PDA

Zobrazit plnou verzi : DVD Menu

pluha
17-03-2005, 18:11
Udělal jsem si 4 dvd filmy o velikosti 4GB. Chci je dostat na dvd a chci to mít s menu. Zkoušel jsem to přes TMPENGc DVD Author (což je vynikající program), ale tam jsem po přepočítání zjistil, že program vyhodil titulky. Filmy sice fungovaly, ale titulky které u nich byly prostě zmizely. Nevíte náhodou někdo ve kterém editačním programu bych byl schopen otevřít již hotové dvd, vytvořit si vlastní menu a aby mi po přepočítání zůstaly titulky. Díky za jakýkoli návrh. Ještě druhý dotaz. Šlo by z originál dvd nějak stáhnout menu a pak ho znovu použít?

stanimir
17-03-2005, 20:34
Zkus DVD Maestro ten zvládá jak menu tak i tytulky ale budeš muset celé DVD rozpitvat na jednotlivý složky (video, audio a titulky) a pak celé znovu složit v něm.

mouty
17-03-2005, 21:29
Jasný Vobeditem rozložíš menu na jednotlive Cell - uděláš z nich M2V a AC3 stopy, vybereš si které sekvence chceš a DVD maestro ti je posklada jak ty chces.

K otázce - nikdy nikde (krom PCNGeditu ale v tom neumím dělat) neotevřeš hodtové dvd a něco nepřidáš. Vždy musíš mít rozpitváno voby na AC3, M2V a Titulky. Pak to poskádat i s menu a pak skompilovat.
Na to je podle mě nejlepší již zmíněné staré dobré maestro.

denisa
19-03-2005, 14:47
K otázce - nikdy nikde (krom PCNGeditu ale v tom neumím dělat) neotevřeš hodtové dvd a něco nepřidáš.

To měl být asi PgcEdit, však?
Hotové DVD otevřeš DVDReMakem a přidáš nebo vyměníš cokoli.

ladinek
19-03-2005, 15:04
Hotové DVD otevřeš DVDReMakem a přidáš nebo vyměníš cokoli.

Jdou přidat i tiulky a audio stopa???

denisa
19-03-2005, 15:55
Napsala jsem to nepřesně. Můžeš zaměňovat nebo přidávat části i z jiných DVD (VTS; PGC; CellID), celé bloky bez rozebírání. Asi jako v tom zmiňovanym PgcEditu, jen mi to přijde srozumitelnější.
Tak pardon za špatné vyjádření. :BB:
Na přidání audio stopy nebo titulků je tvůj postup nepřekonanej.

ladinek
19-03-2005, 16:05
Děkuju moc, ale samozřejmě ten postup není jenom z mojí hlavy, ale jsou to i posbírané poznatky tady z freaku.

denisa
25-03-2005, 18:11
ladinek
Zajímal by mě tvuj názor na tento postup. http://www.codecpack.com/navody/titulkynadvd/
Připadá mi jaksi jednodušší pro amatera jako jsem já. :-I

ladinek
25-03-2005, 18:52
No určitě existuje moc způsobů, jak to udělat. Já mám vychytaný ten svůj, proto se mi zdá nejjednodušší. Ten z toho odkazu se mi zdá třeba složitější, ale možná jde jenom o zvyk. :BB:

denisa
25-03-2005, 19:04
Já jsem se ještě do ničeho takového nepustila. Zatím jen zkoumam možnosti. Muj syn by chtěl Zachraňte vojína Ryana, ten prý nevyšel s Cz audio (titulky mu nehodlam předčítat, stačilo mi bratrstvo neohrožených), tak se psychicky připravuju na to co mě čeká. Ale nejraději bych byla, kdybych audio cz od někud stahla.
Mno zeptala jsem se odborníka na tuhle problematiku. Tak díky za názor. :BB:

ladinek
25-03-2005, 19:10
Nejsem zas až tak velký odborník...trochu jsem se i začervenal. :-D V tom návodu jsou poznatky, které jsem posbíral + nějaké moje vychytávky. Nejlepší by bylo, kdyby sis sehnala VHS s tím filmem, a natáhla ho do PC (třeba přes DV kameru).

denisa
25-03-2005, 19:16
Hotový to od nikud nestáhnu, že? Já si to myslela.
Mam se na co těšit. :-(

Victor77
26-03-2005, 08:30
Mám podobný problém. Na orig DVD Mazaný Filip je jeden bonus (beseda Hřmění), na který asi zapomněli. V DVD přehrávači se k němu nelze dostat, protože není v menu. Aspoň mě se to teda nepodařilo. Šlo by nějakou jednoduchou úpravou ten bonus do menu přidat? Lze použít výše uvedené programy?

denisa
26-03-2005, 13:04
Ulož si nějaké tlačítko menueditem, kam chceš ho přidej a pak PgcEditem nasměruj kam potřebuješ.

denisa
26-03-2005, 20:25
Pardon. Nemusíš nic ukládat, je tam i create.

Victor77
26-03-2005, 20:32
Díky moc. Nakonec jsem nemusel nic vytvářet. Ten buton tam byl, ale dovedně (a záměrně) skrytý. :-)- Teprve když jsem měl možnost vidět schéma, zjistil jsem, jak se k němu proklikat.