PDA

Zobrazit plnou verzi : Vegas a titulky

pelf
23-02-2005, 17:56
Prosim o pomoc, at hledam jak hledam, asi se divam spatne, ale odpoved na podobny problem jsem nenasel. Pokud se o tom nekde mluvilo, pak se predem omlouvam. Jde mi o to, ze mam ve Vegasu 5 video v PAL DV (nastaveno i v properties - template PAL DV) a do dalsi video stopy vkladam titulky. Po vyrendrovani - opet to potrebuji mit v PAL DV se pri prehravani na TV titulky trhaji (ty co jsou udelany jako pohyblive, rolujici apod.) a staticke titulky jakoby "mrkaji" (blikaji) pri rozsveceni a zhasinani. Zkousim nastavit vsechno mozne, vcetne ruznych zpusobu prokladani (i bez) ale je to stale spatne. Dekuji predem za pomoc!!! Pokud to je nekde jiz reseno, budu rad za odkaz... Diky moc

stayman
23-02-2005, 18:12
Skus na tie titulky/stopu pouzit "reduce interlaced flicker"

pelf
23-02-2005, 18:21
Pokud mas na mysli "reduce interlaced flicker" ktery je v properties toho titulku, tak to jez zaskrtnuto defaultne, to jsem nemenil.

stayman
23-02-2005, 18:26
Tak este tam je napriklad volba force resample, ale myslim, ze potom by ti uz len pomohlo nastavenie kvality na BEST.

pelf
23-02-2005, 18:44
Diky moc za rady, ale vse jsem vyzkousel a nic. Video je PAL DV do videostopy nad nej normalne vlozim titulek, vyrenderuju jako PAL DV a titulky bezi na TV trhane... nechapu co muzu mit spatne... Ale diky moc i za tve tipy!!! :-I

ViKinG
23-02-2005, 19:05
pelf: s Vegasem nedělam, ale podle popisu to připomíná prohozený půlsnímky (ty z titulků oproti videu) ale jak je prohodit (u titulků) ve Vegasu to nevim.

pelf
23-02-2005, 19:24
Jo, presne to si myslim taky, jenze uz jsem vyzkousel snad i nemozne a porad nic. Myslel jsem, ze prave od toho je u titulku v jeho properties zaskrtnuto "reduce interlaced flicker". Ale nejde to ani kdyz tu volbu zrusim...

stayman
23-02-2005, 20:11
Tak tak, ked tu volbu zrusis, vtedy sa mozes pohrat s riadkami a bude to mat vplyv,ale to potom su asi vacsie starosti, ked ten flicker sa ti o to postara... inak to co som povedal vyssie by malo pomoct..

pelf
24-02-2005, 07:23
Je to stejne divny, kdyz renderuju s nastavenim Lower field first (coz by melo byt pro PAL DV v poradku) tak jede video dobre, ale titulky jsou trhane (zvlaste ty pohyblive). Kdyz to prepnu na Upper field first (coz by melo byt pro standardni PAL) tak se na TV trha obraz a titulky jedou plynule. Nastavuju to vzdy jak v Project Properties, tak i na zalozce Video pri renderovani. Chapu to tak, ze by to melo byt nastavene stejne. :-(( Nemate nekdo zkusenosti s vkladanim titulku do videa, ktere je PAL DV? Dekuju za rady!!!

matess
24-02-2005, 07:39
Tak zkus nastavit properties na Upper field first a na ten filmový soubou roužij Reduce interlaced flicker. Pokud by to nepomohlo, tak mě napadá už jen vyrendrovat ten film samotnej na opačný půlsnímky (upper FF -> lower FF, nebo opačně a nezapomeň vyzkoušet Progressive only). Pak by to mělo chodit normálně...teoreticky...
Tento druh problému řeším pravidelně se sekvencema zachycenýma přes PS(:-k)....
Jo a když to budeš zkoušet po malých kouscích (např do 1 minuty) ušetříš spoustu času :-)
Good Luck

pelf
24-02-2005, 07:46
Diky! Jdu to zkusit, ale uz jsem ponekud skepticky... Obavam se, ze kdyz je to PAL DV, tak ze to MUSI byt lower FF, jinak to nebude na TV snimkovat korektne. ...Jasny ze to netestuju na celoveceraku :-D ...kdyby jeste nekoho preci jen neco napadlo, sem s tim, predem dekuju!!!

RM-video
24-02-2005, 09:34
A zkousel jsi hybat s field order primo v properties klipu?
(Prave tlacitko na klipu).

Zkus si jeste pohrat s kombinaci field order celeho prjetku a
dilciho klipu. Melo by to pomoci.

stayman
24-02-2005, 10:24
Starsie verzie tiez blbli trochu s polsnimkami hlavne hlavne ked si dal reverse, vtedy to vyriesilo to prehodenie polsnimkov, alebo ten flicker, takze skus aj to co ti radi matess, vobec nepozeraj co je standard, ked sa toho nemusi drzat samotny Vegas a video bude na TV plynule... Inak vo Verzii 5 je mi to trochu divne, s titulkami tam nie je problem, tie robim casto, dokonca aj s PIPom, ja som si jedine vsimol v tejto novej verzii, ze pri niektorych efektoch nepravidelne=nie vzdy ten efekt skosi, nedokonci sa plynule, tak som to "opravil" s tym progress podla keyframe... Inak este skus to nastavenie ressample a skus tie titulky s drzanim CTRL mierne natiahnut.

Fantas!
24-02-2005, 10:54
Stayman- jj ve V5 mi to taky nedela zadny problem...Vsiml jsam se jedne zvlastni chybky a to, ze kdyz dam reverse na klip tak ten klip nema celkovou delku stejnou...zjistil jsem to haluzacky tím, že jsem mel nastaveny region a on pak nesedel...
Jo a to resamplovani je dobry napad! By to mohlo pomoct! :BB: