PDA

Zobrazit plnou verzi : intel dostava na pr*el?

clee
24-06-2005, 23:07
http://www.tomshardware.com/cpu/20050603/index.html

zajimavej test, amd vyhrava na cely care at uz vykon nebo stabilita...

Ivo Mašek
25-06-2005, 06:44
Kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe. :-D

stranger
25-06-2005, 07:42
A beznej uzivatel se raduje, protoze kdyby tady byl jenom Intel nebo AMD, tak....zbytek uz znate...;-)

Modena
25-06-2005, 07:51
Hmm zajímavý - škoda, že v tom testu není zkouška třeba při práci s videem, tam by to tak jasný asi nebylo ! \/

stayman
25-06-2005, 08:36
Dostava na prdel? Sak AMD tam je sice s DDR pametami, ale kukni si latencie a navyse 4800Hz (a ani neviem preco si tak pisu, kebyze to porovnas s Intel 4200GHz, ako by si teda mal, tak neviem kde by bolo to AMD :-k ) a Intel s 3200Hz, pricom AMD ma minimalne 4 procesory DualCore, ale vybrali do testu ten najvyssi a myslim, ze FSB maju 1000MHz oproti Intel s 800Mhz \/

Tak coze to je za test? :-?

Pitomec
25-06-2005, 09:14
To není test, ale PR blábol - ostatně si stačí ten pošahanej tomshardware chvíli procházet a pomalu na každým rohu tam vyskakuje reklama na AMD a SiS :-k

Libor
25-06-2005, 10:45
To není test, ale PR blábol - ostatně si stačí ten pošahanej tomshardware chvíli procházet a pomalu na každým rohu tam vyskakuje reklama na AMD a SiS :-k
no mě se spíš vždy zdálo, že na tomto webu vyskakovala reklama na intel, holt když AMD vede, tak to někteří vždy zpochybňují
ale to je beztak jedno, kdo normální dá 30 tisíc jen za procesor

clee
25-06-2005, 11:07
no nevim jak vam hw odbornikum, ale me to jako stress test prijde celkem objektivni, docela hustej je treba tenhle LOG

http://www.tomshardware.com/cpu/20050603/stresstest-10.html

stayman: amd (1 jadro) jede na 2.4GHz, ja mam taky 2500+ a svisti na 1.8GHz :-)

Pitomec
25-06-2005, 11:25
no mě se spíš vždy zdálo, že na tomto webu vyskakovala reklama na intel, holt když AMD vede, tak to někteří vždy zpochybňují
ale to je beztak jedno, kdo normální dá 30 tisíc jen za procesor
Tak to se ti opravdu jenom zdálo...

http://www.sweb.cz/elnc/amd_sis.JPG

Pitomec
25-06-2005, 11:27
ja mam taky 2500+ a svisti na 1.8GHz :-)
Takže máš 1.8 :-) Jinak by to bylo asi stejný jako mít Oktávku 1.8 a uvádět, že mám BMW 325+ :-D

Libor
25-06-2005, 11:28
aha, to jsme si ale nerozuměli, já nemyslel reklamu jako takovou, ale spíše testy nadržující intelu, kterými je tento web pověstný

Pitomec
25-06-2005, 11:31
aha, to jsme si ale nerozuměli, já nemyslel reklamu jako takovou, ale spíše testy nadržující intelu, kterými je tento web pověstný
No pokud si na ten web umístí reklamu AMD, tak dost pochybuju, že tam budou testy naddržující Intelu... - každopádně jde o to, že každý test se dá udělat (a napsat tak), aby zvítězil předem daný model. Proto ty bláboly už ani nečtu - je to ztráta času...

clee
25-06-2005, 11:31
tak ten intel ma taky oznaceni 840 a na bezi na 840MHz? 9-) tohle sou jen marketingovy oznaceni

Pitomec
25-06-2005, 11:36
tak ten intel ma taky oznaceni 840 a na bezi na 840MHz? 9-) tohle sou jen marketingovy oznaceni
Marketingový označení, který vychází z hodnoty konkurence, t.j. AMD si vymyslí, že jejich 1.8 má asi stejný výkon jako Intel 2.5, je normální podvrh a svědčí to jedině o tom, že AMD hraje pořád druhý housle a za Intelem jenom přicmrndává :-)

Libor
25-06-2005, 11:40
No pokud si na ten web umístí reklamu AMD, tak dost pochybuju, že tam budou testy naddržující Intelu... - každopádně jde o to, že každý test se dá udělat (a napsat tak), aby zvítězil předem daný model. Proto ty bláboly už ani nečtu - je to ztráta času...

a kdyby tam měl více reklamy Intel, tak by jsi byl spokojený, vidím , že svého času neměli tento web rádí zarytí AMDečkáři, teď zas Inteláci, holt, poražení místo přiznání porážky hledají jen důvody, jak nějaké testy zpochybňovat,
musím se tomu vždy od srdce smát a musím zdůryznit, že mě osobně je úplně šumafuk, kdo v těch testech vítězí, protože víc jak 5 litrů za procák nedám, takže tyto procesory budu mít v PC kdovíkdy a to už bude situace zase jiná

Libor
25-06-2005, 11:41
Marketingový označení, který vychází z hodnoty konkurence, t.j. AMD si vymyslí, že jejich 1.8 má asi stejný výkon jako Intel 2.5, je normální podvrh a svědčí to jedině o tom, že AMD hraje pořád druhý housle a za Intelem jenom přicmrndává :-)

vidím , že tomu opravdu rozumíš :-D

stayman
25-06-2005, 13:13
stayman: amd (1 jadro) jede na 2.4GHz, ja mam taky 2500+ a svisti na 1.8GHz :-)

Neviem co si tym jadrom myslel, ale ak to, ze 2400Hz x2 = 4800+ ako si pisu, tak to je omyl, pretoze maju aj ten isty procesor, teda 2400Hz x2, ale s polovicnymi cache (=512kB x2) \/ . Navyse sam vidis, ze Intel si pise skutocne takty a ked si zoberies taky PentiumM (mobilne CPU), tak tam pri 1400Hz mas dokonca pri polovicnej spotrebe !!! vykon vyssi takmer 2x v porovnani s desktopom a nepotrebuju si pisat 2800+ :-E , pretoze ten vykon je relativny !!!!

Skladam dost PC a aj opravujem AMD, mal som tu rozne "dela" s oznacenim nad 3000+, no ja mam "iba" 2800Hz od Intelu, ale vykon o 20-30% vyssi :-)

Ten test mozno naznacuje, ze AMD sa podarilo dobehnut na chvilku Intel v aritmetickych operaciach a hlavne s 1000Hz FSB, inak nic :-k :-D

clee
25-06-2005, 13:30
http://www.tomshardware.com/cpu/20050603/images/intel_cpuz.gif

http://www.tomshardware.com/cpu/20050603/images/amd_athlon_cpuz.gif

a navyse 4800Hz (a ani neviem preco si tak pisu, kebyze to porovnas s Intel 4200GHz, ako by si teda mal, tak neviem kde by bolo to AMD ) a Intel s 3200Hz,

no s tema Hz nevim :-E :-E ale od dob x86 se vselicos zmenilo a 4800GHz je taky celkem narez :-E :-E

jinak nikde tu CPU na 4800MHz nevidim, amd dve jadra po 2.4GHz, intel dve jadra po 3.2GHz, amd vitezi, ja uz dalsi komentare nepotrebuju :-)

stayman
25-06-2005, 13:36
Aha, tak to ano, 4800Hz a nie 4800GHz, tomas pravdu, ak si len to nepochopil, tak pardon, ospravedlnujem sa za ten preklep, alebo ak si nepochopil, ze AMD si to znaci ako 4800+, cim mysli, ze konkurencne musia mat 4800Hz tak to ti asi zrejme nevysvetlim :-E :-E :-E

clee
25-06-2005, 13:37
ale jinak o modelech 4200+ a 4600+ (2.2GHz, 2x512kB cache) a 4400+ a 4800+ (2.4GHz, 2x1024kB cache) samozrejme vim, jak uz sem psal, 4800+ atd. jsou jen oznaceni modelu, nic vic, s taktem to vicemene nema nic spolecnyho...

clee
25-06-2005, 13:39
hm, no nevim pro me neni dulezity jak se ten proz jmenuje nebo co si jeho vyrobce mysli 9-) , dulezitej je vykon a ten je jednoduse vyssi nez konkurence :-R

stayman
25-06-2005, 13:41
hm, no nevim pro me neni dulezity jak se ten proz jmenuje nebo co si jeho vyrobce mysli 9-) , dulezitej je vykon a ten je jednoduse vyssi nez konkurence :-R

Tak si to AMD na zaklade tych testov kup, potom pridem ja s Intelom a budes plakat, ako si sa dal ojebat :-)- :-E

clee
25-06-2005, 13:42
no s tim svym intelem urcite :-E :-E

stayman
25-06-2005, 13:46
Ano, tvoj to nebude :-E :-E :-E , ale mozem ti ho predat, predavam hocikomu, ak zaplatí :-)

vlada
25-06-2005, 13:47
Pitomec> S tim značenim u AMD máš částečně pravdu. Ale je to z jejich strany asi nutnost. Každej motorista ví, že obsah auta neni přímo úměrnej výkon.u Například Audi TT má 1.8 220 koní, některý jednaosmičky mají stěží sto. Ale u procesorů to lidi neví. Oni si myslí, že čim vyšší číslo, tim vyšší výkon. Proto musel AMD začít takhle číslovat.
Já mam třeba doma skoro 2 roky starej Athlon XP 2000+ a když to srovnam třeba při komprimování videa s Celeronem 2.5 co mam v práci, tak mi to doma jede o 50% rychlejš. Takže já jsem spokojenej. Pokud mi Intel nabídne za stejný prachy lepší kousek než AMD, koupim příště Intel. Důležitý je, aby existovali minimálně 2 konkurující si firmy, jinak to je v háji. Jsem celkme rád, že se dopředu tlačí i další výrobcí, i když zatim ovládají jenom lowend.
Stejný je to i grafikama, ATIčkáří a nVidiácí by se nejradši podřezali. Já si koupim tu kartu, která bude levnější a lepší. Když dodá něco solidního XGI, tak přejdu na třetí stranu. Lpět na jednej začce a firmě je kravina. Ale plno lidí to dělá a ty firmy na tom rejžujou. Klasickej případ je předraženej Sony, kterej už léta žíje jenom z dobrýho jména. Intel to dlouho dělal podobně, teď už se musí taky snažit.

clee
25-06-2005, 13:47
nepotrebuju, uz jeden mam, trosku drahy topeni :-E

Libor
25-06-2005, 13:52
Nevím , co někteří máte proti značení procesorů, celé to vzniklo v době, kdy Intel s AMD závodili o vyšší frekvence a AMD zjistilo, že na to prostě nemá . Jenže i níže taktované Athlony měly ve většině aplikací vyšší výkon, tak kvůli trhu (a lamerům,kteří hledí jen na frekvence) zavedli označováni 3000+ atd. I Intel změnil značení pro většinu nicneříkající např. Intel Pentium 4 550 a nikomu to nevadí. A skutečnou frekvenci přeci ani jedna strana netají, takže záleží na každém, co si kdo vybere.

stayman
25-06-2005, 13:57
Já mam třeba doma skoro 2 roky starej Athlon XP 2000+ a když to srovnam třeba při komprimování videa s Celeronem 2.5 co mam v práci, tak mi to doma jede o 50% rychlejš.

Tak toto by som ti neveril ani kebyze stojim nad tymi PC !!! :-)

Libor
25-06-2005, 13:58

Tak si to AMD na zaklade tych testov kup, potom pridem ja s Intelom a budes plakat, ako si sa dal ojebat :-)- :-E

to snad nemyslíš vážně ,ha ha ha, sám jsi přeci napsal :

pretoze ten vykon je relativny

stayman
25-06-2005, 13:59

to snad nemyslíš vážně ,ha ha ha, sám jsi přeci napsal :

pretoze ten vykon je relativny

Nerozumiem ti :-?

vlada
25-06-2005, 14:47
Já mam třeba doma skoro 2 roky starej Athlon XP 2000+ a když to srovnam třeba při komprimování videa s Celeronem 2.5 co mam v práci, tak mi to doma jede o 50% rychlejš.

Tak toto by som ti neveril ani kebyze stojim nad tymi PC !!! :-)

Fakt to takhle je. V práci mi to jelo cca. 10 FPS a doma 15, ale nebyly to stejný zdroje. Proto to nevydávam za nějakej benchmark, doma to bylo z XviDu s resize, v práci z MJPEGu bez resize, ale s konverzí na YV12 barvy. Proto to nevydávam, za nějakej benchmark, ale zajímavej výsledek to každopádně je.
Zkusim schválně stejnej kousek doma i v práci jako test. Zajímavej ale byl taky testík pomocí prográmku na výpočet prvočísel i tam muj obstarožní Athlon ten fungnovej Celeron porazil.

Pitomec
25-06-2005, 14:56
a kdyby tam měl více reklamy Intel, tak by jsi byl spokojený, vidím , že svého času neměli tento web rádí zarytí AMDečkáři, teď zas Inteláci, holt, poražení místo přiznání porážky hledají jen důvody, jak nějaké testy zpochybňovat,
musím se tomu vždy od srdce smát a musím zdůryznit, že mě osobně je úplně šumafuk, kdo v těch testech vítězí, protože víc jak 5 litrů za procák nedám, takže tyto procesory budu mít v PC kdovíkdy a to už bude situace zase jiná
Já zpochybňuju všechny testy, protože výsledek se dá velmi snadno ovlivnit a koneckonců zrovna u PC hraje roli celá sestava a ne jenom nějakej papírovej výkon CPU. Takže i proto je mně jakejsi výsledek naprosto u zadnice :-)

Pitomec
25-06-2005, 14:59
Já tomu rozumím dobře - AMD prostě nemůže přiznat barvu, že jejich CPU běhá ve skutečnosti mnohem pomaleji, než jak se snaží mystifikovat lidi. A jestli jim to nějakej AMDčkař žere, tak to je fakt jeho osobní problém 9-) Já mám Intel, já to řešit nemusím :-E

Pitomec
25-06-2005, 15:02
Pitomec> S tim značenim u AMD máš částečně pravdu. Ale je to z jejich strany asi nutnost. Každej motorista ví, že obsah auta neni přímo úměrnej výkon.u Například Audi TT má 1.8 220 koní, některý jednaosmičky mají stěží sto. Ale u procesorů to lidi neví. Oni si myslí, že čim vyšší číslo, tim vyšší výkon. Proto musel AMD začít takhle číslovat.
Já mam třeba doma skoro 2 roky starej Athlon XP 2000+ a když to srovnam třeba při komprimování videa s Celeronem 2.5 co mam v práci, tak mi to doma jede o 50% rychlejš. Takže já jsem spokojenej. Pokud mi Intel nabídne za stejný prachy lepší kousek než AMD, koupim příště Intel. Důležitý je, aby existovali minimálně 2 konkurující si firmy, jinak to je v háji. Jsem celkme rád, že se dopředu tlačí i další výrobcí, i když zatim ovládají jenom lowend.
Stejný je to i grafikama, ATIčkáří a nVidiácí by se nejradši podřezali. Já si koupim tu kartu, která bude levnější a lepší. Když dodá něco solidního XGI, tak přejdu na třetí stranu. Lpět na jednej začce a firmě je kravina. Ale plno lidí to dělá a ty firmy na tom rejžujou. Klasickej případ je předraženej Sony, kterej už léta žíje jenom z dobrýho jména. Intel to dlouho dělal podobně, teď už se musí taky snažit.
Z tohoto pohledu jsem samozřejmě rád, že tady není monopol jednoho výrobce CPU (a stejně tak grafiky) :-)

vlada
25-06-2005, 15:23
Pitomec
Podle mě test, kterej porovná jeden konkrétní krok na určitej srovnatelnej sestavě (logicky k AMD a Intelu potřebuju jiný příslušenství) toho dost napoví. Klasika jsou například filtry Photoshopu, enkódování videa nebo počítání nějakych úkolů. To jsou věci, se kterejma se běžnej uživatel setká a který chce aby fungovali co nejrychlejš. Takovejhle test má podle mě smysl. Stejně jako srovnání výkonu graf. karet v reálnych hrách.
Samozřejmě se musí brát v potaz vliv dalšich dílů v PC, ale pokud se to udělá dobře, tak se dá minimalizovat. Je ale jasný že 100%ně objektivní to nebude nikdy.
Já akorát nevim, proč tak zatracuješ procesory AMD. Podle mě jsou dobrý, používam je doma už 5 let (dřív Duron 600, teď Athlon 2000+) a jsem spokojenej. Pokaždý když jsem to srovnal s Intelem za stejnou cenu, tak jsem si blahopřál. Ale někdo zase může mí zkušenosti obrácený.

clee
25-06-2005, 15:23
prave, rozdil mezi syntetickym testem jako sandra, cpumark apod a stress testem jako tenhle je v tom ze stress checkuje celej system, hlavne spolupraci CPU, cipsetu a pameti, zrovna far cry je hra co potrebuje vseho dostatek, kazdopadne by me zajimalo jak by tenhle test dopadnul kdyby u intelu pouzili 955x chipset, nforce4+pentium je podle me paskvil. no a jinak ted tu mam stary p4 na 1.6GHz (dvd author masina) a s mym bartonem se naprosto neda srovnavat i kdyz rozdil je nakejch 200MHz, vegas mi na p4 najizdi asi tak trikrat delsi dobu nez u me o nejakym strihani uz se radsi ani nezminuju...

Libor
25-06-2005, 15:24
Já tomu rozumím dobře - AMD prostě nemůže přiznat barvu, že jejich CPU běhá ve skutečnosti mnohem pomaleji, než jak se snaží mystifikovat lidi. A jestli jim to nějakej AMDčkař žere, tak to je fakt jeho osobní problém 9-) Já mám Intel, já to řešit nemusím :-E

a tají snad AMD skutečnou frekvenci ? kdyby třeba procesor A64 3200+ měl označení A64 2000 MHz, lameři , budou křičet , že PIV má 3200 Mhz, ale že výkonově jsou skoro nastejno jim jejich malé mozky nevemou

Pitomec
25-06-2005, 16:26
a tají snad AMD skutečnou frekvenci ? kdyby třeba procesor A64 3200+ měl označení A64 2000 MHz, lameři , budou křičet , že PIV má 3200 Mhz, ale že výkonově jsou skoro nastejno jim jejich malé mozky nevemou
Jednak je otázkou, jestli ty CPU jsou skutečně výkonově nastejno (spíš bych to viděl, že ne) a druhak i kdyby byly, tak to rozhodně neopravňuje nějakou firmu uvádět příměr k firmě druhé. Když už, tak by tam měla být skutečná frekvence a třeba poznámka, že to může zhruba odpovídat tomu nějakému produktu od konkurence. Ale rozhodně ne si na drzo vymyslet údaj - už kvůli takovým nekalým praktikám (a defacto klamavému jednání) bych si AMD nikdy nekoupil (a pak samozřejmě taky kvůli shitsetům, jenž se u CPU AMD používají).

Libor
25-06-2005, 16:51
-výkonově podobné budou, to se neboj
-značení je jejich věc, a pokud je to důvod , proč si zrovna AMD nekoupit, tak se přihlaš k Chocholouškovi
-čipsety pro AMD jsou solidní, doby prapodivných KT133 jsou naštěstí dávno pryč, ale jak je vidět, v některých to přetrvává

Intel s tebe a tobě podobných musí mít radost, ale to je tvoje věc a chvála bohu i každého z nás, co si koupí
a nakonec, je to jenom blbý počítač, který bezta za chvíli zestárne

stayman
25-06-2005, 20:01
-značení je jejich věc, a pokud je to důvod , proč si zrovna AMD nekoupit, tak se přihlaš k Chocholouškovi
-čipsety pro AMD jsou solidní, doby prapodivných KT133 jsou naštěstí dávno pryč, ale jak je vidět, v některých to přetrvává

Intel s tebe a tobě podobných musí mít radost, ale to je tvoje věc a chvála bohu i každého z nás, co si koupí

Staci si poziet tuto stranku, praktiky jak keby im priharalo :-E :-E :-E
http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_9485_13041^13042,00.html

MarsSnickers
25-06-2005, 20:13
AMD totiž nechce přiznat, že bude pořád na druhém místě. Celou dobu jen dotahuje Intel (s obtížemi :-D :-D :-D ). Možná ve hrách má slušné výsledky, ale stabilita aplikací a výpočetní výkon je jasně doménou Intelu.

stayman
25-06-2005, 20:42
prave, rozdil mezi syntetickym testem jako sandra, cpumark apod a stress testem jako tenhle je v tom ze stress checkuje celej system, hlavne spolupraci CPU, cipsetu a pameti, zrovna far cry je hra co potrebuje vseho dostatek, kazdopadne by me zajimalo jak by tenhle test dopadnul kdyby u intelu pouzili 955x chipset, nforce4+pentium je podle me paskvil. no a jinak ted tu mam stary p4 na 1.6GHz (dvd author masina) a s mym bartonem se naprosto neda srovnavat i kdyz rozdil je nakejch 200MHz, vegas mi na p4 najizdi asi tak trikrat delsi dobu nez u me o nejakym strihani uz se radsi ani nezminuju...

Vidis, toto je ono!!! Zrovnavas proste nezrovnatelne !!! Sak PIII v tej dobe boli rychlejsie, pretoze vyuzivali 133MHz zbernice a mali aj 512kB cache !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Musis zrovnavat prave to, v com su si konkurencne, na co firmy odpovedali jeden druhemu presne na konkretny typ procesora. Teda ak AMD machruje so svojim Bartonom 2500+, tak to zrovnaj s Intelom cca 2500Hz (a samozrejme aj s rovnakou FSB, pretoze Intel ma u tych frekvenciach FSB = 400/533/800) a potom budes vidiet skutocnost :-)

Ja ti poviem iny priklad ano? Mam tu susedov, ktory jeden z nich si kupil HP notebook s 2800+ AMD (procesor ti mozem povedat presne) a druhy si kupil takisto HP notas, ale s 1400Hz Intelom, dokonca v prevedeni CeleronM !!!!!!!! A chces vediet verdikt? No je to 3x pomalsie, ale to AMD \/ :-k :-E

clee
25-06-2005, 20:53
no tezko muzu srovnavat 2500+ a 2.4GHz P4, kdyz p4 ma dvojnasobnou l2 cache a 533MHz FSB a navic o 50% vyssi cenou, ale taky nevim proc srovnavat cpu na jinejch taktech, p4 na stejnym taktu jako amd je proste daleko slabsi i kdyz ceny byly temer stejny (1.8G P4 vs. XP2500+)

edit: ne padesat, tricet, preklep...

stayman
25-06-2005, 20:58
no tezko muzu srovnavat 2500+ a 2.4GHz P4, kdyz p4 ma dvojnasobnou l2 cache a 533MHz FSB a navic o 50% vyssi cenou, ale taky nevim proc srovnavat cpu na jinejch taktech, p4 na stejnym taktu jako amd je proste daleko slabsi i kdyz ceny byly temer stejny (1.8G P4 vs. XP2500+)

edit: ne padesat, tricet, preklep...

No pokial viem, tak Barton ma 133MHz FSB (a myslim ze datarate mali AMD asi 2x) comu koresponduje presne ten Intel s 533MHz (taktiez 133MHz zakl.FSB) no a co sa tyka cache, tak potom si to zrovnaj s Intelom, ale s Celeronom, ten ma polovicne, alebo jednostvrtinkove chache, aspon vidis, ze AMD nikdy nedobehne INTEL :-)

Ivo Mašek
25-06-2005, 21:01
Já jsem "Intelák" :-D a od roku 1990 jsem procesorů od Intelu vystřídal dost. Po AMD jsem nikdy netoužil.
Na mnohých forech slyším, převážně od mladých kluků, že kupují AMD proto, že jsou levnější. A tady asi bude ten důvod vychvalování AMD, protože s argumentem ceny dlouho neobstojí a tak hledají jiný důvod. Neříkám, že všichni, ale jak to sleduji i jinde, tak většina ano.
V každém případě nemůže mít diskuze INTEL vs. AMD vítěze. "Inteláci" nepřesvědčí "neinteláky" a naopak. Z konkurenčního hlediska je to jenom dobře.

clee
25-06-2005, 21:03
no vim ze hadat se s tebou nema cenu, protoze si pravdu prekroutis ke svymu prospechu, ale kazdopadne pracuju dlouhodobe s asi patnactkou PC na ruznejch urovnich, takze sem schopnej porovnat, co si myslite vy pseudodbornici je mi celkem u prdele, kraviny si radit nenecham...

Pitomec
25-06-2005, 21:18

Tady v diskuzi fakt nemáš s AMD šanci - je to věru marná snaha... :-E

clee
25-06-2005, 21:30
jo jinak barton (2500+) ma fsb 166 (333), 3200+ ma 200 (400)

jinak uz celkem OT, puvodne slo o to ze CPU s nizsim taktem od AMD je vykonnejsi nez CPU s vyssim taktem od intelu, nic vic nic min ostatni diskuze je celkem zcestna...

jinak ja zastavam intel, mam ho ve strizne i notebooku, o amd zacnu premejslet v tu chvili kdy na trhu bude levnejsi a vykonnejsi cpu nez intel, tzn. x2 4800+ za uvahu stoji...

clee
25-06-2005, 21:31
Já jsem "Intelák" :-D a od roku 1990 jsem procesorů od Intelu vystřídal dost. Po AMD jsem nikdy netoužil.
Na mnohých forech slyším, převážně od mladých kluků, že kupují AMD proto, že jsou levnější. A tady asi bude ten důvod vychvalování AMD, protože s argumentem ceny dlouho neobstojí a tak hledají jiný důvod. Neříkám, že všichni, ale jak to sleduji i jinde, tak většina ano.
V každém případě nemůže mít diskuze INTEL vs. AMD vítěze. "Inteláci" nepřesvědčí "neinteláky" a naopak. Z konkurenčního hlediska je to jenom dobře.

jo to rika ten pravej, s p3, nejhorsi cpu jaky kdy intelove vyrobili...

Milosbb
25-06-2005, 21:52
Z mojho okolia mam skusenost taku, ze u hracov PC game jednoznacne vitazi AMD a Intel jedine do kancelarie na tlac (tisk) dokumentov z Wordu :-D :-D :-D

Ja sice nehram hry, ale moj Athlon 2000 XP s frekvenciou 1,67 GHz bezi v pohode aj pri grabovani videa a za posledne dva roky absolutne ziadny problem.

No ale nie som hw specialista a ani nemam skusenosti s Intelom, tak do frasa ani nemozem Intel ohovarat (pomlouvat).

No a kedze dalsie PC budem kupovat tak o 5 rokov, budem tu cely ten cas sledovat toto flame a potom sa mozno rozhodnem aj pre Intel :-D .

-

stranger
25-06-2005, 22:03
Ja se v tomhle chovam naprosto bezpaterne. Kdyz kupuju comp(pro sebe) a je v tu dobu na koni Intel, koupim Intel, kdyz je na koni AMD, koupim AMD.
P.S.Uplnej zbytecnej flame, at zije flame!

Ivo Mašek
25-06-2005, 22:34
s p3, nejhorsi cpu jaky kdy intelove vyrobili...
Pentia_3 Tualatiny patřily mezi nejlepší CPU, co Intel vyrobil. Už běžela výroba prvních P_4 a zároveň se připravovala P_3 Tualatin 1,6GHz. Nakonec k tomu nedošlo, Intel rychle stáhnul P_3 1,4GHz, protože nikdo nechtěl ty první P_4. Oni totiž byly horší, než poslední Tualatiny. Nakonec to přiznal i sám Intel.

clee
25-06-2005, 22:38
ja srovnavam s amd (v tomhle pripade duron/puvodni athlon), to ze to posral intel me nejak nebere...

Libor
26-06-2005, 08:10
Tady v diskuzi fakt nemáš s AMD šanci - je to věru marná snaha...

a víš , že je mi to úplně u pr..le

Pitomec
26-06-2005, 08:41
Moc u prdele ti to zrovna není, protože se tady pereš za AMD jako drak 9-) :-E :-E :-E

Libor
26-06-2005, 08:54
Moc u prdele ti to zrovna není, protože se tady pereš za AMD jako drak 9-) :-E :-E :-E

někdo ty vaše bludy vyvracet musí, ale jinak mi věř, že je mi to opravdu u prdele, je to jenom počítač

Pitomec
26-06-2005, 08:57
někdo ty vaše bludy vyvracet musí, ale jinak mi věř, že je mi to opravdu u prdele, je to jenom počítač
Tak je vyvracej a přeju hodně štěstí :-E :-E :-E :-E :-E

exTNT
26-06-2005, 09:08
clee
Super vlákno!
Už jenom dva příspěvky a diskuze o nesmrtelnosti chrousta se dostane na třetí stranu!!!
Akorát je to na mně nějak moc soft. :-E
:BB:

Pitomec
26-06-2005, 09:13
Tady diskutují samý yntelygentní lidi, takže vulgarit se nedočkáš :-E

vlada
26-06-2005, 10:24
Já bych nastolil otázku takhle:
Mam 20.000 a chci koupit počítač. Bude lepší s AMD nebo Intelem?
Já tvrdim, že počítač za stejnou cenu s procesorem od AMD bude výrazně výkonější. No a co se týká stability, bude to přibližně nastejno. Stabilita záleží daleko víc na SW než na HW. K HW chybam dojde málokdy, pokud kleknou widle, je to v 90% jejich vina (případně ovladačů), na HW se to svádět nedá.
A to je to o co mi jde. Pokud kupuju komp, chci mít nejvyšší výkon za nejmíň peněz. Proto volim AMD. Až mi to nabídne Intel, koupim si P4.

Pitomec
26-06-2005, 10:30
Stabilita záleží daleko víc na SW než na HW. K HW chybam dojde málokdy, pokud kleknou widle, je to v 90% jejich vina (případně ovladačů), na HW se to svádět nedá.
No to asi neznáš VIA shitsety apod. 9-)

Ivo Mašek
26-06-2005, 10:32
Pročpak asi existují drahé produkty a levné produkty ?

Libor
26-06-2005, 10:43
Stabilita záleží daleko víc na SW než na HW. K HW chybam dojde málokdy, pokud kleknou widle, je to v 90% jejich vina (případně ovladačů), na HW se to svádět nedá.
No to asi neznáš VIA shitsety apod. 9-)

no pro Intel jen Intel čipset, ale pro AMD je VIA v pohodě, vzhledem k tomu že jsi AMD viděl tak akorát na obrázku a VIA čipset nikdy neměl , tak plácáš typické intelácké bludy

Pitomec
26-06-2005, 10:51
no pro Intel jen Intel čipset, ale pro AMD je VIA v pohodě, vzhledem k tomu že jsi AMD viděl tak akorát na obrázku a VIA čipset nikdy neměl , tak plácáš typické intelácké bludy
A jak ty můžeš vědět, co já sem kdy měl nebo neměl? Nepadlo ti náhodou něco na budku, anebo je to komplex z toho, že seš zabořenej v kompu a furt něco reinstaluješ a ladíš (a stejně na ho*no, páč s VIA to bude drhnout ve 100% případů)...? 9-)

Libor
26-06-2005, 11:05
však jsi psal, že by jsi si AMD nikdy nekoupil, tak dedukuji, že i VIA čipset si nikdy neměl, protože na Intel bych si ho nekoupil ani já
jinak já osobně mám nForce3U, zabořenej v kompu nejsem, nic reinstalovávat a ladit nemusím, jestli to musíš ty, tak to neznamená , že to musí i jiní

Libor
26-06-2005, 11:07
však jsi psal, že by jsi si AMD nikdy nekoupil, tak dedukuji, že i VIA čipset si nikdy neměl, protože na Intel bych si ho nekoupil ani já
jinak já osobně mám nForce3U, zabořenej v kompu nejsem, nic reinstalovávat a ladit nemusím, jestli to musíš ty, tak to neznamená , že to musí i jiní

clee
26-06-2005, 11:07
proc via? nejlepsi chipset pro amd je nforce, pravda trojkova verze neni uplne to pravy, ale nf2 a nf4 sou naprosta pohoda co se tyce stability a rychlosti, intel mel taky slaby chvilky, pamatuju si na boje s p2 350mhz na nejaky pochybny desce a prechod na k6-2 s deskou na ktery byla via apollo (fic va-503+ tusim) byl vysvobozenim, tenhle komp mam doted a facha jako web/fileserver, mozna si tu nekteri zdejsi pamatujou freakovskej dc hub, taky bezel na ty via zrude

stayman
26-06-2005, 12:02
Tak ako som povedal, v skutocnosti som na vlastne oci nevidel lepsie PC ako si AMD pise tie 3600+ atd a to mam "len" 2800Hz PentiumHT, a dupel nie vsetky AMD do 2500+, teda do ery Bartonov, tam to bolo nieco hrozne, a navyse preto neverim vladovi, lebo Intel s 2500Hz ma uz FSB 133MHz (2400Hz boli este davnejsie so 100MHz FSB a iba so 128kB cache) a maju 256kB cache. Je pravda, ze susediace frekvencie v porovnani s roznymi jadrami mali nejaky sklz (kvoli sirsim pipeline), ale vacsinou to vykompezovali novsie chipsety/vacsie cache atd. AMD je mozno u tychto 64bit v celkom dobrej pozicii na trhu, akceptuju ich uz aj servery a pracovne stacnice roznych znaciek, ale vzhladom aj na rozne chipsety atd, to bude VZDY len a len kompromis. Pri kvalite/nekompromisnom rieseni sa na nejakych 10-20% rozdielu ceny nepozera, to je bohuzial fakt. :-)

clee
26-06-2005, 12:12
tak nejlepsi je opteron, ale to sme trochu nekde jinde (prave ty se davaji do serveru, xeony muzou jit srat), obyc a64 je max 4000+ (san diego-2.4GHz, 1GHz HT, podpora SSE3, 90nm)

wencaS
26-06-2005, 12:15
at tak, nebo tak, nakonec z toho bude stejne chip do terminatora. :-E :-E

Pitomec
26-06-2005, 14:48
A to si podle tebe musí člověk všechno kupovat? Měl by sis dát rychle studenou sprchu, abys tady nepsal takový šílený snůšky nesmyslů... 9-)

clee
26-06-2005, 15:06
no vsechno ne, ale jak pak muzes srovnavat dve platformy kdyz tvrdis ze jednu z nich by sis nekoupil, ted netvrd ze tak jednas podle netovejch recenzi, cim by sis solidne protirecil :-E

Libor
26-06-2005, 15:21
no vsechno ne, ale jak pak muzes srovnavat dve platformy kdyz tvrdis ze jednu z nich by sis nekoupil, ted netvrd ze tak jednas podle netovejch recenzi, cim by sis solidne protirecil :-E

no líp bych to nenapsal, já přeci nikomu nevnucuji, co si má koupit, či jaká platforma je lepší, vždyť ony ty počítače jsou na obou platformách tak výkonné, že je to pomalu jedno, ale jak někdo může o něčem tvrdit, že je to shit a ani to nikdy neměl
VIA má špatnou pověst z dob KT133, ale jejich současné čipsety jsou dobré, osobně ale preferuji spíš nForce

clee
26-06-2005, 15:27
presne, nforce4 pro amd; 955 nebo 925xe pro intel, pak uz jen zvolit vhodny pameti a cpu, jdou postavit temer shodne vykonny sestavy, rozdil bude v jen cene, no a co se tyce opravdu profesionalniho videa (zadny strejchovani pro lokalni kabel nebo toceni svateb) tak tu je MAC

Milosbb
26-06-2005, 15:48
A to si podle tebe musí člověk všechno kupovat? Měl by sis dát rychle studenou sprchu, abys tady nepsal takový šílený snůšky nesmyslů... 9-)

No vsak to su tvoje rady, kupovat a kupovat a kupovat (Canopus), tvoja jedina rada pre vsetkych je "kup si". 9-)

Inak ja mam ten shitset VIA Apollo a som z toho na sracky. Za cele dva roky, co mam comp, mi spadol do BSOD az jeden krat, aj to bolo zasluhou ovladaca grafiky 9-) 9-) 9-). A to mam v compe bordelu ako na smetisku, vratane roznych kodekov a kodekpackov a cca 30 demoverzii roznych hier, ktore si tam nainstaloval moj syn. No nieco hrozne, tie shitsety VIA, takmer ziadne problemy. :-D Budem si to asi musiet mrsknut, lebo tento stav bez problemov je otrasny. :-D :-D :-D

---------------------
AMD Intel AMD Intel AMD Intel AMD Intel AMD Intel AMD Intel

Este stale vas to bavi ? Kupte si gulickove pocitadlo a ste bez problemov

Pitomec
26-06-2005, 16:02
Tak koukám, že by jste si do té sprchy měli vlézt oba... :-E

clee
26-06-2005, 16:04
chjo a ja cekal neco aspon vtipnyho kdyz uz ne racionalniho :-I :-D

Pitomec
26-06-2005, 16:07
No vsak to su tvoje rady, kupovat a kupovat a kupovat (Canopus), tvoja jedina rada pre vsetkych je "kup si". 9-)

Inak ja mam ten shitset VIA Apollo a som z toho na sracky. Za cele dva roky, co mam comp, mi spadol do BSOD az jeden krat, aj to bolo zasluhou ovladaca grafiky 9-) 9-) 9-). A to mam v compe bordelu ako na smetisku, vratane roznych kodekov a kodekpackov a cca 30 demoverzii roznych hier, ktore si tam nainstaloval moj syn. No nieco hrozne, tie shitsety VIA, takmer ziadne problemy. :-D Budem si to asi musiet mrsknut, lebo tento stav bez problemov je otrasny. :-D :-D :-D

---------------------

Samozřejmě, že to je moje rada "kupovat si". Ale to ještě neznamená, že člověk musí mít nutně všechno koupený, aby věděl, jak se co chová. Zvlášť v případě, že už mu pár desítek kompů prošlo rukama :-E

Jinak tvoje pohádky o tom, jak si představuješ, že by to mělo s VIA vypadat, jsou napsaný krásně, ale bohužel pro tebe mají k realitě sakra daleko... 9-)

Milosbb
26-06-2005, 17:39
VIA,VIA SLOVAKIA :-D

To je nieco hrozne, mat doma pocitac, ktory sa nechce pokazit. :((

vOid
26-06-2005, 21:06
blbost, via neni vubec spatna, proslo me pod rukama x komplu, sam na tom jedu na stejnym pc 2 roky (MSI KT6 LSR-jasne dnes je to low end) a bezproblemu, parkrat bsod (do 5-7 bych se vesel, rozhodne za to z 95% deska s via chipsetem nemohla) - individualni, zalezi co na tom pc taky delas, nemam duvod menit, zavrhovat viu je nesmysl, nforce je o neco lepsi, ale taky trochu priplatit, ale jak sem rekl, nemam duvod menit

via nema bezvadnou minulost, vyrobce desek jako PC Chips (s KT 133kou) a podobny šunty tomu jeste dopomohly...
to je muj nazor
2 pitomec: taky nechapu, proc to tak krvelacne pomlouvas 9-) :-(

vlada
26-06-2005, 21:32
vOid
Vy nevíte že Pitomec pracuje v PR pro Intel a Canopus?
Stayman zase pro Sony a Microsoft.
Já zase pracuju pro Matrošku a Avisynth, akorát mi za to neplatí.

Přiznejte se taky, vy ostatní :-E

clee
26-06-2005, 21:34
budvar a british american tobbacco :-E

jojto
26-06-2005, 21:36
Postavil som komp znamenu (P4 530J Asus 915P, 512Kingston,450W Enermax...) a za dva tyzdne mi volal 4x, ze je to nestabilny sunt, ze intel je totalne nestabilne a nevykonne hovno. Ten blb to mal plne sraciek, XXX Barov, trojanov a softu o ktorom som v zivote nic nepocul. :(( . Osobne idem na Durone 818 a KT133A a nemam ziaden problem. Enkodujem (to je ale doba :-D ), palim, warezujem, sexujem a sosam vsetko co vidim. LUDKOVIA, NAJPRV SI UVEDOMTE NACO CHCETE POCITAC, AKO SA V NOM VYZNATE A POTOM SA ROZHODUJTE

CLEE
Pokial ma pamat neklame tak si tu asi pred 3/4 rokom uvadzal zostavu na,ktoru prechadzas (P4) a svoje PC si chcel dat brachovy. Nemam dôkazy, ale ja nezabudam. :-D :BB:

Pitomec
26-06-2005, 21:49
via nema bezvadnou minulost
VIA nemá ani bezvadnou současnost a dost pochybuju, že v budoucnu tomu bude jinak... :-I

clee
26-06-2005, 21:53
no ano to je pravda, sestavu (ne uplne stejnou, cpu a grafika je o neco slabsi nez sem chtel) mam, bartona mam taky plus jeste k6-2 400MHz a notasa, bratr nakonec dostal pc od rodicu, coz je ale uplne jedno, takhle mam 4 ruzny platformy - intel+intel, amd+nforce2, amd+via a centrino takze sem schopnej porovnavat...

jojto
26-06-2005, 21:57
no ano to je pravda, sestavu (ne uplne stejnou, cpu a grafika je o neco slabsi nez sem chtel) mam, bartona mam taky plus jeste k6-2 400MHz a notasa, bratr nakonec dostal pc od rodicu, coz je ale uplne jedno, takhle mam 4 ruzny platformy - intel+intel, amd+nforce2, amd+via a centrino takze sem schopnej porovnavat...

Ale ty si chcel P4 ......PRECO....iba pred necelym rokom. :-E

clee
26-06-2005, 22:00
neumis cist ci co? pisu ze sestavu (p4) mam, bartona TAKY, k6 a notasa :-)

exTNT
26-06-2005, 23:09
Tak šup, softíci, ještě dva kousky a jste na čtvrtý stránce... :-E :-E :-E

mirekv
26-06-2005, 23:11
exTNT
jo?

mirekv
26-06-2005, 23:12
exTNT
ještě jednou: jo?

mirekv
26-06-2005, 23:13
exTNT
takže nic.

mirekv
26-06-2005, 23:14
exTNT
ale jo! :BB: :BB: :BB:

exTNT
26-06-2005, 23:17
mirekv

:BB: :BB: :BB:
:-E :-E :-E

clee
26-06-2005, 23:24
fuj posthunting :-)

jopein
27-06-2005, 05:57
Tak to jsem nevěděl, ale našel jsem to ve wikipédii :-E
Pro stejně lamoidní typy jako já:
Posthunter je každý, kdo reaguje na veškeré nové zprávy, někteří jsou vítáni někteří ne. Jsou schopní posthunteři, kteří nepostují off-topics a snaží se vést smyslu plnou konverzaci, jsou tu bohužel i lidé, kteří pouze sbírají postbody. Ohledně posthuntingu jsme bezmocní.
Další věc je "flooding", nepleťme si se spamem (nevyžádaná reklama), flooder je člověk, který fórum zahlcuje tou samou hláškou, tím samým topicem. Takováto aktivita je zcela jednoduše odhalitelná a řešitelná.

mirekv
27-06-2005, 06:06
fuj posthunting :-)
jj, tak tak! :-E

exTNT
27-06-2005, 10:22
njn, když tohle vlákno se prostě fakticky dopředu nepohne ani o milimetr, akorát bude narůstat do dýlky a prd z toho. Zastánci Intelu budou hájit Intel, zastánci AMD budou hájit AMD, ale ani jeden z těch táborů nepřesvědčí nikoho z toho druhýho.
Já třeba mám doma AMD a na pracovních kompech jsem měl prakticky vždycky Intel a obojí má svoje pro a proti. A jak psal myslím vlada, i pro mě je nejdůležitější poměr cena/výkon, takže za svý si halt budu zatím dál kupovat AMD.
Navíc od té doby, co jsem vyměnil neznačkový paměti za Kingstony, mám na čipový sadě VIA KT600 s Bartonem 3200+ stoprocentně stabilní systém, takže nemám důvod si stěžovat. I když teď ještě uvažuju o poslední možný "plastice" - vyměnit MB za nějakou, která podporuje dual channel, nic dalšího už na socketu A nevymyslím. A zatím podle všech info, co jsem čet, je mírně líp hodnocená VIA KT880 (omlouvám se všem zastáncům nVidie...).
No a pak už jenom nastřádat na upgrade na AMD 64. :-) Prostě mi přijde, že pořídit systém se stejnými parametry od Intelu by bylo zbytečně dražší a nic zvlášního by mi to nepřineslo.

mirekv
27-06-2005, 10:25
exTNT
No vidíš, já jsem zastáncem Intelu a mám AMD! :-D

Libor
27-06-2005, 10:29
nečekal bych od duálu na socket A platfomě nějaký viditelný nárůst výkonu, přechod KT600-KT880/nForce2 je podle mě zbytečný, i když fošny na s.A jsou za pár babek, jen bych upozornil na to, že ne všichni výrobci na KT880 dali PCI/AGP lock
na tvém místě bych spíš šetřil kačáky na budoucí upgrade a je jedno jestli A64 nebo PIV

exTNT
27-06-2005, 10:53
Libor
já vím, přemejšlel jsem o tom docela dost, ale říkám si: stejně si novej komp pořídím tak nejdřív za rok, s KT880 by to už v podstatě bylo maximum, co je na týhle platformě možný a ta deska, o který uvažuju je buďto Asus za asi 1650 nebo MSI za 1890, přičemž paradoxně zkušenosti s tím Asusem jsou spíš horší (sice má 4 sloty na paměti, což se mi docela líbí, ale zase mi zatím 1024 RAM stačí a v různejch diskuzích si na něj BFU dost stěžujou).
A chtěl bych si ten rozdíl s dual channelem vyzkoušet na vlastní kůži, taky si myslím, že to nebude žádnej řev, ale za ty prachy - proč ne? :-)
Jinak teď mám propustnost pamětí (nic nemám přetaktovaný) při čtení 2553 MB/s a při zápisu 747 MB/s, ten duál by to snad mohl o kousek zvednout, ale zatím jsem nenašel nikde objektivní porovnání.

Doom
27-06-2005, 10:59
no, já nevim. momentálně mám Athlona 2400+ (t-bred@2000), desku s nForce2, mírně přetaktovanou grafárnu GF fx5200 a nemůžu si stěžovat. až na výjimky způsobené mými neodbornými zásahy je ten systém skvěle stabilní... v práci mám intel celer 2,0, desku Asus P4BGL-VM a je to teda děs a utrpení, furt se mi to zpomaluje :-( takže pro mě je AMD jasná volba... :BB:

mirekv
27-06-2005, 11:02
DoomHammer
No žes přednedávnem tvrdil něco jiné! :-E

Doom
27-06-2005, 11:07
coooo? co sem tvrdil?

clee
27-06-2005, 11:09
no ja mam ted asuse P5AD2-E premium, ale jen 2.6GHz CPU, takze nejblizsi upgrade (asi za hodne dlouho) bude CPU a to nejspis EE, samo az spadnou ceny, idealni je koupit desku s co nejvetsim rozsahem moznosti, takze pro intel ted P5WD2 a pro amd asi A8N-SLI nebo nekterou fatality od abitu

mirekv
27-06-2005, 11:10
DoomHammer
Intel rulez!

Doom
27-06-2005, 11:24
já a intel? to si teda pleteš. já jsem vždy zastával AMD, protože jsem s ním spokojený. max. jsem tu mohl nadávat na kompatibilitu desky K7S5A s pamětí DDR (chyba v BIOSu)

mirekv
27-06-2005, 11:26
No dobře no, dokázat ti to nemůžu, škoda, že jsem si to nenahrával! :-E

Doom
27-06-2005, 11:35
rejpale... :-I

clee
27-06-2005, 11:36
kua moderatori, promazte nekdo ten spam 8-)

mirekv
27-06-2005, 11:38
No to by měli, taky už mě to štve! :-E

vOid
27-06-2005, 12:18
njn, když tohle vlákno se prostě fakticky dopředu nepohne ani o milimetr, akorát bude narůstat do dýlky a prd z toho. Zastánci Intelu budou hájit Intel, zastánci AMD budou hájit AMD, ale ani jeden z těch táborů nepřesvědčí nikoho z toho druhýho.
Já třeba mám doma AMD a na pracovních kompech jsem měl prakticky vždycky Intel a obojí má svoje pro a proti. A jak psal myslím vlada, i pro mě je nejdůležitější poměr cena/výkon, takže za svý si halt budu zatím dál kupovat AMD.
presne takhle to vidim ja :-) , jinak dual channel je pro soc A fakt na dve veci, upgrade zatim nezvazuju, mam Bartona 2500+ (1826>@2145) krasne stabilni, snad ta grafarna :-( FX 5200 128bit 128MB od Inno je dneska bida, ale celkem vse jede, nove GTAcko jede tak jsem spokojenej :-E
2 vlada: nemusis me vykat :-E jses jen o malo starsi :-)

:D

---------------------

kdo chce kam, pomozme mu tam ;)
hold kdo umi ten umi, ti ostatni jen blbe cumi nebo remcaji :OO

Ivo Mašek
27-06-2005, 12:34
hold kdo umi ten umi, ti ostatni jen blbe cumi nebo remcaji
To samé může říci "intelák".
Diskuze AMD vs. INTEL nikdy nikam nepovede. Nikdo nebude vítězem. A pokud se v té diskuzi bude pokračovat dál, tak bude nejdelší v historii tvfreaku a s nulovým výsledkem.

clee
27-06-2005, 12:36
no obecne nevyhrava ani jedna platforma ale v pomeru vykon/cena v low a mid-levelu nema amd konkurenci...

jojto
27-06-2005, 14:38
roadmap po rok 20XX, priebezne aktualizovana :-) http://freespace.virgin.net/m.warner/RoadmapQ205.htm

vOid
27-06-2005, 15:29
hold kdo umi ten umi, ti ostatni jen blbe cumi nebo remcaji
To samé může říci "intelák".
Diskuze AMD vs. INTEL nikdy nikam nepovede. Nikdo nebude vítězem. A pokud se v té diskuzi bude pokračovat dál, tak bude nejdelší v historii tvfreaku a s nulovým výsledkem.

ja to nemyslel primo intel vs amd ale o chipsetech pro amd :-)
jinak amd vs intel nema smysl resit at si koupi kdo chce co chce, je to hlavne o sympatiich :-)

leo
27-06-2005, 15:34
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?CatId=75&LayId=6&ArtId=21584#21584

Pěkný graf porovnávající skutečnou spotřebu CPU Intel a AMD (teď už víte, proč Intel takovou informaci v datasheetu neuvádí). Převzato odtud:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-fx57_3.html

Upřímně, i kdyby Intel měl výkon o 20% lepší než AMD při stejné ceně, nekoupil bych ho kvůli takové brutální spotřebě.

clee
27-06-2005, 15:34
ani ne jak o sympatiich jako spis o rozumu, gamesnik si nekoupi intela aby se mu pak sekala kazda druha hra, to samy ze ripper si nekoupi amd, protoze enkodovani zvlada pentium rychlejc za stejny prachy...

Milosbb
27-06-2005, 15:58
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?CatId=75&LayId=6&ArtId=21584#21584

Pěkný graf porovnávající skutečnou spotřebu CPU Intel a AMD (teď už víte, proč Intel takovou informaci v datasheetu neuvádí). Převzato odtud:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-fx57_3.html

Upřímně, i kdyby Intel měl výkon o 20% lepší než AMD při stejné ceně, nekoupil bych ho kvůli takové brutální spotřebě.

Ak ma niekto prachy na Intel, tak ma aj na tu spotrebu. Ked budem velky :-D , kupim si Porsche :-E a to takisto nema spotrebu ako Fabia.

Ivo Mašek
27-06-2005, 16:08
Ked budem velky , kupim si Porsche
Teď jsi mi připoměl jednoho šoumena tady na parkovišti, co má Renaulta_5. Na zadním okně má napsáno: Až vyrostu, bude ze mě Megane. :-D :-D

kirk
27-06-2005, 16:22
Může mi zde někdo ze zasvěcených říct, jakej výkon má vlastně AMD Sempron 2400+ ? Kámoš mi říkal, že stejný, jako Pentium u frekvenci 2,4 GHz. Ovšem myslím Clee zase říkal něco jiného. Díky za odpovědi.

Ivo Mašek
27-06-2005, 16:40
Je vidět, že to nečteš. A přesto chceš info.
Laskavě se podívej na thread od "jojto" - čas 14:38 - Roadmap. (inetový odkaz)
Tam se už jistě doklikáš.

clee
27-06-2005, 16:44
sempron 2400+ ma mozna stejnej (nebo podobnej) vykon jako celeron na 2.4GHz, ale urcite ne jako pentium

Trent
27-06-2005, 16:58
Serte uz na to, podme flejmit na temu linux x windows, ma to tu uz nebavi citat stale to iste dokola...

aj tak intel rulez... :-E :-E :-E
running P4 3GhzHT@3,6Ghz... no probs

clee
27-06-2005, 16:59
cim to chladis?

mirekv
27-06-2005, 17:14
Trent
Linux je na [I], nebo ne? Ale ne, dělám si srandu, vás linuxáky obdivuju! :-)

jojto
27-06-2005, 17:28
cim to chladis?
cim by to chladil....boxom :-)

jojto
27-06-2005, 17:38
kirk
http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp?ARI=117656 je tam odkaz na test na Tom's a Anandtech :BB:

clee
27-06-2005, 19:35
mjo stavet komp na gamesy, tak uz vim co do nej nacpat

http://www.gdhardware.com/hardware/cpus/amd/athlon64/fx57/001.htm

jojto
27-06-2005, 19:42
Si cvok ??? http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=54282&CatId=18844331 , ak si myslis, ze bude stat 5 klackov tak to prejdem na AMD aj ja :-E

clee
27-06-2005, 19:45
neee, mas i intelovskou alternativu http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=51180&CatId=18844344 ale zas neni tak dobrej na gamesy :-)

Badis
27-06-2005, 19:56
Clee- Mám P4 3.4 Prescotta taktlého na 4 GHz a taky to chladí box. Komprimoval jsem 4 hodiny AVIčka (2 filmy) do mpg2 a v pohodě. Ano hřeje, ale to je tak všechno. 4hodiny jel na 100% a to jsem k tomu ještě capturoval z telky film do AVI. Mě nevadí že hřeje. Důležité že pracuje a nezlobí :-D Mám desku jako ty Asus P5AD2 Premium a spokojenost. Nechci aby to vyznělo vychloubačně \/ Výkon až na druhém místě. Spolehlivost především. :-)

jojto
27-06-2005, 19:58
clee
A poriadnu grafiku http://www.alzasoft.sk/DetailPage.asp?DPG=54384&CatId=18843291 a mozes ist byvat pod most a zrat slamu :-E :BB:

clee
27-06-2005, 20:02
3.4@4 je taky celkem dost, nehluci ten box? ja ho tam ani nedaval, rovnou sem koupil zalmana 7700-cu, ale mam jen 2.6GHz, netaktovany, kazdopadne s upgradem cpu uz rovnou pocitam s vodnikem, na bartonovi mam ac m2 a windtunel, taky hreje podstatne min...

clee
27-06-2005, 20:05
clee
A poriadnu grafiku http://www.alzasoft.sk/DetailPage.asp?DPG=54384&CatId=18843291 a mozes ist byvat pod most a zrat slamu :-E :BB:

jo presne, ty grafiky ale dve pokud mozno, SLI se musi vyuzit :-E

Badis
27-06-2005, 20:06
To víš že si malinko přidá darebák. Ale já nespím v místnosti kde běží takže mě to nevadí a hry hraju se sluchátkam. Špatně jsem se vyjádřil. Také mě jde o výkon, ale v práci s videem. Hry moc nehraju ale čekat na výsledek AVI-mpg2 už pro mě teď není utrpení. :-)

Badis
27-06-2005, 20:10
Clee- taky jsem měl na něj chuť (Zalman) ale syčák se mě tam kvůli zdroji nevešel.Oni cpou ten procesor hrozně do strany(na horu). Přitom tenhle chladič by tak krásně foukal i na paměti :-(( Sem ho musel vrátit, krasavce :-((( Tobě jo? Máš přece stejnou desku. Nebo máš Bigtower?

clee
27-06-2005, 20:10
jo to je jasny, ja mam v loznici bartona, kterej je celkem tichej, p4 asi tri kilometry daleko, takze to by mi ani tak nevadilo :-E ale i kdyz u toho dyl sedim, hluk ventilatoru mi dost vadi... jinak na bezny strihani je p4 jasna volba...

jojto
27-06-2005, 20:20
Celkom slusna overclocking databaza (http://overclockers.at/cpudb.php?62df158ea697dc31459d5c2c6ef396d4&action=viewcomps&benchesid=9&sortfield=&sortorder=&pagenumber=1 ) vacsina to chladi nejakym Evaporator-om (dusik? popis (http://www.systemcooling.com/vapochill_ls-01.html) . Tak to je fakt privela 9-)

Libor
27-06-2005, 20:35
kdybych kupoval PC nyní, tak jako o chladiči bych přemýšlel o tomhle:
http://www.insanetek.com/index.php?page=ttbigtyphoon
uchladit musí vše při malým hluku a zároveň i fouká na mb

Badis
27-06-2005, 20:46
Vypadá krásně a těch 16dBA je lákavých :-)- Škoda že místo toho Al tam není Cu. Ale to by asi byl už moc těžký. Mrknu do TNTRADEu. Třeba tam něco podobného mají.

Libor
27-06-2005, 20:55
http://shop.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=13886&stiplname=thermaltake-cl-p0114-big-typhoon-socket-462-370-478-775-754-940

ale pozor na to , že je poměrně vysoký, i s fanem 128mm, to už by jsi pak fan mohl u některých skříní montovat do bočnice

Devaster
27-06-2005, 23:58
vOid
Vy nevíte že Pitomec pracuje v PR pro Intel a Canopus?
Stayman zase pro Sony a Microsoft.
Já zase pracuju pro Matrošku a Avisynth, akorát mi za to neplatí.

Přiznejte se taky, vy ostatní :-E
moja lokalna palenica a Philip Morris

nobody_tvf
28-06-2005, 08:04
Jediny pouzitelny procesor od intelu je Pentium M.
A je aj najvhodnejsi na hry. :-)

http://www.tomshardware.com/cpu/20050525/pentium4-10.html

Trent
28-06-2005, 10:49
clee: tymto... ziadny box...
http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0019Fanless103/cl-p0019fanless103.htm
a k tomu dva tichucke 8cm vetraky od Titanu...
teplota cca 49C, pri zatazi do 60C, ani nepocut ze je komp zapnuty.

mirekv: mna k linuxakom nerad, som M$ a Intel positive :-E

clee
28-06-2005, 12:41
jasny, znam, bez tech vetraku by to vypadalo hur, 60 pri loadu je celkem pohoda na p4

Trent
28-06-2005, 18:28
bez tych vetrakov 77C a a komp to zabali uz pri boote :-E

clee
28-06-2005, 18:40
hehe a kamos na tomhle chladici provozuje a64 3000+, teplotu mi sice neprozradil, ale prej je to stable...

Trent
29-06-2005, 06:21
stable to je asi vtedy, ked to je off... :-E

Libor
29-06-2005, 06:55
hehe a kamos na tomhle chladici provozuje a64 3000+, teplotu mi sice neprozradil, ale prej je to stable...

stable to je asi vtedy, ked to je off... L

pokud to nemá přetaktované, zaplé Cool'n'Quiet , nevidím problém, tenhle procák je doslova a do písmene vlažný