Zobrazit plnou verzi : MPEG2 - posunutej zvuk :-(
Mám takovej problém. Na TV kartě Pinnacle PCTV Stereo nahraju film v DVD formátu (MPEG2), potom ho přesně sestříhám v Pinnacle Studio 9 a když ho zkusím pustit, tak je všechno v pohodě. Potom ale v NeroVision Express ten film nechám předělat do DVD a to mi posune zvuk proti obrazu. Je to jenom kousek (okolo 1 až 2 sekund), ale stejně je to na hovno. Nevíte někdo v čem by mohl být problém? :-?
Předem díky za každou dobrou radu.
Už se tu kdysi podobnej problém řešil, pokud si pamatuju. Problém je v tom, že ten zvuk sedí, dokud je to v MPEGu, jakmile to demuxneš, tak se to rozjede. Nahrávej to v něčem jinym než MPEGu (třeba MJPEG AVI).
Jak Tě taky proboha napadlo stříhat MPEG-2 v Pinnaclu?
imported_Peter1
03-04-2005, 15:07
Skús po zostrihaní uzamknúť obrazovú a zvukovú stopu. Mohlo by to pomôcť
V NeroVision je políčko "chytré kódování" je to sice rychlé, ale mě to rovněž rozjíždělo zvuk od obrazu. To políčko nezaškrtávej ( anglicky nevím jak je to psáno) a mělo by to být v pohodě. Případně zkus jiný program, který Ti vytvoří Voby.
Terror
Pinnacle Studio 9 to zostrihané MPEG2 nedokáže uložiť na DVD?
Ja MPEG2 súbor z TV karty WinFast2000XP Expert strihám v Ulead VideoStudio 7 SE DVD, ak sa nezmestí na DVD(4,7GB), tak ho uložím na HDD a potom pomocou DVD Shrink 3.2 ho vypálin na DVD.
Zvuk sa mi nerozchádza.
Díky všem za rady, ale hlavně BOBAovi, to zrušení zaškrtnutí políčka "chytré kódování" fakt pomohlo. Sice to trvalo asi 4x dýl, ale zvuk už je v pohodě :-) .
vlada: v čem jiným bych to měl stříhat? Pinnacle Studio 9 mi připadá celkem v pohodě :-? . Je něco lepšího pro střih MPEG2? Původně sem byl taky zvyklej nahrávat všechno v MJPEG do AVI, ale s touhle kartou (PCTV Stereo) sem zatím nenašel program, kterej by uměl takhle nahrávat. Zkoušel sem Fly2000TV, ale ten mi nefunguje.
Anonymous
04-04-2005, 08:51
Terror
Taky jsi DVD mohl udělat rovnou ve Studiu!
A co se týká softwaru pro tu tvojí kartu PCTV Stereo, tak bys mohl vyzkoušet software Chris TV.
Terror
Taky jsi DVD mohl udělat rovnou ve Studiu!
A co se týká softwaru pro tu tvojí kartu PCTV Stereo, tak bys mohl vyzkoušet software Chris TV.
V tom Studiu mi to připadá dost zmatený. Za toho Chrise díky za tip, vyzkouším ho. Už sem ho zkoušel kdysi dřív s mou předchozí kartou Genius Video Wonder Pro III.
Je něco lepšího pro střih MPEG2?
Zkus Mpeg video vizard . Řekl bych, že to není špatné a překvapivě velmi rychlé.
Je něco lepšího pro střih MPEG2?
Zkus Mpeg video vizard . Řekl bych, že to není špatné a překvapivě velmi rychlé.
Díky, vypadá fakt v pohodě :BB: .
Zkusil bych Clip Snipe. Umí sestžíhat MPEG bez rekomprese. V Pinnacle to vlastně znova komprimuješ do MPEGu, což kvalitě rozhodně nepřidá.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.