PDA

Zobrazit plnou verzi : MPEG2 - posunutej zvuk :-(

Terror
03-04-2005, 14:12
Mám takovej problém. Na TV kartě Pinnacle PCTV Stereo nahraju film v DVD formátu (MPEG2), potom ho přesně sestříhám v Pinnacle Studio 9 a když ho zkusím pustit, tak je všechno v pohodě. Potom ale v NeroVision Express ten film nechám předělat do DVD a to mi posune zvuk proti obrazu. Je to jenom kousek (okolo 1 až 2 sekund), ale stejně je to na hovno. Nevíte někdo v čem by mohl být problém? :-?

Předem díky za každou dobrou radu.

vlada
03-04-2005, 14:52
Už se tu kdysi podobnej problém řešil, pokud si pamatuju. Problém je v tom, že ten zvuk sedí, dokud je to v MPEGu, jakmile to demuxneš, tak se to rozjede. Nahrávej to v něčem jinym než MPEGu (třeba MJPEG AVI).
Jak Tě taky proboha napadlo stříhat MPEG-2 v Pinnaclu?

imported_Peter1
03-04-2005, 15:07
Skús po zostrihaní uzamknúť obrazovú a zvukovú stopu. Mohlo by to pomôcť

BOBA
03-04-2005, 15:44
V NeroVision je políčko "chytré kódování" je to sice rychlé, ale mě to rovněž rozjíždělo zvuk od obrazu. To políčko nezaškrtávej ( anglicky nevím jak je to psáno) a mělo by to být v pohodě. Případně zkus jiný program, který Ti vytvoří Voby.

vladoc
03-04-2005, 16:09
Terror
Pinnacle Studio 9 to zostrihané MPEG2 nedokáže uložiť na DVD?
Ja MPEG2 súbor z TV karty WinFast2000XP Expert strihám v Ulead VideoStudio 7 SE DVD, ak sa nezmestí na DVD(4,7GB), tak ho uložím na HDD a potom pomocou DVD Shrink 3.2 ho vypálin na DVD.
Zvuk sa mi nerozchádza.

Terror
03-04-2005, 23:25
Díky všem za rady, ale hlavně BOBAovi, to zrušení zaškrtnutí políčka "chytré kódování" fakt pomohlo. Sice to trvalo asi 4x dýl, ale zvuk už je v pohodě :-) .

vlada: v čem jiným bych to měl stříhat? Pinnacle Studio 9 mi připadá celkem v pohodě :-? . Je něco lepšího pro střih MPEG2? Původně sem byl taky zvyklej nahrávat všechno v MJPEG do AVI, ale s touhle kartou (PCTV Stereo) sem zatím nenašel program, kterej by uměl takhle nahrávat. Zkoušel sem Fly2000TV, ale ten mi nefunguje.

Anonymous
04-04-2005, 08:51
Terror
Taky jsi DVD mohl udělat rovnou ve Studiu!
A co se týká softwaru pro tu tvojí kartu PCTV Stereo, tak bys mohl vyzkoušet software Chris TV.

Terror
04-04-2005, 12:59
Terror
Taky jsi DVD mohl udělat rovnou ve Studiu!
A co se týká softwaru pro tu tvojí kartu PCTV Stereo, tak bys mohl vyzkoušet software Chris TV.
V tom Studiu mi to připadá dost zmatený. Za toho Chrise díky za tip, vyzkouším ho. Už sem ho zkoušel kdysi dřív s mou předchozí kartou Genius Video Wonder Pro III.

BOBA
04-04-2005, 13:51
Je něco lepšího pro střih MPEG2?

Zkus Mpeg video vizard . Řekl bych, že to není špatné a překvapivě velmi rychlé.

Terror
04-04-2005, 16:43
Je něco lepšího pro střih MPEG2?

Zkus Mpeg video vizard . Řekl bych, že to není špatné a překvapivě velmi rychlé.
Díky, vypadá fakt v pohodě :BB: .

vlada
04-04-2005, 19:23
Zkusil bych Clip Snipe. Umí sestžíhat MPEG bez rekomprese. V Pinnacle to vlastně znova komprimuješ do MPEGu, což kvalitě rozhodně nepřidá.