PDA

Zobrazit plnou verzi : Virtual Dub

gementricxs
22-02-2005, 18:45
Chtěl bych se zeptat na pár otázek (pro vás jistě úplně banálních).
Stáhnul jsem si film ve formátu .ogm, který obsahuje dva zvukové streamy a jedny titulky (kodek pak dává na výběr co vybrat).

Potřebuji do toho videa vložit ještě jedny titulky. Jak to mám udělat?? Přes VirtualDubmod?? Převést do .srt a vložit v kolonce streamy?? Takhle jsem to vyzkoušel a povedlo se.

Ale jak to mám uložit? Normálně ctrl+s ?? Ale to pak musim nastavit kvalitu komprimování, kodků, atd. Jde to nějak uložit s původními vlastnostmi, aby to nemuselo znovu komprimovat???
Anebo pokud to jinak nejde, jak to mám nastavit, aby to mělo původní velikost a kvalitu????

vlada
22-02-2005, 20:59
U videa nastav "direct stream copy". U audia se to nastaví automaticky. Yim pádem se nebude nic překomprimovávat a všechno zustane v původní kvalitě.
A na závěr ještě jeden tajnej tip :-). Zkus radši kontajner "matroška" - MKV. OGM neni zrovna perspektivní formát. MKV najdeš na výběr i ve VDM. Nebo na to přidání titulků a podobný hrátky existuje speciální program - MKVToolnix. Hodiš tam ten originál (OGM), přidáš nový titulky a uložíš. Naprosto jednoduchý.

Vláďa

mirekv
22-02-2005, 21:10
vlada
Mám takový dojem, že Matrošku používáš jen ty! :-D

gementricxs
22-02-2005, 21:15
to nemá cenu davat to matrjosky, kdyz jsem to stah v ogm-ku, format necham takovej jakej je, jinka diky
btw co je VDM ?

mirekv
22-02-2005, 21:18
VirtualDubMod. :-)

vlada
22-02-2005, 22:10
mirekv> Vůbec ne, podívej se na nějaký cizojazyčný fóra, kolik lidí jí už používá. Těch výhod oproti AVI je opravdu nepočítaně. Jediná nevýhoda je kompatibilita se stolníma přehrávačema. Navíc matroška má velký plány spolu s multimediálním frameworkem GStreamer. Zatim to běží jenom na Linuxu, ale už se to portuje i na Windows. Jde vlastně o náhradu za VfW a DirectShow. Hlavní kontajner bude právě matroška. Zruší se FourCC kódy, místo toho bude Codec ID. Existuje už velký množství přehrávačů postavenych nad timhle rozhranim. Skoro všechny kodeky už sou na to portovaný. Uvidíme za pár let. Podle mě to má šanci. Ty lidi co to programujou tomu fakt rozumí a ví co dělají.

Mike
22-02-2005, 22:14
Taky bych to dal spis do matrosky nez ogm, ogm je uz mrtvej format, navic matroska je lepsi