Zobrazit plnou verzi : DVB-C: Bílé pruhy v obraze STB
Neregistrovaný
07-05-2011, 13:07
Tazatel: snake300
Znění dotazu: Máme ted nové 2x STB Kaon od kabelového operátora.
Po zapojení přez SCART u CRT a LCD televizoru běhají po obrazu bílé proužky nahoře,uprostřed obrazu a dole. Zkoušel jsem zapojit přez Cinch, ale ty jsou tlusté jak nitě na šití, takže to bylo ještě horší. Je to něco se stíněním, nebo špatným SCART kabelem ? Poradíte prosím ?
Technika, které se dotaz týká: LCD LG TV cca 2 roky stará.
Kaon STB DVB-C 2x Scart a cinch...
Ivo Mašek
07-05-2011, 13:13
Vyndej SCART kabel a zapni TV. Signál sice žádný nebude, ale pokud budou ony proužky, je chyba v TV., pokud proužky nebudou, je chyba v kabelu SCART, nebo v STB. Pak je potřeba zkusit jiný kabel SCART, ....... a takto vylučovací metodou zjistit zdroj potíží.
Neregistrovaný
07-05-2011, 13:20
Vyndal jsem SCART a bez pruhů. Takže chyba SCART či STB ? Protože my máme ty STB dva. Jeden je u mě pokoji a druhý v obyváku a dělá to samé. Takže by byla velká náhoda kdyby byly oba nové STB vadné né ? Asi SCART ?
S největší pravděpodobností to je scart kabelem.
snake300
07-05-2011, 13:35
No já jsem prolýzal X forek, ale ted se poprvé ptám. Servisák mi ještě nezavolal - úchvatný příštup. V pondělí zajdu do EMOSU - místní elektro které dodává věcy kabelovému operátorovi a uvidíme co řeknou... Taky si myslím, že ty SCARTY co k tomu dávají se hodí akorát na....... :-)
Ivo Mašek
07-05-2011, 14:32
Taky si myslím, že ty SCARTY co k tomu dávají se hodí akorát na.......
No, tím si nejsem zase tak jistý., i když asi bude záležet na kusu.
Mám pro "hlavní" TV zapojen set-top-box KAON, a mezi ním a TV mám HDMI kabel, který byl součástí balení STB. V děcáku, na "vedlejší" TV používám starší STB Handan5000, a tam mám propoj mezi TV a STB kabelem SCART, dodaným v balení s STB. Nemám s tím žádný problém.
Ale je možné, že to závisí kus od kusu.
Ivo Mašek
07-05-2011, 14:47
Ještě doporučím se obrátit na admina Tomuse z diskuzního fora UPC . Tam mu pošli soukromou zprávu (odkaž se klidně na mě - on mi potom vynadá :-D ) a podrobně popiš problém a co jsi a s jakým výsledkem doposud udělal. Ten člověk je přes UPC fundovaný, a měl by ti nejlépe odpovědět.
UPC: http://www.upczone.cz/viewforum.php?f=10
snake300
07-05-2011, 15:55
Děkuji moc Ivo. Zkusím to ;-)
snake300
07-05-2011, 16:06
Uvidíme co napíše :-D Snad ti nenadá :D
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.