PDA

Zobrazit plnou verzi : kamera XH-A1 (3xCCD 1/3")

Pave1
14-10-2011, 10:51
Předmětem nabídky je produkt v názvu tématu.

Cena: 35000
Stav: bez vad
Stáří: 11/2007
Záruka: ne

Odkud jsem: Praha 10
Možné způsoby dodání: osobně nebo na dobírku (doprava na účet kupujícího)
Důvod prodeje: přechod na vyšší model

Další komentář: Kamera je ve velmi dobrém stavu, mechanika ani tlačítka nejeví známky opotřebení, jsou plně funkční (občas se drop na pásce objeví, v běžném rozsahu). Kamera je mírně používaná (asi 1x za měsíc) cca 4 roky, odhadem může mít najeto tak max 500hod, spíš méně.

Příslušenství: 2x baterie (1ks originál, 1ks neoriginál, obě už s nižší životností), 1ks ochranný UV filtr na objektivu (chrání optiku).

nevýhody: Kamera na wide ohnisku trpí v některých situacích chromatickou aberací, vadu lze zjemnit úpravou v postprodukci pomocí sw pluginu firmy Tiffen (není v dodávce); interní mikrofony mají jen průměrnou citlivost; mechanika je v tichém prostředí slyšitelná.

výhody: Kamera skvěle kreslí na tele ohnisku, má přiblížení v přepočtu 600mm (hodí se skvěle na natáčení přírody, zvířat); netrpí "vlněním" v pohybu (rolling shutter) jako CMOS kamery - využití na sport, apod; má profi vstupy XLR pro zvuk a plnou konfiguraci tlačítek/ovládaní "na práci" (profi).

Kameru prodávám bez brašny

Odkaz na videa natočené touto videokamerou -
http://vimeo.com/8518943 (extrémní podmínky, zima, velmi málo světla, točeno z ruky) a
http://vimeo.com/12347343 - léto s velkými kontrasty.

Na kameru jsou už dva vážní zájemci, doplním kontakt - Pavelscan@seznam.cz

Pave1
20-10-2011, 14:42
Prodáno.

Fricoolinek2
20-10-2011, 23:16
Že by aktérka toho velkého souboje XHA1 vs. 550D z počátku jara 2010, tedy ještě z dob, kdy natáčení na DSLR nebylo takovou samozřejmostí?

Asi trocha nostalgického loučení, že? :-)

Pave1
21-10-2011, 02:40
Že by aktérka toho velkého souboje XHA1 vs. 550D z počátku jara 2010, tedy ještě z dob, kdy natáčení na DSLR nebylo takovou samozřejmostí?

Asi trocha nostalgického loučení, že? :-)

Ale vůbec ne. Tehdy to bylo takové škádlení s kolegou, který taky vlastnil XH-A1 (a k tomu foťák). Dnes má novou kameru (myslím že FS100) a foťák na doplňující záběry, já mám objednanou videokameru pro dokument a cestování (a k tomu mám foťák na doplňující záběry). Už to bude moje třetí kamera "na práci" (foťák nepočítaje), prostě běžný upgrade a vývoj - podle aktuálních potřeb, nostalgie žádná (snad jen po CCD snímačích s global shutter, ale zase jsou kvalitnější HD displeje, pořád je něco .-) ).