Zobrazit plnou verzi : Střih ac3
Zdravim, potřebuju poradit jaký program mám požít na střih zvuku v ac3. Mám totiž video v XviD 1920x1080, které je roděleno na 4 kusy a k tomu mám jeden soubor ac3. Potřebuju to spojit a se synchronizovat k tomu ten zvuk.
A dalej co? Co s tým videom? Sak to mas HD!
Cseapek> Buďto bych zkusil nahrnout to celý do VDM a spojit to zvuk i video, ale je tady poměrně velká pravděpodobnost, že se zvuk rozjede. Druhou možností by bylo rozdělit to na zvuk a obraz a spojit zvlášť. Video neni problém, ale spojit dohromady několik AC3 streamů jsem nikdy nezkoušel. Neuměl by to třeba BeSplit?
Jako další možnost bych viděl použít MKVToolnix, který by to měl umět spojit včetně případnýho nastavení posunu zvuku. Výstupem bude soubor formátu matroška (MKV). Ten lze ale kdykoliv jednoduše převést na AVI ve VirtualDubu, pokud bys to potřeboval.
ale vzdyt pise ze ma jeden ac3 soubor a 4 avi, otevri si ty ctyri avi ve virtualdubmodu (prvni normalne jako open a ty dalsi pres append avi segment), mno jako audio zvol ten ac3 soubor, audio i video nastav na direct stream copy a ted mas dve moznosti, bud z toho udelat jeden velkej soubor nebo to zpatky rozdelit na ctyri soubory, tentokrat uz se zvukem
clee
zabudol si na Matriošku :-E
rusaky vidim celej den ve skole, doma uz je nepotrebuju :-E
Ještě abych to upřesnil ty videa jsem získal ze satelitu, následně převed do XviDu a pak rozdělil, abych se zbavil reklam. Ten zvuk mam vytaženej z DVD-čka. Ten postup s VirtualDubem jsem už skoušel, ale posunování toho zvuku není zrovna nejlépe vyřešeno. Proto hledam něco lepšího co by to zvládlo.
Tak ten AC3 si preved do WAV a nacitaj to cele do Vegasu, aj s tym povodnym HD videom...
clee> Já to blbě pochopil, myslel sem, že má 4 soubory i s AC3 zvukem. Btw. ty si z Karlovych Varů?
Cseapek> Když vystříháváš reklamy, tak neni žádnej důvod ty videa dělit. Označíš kus k vystřižení ve VDM a zmáčkneš DEL. Ale teď moc nerozumim tomu, co Ti vlastně nesedí. Je dost pravděpodobný, že si to nestřihnul úplně přesně a potom se Ti zvuk v těch místech střihu rozjede. S tim nic moc neuděláš, jedině to srovnat v nějakym programu, třeba Vegasu. Pokud je problém jinej, šlo by to možná jednodušejš. Jestli je třeba celej zvuk šouplej, tak je to sranda.
jo ac3 do wav me taky napadlo, ale musi se to rekodovat
vlada: ne, chodim na VSE, vyjde to na stejno :-)
Nojo jenže ve vegasu mi ten XviD nejde otevřít a původní MPEG už bohužel nemam :-((
Takze asi nejde střihat přímo ac3, ale můsí se to nejdřív rozdělit na wavy?
Jak už jsem psal, umí to BeSplit.
To je pěkná "Mateřídouška", co tady čtu; tazateli, když to máš z DVB, tak si nehraj s Xvidem, použij DVDPatcher a pracuj s tím stále v Mpeg2... maximálně to AC3 oddělit, jestliže ten kanál skutečně AC3 vysílá. Až to bude hotové, můžeš si to teprve do XviD vyzkoušet, jestli to ukojí tvé potřeby.
to ac3 ale pochazi z DVD tzn neni plne synchronni s videem ktery pochazi z DVB
Tak ať ho demuxuje a třeba i Audition 1 mu hned ukáže fps toho videa. Jestli ale je to DVD Multiangle, tak potěš Pán Bůh... to vyřeší snad jen Denisa.
Obraz je z DVB, to znamená, že má přesně 25 fps. Teoreticky by to nebyl problém, ale průser je v tom, jak to sestříhat, aby se useklo přesně tolik, kolik má. Je navíc jasný, že ten zvuk z DVD se bude muset někam posunout, ale to je trivialita.
Nojo jenže ve vegasu mi ten XviD nejde otevřít a původní MPEG už bohužel nemam :-((
To si mal pisat este predtym, kym spravis taku blbost, ze povodny zaznam zmazes! 9-)
Inak uz ta len zachrani vo Vegase to zosynchronizovat (musis ten XviD dostat do Vegasu, alebo to zatial preved rychlo do niecoho pre nahlad), ulozit ten zvuk a spojit ten povodny XviD s tym "novym" zvukom vo VD bez rekompresie.
To si mal pisat este predtym, kym spravis taku blbost, ze povodny zaznam zmazes! 9-)
Inak uz ta len zachrani vo Vegase to zosynchronizovat (musis ten XviD dostat do Vegasu, alebo to zatial preved rychlo do niecoho pre nahlad), ulozit ten zvuk a spojit ten povodny XviD s tym "novym" zvukom vo VD bez rekompresie.
No to je mi jasny ze to byla blbost to mazat, ale mel jsem holt malo mista na disku. No nevadi, uz jsem to do Vegasu dostal :-)- Mam uz i tech sest wavů, ted jen zjistit jak se ve Vegasu striha a ulozit hotovej zvuk.
Strih = stlac "S", ale este si odomkni zvuk od videa tou ikonkou otvoreneho zamku a vypni AutoRipple
tak toto som tiez raz riesil
a hladal som neake bezstratove riesenie a neni :(
nic takeho peknho bezstratoveho ako virtualdub/mod na ac3 neni
este ako tak ujde AVI-Mux_GUI (www.doom9.org v link)
teraz sa tiez bavim s HDTV
vcera som si spravil Wild Wild west
a dneska resident evil
do xvidu 1280x720 720p
Nedavno som skusal napasovat cz dabing na t3 v hdtv
a je to fakt onicom :(
to sa snad ani neda :)
Nechapem ako sa to podarilo tym chalanom, co upravovali Red Dwarfa a star trek. Musela byt byt riadna makacka a strata na zvukovej kvalite.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.