PDA

Zobrazit plnou verzi : Vlnění obrazu TV

PRSOO
14-03-2005, 20:25
:-((( Zdravím a žádám Vás o pomoc,
GK FX5200 out na TV pomocí S-video. Co se týká všech možných zp. přehrávání je vše oki, ale přes obrazovku na TV beží tmavý proužek po periodě si 10s. Je to velice nepříjemné :-(( . Zkušenosti se zobrazením obrazu PC na TV mám, ale jak se zdá néé zcela dostačující, protože s tímto problémem si nevím rady. ps: TV je NOKIA, ps2: mnokrát Vám všem děkuji za případnou pomoc

stayman
14-03-2005, 20:43
Skus odpojit antenu (koax)

PRSOO
14-03-2005, 22:07
no, to je zajímavé to určitě zítra zkusím.
fx 5200 sem naistaloval a rozchodil několik, vždy bylo vše oki.
co např. zdroj?

ODSakEda
14-03-2005, 22:17
Mno ještě bych spekuloval s kvalitou propojovacího kablíku S-Video, tím spíše nad 5m délky o 10 až 15, což je skoro maximum, ani nemluvě! Dokonce jsem ihnet jeden levnej 3m kleštěmi roztřihnul, neb rušní v obraze bylo šílený i proti Hama kaberlu 50m dlouhého! A další co jsem vsteky zručil byl composit video+audio kablík s malým 4- kontaktním jackem k dig. kameře pro analogové, neb krom teho že se nechlubil žádnou značkou výrobce, nepřenesl vůbec, ale vůbec nic vašení spoluobčané! Váš V.K :-(((
(normálně jsem po anténním koaxiálním kabelu a konekteroch cinch přenášel video 100m a OK!)

Saxel
15-03-2005, 11:54
S největší pravděpodobností za to může zemní smyčka. Televizní kabelové rozvody jsou zemněny (plášť koaxiálního kabelu), avšak ochranný vodič ve tvých zásuvkách má odlišný potenciál. Propojením grafiky v PC se vstupem TV dojde k propojení obou (různých) zemních potenciálů a tím k průtoku vyrovnávacího proudu tvým připojovacím kablíkem, což způsobí uvedené rušení.
O tom, že jde opravdu o zemní smyčku se nejjednodušeji přesvědčíš tak, že odpojíš anténu, jak ti už poradil StayMan.
Řešení - galvanické oddělení.

Ivo Mašek
15-03-2005, 11:57
Řešení - galvanické oddělení.
Prakticky to, co je potřeba k provozu televizních karet.

PRSOO
15-03-2005, 22:10
mno kablík je S-video 10m je napsáno HAMA, má něco jako zlacené konektory.
Zase Vám všem moc děkuji, hned zítra provedu opětovný test.

PRSOO
16-03-2005, 19:35
:-D :-D :-D Je to nad slunce jasné, problém vyřešen - je super, když ještě na světě existují lidé jako Vy, kteří se dokáží rozdělit o svoje zkušenosti.

Mnohokrát všem děkuji s pozdravem