Zobrazit plnou verzi : DVD-lab pro a VMG menu
Taxem si nainstaloval DVD-lab pro a hned na začátku na mě vyskočily velby a mezi nim volba s VMG menu :OO .
Muže mi někdo prosím vysvětlit co VMG menu znamená ?
díky
ps: jo a ještě jsem si všim, že (ve verzi PRO) v kompilaci DVD zmizely volby typu kompilace standard (quick) a compatibile. Znamená to, že už je vyřešen problém s přehráváním na některých přehrávačích, nebo se tahle volba přesunula jen někam jinam ?
tady mas ztrukturu DVD:
http://www.mediachance.com/dvdlab/tutorial/multivts_struct.gif
je to z teto ztranky: http://www.mediachance.com/dvdlab/tutorial/multivts.html
Jestlize umistis menu do VMG (VIDEO_TS), treba Title menu (hlavni menu) tak tam muzes dat prime linky do jakychkoli VTS ,ktere jsou treba jako Root menu (vedlejsi menu).
V DVD specifikacich nemuzes dat primou linku z jednoho VTS do druheho VTS, vzdy to jde pres VMG, tzn. nemusis mit o tom ani paru a delas neco treba v DVD Architectu, tak ten Architect ti vytvori myslim menu a filmy do tech VTS a pak vytvori plno tech "dummy" menu (PGC),ktere da do toho VMG (nedava tam filmy a menu), ktere mimo jine slouzi jako spojnice mezi VTS.
Kdyz to tedy delas rucne, tak vis, ze mas dat to hlavni menu (title menu) , uvodni znelky..atd. do VMG a vedlejsi menu (root menu) , do tech jednotlivych VTS z temi prislusnymi filmy.
-Vyhody to ma takove, ze treba kdyz si uvedomis, ze ta zajizdka pres VMG zabere cas hlave DVD prehravace, takze ti to na TV treba problikava, nebo zcerna nebo ztuhne na az 0.5 sekundy az sekundu.
Priklad: Kdyz das rucne menu a film do stejneho VTS, tak ti to prehraje plynule po stisknuti buttonu do toho filmu nebo zase menu (ktere je samozrejme v tom samem VTS)prodleva tam je , ale neni tak hrozna nebo skoro neviditelna ,jako by to slo pres VMG
-Zprehledni to ztrukturu (bez tech az desitek "dummy" PGC), a tudiz vytvaris i prehledne VM commands pro slozitejsi DVD.
Takže jsetli jsem to pochlpil tak v praxi VMG menu je to menu, které najede po vležení do DVD-přehrávače kde se vybírá jazyk a z tohoto menu mě to pak přesměruje do VTS v jehož menu běží na pozadí nějaký film a ze kterého je pak spouštěn film v daném jazyce?
Janke - nerozumim tomu co popisujes, proc vybirat jazyk 2x, DVD se muze pripad od pripadu znacne lisit, je treba si jen uvedomit ze,
co je pro uzivatele podstatne je aby po stisknuti Title (hlavni menu) na dalkovem ovladaci opravdu naskocilo hlavni menu , a to je to menu ve VMG, ktere nejak take oznac jako title menu v tom DVD Lab Pro,
co mu naskoci po stisknuti root menu (nejblizsi menu) je v tom samem VTS, kde je film, (v tom samem VTS) , scene selection atd..., toto je treba dodrzovat, nebo jinak je to neprijemne na obsluhu,
...v praxi...to muze byt uplne jinak, treba DVD Shrek 2 (pro US market) nema ve VMG zadne menu ani title (znelku,..), jen desitku prazdnych PGC (jen s VM commands), kde treba jeden z nich je jako title menu, pouze jako odkaz do prislusneho VTS (zeby to delali v Maestru s abstract layer ?)
zalezi jen na tobe co s tim napachas ...jen aby ti fungovaly ty tlacitka na dalkovem ovladaci aby to skakalo tam kam ma
Už jsem tak nějak pochopil VMG a VTS ale nechápu proč mi nejde udělat link ve VMG u tlačítka na 2. VTS menu. Poradíte mi někdo???
VMG: 3 buttony - Play All (PLaylist), Sekce (VTS1), Bonus(VTS2) = nejde udělat link
Avmaster69
11-12-2006, 17:16
Ako urobiť v DVDlab pro jednoduché menu, bez použitia VMG menu? Keď to robím štandardne ako pri DVD lab-e, tak pri prehliadaní štruktúry kompilovaného DVD disku je vo VMG menu color bar a napríklad shrink hlási chybu vo VTS_01_1.VOB? Power DVD player ho tiež nenačíta. Je vo verzii pro vždy nutné používať aj VMG menu?
Menu ve VMG nemusi byt
VTS_01_1.VOB je title, to neni menu
v tom DVD Lab Pro (nemam to ted v PC) si procti poradne ty moznsti v uvodu co ti nabizi za projekt, a v tom projektu zkontroluj linky (menu v tom VTS jako first play)
Normalni je mit hlavni menu ve VMG, ze tomu tak neni je vetsinou proto, ze ty DVD tvori authoringy pomoci svych algoritmu a tvori predem programovanou ztrukturu (abstract layer), ktera je u kazdeho authoringu tedy jina a ten algoritmus musi byt pripraveny na vsechny moznosti, proto je ta ztruktura nakonec takova jaka je. Rucne dej to menu do VMG a hotovo.
Whitejoker
14-12-2006, 13:50
Při tom startu se to ptá, jaký typ projektu chceš. Jedno z nich je myslím nějaký simple project, druhý je nějaký project s VMG menu.
project s VMG menu má smysl jen u složitějších věcí - třeba když se bude lišit aspect ratio jednotlivých filmových klipů, nebo budeš chtít falešné stopy/cells, atd.
edit:
respective, VMG menu má z principu každé DVD, ale při startu (pokud se ti spouští jakýsi wizzard, či co - teď to nemám k dispozici) to nabízí nějaký simple project (potom ve stromové struktuře to nabízí jen "menu") a složitější projekt (myslím VMG a VTS). Kouknu snad večer (zrovna v tom něco bastlím, ale mám jen verzi 1,5 8-)
Whitejoker
15-12-2006, 06:41
tak jsem na to doma juknul a měl by jsi při volbě projektu vybrat tu první volbu, co je na obrázku.
alejak jsem psal - já mám verzi 1,5
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.