Zobrazit plnou verzi : Mpeg2 -> mpeg 2
killerGBU
05-03-2005, 22:13
pozřebuji dostat video ze stolního recordéru (JVC) do použitelného formátu.
video má parametry:
VIDEO #1
Resolution 480 x 576 (2/3 D1)
Aspect ratio is 4:3
Frame rate 25.00 fps
Nominal bitrate 4140000 bps
First PTS: 00:00:00.218
AC3 AUDIO #1
Format: 2/0
Sampled at 48.0 kHz.
First PTS: 00:00:00.284
zkoušel jsem už VDmpeg2 ten to načte korektně, ale výstup je do avi, a cesta mpeg2 -> avi -> mi nepřijde zrovna dobrá
Tmpeg odmítá načíst, ale jde sním stříhat, ovšem nerespektuje kapitoly (načte celé video, ale při stríhání to ukončí na první kapitole)
Xmpegem jsem chopnej dostat m2v a wav/mp3 (kodér bbMpeg), ale spojit mi ho ničím nejde (tmpeg odmítá, že je to neznámý formát)
PVA instarumento dokáže udělat cokoliv, ale zase beze zvuku
Prostě scháním nějaký program, který by byl schopen video načít a uložit (video+zvuk) do mpeg2
Zkus DGMPGDec respektive jeho část DGIndex. Potom to zpracuješ Avisynthem, viz. moje stránky a návod na ripování DVD. Jinak VD má frameserver, takže tim to potom můžeš přeposlat jinýmu encoderu.
Vláďa
Hm..
A co tak to zrovna vypálit jako SVCD, pouze strčit do Nera, žádnými kejkly to nevylepšíš.
killerGBU> Ještě by si nám mohl říct, co je pro Tebe použitelnej formát a v jakym formátu to máš teď. 480x576 je opravdu podivný rozlišení, který neni v DVD specifikaci. Možná pro SVCD to de, to nevim.
Jako encoder do MPEG-2 potom můžeš použít CCE, ProCoder, MainConcept nebo zdarma dostupnej QuEnc.
killerGBU
06-03-2005, 12:49
480x576 je (1:1.20) [=5:6]
použitelnej formát či spíše program je pro mě ten c odokáže korektně otevřít , ten video soubor co mi vyprodukuje DVD recordér při nahrávání na DVD-RAM (*.VRO viz předchozí specifikace)
většina programů ho otevře beze zvuku, nebo nerespektuje kapitoly (co nahraný pořad to jedna kapitola)
Xmpeg vypadá, že funguje , ale používá bbMpeg, který je neskutečně pomalý (na AMD64 4000+ 1GB Ram cca 8fps , na tom samém stroji do Divx/Xvid ve VD normal Priority 40-50fps)
No asi by to vyřešil Streamserver VD, ale ten mi Tmpeg nechce načíst, hlasí na jako unsupported, ačkoliv posílá jenom obraz, takže by problém se zvukem přetrval, nebo byjsem ho musel převést AC3 -> Mp2/3 -> a spojit
Což není problém, ale je to zbytečně složité
480x576 je správný formát pro SVCD, akorát datový tok je povolen max 2520 a AC3 zvuk tam myslím nejde akorát mpeg1 layer 2.
Výrobce toho rakorderu, který používá exotický formát by asi měl v manuálu napsat jak to potom editovat nebo to jde pouze ve stroji pomocí dálkového ? 9-)
Přejmenuj to na *.mpg a zkus Nero na SVCD, uvidíš co řekne.
killerGBU> Tvym cílem je vytvořit standardní DVD? Pořád nevim, čeho chceš vlastně dosáhnout.
Naopak, zpracovávat zvuk samostatně je mnohem výhodnější. A proč by si to vůbec chtěl převádět do nekvalitního MP2, když to máš v AC3?
Možná by Ti pomohl program VCDGear (http://www.vcdgear.com/index.html), nikdy sem ho ale nezkoušel. A zkoušel si ten DGIndex+AviSynth? To by taky mohlo pomoct.
Mimochodem TMPGEnc je považovanej za jeden z nejhoršich MPEG encoderů.
Vláďa
killerGBU
06-03-2005, 13:44
tak musím to uvést na pravou míru, měl jsem za to, že jsem to dostatečně vysvětlil.
pokud chci video dostat do avi, tak neni problém (VD mpeg2), ale když ho chci nechat v mpeg2, ale se správnym AUtoringem (*.VOB) jenomže ten kokot nahrává na RAM podivně, na +RW normálně do VOB.JEnomže DVD-RAM je nejlepší vyměnitelné médium na nahrávání
Když to přepíšu tak to je unsupported (tmpeg) Načte ho kterýkoliv program ale na výstupu beze zvuku, nebo nezávile na označené obasti rekompiluje jenom usek od začátku do první kapitoly (viz předchozí příspěvky)
Schámim program co umí pracovat s AC3 a zvládně trochu nestandartní soubory
jinak video je čistej Mpeg2
killerGBU> Tak konečně mam dost informací, abych mohl smysluplně poradit. Pro authoring je nejlepší dostat samostatně video a zvuk. Toho docílíš pomocí VDM (VirtualDubMod, vylepšená verze VD MPEG2) a funkcí Streams -> Stream List -> Demux. Tam si z toho videa uložíš zvuk (AC3). Potom bych to zpracoval pomocí DGMPGDec a Avisynthu, ale půjde to určitě i jinak. To video musíš zkrátka překomprimovat, protože má špatný rozlišení. Pro DVD potřebuješ 720 (704) x 576. Takže filtr resize a znovu komprese do MPEG-2. To je celkem ztráta na kvalitě, ale nic jinýho se s tim už dělat nedá. Nejde třeba na tom přístroji nastavit, aby komprimoval do nějakýho rozumnýho rozlišení? Potom by byla celá akce naprosto triviální záležitostí.
Vláďa
ak nechces svoju nahravku dodatocne strihat, len vytvorit DVD, tak ja by som Ti poradil, aby si svoj vstupny mpeg demuxol v PVAStrumente, potom v IfoEdite spravil jednoduche "movie only" DVD (ine sa ani neda).
Ked chces k tomu aj kapitoly, tak si otvor video cast (.m2v) vo Virtualdube a zisti si na ktorych framoch chces kapitoly. Skratka sa poposuvaj vo filme a ked najdes miesto kde chces kapitolu, tak sa pozri na status a zistis cislo framu. Cislo je najlepsie vlozit do cisteho textoveho suboru, kazde na novy riadok. Tento textak sa da potom vlozit do IfoEditu.
Skratka pointa je autoring v IfoEdite, ten skratka nekontroluje vstupny format dat. Ked sa pozriete na satelity, tak fura kanalov "setri bitrate" tym, ze nejde v plnom rozliseni a "ake pekne DVD-cka sa znich daju spravit :-I "
dbart
killerGBU
06-03-2005, 17:47
dbart mě předběhl
PVAstrumento -> demux -> a potom v Tmepegu spojit
ještě najít něco co umí stříhat jako VD (bez commprese jenom direct stream copy bez vynechaných částí) a bude to dokonalý
EDIT: tak jsem našl Cutterman, ten umí stříhat dobře, ale umí jenom vystřihávat pasáže ze zrojového souboru a spoustu dalších, ale já potřebuju určité pasáže vynechat
killerGBU> Otázkou je ještě, jak se s tim nestandardnim formátem poperou DVD přehrávače. Na authoring by taky měl jít použít DVDAuthor GUI (http://www.videohelp.com/~liquid217/dvdauthorgui.pl?p=guide1
), který je podle mě intuitivnější a taky je zadarmo.
ked satelitne prijimace zozeru vsetko, co sa vysiela ( az do plneho rozmeru), tak preco by mali DVD prehravace zaostavat, ved sa jedna "len o MPEG2".
Problem to nie je, lebo stale zachovavju pocet riadkov (575) a menia len horizontalne rozlisenie.
Vasekpasek
08-03-2005, 00:14
No jestli jsem to dobře pochopil, tak bych volil následující postup: Hoď to do Womble Video Wizard, ulož to jako MPEG 2 a pak už si s tím můžeš dělat, co chceš... Mám recorder Sony, který kromě jinýho nahrává též do *.vro a s tímto postupem nemám žádný problém:) Pak to autorizuju v DVD-lab, který to demuxuje a pak zase spojí podle přání (což je nutný a trochu to nechápu...?)
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.