Zobrazit plnou verzi : audio OGG + avi XVID/DIVX
Caute. Uz som raz taku diskusiu zakladal ale neviriesilo sa nic. Nedari sa mi spojit film v xvid/divx so zvukom v ogg. wav, mp3 ide bez problemov ale iba ogg nie. Skusal som to v Nandube a Virtualdubmode, nandub vyhodi chybu a virtualdubmod vytvori novy subor ale vzdy bez audia. Neviete niekto co s tym? Skuste si to niekto spojit ci to vam pojde. Dik
mozno to pojde takto
http://ld-anime.faireal.net/guide/ogm-sk
Tilk: Audio ve formátu OGG je kravina, protože není dostatečně kompatibilní, a nelze využít vícekanálový OGG. Jedinej význam má buď MP3 nebo AC3 \/
preco by nemalo ist vyuzit viac kanalovy OGG?
Caute. Uz som raz taku diskusiu zakladal ale neviriesilo sa nic. Nedari sa mi spojit film v xvid/divx so zvukom v ogg. wav, mp3 ide bez problemov ale iba ogg nie. Skusal som to v Nandube a Virtualdubmode, nandub vyhodi chybu a virtualdubmod vytvori novy subor ale vzdy bez audia. Neviete niekto co s tym? Skuste si to niekto spojit ci to vam pojde. Dik
Když už děláš OGG audio, tak to házej rovnou do OGM, proč si špinit ruce s AVI 8-)
a co je avi nieco menej???
No kvalita zaznamu je samozrejme stejna, ale :-R
1) AVI ma vetsi overhead nez OGM (az o 5MB vic u 700MB fajlu. To sice neni moc, ale tech par mega muzes vyuzit na lepsi bitrate)
2) vicekanalovy OGG u OGM
3) moznost nekolika ruznych streamu v OGM (audio,video,subtitles atd...)
4) delani chapters (z DVD) u OGM
nevyhoda OGM je to, ze si to neprehrajes na 99.9% DVD playerech (stand-alone). Jenze uz v momente, kdy pouzivas OGG-audio, jsi udelal kompatibilite papa. Prehravacu co umi ogg-audio zatim moc neni. Proto mi prijde lepsi: kdyz uz delat ogg-audio, dat ho do OGM, at mas vsechny vyhody.
Ono obecne kdyz si chces neco z PC prehrat na DVD stand-alonu , tak ten film proste nesmi vyuzivat posledni technologie. Nekomu nechodi na DVD quarter-pixel, nekomu VBR MP3 (nebo ma rozhozenou synchronizaci - no aby nemel, kdyz s tim x-let stara AVI specifikace nepocitala), a skoro vsem OGG audio.
Tak ja skusim to ogm. dik za radu. uz to hadam nebude problem
Tilk> Chlapi co to řešíte za kraviny 9-). Audio v OGG? OGG je kontajner ve kterym můžou bejt uvnitř různý komprese. Nejčastějš Vorbis, FLAC, Speex (zvuk) nebo Theora (video). OGM je hack kontajneru OGG tak, aby do něj šlo nacpat video a zvuk ještě v dlašich formátech. Je to už nepodporovanej mrtvej projekt. Pokud chcete spojit MPEG-4 video a Vorbis tak jedinej rozumnej způsob je Matroška, nejlepší kontajner na týhle planetě. Na spojení se použije program VDM nebo ještě lépe MKVToolnix (http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/index.html#dlinst_windows). Pro přehrávání potom stačí nainstalovat MatroskaSplitter (http://haali.cs.msu.ru/mkv/) a příslušný dekodery pro zvuk a video (CoreVorbis, Illuminable OGG codecs, FFDShow, XviD, DivX). FFDShow zvládne jak zvuk tak video. Některý lepší přehrávače (Mplayer, VLC, MPC, TCMP) ani nepotřebujou MatroskaSplitter a mají vlastní.
Vláďa
Tilk> Chlapi co to řešíte za kraviny 9-). Audio v OGG? OGG je kontajner ve kterym můžou bejt uvnitř různý komprese. Nejčastějš Vorbis, FLAC, Speex (zvuk) nebo Theora (video).
Tvrdí snad někdo něco jiného ?
OGM je hack kontajneru OGG tak, aby do něj šlo nacpat video a zvuk ještě v dlašich formátech. Je to už nepodporovanej mrtvej projekt.
Proč by měl být OGM hack ??? To jsi slyšel kde ?
Vývoj se sice zastavil, ale faktem je, že OGM-tools už jsou delší dobu téměř bezchybná, tak proč vydávat nové verze. Jinak bych řekl, že i teď je OGM rozšířenější než MKV. Na DC++ je teď například 2.5x víc OGMů než MKVů :-R :-)
Pokud chcete spojit MPEG-4 video a Vorbis tak jedinej rozumnej způsob je Matroška, nejlepší kontajner na týhle planetě.
Jedinej rozumnej způsob to neni, mimo OGMu se dá použít ještě MP4, který brzo převálcuje Matrosku i OGM dohromady - opravdu tedy řešíme kraviny :-D
Vorbis do MP4? To snad ani ne. MP4 kontajner je určenej výhradně pro MPEG-4 kompresi, to znamená MPEG-4 AVC a MPEG-4 ASP pro video a MPEG-4 AAC (HE) pro zvuk. Jiný komprese nejsou oficiálně v MP4 podporovaný. Netvrdim, že tam nejdou nacpat, ale nemají tam co dělat a je tak zaděláno na problémy.
OGM je hack, protože za jeho vytvořenim nestál nikdo z Xiph.org, který vytvořili OGG. Navíc donedávna jedinej splitter - OggDS - měl v oblibě nadělat solidní bordel v DirectShow. Teď existuje filtr od RadLightu, kterj by snad měl být lepší.
OGMů bude na DC++ víc pravděpodobně proto, že OGM je mnohem starší než matroška. Navíc v době vzniku OGM to byl jedinej použitelnej kontejner pro Vorbis zvuk. Chtělo by to sehnat seznam filmů vytvořenych za poslední rok, tam by podle mě vedla matroška.
No a poslední věc:
Nedari sa mi spojit film v xvid/divx so zvukom v ogg.
Tohle je přeci kravina. To jako napsat nedaří se mi spojit film v AVI se zvukem v MPEGu. Já přeci nespojuju kontejnery, to je ten nesmysl na kterej poukazuju. Já spojuju do kontejneru streamy s různou kompresí. Například neni problém nacpat do AVI Speex, ale nenacpeš tam Vorbis. Přitom oba formáty používají jako výchozí kontejner OGG.
Já nemam v podstatě nic proti OGM, sám sem ho kdysi používal, ale teď existuje matroška, která má budoucnost. Za jejím vývojem stojí plno schopných lidí, připravuje se podpora menu a ten formát určitě jen tak nezanikne. Na druhou stranu za OGM nikdo nestojí, žádnej vývojářskej tým. Těžko se dá očekávat, že by nějakej program začal tenhle kontejner a jeho funkce podporovat. Vývoj bude spíš obrácený - podpora se ukončí. Mám prostě ohledně budoucnosti OGM dost pesimistický názory. Naopak Matrošce věřím nehledě na to, že je technicky daleko lepší a pokročilejší než OGM.
Vláďa
No jaxe to vezme: Ogg Vorbis sice neni přímo ve specifikaci MP4, ale na druhou stranu v něm funguje bez problémů. Bude záležet na výrobcích DVD playeru, snad budou rozumný a podporu Vorbisu tam udělají.
ad hack: je to tak jak říkáš, akorát že tvůrce OGMu ty svoje DSfiltry předal Xiphu, takže už jsou součástí jeho oficiálního projektu. No nicméně na ně od tý doby nešáhli :)
Tilk myslel tim "oggem" Ogg Vorbis (audio-stream), ne container OGM nebo OGG
Matrosce taky fandim, ale až se trochu vyladí MPEG-4 AVC, tak to imho bude většina lidí házet do MP4.
Tilk napsal:
Nedari sa mi spojit film v xvid/divx so zvukom v ogg.
Tohle je přeci kravina. To jako napsat nedaří se mi spojit film v AVI se zvukem v MPEGu.
Ja som tym myslel spojit avi a vorbis. Tak ze uz viem ze to nejde. Z toho co tu citam sa mi momentalne najlepsia volba zda matroska. Odporucite mi nejake konkretne nastroje ktore sa na to najbeznejsie pouzivaju resp. co vsetko potrebujem? Zatial viem vytvorit mkv v gordain knote a ogg vorbis audio
Tilk> Já vím, že jsi myslel Vorbis. Většina lidí řiká OGG a myslí Vorbis. Ty programy, který budeš potřebovat pro Matrošku, jsem už zmínil - MKVToolnix pro vytvoření a MatroskaSplitter pro přehrávání. Na vytvoření se dá použít taky VDM nebo Avi-Mux GUI. Pokud chceš návod na MKVToolnix v češtině, zavítej prosím na moje stránky - http://jech.webz.cz/dvdrip5.php. Je to sice na trochu starší verzi, ale ten základ je stejnej. Budeš potřebovat video v nějkym podporovanym kontejneru (AVI, MP4, OGM) a jakejkoliv zvuk, třeba zrovna OGG Vorbis.
czh7> MP4 je bezpochyby dobrej kontejner a prosadí se. Hlavně díky Neru. Matroska už ale taky plně podporuje MPEG-4 AVC a navíc to můžeš zkombinovat s jakymkoliv jinym formátem zvuku, třeba AC3. To vidim jako velkou výhodu.
Vláďa
Dik. Te stranky si popozeram. Ale myslil ze problem kt. som mal na zaciatku sa bude dat vyriesit len pomocou gordain knotu, virtaldubmodu a besweetu.
Co je vlastne to MPEG-4 AVC?
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.