PDA

Zobrazit plnou verzi : JVC GY HD-101E

milan78
05-07-2005, 00:23
Cus lidi, nevideli jste nekde recenzi na tuhle kameru. Zajimalo by me jaka je. Uvazoval jsem, ze koupim Sony HDR FX1, ale pak jsem videl tuhle JVC a radeji bych pridal a koupil tuhle. Díky
https://www.globalmediapro.com/av/index.cgi?rq=e&topic=jvcdvcamcord&action=buy&item=1432&loc=p&locID=1432

stayman
05-07-2005, 01:43
Nevahaj!!! Alebo radsej Panasonic.

Pitomec
05-07-2005, 06:33
Cus lidi, nevideli jste nekde recenzi na tuhle kameru. Zajimalo by me jaka je. Uvazoval jsem, ze koupim Sony HDR FX1, ale pak jsem videl tuhle JVC a radeji bych pridal a koupil tuhle. Díky
https://www.globalmediapro.com/av/index.cgi?rq=e&topic=jvcdvcamcord&action=buy&item=1432&loc=p&locID=1432
Být tebou, tak napřed hodně čtu a až pak teprve kupuju... :-I

milan78
05-07-2005, 09:53
No to jsem si myslel, že se nevyhnu takovým "filozofickým" odpovědím jako od Pitomce "Být tebou, tak napřed hodně čtu a až pak teprve kupuju..." Moc děkuji, hodně jsi mi touto odpovědí pomohl. Rád bych četl, ale nic jsem na netu nenašel. Ale lidi, myslel jsem něco konkrétního. Kvalita obrazu proti FX1, která mě kvalitou DV zklamala. Nebo to rozlišení HDV720p format,
8-bit, 19.7 Mbps? Je to OK? atd.

clee
05-07-2005, 11:05
19mbps rozhodne neni ok, minimalne 100mbit, ktery nabizi DVCPROHD

Pitomec
05-07-2005, 13:45
No to jsem si myslel, že se nevyhnu takovým "filozofickým" odpovědím jako od Pitomce "Být tebou, tak napřed hodně čtu a až pak teprve kupuju..." Moc děkuji, hodně jsi mi touto odpovědí pomohl. Rád bych četl, ale nic jsem na netu nenašel. Ale lidi, myslel jsem něco konkrétního. Kvalita obrazu proti FX1, která mě kvalitou DV zklamala. Nebo to rozlišení HDV720p format,
8-bit, 19.7 Mbps? Je to OK? atd.
Za ty prachy si radši kup JVC5000, která má CCD 1/2" a nikoliv jako ta "tvoje" hračkárna 1/3" (nehledě na barevnej hledáček 0,44" což je teda fakt hnus jako prase... :-k ) . A na nějaký HDV rovnou zapomeň - buď budeš investovat pársettisíc dolarů do skutečné profi HD kamery, anebo to nemá cenu vůbec řešit (nějaký MPEG opičárny jsou dobrý akorát pro naivky, kteří v tom jenom opláchnou prachy...). Stačí?

stayman
05-07-2005, 14:16
Co spomina clee, je dobra volba a ani to nie je kompromis u HDV !!!

milan78
05-07-2005, 15:23
Tak to už je lepší, ale JVC5000 je cenou někde jinde. I když je to jen 10-15tis, ale k tomu se musí počítat nabíječka, baterky.... a ty jsou cenově taky hodně jinde než u HD101. Nevíte někdo jak to vypadá s porovnáním s FX1? Nebo jak je na tom ten Panasonic AG-HVX200? A Pitomče, teď to neber jako útok, ale kdyby ti někdo řekl, ať si koupíš barák na pláži, že byt je totální hnus jako prase. Koupil by sis ho, nebo bys musel uznat že na něj prostě nemáš?

Pitomec
05-07-2005, 17:22
Tak to už je lepší, ale JVC5000 je cenou někde jinde. I když je to jen 10-15tis, ale k tomu se musí počítat nabíječka, baterky.... a ty jsou cenově taky hodně jinde než u HD101. Nevíte někdo jak to vypadá s porovnáním s FX1? Nebo jak je na tom ten Panasonic AG-HVX200? A Pitomče, teď to neber jako útok, ale kdyby ti někdo řekl, ať si koupíš barák na pláži, že byt je totální hnus jako prase. Koupil by sis ho, nebo bys musel uznat že na něj prostě nemáš?
Na tu JVC 5000 můžeš jakýkoliv příslušenství sehnat bokem - třeba na nabíječce nebo objektivu se nic nepo*ere ani na jetým zboží a aku se dá taky sehnat za slušný prachy (nová).

A co se týká tvýho příměru, tak pokud bych na to neměl, tak než si koupit ten byt, tak si radši nekoupím nic a budu ještě pár dní (týdnů/měsíců/let) šetřit :-)

Mimochodem (abych nezapomněl) - podle toho provedení té "tvé" kamery bych to tak viděl, že celá váha půjde na pravý zápěstí (díky lehkýmu zadku), což si užiješ ty správný maso-orgie (osobně to znám z MD9000 - než sem si ji upravil k obrazu svýmu) :-)

Krtek
05-07-2005, 20:09
Pitomec: Tu MD 9000 bych po těch úpravách teda chtěl vidět. To zase budou někde soklový opěrky a kilová závaží, ne ?

milan78
05-07-2005, 20:27
V tom nevyvážení bych neviděl takovej problém. Dělám často s digi betou a jestli jste ji někdo měl na rameni je to fakt síla. Ještě super je, když mi na to technik přidá širokoúhlou předsádku(odhaduju 2-3kg), protože na šíro se stojí fronta :o( . To pak ta kamera, která už beztak blbě sedí na rameni, je totálně nevyvážená.

clee
06-07-2005, 01:15
Co spomina clee, je dobra volba a ani to nie je kompromis u HDV !!!

of course I'm right, DVCPROHD is the best choise for amateur HD video production, HDV sux because of usage of mpeg2 and low bitrate (19 or 25mbits), sp don't even think about it. 100mbps at 1080i is quite comparable with 576i at 25mbps, so you get "same" quality (I-frame only)

Krtek
06-07-2005, 09:09
clee: To na nás nezkoušej. Tady jsi v čechách. :-E

mirekv
06-07-2005, 09:16
Krtek
a na Moravě! :-E :BB:

Pitomec
06-07-2005, 09:44
Pitomec: Tu MD 9000 bych po těch úpravách teda chtěl vidět. To zase budou někde soklový opěrky a kilová závaží, ne ?
Do zadní části kamery jsem jednoduše hodil Pb aku ke světlu - jednak nemusím řešit napájení toho světla a druhak kamera teď leží pěkně na rameni :-)