PDA

Zobrazit plnou verzi : NSV do neceho jineho

Špeta Marek
03-07-2005, 19:29
Mam stahnuty stream z AOLu ale je to v NSV a ve Winampu to preskakuje (takze nejaka ochrana) v cem to muzu prekonvertovat do neceho jineho, prolezl jsem kde co a uz mam toho hledani s prominutima plnou pr...

vlada
03-07-2005, 22:00
NSV je Nullsoft Streaming Video formát. Jak asi víš, Nullsoft je firma, která dělá WinAMP, je to teda nativní formát WinAMPu pro streamování videa. Neni to ale žádná komprese, pouze kontejner.
Uvnitř bude pravděpodobně video s kompresí VP3 a zvuk v MP3. Taky tam ale může bejt VP6 nebo VP7 video a asi i AAC zvuk je podporovanej. Pokud vim, tak žádná ochrana tam neni. Spíš bych se podíval, jestli máš nainstalovaný potřebný dekodery v systému a jak pracujou. VP3 umí dekódovat třeba i FFDShow, ale na VP6 a VP7 potřebuješ originální dekodery od On2Technologies. AAC a MP3 zvládne kromě jinýho taky FFDShow.
Pokud to pořád nepůjde, zkusil bych to demuxnout a hodit do jinýho kontejneru (AVI, MKV). Program na demux je na http://www.aziendeassociate.it/cd//Misc/NSVDemux.7z. Komprimovaný to je programem 7-zip. Nikdy jsem to nepoužíval, ale údajně to funguje i když s drobnejma problémama.
Pro NSV bohužel neexistuje žádnej DirectShow splitter, takže to nejde přehrát v ničem jinym než ve WinAMPu. Ať žíjou standardní formáty :(( Nakopal bych všechny AOL, Apply a Majkrosofty do prdele...

stayman
03-07-2005, 22:19
Zabudol si, ze kebyze niet MajkaSofta, tak by si doteraz cumel na Mpeg1 (a navyse v Linuxe) :-E

vlada
03-07-2005, 22:26
StayMan by €RikŁ€
Proč tak soudíš? MS sice kdysi dávno (před cca. deseti lety) táhnul IT dopředu, ale dneska je naopak brzdou pokroku. MS vůbec nemá s MPEGem nic společnýho. Jenom to, že se jednou neúspěšně pokusili o implementaci MPEG-4 na jejímž základě vznikl DivX 3.11. Ale to je vše o co se v oblasti digitálního videa zasloužili.

stayman
03-07-2005, 22:33
Jasan, prave ten Mpeg4 som myslel, ze by si nemal ani tie nasledne !!! :-E A inak WMV je uznavany po celom svete, len tebe vadi, dokonca aj ako WMV-HD :-)

vlada
04-07-2005, 08:55
No možná se WMV často používá, ale myslíš, že to je opravdu jeho kvalitou? Já když třeba dostanu nějaký video emailem, je to v 90% MPEG-1 a víš proč? Protože 99% počítačů přehraje z fleku MPEG-1. 90% počítačů taky přehraje z fleku WMV, proto se používá. Samozřejmě tohle diskvalifikuje jiný kvalitnější formáty. MS už za to taky dostal pokutu od EU....
Ale já Tebe asi nepřesvědčim a Ty mě taky ne.

stayman
04-07-2005, 09:40
Tak majsa zatial :-D