Zobrazit plnou verzi : KOPIE AUDIO CD
Zdravím,
mám triviální dotaz, potřebuji zálohovat originál audio cd na CD-R.
jaký prográmek (pokud možno free a jednoduchej- neco na styl Decryptera u dvd) použít a jak postupovat?
dík
no, tak free mě nic nenapadá..
z běžných softů třeba nero -> Kopírovat disk
Uloží celý disk do image a tu vypálí. Každý podobný vypalovací balík to dělá takto.
Já pro kopii 1:1 AudioCD používám Alcohol120% - je tam přímo předvolba AudioCD při čtení i zápisu, takže s nastavováním parametrů si netřeba lámat hlavu.
Dřív jsem používal CloneCD.
Nejkvalitnější kopii Audio CD udělá program EAC (Exact Audio Copy). Neni to sice zrovna ten nejjednodušší soft, ale určitě stojí za to ho používat.
Já bych použil nějakej CD ripper, třeba už zmíněnej EAC nebo CDex. Nagraboval to do WAVů a vypálil třeba pomocí opět EAC nebo Burrrn. Neni to nejjednodušší postup, ale nejkvalitnější.
vlada: nevím, kolik lidí to takhle dělá při kopii 1:1, já teda ne... :BB:
Miuvek
to je pravda. 1:1 do image a z image vypalit. u mne clonecd. postup od vlada pouziju pokud delam vyber z nekolika zdroju (cd).
Miuvek> Já to tak často taky nedělam, ale pokud chci mít opravdu jistotu, že to bude dobrý, tak je to nejspolehlivější způsob.
vlada
Pokud grabuješ do jednotlivých WAVů, tak je to v případě, že jsou ty tracky spojené (typicky např. live koncerty nebo i např. The Wall od Floydů) to nejhorší, co můžeš udělat. Na kopii budou většinou slyšitelné lupance. Jediné řešení je udělat Image (jeden velký WAV)+CUE soubor a ten pak kdekoliv vypálit. V nejhorším případě stačí udělat Hardcopy v Neru, ale tady není na rozdíl od EAC žádná kontrola kvality. Ty CUE soubory mají navíc tu výhodu, že se dá jednoduše spojit více placek (pokud jsou dlouhé kolem 40-45min) na jedno médium... :-)
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.