PDA

Zobrazit plnou verzi : Jaký projektor na home theatre dnes ?

faktotum
10-01-2012, 21:02
Pročítal jsem debatu ohledně BenQ W1000 vs. Epson EH-TW3200.

Zajímalo by mě ale jaký projektor na domací kino by byl nejvhodnější mezi těmi, které jsou momentálně na trhu. Cena okolo 20k

Do oka mi padl BenQ W1060

Ještě dodám, nejde tak úplně o mě, můj PE7700 mi zatím zcela vyhovuje. Ale bratr se rozmejšlí.

PS: ještě k debatě okolo duhy u DLP. Je možné, že jsem osobně u svého projektoru nikdy nic takového nezaznamenal ? A nejsem sám. A to tam mám nakoukaných cca 1000h.

4pepe
11-01-2012, 12:50
no za mňa jednoznačne tá eh tw3200 v tej cene nemá konkurenciu, do benqu by som nešiel hlavne kôli hlučnosti, i keď dlp má tiež svoje plusi.

faktotum
11-01-2012, 18:17
no za mňa jednoznačne tá eh tw3200 v tej cene nemá konkurenciu, do benqu by som nešiel hlavne kôli hlučnosti, i keď dlp má tiež svoje plusi.

Bratr jde do DLP zejména kulivá velikosti a údržbě.

Teď jsem ještě koukal na BenQ W1100. Tak tedy nevím.

4pepe
12-01-2012, 08:05
tú veľkosť by som pri projektore na domáce kino bral ako mínus, hlavne kôli tomu chladeniu nebude to predsa každý týždeň prenášať a nastavovať.

romankrasty
15-01-2012, 07:53
No spis si rozmysli co od toho chces. Benq W1100 jsem mel doma a neni to spatny projektor. Promitat muzes skoro na cokoliv :), je mensi, prenosnejsi, nepotrebuje takovou udrzbu, ostrosti prevalcuje Epsona, duhu jen tak neuvidis, barvy ( tady uz zalezi na tom na co budes promitat) o proti epsonu ma podani barev horsi ale neni to tak markatni. Cerna no tady je to tezky o proti plazme proste cerna neni cerna - epson ji ma horsi.

Po precteni recenzi a pod tlakem jsem sel do Epsonu a poridil si rovnou Epson EH-TW3600. Mel jsem moznost kouknout i na 3200 ale prisel mi v nekterych vecech horsi. Tady je to spis vec nazoru, pouzitim platna, nastavenim a podminek pri promitani.
No prvni zklamani at si kdo chce co chce rika o proti Benq je v ostrosti. Je to hruza jak velkej je to rozdil. Moc jsem to nepobral. Trochu pomohlo stribrne platno. Benq je ostrej na cemkoliv :). Barevna hloubka a podani Epson vede ( predtim jsem psal ze to neni zas tolik) zde strasne zalezi na kazdem z nas a co se libi me nemusi druhemu. Cerna no je to LCD technologie zazraky se nekonaji ale pri promitani je cerna stejna jako okoli, tzn ze nejsou videt pruhy.
Nejvetsi sklamani prislo ve skresleni rozmeru obrazu kdy je jedna strane vetsi nez druha. na 3m uhlopricce mi to dela 5cm a je lehce skosena kdyz mate platno je to des. Klasicka chyba korekci cocky neni duvod k priznani reklamace. Pak je dost diskutabilni jestli vyhoda manualniho posunu cocky je devizou pri umistovani projektoru, kdyz je to stejne k hovnu. :) No a k prenaseni se Epson opravdu nehodi :). Jeste k te zminovane hlucnosti. Zas tak obrovsky rozdil to neni. Epson je tez vysavac :)

Osobne bych si nechal Benq a nekupoval uz Epsona. Nebo bych usetril a koupil neco lepsiho :). Tim nechci odrazovat od Epsonu. Proste jestli ma nekdo uz Benq nevyplati se podle me porizovat Epsona. Jinak kdo si chce poridit novej ne prenosnej a primo na domaci kino tak bych poridil Epsona ale uz bych nechtel videt a zkouset nic jineho :).