Zobrazit plnou verzi : Editace AC 3
LosPablos
22-05-2004, 08:45
Fajn den.Chtěl sem se optat jestli mi nemůžete někdo poradit.Když převedu zvuk AC 3 z DVD do Mp3 tak nejsou skoro slyšet dialogy.Veškeré ostatní zvuky jsou strašně hlasitě a ty dialogy úplně zanikají. :-( Neexistuje nějakej způsob jak je třeba v AC 3 filtru kde je přímo hlasitost Voice?Ztáhl sem si AC 3 filtr i jako plug in do Winampu,v domění,že to převedu v něm,ale to nejde.... :-((
LosPablos: zkus "Normalize".
V Besweetu by to snad mělo jít. Pozor však, aby se do tebe nepustil Kirk, že mršíš ac3.
LosPablos
23-05-2004, 01:38
Hoj..Normalize sem seamozřejmě dával,i jsem zkoušel další změny v nastavení ale nic.Dělal sem to v Ac3 machine,HeadAC3he,AC3 Audio Decoder,DVD Audio Extractor,ale nikde sem nedocílil toho co umí Ac3 filtr. :-(( A,že mrším AC 3.To je fakt,ale pokud chci aby to šlo slyšet i na notebooku,případně na to koukat v noci a nebudit sousedy.... :-E Zatím dík.Ještě si teda zkusím řádně pohrát v tom Besweetu...koukám,že se hodně liší od AC 3 machine.Dík.
Asi najlepsie (najkvalitnejsie) by si o urrobil, kebyze si to AC3 prevedies na 6xWAV a nacitas ich do Vegasu, kde si mozes robit s tymi jednotlivymi WAVmi co len chces a ulozit ich ako len chces...
Alebo sa s tym vobec nezatazuj a pouzi na ten prevod DVD -> predpokladam DivX+MP3 soft na to stvoreny !!! Dr.DivX :-D
LosPablos:
Sehr kompliziert 9-), rovno si to tvoje avi sprav s ac3 zvukom a keď chceš AC3 počúvať aj na notebooku, tak si ten AC3filter nainštaluj aj na ten notebook, nemusíš sa srať s prevodmi do mp3 :-)-.
LosPablos:
Sehr kompliziert 9-), rovno si to tvoje avi sprav s ac3 zvukom a keď chceš AC3 počúvať aj na notebooku, tak si ten AC3filter nainštaluj aj na ten notebook, nemusíš sa srať s prevodmi do mp3 :-)-.
Aj tak se da :-D , ale pre AC3 musi ratat s vacsim miestom, pretoze ma vyssi dat. tok ako mp3 (5.1 este vyssi \/ ) a navyse asi tazko s priemernym filmov to vprace na jedno CD 9-)
No pochopiteľne predpokladám, že tie filmy nechce zhumusiť na jedno CD :-k, takže to dá aspoň na tie 2 CD a tam sa to už v pozerateľnej (teda aspoň pre notebook) kvalite zmestí aj s AC3 zvukom :-!!! .
No pochopiteľne predpokladám, že tie filmy nechce zhumusiť na jedno CD :-k, takže to dá aspoň na tie 2 CD a tam sa to už v pozerateľnej (teda aspoň pre notebook) kvalite zmestí aj s AC3 zvukom :-!!! .
Ved prave, potrebuje min. na 2 CD (kirk by to dal minimalne na 4 CD 9-) ) a navyse pre notebook mu je uz ozaj prd platne AC3 a to nevravim o tom, ze pre PC (a tie 5.1 plastove krabicky, co si ludia kupuju) je to taktiez zbytocne, navyse nejake "priestorove efektiky" ak bude velmo chciet dosiahne aj z toho mp3 zvuku... 8-)
... navyse pre notebook mu je uz ozaj prd platne AC3 a to nevravim o tom, ze pre PC (a tie 5.1 plastove krabicky, co si ludia kupuju) je to taktiez zbytocne, navyse nejake "priestorove efektiky" ak bude velmo chciet dosiahne aj z toho mp3 zvuku... 8-)
No, ale nerátaš so všetkými možnosťami, kombináciami a permutáciami... :-E, ešte si to AC3 pri prehrávaní z PC môže pustiť optikou do receivera na poriadne bedne tak zhruba za x100.tis, a to už by mu mp3 nehrali bohvie ako :-E :-E :-E
... navyse pre notebook mu je uz ozaj prd platne AC3 a to nevravim o tom, ze pre PC (a tie 5.1 plastove krabicky, co si ludia kupuju) je to taktiez zbytocne, navyse nejake "priestorove efektiky" ak bude velmo chciet dosiahne aj z toho mp3 zvuku... 8-)
No, ale nerátaš so všetkými možnosťami, kombináciami a permutáciami... :-E, ešte si to AC3 pri prehrávaní z PC môže pustiť optikou do receivera na poriadne bedne tak zhruba za x100.tis, a to už by mu mp3 nehrali bohvie ako :-E :-E :-E
ac3, nieje "o nic" ine, ako mp3, tak tam plati to iste,co som pisal vyssie, PrologicII atd...
No este ti prezradim, ze prave teraz som predal jeden notebook, co mal vstavane 4+1 repro :-D , no nie je to sranda???
...ac3, nieje "o nic" ine, ako mp3, tak tam plati to iste,co som pisal vyssie, PrologicII atd...
No, tys' tomu dal, tebe nič nehovorí separácia kanálov, presluchy atď ? :-((. Nebol si ty náhodou včera na koncerte Jethro Tull, že ti z toho ešte zvoní v ušiach ? :-E :-E :-E
No, tys' tomu dal, tebe nič nehovorí separácia kanálov, presluchy atď ? :-((. Nebol si ty náhodou včera na koncerte Jethro Tull, že ti z toho ešte zvoní v ušiach ? :-E :-E :-E
U AC3 zvuku (5.1) mas dokonca nizsi datovy tok na kanal ako u MP3 (2.0) \/ a to co opisujes, som si nevsimol :-D
U AC3 zvuku (5.1) mas dokonca nizsi datovy tok na kanal ako u MP3 (2.0) \/
Ale??? Naozaj??? No hoď si to niekedy na analyzér. Zistíš, že rear kanály idú s adaptívnym kódovaním a dátový obsah sa pohybuje niekde na úrovni do 100kbps pre obidva, LFE je na 0 (ten je len pre filmy, aby kadejaké debilné výbuchy triasli stenami), a tak pri 448kbps u AC3 (bežné u koncertov) dosiahneš v predných kanáloch vyše 350kbps. Navyše sa u AC3 používa iné psychoakustické filtrovanie, ktoré pri tomto dátovom toku posluchovo dáva "príjemnejší" zvuk, aspoň tak tvrdia netopieri (ktorí ovšem zas namiesto AC3 tvrdo preferujú DTS). 9-)
A myslíš, že do takého MP3 nacpeš tú priestorovú atmosféru koncertu ??? :-E (teraz nehovorím o tom priestorovom MP3 paškvile, o čo sa snažia u Fraunhofera)
Neviem ako si AC3 hodim na analyzer, resp. do akeho formatu to preklopit aby sa mi ukazali pov.dat.toky , asi do mp3 :-E, ale je to jedno, nemas sancu zbadat rozdiel medzi MP3 2.0 (224kbps) a AC3 2.0 (224kbps) a takisto ani medzi tym MP3 2.0 (prehnanych cez PL-II) a AC3 5.1 v PC.
O tom MP3 priestorovom som pocul, myslim, ze to bude jedno, ci mp3 5.1, alebo ac3 5.1, skor je otazne, naco, ktory standard s tym bude ratat...
LosPablos
24-05-2004, 22:21
Koukám pěkně se to tu rozepsalo.Tak jen abych napsal co a jak.Film dělám samozřejmě na 2 CD.A jde konkrétně o Matrix 3.Jde mi jen o to,že to stejně bude běžet jen v PC,případně na notebooku,tak se mi zdá zbytečný to dávat s AC 3. :-) No,a nevím proč,ale tentokrát nejsou hlasy skoro slyšet.Když si to pustím v PC,tak v AC 3 filtru přidám Voice a je to OK.Ale jak sem se ptal,nevím jak tuhle úpravu udělat při převodu do Mp3. :-( Už sem zkoušel snad všechno....
A skusal si ten Dr.DivX ??? :-D Alebo to mam urobit za teba??? :((
LosPablos
25-05-2004, 07:35
Neboj,hned dneska si to nainstaluju a uvidím co to dokáže. :-D
LosPablos
25-05-2004, 20:45
Tak a mám to.Dr.Divx mi zrovna tohle DVD nebral.Asi špatně udělany.Ale nakonec se mi to zadařilo pomocí pluginů ve Winampu.Ja to super.Letí to,a můžu si to pěkně nastavit v AC 3 filtru.... :-D :-D Díky.
Mal si si to DVD najskor dekryptovat ty ...
LosPablos
26-05-2004, 18:43
....ale já to měl dekryptovany. :-) Ostatní DVD mi šli,ale ten Matrix jak na potvoru ee.Asi sem to špatně dekryptnul.Co už.Ale jiny softy šli.Jinak,ale musím říct,že Winamp šlape opravdu hodně dobře. :-D
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.