vas minimalne este o 10.000 menej v Kc !!!!!! :-!!!

bArDa
30-08-2005, 14:35
Moc maly rozliseni. A toho Panasonica na kteryho uz netrpelive cekam sem koupil jeste levnejc

stayman
30-08-2005, 14:44
Za 29000Kc ? :OO

bArDa
30-08-2005, 14:52
Ne za 27 850 Kc :-E

bArDa
30-08-2005, 14:53
Juchu uz ji sem dotahli, super uz se nemuzu dockat az ji zapojim

ODSakEda
30-08-2005, 18:17
StayMan by €RikŁ€
Má dokonce méně fyzických bodů (pixelů, buněk) než systém PAL řádků a TV obrazovka rastr mřížky!.... :-k

stayman
30-08-2005, 21:03
Ne za 27 850 Kc :-E

To mas odkial taku cenu? :-?

bArDa
31-08-2005, 07:26
Byla na nejakejch vystavach Panasonicu. Taky uz to neni panna (1 421 hodin provozu), ale ukazuje fakt perfektne.

peca
20-09-2005, 08:31
Tak jsem to nevydržel a zakoupil 32" LCD TV FUJITSU-SIEMENS MYRICA V32-1, 1000:1, 500cd/m2, 8ms, 16:9, 1366x768, D-SUB, DVI, AV, SCART, repro, DO, TCO99
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=52270&CatId=18844013
měl jsem ji původně jen na 2 dni na vyzkoušení ale už jsem ji nedokázal vrátit, navíc byla k mání za 30kKč (ne že by to bylo málo...) . Co bude až se zbytek rodiny vrátí z dovolené a zjistí že tatínek zase utrácel se uvidí.

Zdravím, měl bych dotaz k funkci PIP (obraz v obraze) u tohoto modelu, jestli lze mít v podřízeném i hlavním obraze signál z tv (antény), např. v hlavním obraze čt1 a podřízeném čt2. Podle manuálu sem totiž pochopil, že když je hlavní obraz z anténního vstupu (nebo i scartu), tak podřízený obraz může být jen signál z VGA, DVI a YPbPr.
Díky

ViKinG
20-09-2005, 10:51
peca: PIP jsem moc neřešil, není na nic čas (mám už 3 týdny hotový držák na stěnu a nemůžu se k tomu dostat). Jak bude trocha času zkusim.

podws
14-10-2005, 22:29
Panove, taky vybiram, muj prvni tip byl BENQ DV3250, pak dlouho ona Myrica a ted mam dalsiho favorita parametru lepsich nez Myrica.
Je to LG 32LX2R/26LX2R. Vzhledem k cene i parametrum by mi snad stacil i ten mensi 26LX2R, jelikoz prekvapive i s touhle uhloprickou 65cm ma rozliseni 1366x768, takze je mozno jej sledovat z mensi vzdalenosti.
http://cz.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=080102&categoryId=080102&parentId=0801&modelCodeDisplay=26LX2R&model=NOTHING

Ten kontrast je hodne dobrych 1200:1. V Obchodnim dome je za 30 papiru. Jeste ho tak nekde videt v akci.

podws
15-10-2005, 15:53
Dnes jsem byl na nakupech a samozrejme, kdyz jsem zahlidl obchod s elektronikou, hned jsem se vydal na sondaz... a zamilova jsem se.9-) Meli tam ten LG 32LX2R v provozu (Datart u Carrefouru v Ostrave). Bezela tam CT2 a bylo to roztazene na 16:9, zblizka samozrejme slabsi, jako vsechny LCD, ale tak ze dvou metru nadherny obraz, ostry jak britva, kontrastni, cerna byla cerna. Dal jsem se tam do reci s chlapikem, ktery taky vybira, zminil se o Myrice za skvelou cenu, tu tam ale nemeli. Takze uz resim jestli prece jen nejit do 32 palcu. misto 26.

stayman
15-10-2005, 22:59
Moc tu o LG nevrav, vsetci si budu mysliet ze ides kupovat chladnicku.

podws
23-11-2005, 14:07
a co tahle Hyundai ImageQuest Q321, ma i digitalni tuner (!):

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34440