PDA

Zobrazit plnou verzi : DVB-C od UPC

irschmann
02-11-2010, 17:59
Mám novou TV LCD 40" s DVB-T a DVB-C. A kabelovku UPC s jejich STB. Po připojení a ladění jsem zjistil, že UPC nepodporuje provoz DVB-C jinak než přes jejich STB!
Přímo na jejich webu je zodpovězen dotaz:
Mohu pro užívání Digitální kabelové televize použít svůj vlastní set-top-box (popř. TV s vestavěným digitálním přijímačem)?
Použití vlastního set-top-boxu není v současné době pro příjem kódovaných programů digitálního kabelového vysílání možné. Pro příjem programů je nezbytné užití SMART karty dodané od naší společnosti, která je pevně spjata s námi dodávaným set-top-boxem.

Nechápu, proč by nešlo jejich kartu dát do TV, která pro ni má slot. Měl bych jedno DO a maximální kvalitu obrazu. Takhle musím jet přes jejich STB, který má pouze výstup přes SCART a CINCH, což je šílené. Navíc mám v TV jen jeden SCART, takže budu složitě připojovat staré video přes SCART u STB a digitální vstupy na TV budou prázdné. To jsem si mohl pořídit jen nějaký monitor a ne slušně vybavenou TV.
Jak to řeší jiní?

Wintermute
02-11-2010, 18:25
Bingo! http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm

jito
02-11-2010, 19:33
Musel jsi naladit základní volné programy.
Pro příjem placené nabídky musíš použít kartu a modul Conax.Link v předchozím příspěvku.

irschmann
02-11-2010, 19:55
Základní volné programy jsem naladil.
Díky. Kartu pořídím. Jen mi není moc jasné, proč to UPC nepodporuje a neprodává sama, klientů s novými TV má přece spoustu...

Pitomec
02-11-2010, 20:12
A není jedno kdo to prodává, když hlavní je, že to je k mání? 8-)

|Mio|
02-11-2010, 20:14
Jak uz jsem zde uvadel, je to z duvodu laxniho pristupu vyrobcu TV k temto vecem, UPC nemuze zarucit kompatibilitu a funkcnost, proto modul nenabizi primo, ale zprostredkovane pres Licu s tim ze zakaznik vzdy dostane jeden STB na kterem to zarucene pobezi.

Např u vetsiny TV Panasonic je potřeba si nastaviz zemi Finsko, ale i dalsi vyrobci maji sve mouchy.

irschmann
02-11-2010, 20:38
A není jedno kdo to prodává, když hlavní je, že to je k mání? 8-)

Snažím se pochopit, proč to UPC nějak neřeší nebo neinformuje o této alternativě, takových klientů musí mít tisíce. Jediné, co se klient dozví, je to, že jiná cesta než jejich STB s analogovým výstupem není, viz citaze z jejich FAQ.

irschmann
02-11-2010, 20:41
Jak uz jsem zde uvadel, je to z duvodu laxniho pristupu vyrobcu TV k temto vecem, UPC nemuze zarucit kompatibilitu a funkcnost, proto modul nenabizi primo, ale zprostredkovane pres Licu s tim ze zakaznik vzdy dostane jeden STB na kterem to zarucene pobezi.

Např u vetsiny TV Panasonic je potřeba si nastaviz zemi Finsko, ale i dalsi vyrobci maji sve mouchy.

Zlaté DVB-T, měl jsem za to, že DVB-C se technicky moc neliší a že to výrobci TV nemůžou zvrtat.

Pitomec
02-11-2010, 20:44
DVB-T taky není moc zlatý, protože např. s šířkou kanálu 8MHz ve VHF si poradí jenom velmi málo přijímačů a jsou i další mouchy. Nic holt není úplně ideální...

Analogové DVD
03-11-2010, 20:59
Snažím se pochopit, proč to UPC nějak neřeší nebo neinformuje o této alternativě, takových klientů musí mít tisíce. Jediné, co se klient dozví, je to, že jiná cesta než jejich STB s analogovým výstupem není, viz citaze z jejich FAQ.

Neobhajuji UPC, ale hry s námi hraje spousta jiných firem včetně té největší - náš tatíček stát. UPC o možnosti zakoupení karty informuje v FAQ až v dotaze, který je 3. od konce (Mohu použít pro příjem UPC digitální televize své vlastní zařízení?)

Spíš než zmatek na jejich stránce se jedná o záměr; tomu rozumím, UPC potřebuje při nákupu set-top-boxů stlačit cenu a tudíž objednat co nejvíce krabiček od výrobce. Kdyby informaci o možnosti nákupu vlastní karty do TV informovali velkým titulkem na úvodní stránce, možná by jim efektivita nákupu krabiček poklesla.

To, že technickou agendu kolem karet nedělají interně je logické, je to klasické ekonomické "make or buy decision". Tak to prostě spočítali.

Kdybys zavolal na infolinku UPC, pochybuji, že by tuto alternativu popřeli.

irschmann
10-11-2010, 15:03
Tak mám kartu a modul Conax.Link, všechno jede, akorát teď přes DVB-C v TV nenaladím Óčko, Z1, Prima COOL a Nova cinema. Všechny ostatní kanály jo. Najdu je akorát na analogu, to je těch cca 15 základních programů, které v kabelu na analogu mají. Přes jejich DVB-C STB normálně jedou. Na DVB-T je též najdu, ale televize jede buď v DVB-C nebo DVB-T, takže to nic neřeší... Co s tím může být?

jito
10-11-2010, 15:33
Zkus při ladění zvolit Síťové vyhledávání.

irschmann
10-11-2010, 15:46
Díky moc! Jede to. Síťové hledání jsem nedával, vždycky úplné. Asi je méně úplné než síťové.:-)

Retiree
10-11-2010, 15:52
Zkus při ladění zvolit Síťové vyhledávání.
Pro kanál (multiplex) na 163,5 MHz s těmito programy ( a ještě další dva) UPC zvolil nestandardní symbolovou rychlost (Symbol Rate) 5000 S/s. Většina zařízení umí automaticky vyhledat pouze kanály se standardními SR např. 6900 S/s. Pro naladění je třeba nějakým způsobem ručně zadat frekvenci 163,5 MHz a SR 5000 S/s (a modulaci 64 QAM).

Pavel_tempx2
11-11-2010, 09:38
Jediné, co se klient dozví, je to, že jiná cesta než jejich STB s analogovým výstupem není, viz citaze z jejich FAQ.

proč jenom s analog. výstupem? můžete si pořídit i HD set-top-box s HDMI výstupem (KCF-S270 HD Zapper), jen už asi nebude zadarmo...

Ivo Mašek
11-11-2010, 12:57
Kaon nebude určitě zadarmo. Pronájem měsíčně 150 Kč (nebo snad jenom 149Kč ...... teď si nejsem přesně jistý, kolik to vlastně cvakám). Zdarma dávají Handan 5000. I na něj lze chytit digitální programy, ovšem už nikoli HD kanály (nemá výstup HDMI, jenom SCART)

KYKYRY
16-01-2011, 10:00
mám novou tv lcd 40" s dvb-t a dvb-c. A kabelovku upc s jejich stb. Po připojení a ladění jsem zjistil, že upc nepodporuje provoz dvb-c jinak než přes jejich stb!
Přímo na jejich webu je zodpovězen dotaz:
Mohu pro užívání digitální kabelové televize použít svůj vlastní set-top-box (popř. Tv s vestavěným digitálním přijímačem)?
Použití vlastního set-top-boxu není v současné době pro příjem kódovaných programů digitálního kabelového vysílání možné. Pro příjem programů je nezbytné užití smart karty dodané od naší společnosti, která je pevně spjata s námi dodávaným set-top-boxem.

Nechápu, proč by nešlo jejich kartu dát do tv, která pro ni má slot. Měl bych jedno do a maximální kvalitu obrazu. Takhle musím jet přes jejich stb, který má pouze výstup přes scart a cinch, což je šílené. Navíc mám v tv jen jeden scart, takže budu složitě připojovat staré video přes scart u stb a digitální vstupy na tv budou prázdné. To jsem si mohl pořídit jen nějaký monitor a ne slušně vybavenou tv.
Jak to řeší jiní?

jÁ mÁm ŮplnĚ stejnÝ problÉm akorÁt s jinou znaČkou tx-p37x10y a nevÍm uŽ na koho bych se obrÁtil.zakoupil jsem ci modul+kartu od spol.upc a cca ze 40 programŮ mÁm tak moŽnÁ 15 na kterÉ mŮŽu koukat.jsou to vyhozenÉ prachy a jen kvŮli tomu Že se nĚkdo nemŮŽe dohodnout,a odskÁČem to mi zÁkaznÍci.je to tak?

jito
16-01-2011, 10:07
Jakou máš placenou nabídku od UPC?
A zkusil v TV jako zemi instalace zvolit Švédsko nebo Finsko?

KYKYRY
16-01-2011, 10:10
tak mám kartu a modul conax.link, všechno jede, akorát teď přes dvb-c v tv nenaladím Óčko, z1, prima cool a nova cinema. Všechny ostatní kanály jo. Najdu je akorát na analogu, to je těch cca 15 základních programů, které v kabelu na analogu mají. Přes jejich dvb-c stb normálně jedou. Na dvb-t je též najdu, ale televize jede buď v dvb-c nebo dvb-t, takže to nic neřeší... Co s tím může být?

mĚl jsem to samÉ u panasonicu tx-p37x10y a musel jsem to naladit ruČnĚ takŽe zemĚ ŠvÉdsko ,ČeskÝ jazyk,automaticky naladit a zbytek tzn.prima cool atd.dÁm doladit ruČnĚ a je to 165.50 frek.dĚlal jsem to asi deset krÁt neŽ ta televize si na to zvykla a koneČnĚ si ty ruČnĚ navolenÉ programy si laskavĚ ponechala a uŽ mi tam zŮstaly.s pozdravem kykyry

kerosen
23-02-2011, 16:27
Zdravím,potřeboval bych poradit.Mám LCD TV Samsung LE40C630,mám UPC nabídku standart i s jejich STB,mám koupenou i kartu Conax,vše zastrčené v tv,ale při puštění tv mi nejdou žádný kanály(píše to že je slabí signál)prostě je jen černo,až když dám do zástrčky kabel od STB(nemusí být ON)tak mi všechny kanály jdou-takže nevím proč to nejde bez toho STB,jedu takhle na programy už dost měsíců(karta v tv+STB)poradte díky

jito
23-02-2011, 16:36
???
Proč máš kabel propojen přes set-top-box?Je to logické-když je odpojen od sítě,tak je neprůchozí.
Kabel dej rovnou do TV-proto jsi si snad koupil kartu a modul,aby jsi nemusel používat set-top-box.

kerosen
23-02-2011, 16:44
aha:)no já měl přes ten STB napojený dvě antény jednu na ten samsung a druhou na druhý tv co je v jiné místnosti,úplně jsem na to zapoměl že to mám napojený i na ten samsung.Ted už to jde i bez toho STB,díky:) Ještě otázka,dá se ted nějak použít ten STB na tu druhou tv?V tom STB je karta

jito
23-02-2011, 16:56
Jasně.
Stačí rozbočit kabelový rozvod-jeden vývod do TV a druhý do stb.
Pokud by se stb nevypínal(nepraktické),tak se nemusí rozbočovat signál,ale pouze by procházel přes stb-je to varianta kterou jsi měl doteď.Ale tu asi nepoužiješ.

ritchi
01-04-2011, 10:58
UPC sk,5 novych ceskych kanalov,a nie je to zart :-)

richie_ke
14-05-2011, 14:49
ake nekodovane kanaly mali byt/su momentalne v UPC Sk? (kabelovka digi)

black13
16-05-2011, 17:50
Normalne idu bez kodu STV 1+2, Markiza, Joj, TA3, Lux a UPC Expres. Momentalne (dnes) je nezakodovany aj mux 338/64/6900, teda Discovery, NG, NG Wild, Animal Planet a Barrandov.