PDA

Zobrazit plnou verzi : Zoufalství stolní přehrávače to nepřehrají.

Taby
03-04-2005, 18:22
Prosím, mám takový problém: na starým pioneeru A05 jsem vypalova DVD-R, počítač to bezproblémů načet, ale stolní jen mizivý procento. Tak jsem to vyměnil za pioneer A09 a vypálil jsem to na DVD+R 4x rychlostí. Projistotu jsem to vypáli 2x jednou z pinnacel instant CD-DVD a jednou přes CD burner XP pro. Jednou hodil disk error a jednou nešel načíst. jsem z toho naprosto zoufalej. Projekt je vyexportovaný z pinnacle studia 8, ale už se mi to podařilo rozběhnout na některých přehrávačích. Jsem z toho naprosto hotovej, protože vypalovačku mám doma a chci aby to běželo na DVD rekordéru philips u našich. Může být problémve jméně projetku? Mám na disku adresář video_ts a disk se jmenuje např new_compilation nebo třeba dropped_files. Kde všude mlže být chyba?

MOJE
03-04-2005, 18:27
Vypaľuj MAX 2x rýchlosťou B-)

Taby
03-04-2005, 18:28
myslíš, že by to mělo mít až takovej vliv? tuším, že to umí až 16x rychlost.

Šány
03-04-2005, 18:49
Na Pioneeru A105 jsem jel 3 roky. Mám to štěstí, že můj přehrávač Nintaus 9601 sežere i topinku s máslem jak to tu už někdo řekl, takže nemám problém číst cokoliv. Ale jako svatební dar jsem věnoval neteři Thomsona typ už nevím a nechci vědět a na něm jsem si vylámal zuby. Něco tam jede a něco zkrátka ne i kdybych se po.ral. A to jsem zkoušel několik druhů médií, pálit všemi možnými rychlostmi, book type nastavit na DVD-ROM a nic nepomohlo. Nakonec jsem někde zaslech, že u těchto Thomsonů údajně dochází ke špatnému čtení (slabý laser?). Domnívám se, že u tebe to bude podobný problém, zkrátka ten přehrávač nepřečte všechno. Já vím, že to není žádná pomoc ale bohužel to tak asi bude.
Jinak samozřejmě doporučuji zachovávat standard struktury DVD jako první podmínku aby jsi se mohl dopracovat k nějakým výsledkům tj. na disku složky "audio_ts" a "video_ts".
To je moje zkušenost .
Zdar

Whitejoker
03-04-2005, 21:19
Mě Thompson taky "žere" i chleba se sádlem - i VideoCD v nestandartním formátu 720*576 progresívně, ale někdy se opravdu stane, že něco nechce načíst. Pak to většinou nenačte ani LG v komplu a chybka může být v médiu - špatný typ nebo poškozené. Teď mám DVDčka +R Gigamaster a občas se to stane.
Někdy pomůže vysunout disk z playeru a otřít ho zespod měkkým hadříkem.
Já používám své vyšpulené břicho a flícovou mikinu na něm :-E .
Někdy to musím i 2x-3x zopakovat, ale pak si to dá říci.

Taby
04-04-2005, 05:35
Díky. Taky si myslíte, že pálit max 2x? Musí být na DVD i složka audio_ts? Jak pojmenováváte disk? Díky za odpovědi. Předpokládám, že disk uzavíráte.

Pitomec
04-04-2005, 05:40
Prosím, mám takový problém: na starým pioneeru A05 jsem vypalova DVD-R, počítač to bezproblémů načet, ale stolní jen mizivý procento. Tak jsem to vyměnil za pioneer A09 a vypálil jsem to na DVD+R 4x rychlostí. Projistotu jsem to vypáli 2x jednou z pinnacel instant CD-DVD a jednou přes CD burner XP pro. Jednou hodil disk error a jednou nešel načíst. jsem z toho naprosto zoufalej. Projekt je vyexportovaný z pinnacle studia 8, ale už se mi to podařilo rozběhnout na některých přehrávačích. Jsem z toho naprosto hotovej, protože vypalovačku mám doma a chci aby to běželo na DVD rekordéru philips u našich. Může být problémve jméně projetku? Mám na disku adresář video_ts a disk se jmenuje např new_compilation nebo třeba dropped_files. Kde všude mlže být chyba?
Jestli mě paměť neklame, tak PS8 si do složky VIDEO_TS přidává 2 soubory který tam nemají co dělat, a který způsobují právě tu nekompatibilitu. Mělo by stačit NERO, jenž tyto soubory odhalí a buď napíše hlášku o nekompatibilitě nebo je rovnou vyhodí ven.

Taby
04-04-2005, 05:58
Jenže já mám pinace instant CD/DVD a cd XP pro. Nevíš, který to můžo beut soubory (takhle z hlavy)?

Šány
04-04-2005, 06:45
Toby:
nepřemýšlím o tom, zda tam má být "audio_ts" nebo ne. Zkrátka authorizační program to tam dá a hotovo. Co se týče jiných souborů nevím, ale co tam patří je tady: http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp?ARI=111457&CHID=3&EXPS=&EXPA=

# VTS_01_0.IFO – informace o tomto VTS, zde třeba filmu,
# VTS_01_0.BUP – záložní soubor pro IFO,
# VTS_01_0.VOB – menu filmu,
# VTS_01_1.VOB – první část filmu,
# VTS_01_2.VOB – druhá část filmu,
# VTS_01_3.VOB – poslední část filmu.

Disk si pojmenuj jak chceš, tam problém není, aspoň já se s tím nesetkal. Při vypalování třeba napíšu "Dovolena_Turecko" a přehrávač s tím nemá problém.

Zdar

stayman
04-04-2005, 06:48
A nie je lepsie nepouzivat tie prasive programy? Ak to DVD ide nacitat do Shrinka, je to ok, tak potom to mozes aj zo Shrinka rovno vypalit a to bud za pomoci Nera alebo este lepsie za pomoci DVDDecryptera. (Ta pomoc znamena, ze ich musis mat nainstalovane a tak nastaveny Shrink).

Taby
04-04-2005, 07:05
Tak jsem kouknul na disk a jsou tam navíc soubory anchor a volume - obojí bez přípony. V jiném programu stříhat nemůžu, protože jinej nemám. Taky nemám nero, protože k pioneeru byl Instant cd/DVD.

mirekv
04-04-2005, 07:17
Taby
Jak píše StayMan, používej DVDShrink a Decrypter, oba zadara a jednoduché.

Taby
04-04-2005, 07:21
No jo, ale stejně to budu muset nějak vypálit.

MOJE
04-04-2005, 07:29
Vypaľuj rovno v PS8 a tie súbory Ti nevypáli. B-)

PS: Máš posledný UPDATE z PS8 ??? Posledný je asi 8.12. ...... ale mal by stačiť aj 8.10. .... 8-)

stayman
04-04-2005, 07:38
No jo, ale stejně to budu muset nějak vypálit.

Sak DVDDecrypter je (aj) vypalovaci soft :-D

Taby
04-04-2005, 07:50
Poslední update mám, je to 8.12.7. Díky, vyzkouším

ODSakEda
04-04-2005, 11:36
Taby -mnohé "stolní" (ale mohoo ležet i na polici :-) ) mašiny nepřehrají DVD placky s videem, pokud je nahraješ ("vypálíš") jen jako datový disk i přesto, že na něm bude složka AUDIO_TS a VIDEO_TS s .VOB-y a znánlivě se tedy bude tvářit jako DVDvideo kompatibilní!!!

Jak psal již i Pitomec (on není žádnej pitomec!), jednak po přehrání vytvořeného videa (třeba i PowerDVDplayerem) si tento player vytvoří asi indexní soubory a přidá je do složky VIDEO_TS a jednak u krátkých videí není zaručena kopatibilita třeba i tím, že čip ve "stolním" playeru ignoruje obsah disku, nezapsaný (nezaplněný) až dokonce (plnou kapacitou nějakými nulami a jedničkami!!!

Toto vše řeší a zároven doporučuji soft pro nahrání ("vypálení" -neprovokujte, pálenit se nesměla již slivovice a tato asociace z tehoto slova vzrušuje zbytečně mnohé starší byrokraty, že pálení čehokoliv, i vlastního videa, je automaticky obecně něco nelegálního...) DVD jako DVDvideo kompatibilní, který mimo jiné vyhodí, respektive ignoruje, takové soubory, co do složek VIDEO_TS nepatří a doplní disk až do konce kapacity neškodnými daty pro vyšší kompatibilitu i se staršími stroji, těm novším to třeba ani vadit nemusí, typ od typu a značka od značka výrobce playeru! (např. Nero dostačuje a také infirltruje, co na takový video disk nepatří)

Nebo kup DivXovej plaer a video nepřevádějte z AVI na mpg, ale nechte v AVI (v DivX/XviD) a nahrávejte na DVD+-R jen jako prostá data, jako když si něco jen zálohujete a to klidně dokupy s fotkami a Mp3 či wavy (nejlépe roztřídit do složek, neb takový i "stolní" player normálně vidí root (tento strom složek a podsložek se soubory) podobně jako PC! :-D (a nic se nemusí doplnovat nějakými daty a pod. kvůli nějaké kompatibilitě, s nějakým speciálním Hollywoodským formátem, který je problematický, neb nebyl pernamentně vyvinut pro domácí použtí(myslím výrobu), ale pro ochranu duševního vlastnictví autorů! Nebo monopolu?... Analogicky jako CDaudio vs vlastní CD disk s wvav, mp3, wmv avůbec s čímkoliv :-D )

Dobudoucna nekupovat takové jednoúčelové stroje, které nedekodují (nečtou) PC formáty!!!. 8-)

Diablo
04-04-2005, 12:50
Taby
Nevím co řešíte? :OO Prožeň to DVD Shrinkem a vypal to pomocí DVD Decrypteru, jak radí StayMan. :-) Oba softy jsou freeware. :BB:

MOJE
Pioneerem A09 pálit 2x??? :OO :OO :OO

:-!!!

Taby
04-04-2005, 13:31
No je fakt, že v prodejně elektro, ale i přímo z philipsu říkali, že je možná problém v tom, že disk není nahraný 1x rychlostí. Což už je úplná katastrofa.

Šány
04-04-2005, 13:46
No to se divím, že ti rovnou neřekli, že není lisovaný :-E

Taby
04-04-2005, 13:54
Fakt nekecám. Jinak myslíte, že když to DVD proženu Shrinkem, tak on si ho upraví na výstupu jak má být. A pak to vypálit DVD Decrypterem?

Atkins
04-04-2005, 14:08
Hodne zalezi na mediich - ja palim v podstate jenom minuska [pioneer] a setkal jsem se s tim, ze prehravac "LG" necetl minuska jenom nektera a relativne bez ohledu na rychlost paleni ci znacce media. Napr. Gigamaster sezral, Commodore uz ne, chutnaly mu Panasonicy ale ty jsou drahy, v posledni dobe jsme se dohodli na Platinum 8x...,Neboli je hold nutne vse dukladne odzkouset - prehravac - format - media - rychlost i kdyz ta rychlost neni dle meho soudu az tak limitni

Taby
04-04-2005, 14:18
Já pálil minuska (A05 ani nic jinýho neuměla) a teď jsem v nějaký akci koupil za 1200,- 100 ks gigamastrů 1-8x a k tomu mě vyměnili tu A05 za A09. Takže jsem docela spokojenej. Dneska to zase večer poškádlim.

Pitomec
04-04-2005, 17:15
Tak jsem kouknul na disk a jsou tam navíc soubory anchor a volume - obojí bez přípony. V jiném programu stříhat nemůžu, protože jinej nemám. Taky nemám nero, protože k pioneeru byl Instant cd/DVD.
Nevypaluj to z PS (ani z ničeho jinýho od Pinnacle), dej v PS (při výrobě vlastního DVD) "Vytvořit disk ale nevypalovat" (uloží to celý na HDD bez vypálení), pak z toho ručně smázni anchor a volume, a vypal to NEREM jako DVD-Video.

P.S. A pokud už bez toho PS nemůžeš být, tak si sežeň aspoň tu nejnovější verzi...

Taby
04-04-2005, 17:27
Nero nemám. Ale soubor anchor a volume jsem už vymáz. Taky jsem to prohnal DVD schrinkem a ten to vyhodil taky. A někdo radil to přeshrinkovaný DVD vypálit pomocí DVD decrypteru, ale tam vůbec nevím jak to dostat z hardu na DVD. Jinak nikdy jsem přímo z PS nepálil. A ani Instant CD/DVD ani CDburnerXP pro nemá možnost DVD-video

mirekv
04-04-2005, 17:53
Taby
Shrink vytvoří ISO soubor a Decrypter následně vypálí. Musíš mít oba softy nainstalované. Pak ve volbě Backup máš mezi volbami i pálení Decrypterem.

Jo ale napřed to tím Shrinkem musí projít.

Taby
05-04-2005, 05:53
No tak s tím shrinkem to nevyšlo, pořád hlásí nějakou chybu v DVD menu. Projel to, ale nevytvořil soubory video_ts ani jeho kopii. Prostě to shrink vyplivnul ven.
Tak jsem vymazal ty dva soubory z PS8 a vypálil jsem to a poslal na test k rodičům. dopoledne uvidím co dál.

Pitomec
05-04-2005, 07:40
No tak s tím shrinkem to nevyšlo, pořád hlásí nějakou chybu v DVD menu. Projel to, ale nevytvořil soubory video_ts ani jeho kopii. Prostě to shrink vyplivnul ven.
Tak jsem vymazal ty dva soubory z PS8 a vypálil jsem to a poslal na test k rodičům. dopoledne uvidím co dál.
NERO si stáhneš na stránkách Aheadu a sn sehnat není problém.

Taby
07-04-2005, 05:47
Díky, vono to pře nero vážně funguje. Bez ohledu na rychlost vypalování.

lacc
10-04-2005, 14:33
Moja skúsenosť s playerom Thomson: Pri vložení DVD disku začal prehrávať bez ohľadu na to, že malo naskočiť menu. Nedalo sa to zastaviť, preskočiť na ďalšiu kapitolu, ani dať pause. Buď to pozerať od začiatku do konca, alebo namiesto "stop" vybrať disk von. Je to skúsenosť od jedného klienta, na iných playeroch to išlo OK. Ten Thomson bolo domáce kino kúpené v Nemecku, typ už neviem. Prehráva oficiálne DVD+ aj DVD-.

Taby
10-04-2005, 17:48
Tak mě už to funguje bez problémů i kapitoly jsou v pohodě.
--
Teď mám dva drobné jiné problémy:
1) když dám do mechaniky čisté DVD-R nabo DVD+R, tak mi to napíše, že je to audio CD a je tam soubor track01.cda o velikosti 44 kB. Když ale dám v neru disc info, tak napíše že jde o prázdný disk. Nijak by mi to nevadilo, ale vždy se mi spustí WMP, který chce to audio přehrát.
2) nevíte jak postupovat, když chci promítat jpg soubory z disku ve stolním přehrávači? V manuálu k přístroji jsem nic nenašel. Jestli má být nějaká struktura disku, jestli to umí fotky otáčet jestli se má použít CD nebo DVD médium. Když to taťka koupil tak tam byla cedule, že to přehrává jpg do cca 4-5 megapixlů.

mirekv
10-04-2005, 18:32
Zkus vypálit nějaké JPG soubory na CD-RW a DVD-RW jako data. Ovšem pokud o tom není v manuálu zmínka, tak nevím, jesli to přehrávač vůbec umí.

lacc
10-04-2005, 20:42
Funguje to tak, že si spravíš normálne klasické priečinky s JPG (napr. podľa dátumov fotenia), napáliš ako klasické dátové CD a na playeri tie priečinky otváraš ako na PC napr. tlačidlom OK. Fotky už idú samé. Ale vždy je obmedzená max. dátová alebo rozmerová veľkosť JPG. Inak to player zmrší, alebo neprehrá. Viď manuál k playeru. :-R

Whitejoker
14-04-2005, 19:55
Iacc:
Nedalo sa to zastaviť, preskočiť na ďalšiu kapitolu, ani dať pause
Když u Thompsona nepomůže tlačítko "menu", zkus tlačítko "info", pak by mohlo jít přepnout chapters.
Jo a zkus dát nové baterky do ovladače :-E

jopein
14-04-2005, 19:59
lacc
Bývá omezem i počtem souborů na disku