PDA

Zobrazit plnou verzi : Lg 37lh4900 + dvb-c

zaYac
25-11-2010, 09:14
Zdravim,
dedictvim jsem se dostal k tv v nadpisu, asi netreba rozebirat, ze jsou na trhu lepsi, to je mi jasne, ale mam problem dostat se k overenemu zdroji informaci o jeji vybave.
Podpora LG je priserna (tuto tv na ofic strankach nenajdu) a vyhledavace jsou plny porovnani cen namisto recenzi.

Zajimalo by me, jestli ma DVB-C tuner a pujde u ni pouzit SMiT Conax Chipset Pairing CAM pro UPC.

Nekteri prodejci dvb-c zminuji, ale jako 100% potvrzene jsem to zatim bohuzel nenasel. Sice primo na strankach http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm v diskuzi nekdo pise ze tuto kartu ma u teto modelove rady, ale s vetsim panelem.

Proto se pro jistotu obracim na vas, muzete prosim potvrdit jestli tato tv LG 37LH4900 ma DVB-C tuner?

Dekuji predem

fat01
25-11-2010, 09:38
Tady jsem našel, že má dvb-c http://www.ciao.de/LG_37LH4900__8201377#productdetail, ale není lepší se podívat přímo na lcd, zda je na boku CI slot ? Pokud je, tak není co řešit. Nebo v nastavení tuneru buď je volba pro kabel nebo není. :)

Edit: návod http://diplodocs.cz/uzivatelska-prirucka-navod-k-obsluze/LG/37LH4900-_2

zaYac
25-11-2010, 09:45
Jsem v teto problematice amater :). CI slot tam je, ale uz mi bylo receno, ze to jeste nemusi znamenat i pritomnost tuneru.
Hledat volbu pro kabel v tuneru me nenapadlo, mrknu na to po praci :)

Ivo Mašek
25-11-2010, 18:07
ze to jeste nemusi znamenat i pritomnost tuneru

Přesně tak! Já mám také CI slot, ale DVB-C tuner přítomen není.

|Mio|
25-11-2010, 18:37
U LG je nutne take prepnout zemi na Finsko aby bylo mozne naladit DVB-C, je to divne ale nekteri prodejci ho neuvadeji, nekteri ano, takze googlit a pokud jej alespon jeden prodejce ci datasheet uvadi tak tam je.

Zil jsem v predstave ze LG vicemene nema DVB-C TV v tom levnem segmentu, ale opak je pravdou, bohuzel je hodne malo informaci a definitivni to je az kdyz se to vyzkousi.

Ivo Mašek
25-11-2010, 18:46
Nesplet sis to z Panasonicem ? To navolení Finska, nebo Švédska.

|Mio|
25-11-2010, 18:51
Nene, u LG je to stejne, kdyz neni prepla zeme, tak se to chova jako by tam DVB-C vubec nebyl, kdyz se prepne, objevi se volba ladeni kabelove site. Jazyk se necha na Cestinu a vse to funguje OK.

Cumel jsem na to jako puk, koupil si ji jeden muj zakaznik s tim ze prodejce ma na webu ze umi DVB-C, prali jsme se s tim dlouho az jsme se dovolali prodejci a ten nas navedl na tenhle "figl".

Docela prekvapko :-) Necekal jsem ze u takhle levny TV tam ta podpora fakt bude.

zaYac
25-11-2010, 19:56
Tak konecne jsem dorazil domu a mel moznost to vyzkouset.

DVB-C tam opravdu je a opravdu se zobrazi az po prepnuti zeme na Svedsko/Finsko (na jazyk menu to ale vliv nema).

Diky vsem za reakce, problem vyresen :)

Edit: co me vic nastvalo bylo ze jsem si na zkousku donesl Inception 1080 p na flash disku a pri prehravani mi to napsalo nepodporovany zvukovy format, co jsem se naradoval kdyz prvne naskocil obraz...
Update firmwaru tady treba nejde? :D

|Mio|
25-11-2010, 20:28
Urcite jde, ale skoro jiste ti nerozsiri podporovane formaty zvuku.

ps: jestli jo tak zanevru na Samsungy .-)

fat01
26-11-2010, 06:48
Přesně tak! Já mám také CI slot, ale DVB-C tuner přítomen není.

K čemu pak slouží CI slot když tv nemá dvb-c tuner ?

Ivo Mašek
26-11-2010, 09:09
K čemu pak slouží CI slot když tv nemá dvb-c tuner ?
U mé TV ten CI slot slouží pro DVB-T tuner. Tak jest popsáno v manualu. Samozřejmě že ta televize má DVB-T tuner, takže není potřeba STB a defacto ani ten CI slot.
Jinak CI slot se také používá v TV, která má v sobě DVB-T tuner (nemusíš použít STB), ale má také DVB-S tuner, který spustíš právě pomocí CI slotu.
je také řada modelů, které CI slot mají, ale je k ničemu. Prostě to neznamená, že když TV má clot CI, že tam MUSÍ k nějaké funkci být.

beepee
29-11-2010, 11:00
U mé TV ten CI slot slouží pro DVB-T tuner. Tak jest popsáno v manualu. Samozřejmě že ta televize má DVB-T tuner, takže není potřeba STB a defacto ani ten CI slot.
Jinak CI slot se také používá v TV, která má v sobě DVB-T tuner (nemusíš použít STB), ale má také DVB-S tuner, který spustíš právě pomocí CI slotu.
je také řada modelů, které CI slot mají, ale je k ničemu. Prostě to neznamená, že když TV má clot CI, že tam MUSÍ k nějaké funkci být.

CI slot nemá nic společného s příjmem televizního vysílání, k tomu slouží zabudované tunery DVB-T,C, případně S. CI slot slouží ke komunikaci s modulem CONAX, který ROZKÓDOVÁVÁ zašifrované (placené) kanály, a ty mohou být i v DVB-T.

Pitomec
29-11-2010, 12:05
CI slot nemá nic společného s příjmem televizního vysílání, k tomu slouží zabudované tunery DVB-T,C, případně S. CI slot slouží ke komunikaci s modulem CONAX, který ROZKÓDOVÁVÁ zašifrované (placené) kanály, a ty mohou být i v DVB-T.Ani to není přesná formulace, protože CI slouží ke komunikaci s jakýmkoliv CAM (nikoliv jenom Conax, ale třeba i Nagravision, Cryptoworks, Irdeto, Viaccess apod.).

rakov
29-12-2010, 09:05
Pri prouzivani DVB-C v CZ/SK treba dat pozor na vyber krajiny - Finsko/Svedsko maju specificke nastavenia ktore nie su celkom kompatibilne a nikdy nebudete mat spravnu diaktritiku v EPG alebo v teletexte.

Treba postupovat podla navodu (link v druhom prispevku zhora) - str. 67, t.j. nastavit krajinu na __ a potom spustit ladenie. Po naladeni je EPG aj teletext spravny.

Aj tento rezim ma vsak chybicku - po vypnuti televizora a opatovnom zapnuti sa teletext vrati na zapadoeuropske kodovanie, a pre spravne zobrazenie treba vojst do Menu->Moznosti->Jazyk.Nabidka a tam potvrdit Cestinu alebo Slovencinu. Potom az do dalsieho vypnutia televizora bude diakritika v teletexte spravna.

Neviem preco tento drobny bug neodkazu v LG odstranit, asi sa im malo ludi stazovalo na ich supporte...