PDA

Zobrazit plnou verzi : audio OGG + avi XVID/DIVX

Tilk
22-02-2005, 15:17
Caute. Uz som raz taku diskusiu zakladal ale neviriesilo sa nic. Nedari sa mi spojit film v xvid/divx so zvukom v ogg. wav, mp3 ide bez problemov ale iba ogg nie. Skusal som to v Nandube a Virtualdubmode, nandub vyhodi chybu a virtualdubmod vytvori novy subor ale vzdy bez audia. Neviete niekto co s tym? Skuste si to niekto spojit ci to vam pojde. Dik

danken
23-02-2005, 22:13
mozno to pojde takto
http://ld-anime.faireal.net/guide/ogm-sk

kirk
23-02-2005, 22:32
Tilk: Audio ve formátu OGG je kravina, protože není dostatečně kompatibilní, a nelze využít vícekanálový OGG. Jedinej význam má buď MP3 nebo AC3 \/

Tilk
01-03-2005, 15:36
preco by nemalo ist vyuzit viac kanalovy OGG?

czh7
01-03-2005, 17:26
Caute. Uz som raz taku diskusiu zakladal ale neviriesilo sa nic. Nedari sa mi spojit film v xvid/divx so zvukom v ogg. wav, mp3 ide bez problemov ale iba ogg nie. Skusal som to v Nandube a Virtualdubmode, nandub vyhodi chybu a virtualdubmod vytvori novy subor ale vzdy bez audia. Neviete niekto co s tym? Skuste si to niekto spojit ci to vam pojde. Dik

Když už děláš OGG audio, tak to házej rovnou do OGM, proč si špinit ruce s AVI 8-)

Tilk
01-03-2005, 18:58
a co je avi nieco menej???

czh7
02-03-2005, 11:45
No kvalita zaznamu je samozrejme stejna, ale :-R

1) AVI ma vetsi overhead nez OGM (az o 5MB vic u 700MB fajlu. To sice neni moc, ale tech par mega muzes vyuzit na lepsi bitrate)
2) vicekanalovy OGG u OGM
3) moznost nekolika ruznych streamu v OGM (audio,video,subtitles atd...)
4) delani chapters (z DVD) u OGM

nevyhoda OGM je to, ze si to neprehrajes na 99.9% DVD playerech (stand-alone). Jenze uz v momente, kdy pouzivas OGG-audio, jsi udelal kompatibilite papa. Prehravacu co umi ogg-audio zatim moc neni. Proto mi prijde lepsi: kdyz uz delat ogg-audio, dat ho do OGM, at mas vsechny vyhody.

Ono obecne kdyz si chces neco z PC prehrat na DVD stand-alonu , tak ten film proste nesmi vyuzivat posledni technologie. Nekomu nechodi na DVD quarter-pixel, nekomu VBR MP3 (nebo ma rozhozenou synchronizaci - no aby nemel, kdyz s tim x-let stara AVI specifikace nepocitala), a skoro vsem OGG audio.

Tilk
02-03-2005, 16:15
Tak ja skusim to ogm. dik za radu. uz to hadam nebude problem

vlada
02-03-2005, 23:42
Tilk> Chlapi co to řešíte za kraviny 9-). Audio v OGG? OGG je kontajner ve kterym můžou bejt uvnitř různý komprese. Nejčastějš Vorbis, FLAC, Speex (zvuk) nebo Theora (video). OGM je hack kontajneru OGG tak, aby do něj šlo nacpat video a zvuk ještě v dlašich formátech. Je to už nepodporovanej mrtvej projekt. Pokud chcete spojit MPEG-4 video a Vorbis tak jedinej rozumnej způsob je Matroška, nejlepší kontajner na týhle planetě. Na spojení se použije program VDM nebo ještě lépe MKVToolnix (http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/index.html#dlinst_windows). Pro přehrávání potom stačí nainstalovat MatroskaSplitter (http://haali.cs.msu.ru/mkv/) a příslušný dekodery pro zvuk a video (CoreVorbis, Illuminable OGG codecs, FFDShow, XviD, DivX). FFDShow zvládne jak zvuk tak video. Některý lepší přehrávače (Mplayer, VLC, MPC, TCMP) ani nepotřebujou MatroskaSplitter a mají vlastní.

Vláďa

czh7
03-03-2005, 10:39
Tilk> Chlapi co to řešíte za kraviny 9-). Audio v OGG? OGG je kontajner ve kterym můžou bejt uvnitř různý komprese. Nejčastějš Vorbis, FLAC, Speex (zvuk) nebo Theora (video).
Tvrdí snad někdo něco jiného ?

OGM je hack kontajneru OGG tak, aby do něj šlo nacpat video a zvuk ještě v dlašich formátech. Je to už nepodporovanej mrtvej projekt.

Proč by měl být OGM hack ??? To jsi slyšel kde ?
Vývoj se sice zastavil, ale faktem je, že OGM-tools už jsou delší dobu téměř bezchybná, tak proč vydávat nové verze. Jinak bych řekl, že i teď je OGM rozšířenější než MKV. Na DC++ je teď například 2.5x víc OGMů než MKVů :-R :-)

Pokud chcete spojit MPEG-4 video a Vorbis tak jedinej rozumnej způsob je Matroška, nejlepší kontajner na týhle planetě.

Jedinej rozumnej způsob to neni, mimo OGMu se dá použít ještě MP4, který brzo převálcuje Matrosku i OGM dohromady - opravdu tedy řešíme kraviny :-D

vlada
03-03-2005, 11:49
Vorbis do MP4? To snad ani ne. MP4 kontajner je určenej výhradně pro MPEG-4 kompresi, to znamená MPEG-4 AVC a MPEG-4 ASP pro video a MPEG-4 AAC (HE) pro zvuk. Jiný komprese nejsou oficiálně v MP4 podporovaný. Netvrdim, že tam nejdou nacpat, ale nemají tam co dělat a je tak zaděláno na problémy.
OGM je hack, protože za jeho vytvořenim nestál nikdo z Xiph.org, který vytvořili OGG. Navíc donedávna jedinej splitter - OggDS - měl v oblibě nadělat solidní bordel v DirectShow. Teď existuje filtr od RadLightu, kterj by snad měl být lepší.
OGMů bude na DC++ víc pravděpodobně proto, že OGM je mnohem starší než matroška. Navíc v době vzniku OGM to byl jedinej použitelnej kontejner pro Vorbis zvuk. Chtělo by to sehnat seznam filmů vytvořenych za poslední rok, tam by podle mě vedla matroška.
No a poslední věc:

Nedari sa mi spojit film v xvid/divx so zvukom v ogg.
Tohle je přeci kravina. To jako napsat nedaří se mi spojit film v AVI se zvukem v MPEGu. Já přeci nespojuju kontejnery, to je ten nesmysl na kterej poukazuju. Já spojuju do kontejneru streamy s různou kompresí. Například neni problém nacpat do AVI Speex, ale nenacpeš tam Vorbis. Přitom oba formáty používají jako výchozí kontejner OGG.
Já nemam v podstatě nic proti OGM, sám sem ho kdysi používal, ale teď existuje matroška, která má budoucnost. Za jejím vývojem stojí plno schopných lidí, připravuje se podpora menu a ten formát určitě jen tak nezanikne. Na druhou stranu za OGM nikdo nestojí, žádnej vývojářskej tým. Těžko se dá očekávat, že by nějakej program začal tenhle kontejner a jeho funkce podporovat. Vývoj bude spíš obrácený - podpora se ukončí. Mám prostě ohledně budoucnosti OGM dost pesimistický názory. Naopak Matrošce věřím nehledě na to, že je technicky daleko lepší a pokročilejší než OGM.
Vláďa

czh7
03-03-2005, 12:11
No jaxe to vezme: Ogg Vorbis sice neni přímo ve specifikaci MP4, ale na druhou stranu v něm funguje bez problémů. Bude záležet na výrobcích DVD playeru, snad budou rozumný a podporu Vorbisu tam udělají.

ad hack: je to tak jak říkáš, akorát že tvůrce OGMu ty svoje DSfiltry předal Xiphu, takže už jsou součástí jeho oficiálního projektu. No nicméně na ně od tý doby nešáhli :)

Tilk myslel tim "oggem" Ogg Vorbis (audio-stream), ne container OGM nebo OGG

Matrosce taky fandim, ale až se trochu vyladí MPEG-4 AVC, tak to imho bude většina lidí házet do MP4.

Tilk
03-03-2005, 16:46
Tilk napsal:
Nedari sa mi spojit film v xvid/divx so zvukom v ogg.

Tohle je přeci kravina. To jako napsat nedaří se mi spojit film v AVI se zvukem v MPEGu.

Ja som tym myslel spojit avi a vorbis. Tak ze uz viem ze to nejde. Z toho co tu citam sa mi momentalne najlepsia volba zda matroska. Odporucite mi nejake konkretne nastroje ktore sa na to najbeznejsie pouzivaju resp. co vsetko potrebujem? Zatial viem vytvorit mkv v gordain knote a ogg vorbis audio

vlada
03-03-2005, 22:22
Tilk> Já vím, že jsi myslel Vorbis. Většina lidí řiká OGG a myslí Vorbis. Ty programy, který budeš potřebovat pro Matrošku, jsem už zmínil - MKVToolnix pro vytvoření a MatroskaSplitter pro přehrávání. Na vytvoření se dá použít taky VDM nebo Avi-Mux GUI. Pokud chceš návod na MKVToolnix v češtině, zavítej prosím na moje stránky - http://jech.webz.cz/dvdrip5.php. Je to sice na trochu starší verzi, ale ten základ je stejnej. Budeš potřebovat video v nějkym podporovanym kontejneru (AVI, MP4, OGM) a jakejkoliv zvuk, třeba zrovna OGG Vorbis.
czh7> MP4 je bezpochyby dobrej kontejner a prosadí se. Hlavně díky Neru. Matroska už ale taky plně podporuje MPEG-4 AVC a navíc to můžeš zkombinovat s jakymkoliv jinym formátem zvuku, třeba AC3. To vidim jako velkou výhodu.

Vláďa

Tilk
04-03-2005, 20:58
Dik. Te stranky si popozeram. Ale myslil ze problem kt. som mal na zaciatku sa bude dat vyriesit len pomocou gordain knotu, virtaldubmodu a besweetu.
Co je vlastne to MPEG-4 AVC?