PDA

Zobrazit plnou verzi : DVDA2 - menu animation

Lubi
19-02-2005, 00:29
mmm...dalo by se nejak v Architectu udelat, ze se buttony objevi az po nejake dobe? mam na mysli az se film na pozadi v menu dostane do urcite casti, buttony se objevi...neco jako napr v Terminator2..ale je to skoro vsude...dik

stayman
19-02-2005, 01:22
To by som aj ja rad vedel. :-D

Lubi
19-02-2005, 02:02
na slovensku tento tyden jede ftipna kase ve sleve :-E :-E :-E

mirekv
19-02-2005, 05:34
StayMan by €RikŁ€
K čemu by ti to proboha bylo? :-? :BB:

stayman
19-02-2005, 09:56
mirekv
No presne pre toho :-E

Janke
19-02-2005, 10:24
Arch. nedělám, ale teoreticky bych si film s menu rozstřihl na 2 první část tu kterou chceš bez menu a pak tu s tím menu. Nastavíš aby se po přehrátí 1. části spustila 2. a je to.
Já používám DVDlab a tam to takhle jde bez problémů.

Lubi
19-02-2005, 13:14
Janke: ??? asi chapu cos chtel rict, ale....podrobneji?

matess
21-02-2005, 13:43
Něco podobnýho jsem dělal nedávno. Ve Vegasu vyrob video, které bude na DVD přehrané jako první s tím, že na jeho konci si udělej ten efekt naskákaných textů (nebo přesný vzhled odkazů-tlačítek DVDA). Druhé video bude tvoje video na pozadí DVD bez textů (odkazů). Ty tam dodáš až v Architektovi.

stayman
21-02-2005, 14:54
Kurna, citam ta uz asi tretikrat, ale stale to nechapem, hlavne to"na jeho konciô to ako??? Inak mohol by si spravit *.dar a pozriem to...

matess
21-02-2005, 15:32
Prostě jak píše Janke

.....bych si film s menu rozstřihl na 2části, první část tu kterou chceš bez menu a pak tu s tím menu. Nastavíš aby se po přehrátí 1. části spustila 2. a je to....

akorát s tím, že do té první části si můžeš ty tlačítka (buttony) postupně přidat ve Vegasu a vyrobit tak videosekvenci na jejímž konci se ti budou ty tlačítka postupně objevovat. Tu druhou část už dáš jako background do menu v Arch. a ty tlačítka (buttony) nasázíš na stejné místo jako v té první sekvenci a je to. Dar ti pošlu až bude chvilička, ale aby to z něho bylo patrné bude i s tím videem a tzn. že bude velikej :-I

stayman
21-02-2005, 15:36
Ahaaaaaaa, teraz to uz celkom chapem, takze musis si napriklad vlozit do obrazu (s postupnym mixom) to tlacitko a tym druhym "original" menu ich tam len doplnis na to iste miesto !!! No toto, ty si ale vymyselnik :-D

Mas to za 5 :-E

matess
21-02-2005, 16:04
ohh.. vďaka :-)

Lubi
21-02-2005, 19:42
matess:
no jasan, to uz me driv napadlo, ale upustil jsem od toho - preci po prehrani introduction movie v DVDA nasleduje nejakou chvilicku pauza ,ne? (cerna obrazovka) \/

matess
21-02-2005, 19:48
Jiný postup u DVDA neznám :-)-
a tu mezeru mi to delá asi půl vteřiny, tak na to prdím :-I 8-)

ai
22-02-2005, 00:34
Tu mezeru, casovou prodlevu bude vetsinou nebo vzdy , protoze ten kratky film se ulozi do zvlast VTS, takze po jeho prehrani jede hlava na disku na zacatek do VMG a pak zase zpatky do toho VTS kde je to menu.

Je treba to delat tak , ze ten kratky film by mel byt jako menu s zadnym buttonem , to se fyzicky ulozi pak do VOBu obe menu za sebou do jednoho VTS, nenastane zadna prodleva pri prehrani, ale to nevim jestli je mozne vyrobit v Architectu, tam pry neni mozne udelat menu bez buttonu, a navic nevim jestli ty menu budou ve stejnem VTS.

Na tyto figle zvolit jednoho z tria Scenarist, DVD Maestro nebo DVD Lab Pro.

matess
22-02-2005, 07:43
hmmm... to je zajímavá informace, určitě to zkusím. Architect menu bez buttonů udělá, jenom v nastavení preparingu bude prskat, že má ve struktuře menu bez odkazů, ale to jde ignorovat, že.. :-I

stayman
22-02-2005, 10:52
Ono tie butony tam mozes dat priesvitne (ako text) a nemusia mat ziadny link, takze to ide.. Ale na to postupne rozsvecovanie, prechody medzi menu, celkovu pracu s butonmi je DVDA este velmi slabý.

Lubi
22-02-2005, 19:28
Ono tie butony tam mozes dat priesvitne (ako text) a nemusia mat ziadny link, takze to ide.. Ale na to postupne rozsvecovanie, prechody medzi menu, celkovu pracu s butonmi je DVDA este velmi slabý.

no a kdyz jsem ti to rikal na zacatku, tak jsi remcal.... :-)-

Lubi
22-02-2005, 19:29
Jiný postup u DVDA neznám :-)-
a tu mezeru mi to delá asi půl vteřiny, tak na to prdím :-I 8-)

....nejsi perfekcionista :-(

roberta
22-02-2005, 21:57
[quote=matess]

....nejsi perfekcionista :-(

ale áno to on je, ale myslím, že to je dobréééé. :-)-

stayman
23-02-2005, 03:35
Inak teraz ked pozeram na strukturu takych menu (VobBlanker ala MarianL :), tak taknejak podobne ako matess nacrtol to tam je spravene ! Vsetko je "poskladane" zo samostatnych scen, kde tie butony su jasne uz v obraze = museli byt vyhotovene napr.kompoziciou do obrazu a v authoringu sa len pridali tie sipky, texty atd. Navyse aj "odchod" z menu je spraveny so samostatnej sceny so stmievackou, no sranda..., matess je dobry koumak :-)

Lubi
23-02-2005, 09:42
...zajimavy ale, ze tam to maji bez ty pauzy... 9-)

stayman
23-02-2005, 11:06
Ved ale oni to urcite nerobili v Architecte.. 9-)

Lubi
23-02-2005, 17:52
NO PRAVE!! 9-)

:-D :-D :-D

stayman
23-02-2005, 18:08
No ved prave, musis na to prist, ako sa to robi v Architetcte :-E

matess
24-02-2005, 07:22
......Je treba to delat tak , ze ten kratky film by mel byt jako menu s zadnym buttonem , to se fyzicky ulozi pak do VOBu obe menu za sebou do jednoho VTS, nenastane zadna prodleva pri prehrani[b], ....

stayman
24-02-2005, 10:27
tak vyriesene aj s architectom :-)

stayman
28-02-2005, 01:22
houby, nejde to ani prd, on vobec nic ine nedovoli dat do/ku hlavnemu menu... :-((( Asi az Architect 3.0 to bude vediet :-D

MOJE
28-02-2005, 08:24
No ja to robím tak, ako ste tu už písali a ide to OK - bez toho preklipkávania (skúšam to na PC).

1. Vo VEGAS si vytvorím vzhľad MENU (nejaké pozadie) a aj tie TLAČÍTKA s nejakým nábehom a na koci s ich odchodom (zmiznutím ....)

2. Vložím si vo VEGAS MARKER na koniec nábehu MENU a na začiatok odchodu MENU. Zvlášť vyrenderujem nábeh MENU, potom MENU, odchod MENU.

3. V DVDA vložím nábeh MENU.( treba si TIME LINE pozrieť koniec toho nábehu - snímok po snímku, ak je na konci čierna obrazovka, tak nastaviť END ACTION tak, aby tam nebola)

Do MENU v DVDA ako pozadie vložím to vyrenderované MENU z VEGASu a ako tlačítka používam len prázdne štvorce (obdĺžniky), ktoré mi vysvietia miesto, ktoré je tlačítko.

Potom vložím v DVDA odchod z MENU, ale toľkokrát, koľko mám tlačítok v MENU. Každé tlačítko v MENU má odkaz na ukončenie MENU a potom z to UKONČENIE MENU má END ACTION na daný MARKER (preto toľko tých ukončení MENU).

B-)

stayman
28-02-2005, 08:27
:-?

MOJE
28-02-2005, 09:10
B-)

matess
28-02-2005, 09:15
...... ak je na konci čierna obrazovka, tak nastaviť END ACTION tak, aby tam nebola).......
To mi nějak nesedí.... :-I
Asi se na to budu muset doma fak podívat a napsat sem nějaký jadnoduchý a jasný postup :-)

stayman
28-02-2005, 10:17
To nejde spravit, aby tam tlacitka neboli uz hned od zaciatku, darmo sa budete trapit. :-)

Nieco by slo spravit skor s tym, ze ten usek, kde este nie su tlacitka dat ako bonus=samostatnu scenu (staci ju tam presunut z exploreru do navigacneho okna), dat mu firstplay a u endaction dat skok na to menu, potom zase u menu dat endaction na ten bonus, ak chces zachovat loop (smycku)... DTTO plati aj ked mas este nejaky usek za menu... :-)

stayman
28-02-2005, 10:29
B-)

jo jo, si bol asi riadne naliaty :-E

matess
28-02-2005, 10:47
:-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E

MOJE
28-02-2005, 17:36
StayMan by €RikŁ€:

Ja len že nechápem, že takúto jednoduchú vec nevieš urobiť (raz si tu písal, že dokážeš urobiť z MENU do MENU aj prevrácanie listov - a toto nevieš?)

B-)

stayman
28-02-2005, 19:42
StayMan by €RikŁ€:

Ja len že nechápem, že takúto jednoduchú vec nevieš urobiť (raz si tu písal, že dokážeš urobiť z MENU do MENU aj prevrácanie listov - a toto nevieš?)

B-)

Daj nam DARko uvidime ci tebe to co tvrdis ide :-E

A s menu do menu prevracanie listov ide, ked si to vytvoris v inom softe, napriklad v Maestre B-)

MOJE
01-03-2005, 04:10
Aj v DVDA + VEGAS B-)

MOJE
01-03-2005, 04:24
Franc a FOTO sú hlavné VIDEA

01 MENU - (MPG2) nábeh
menu ok - klasické menu
03 MENU - (MPG2) stmavovačka MENU

http://62.168.117.198/fotoalbumy/m/o/moje7/moje/f129057_24759942cf3241d35648a088e3c751fb5473673.jp g

V tomto projekte som to robil troška ináč. Vytvoril som si MENU s tlačítkami v DVDA a nevedel som z toho vyexportovať OBR.
tak som to urobil takto:

1. Vytvoril som si obyčajné MENU s tlačítkami v DVDA a aj odkazmi na MARKER (MPG2-ky)

1. V DVDA som vyhodil všetko čo bolo za MENU a dal vytvoriť DVD na HDD (tým som dostal VOB s celým MENU aj s tlačítkami a v POWERDVD som si z toho urobil JPG)

2. V DVDA som vyhodil všetky tlačítka z MENU, dal vytvoriť DVD na HDD (tým som dostal VOB s čistým pozadím a tiež to dal do JPG)

3. Vo VEGASe som vytvoril prechody medzi týmito JPG a dal rederovať do MPG2 - zvlášť nábeh pozadia a potom tlačítok (01 MENU) - zvlášť menu s tlačítkami (v tomto projekte je normálne menu s tlačítkami vytvorené v DVDA) - a zvlážť odchod z mneu (03 MENU)

4. Naskladal som to oko je to na OBR

B-)

PS: Skontroloval som si v DVDA - 01 MENU MPG2 snímok po snímku, či je na konci čierna a nastavil som si SET OUT POINT tak, aby tam nebola.

Tean
01-03-2005, 08:11
MOJE

Ty sa zlepsujes zo dna na den. Si domaci video kutil. Skoda, ze ja uz nemam tolko casu na hranie :-(((

stayman
01-03-2005, 10:49
Jo, aj s Vegasom, ked si to rozdelis na dva regiony :-D , a hento teda musis skusit..

EDIT: jeeee, a animovane menu s hudbou mas deeee :-E
B-)

ai
01-03-2005, 15:53
MOJE - podivej se na to vytvorene DVD, a konkretne jdi po VTS_01_0.VOB, VTS_02_0.VOB ...souborech, ktere maji tu 0 na konci, tam jsou ulozene menu.
Jestli jsou ty menu ulozene Architectem v jednom VOBu, tak je zaruceny plynuly playback t.j. nabeh, menu, stmivacka. Jestli je to v ruznych VOBech , tak to muze prehravac prehrat plynule (je to ulozene vse na zacatku DVD a prehravac to stiha), nebo to nemusi, a bude se to jemne lisit ten playback prehravac od prehravace . V PC to pojede plynule.

Lubi
01-03-2005, 18:35
No ja to robím tak, ako ste tu už písali a ide to OK - bez toho preklipkávania (skúšam to na PC).

1. Vo VEGAS si vytvorím vzhľad MENU (nejaké pozadie) a aj tie TLAČÍTKA s nejakým nábehom a na koci s ich odchodom (zmiznutím ....)

2. Vložím si vo VEGAS MARKER na koniec nábehu MENU a na začiatok odchodu MENU. Zvlášť vyrenderujem nábeh MENU, potom MENU, odchod MENU.

3. V DVDA vložím nábeh MENU.( treba si TIME LINE pozrieť koniec toho nábehu - snímok po snímku, ak je na konci čierna obrazovka, tak nastaviť END ACTION tak, aby tam nebola)

Do MENU v DVDA ako pozadie vložím to vyrenderované MENU z VEGASu a ako tlačítka používam len prázdne štvorce (obdĺžniky), ktoré mi vysvietia miesto, ktoré je tlačítko.

Potom vložím v DVDA odchod z MENU, ale toľkokrát, koľko mám tlačítok v MENU. Každé tlačítko v MENU má odkaz na ukončenie MENU a potom z to UKONČENIE MENU má END ACTION na daný MARKER (preto toľko tých ukončení MENU).

B-)

myslim ze tento postup je super. Co na tom nechapes Staymane? Skvely napada jak vyuzit LINK+END ACTION.
:BB:

stayman
01-03-2005, 19:14
Ja na tom chapem :-D , len nechapem ako spravis animovane menu a aj ako sa to bude spravat pri tych prechodoch.. zato vravim, musim to skusit.. a este ten postup s odchytavanim a editaciou je fakt super, uplne profesionalny, ze to nedal nikto zo Sony do navodu sa cudujem :-E

EDIT: to prve menu skoci na druhe v DVDPlayeri = nepouzitelne !, a ide to spravit aj uplne jednoduchsie aj s animovanym menu a ani netreba take cachre s linkami \/ a este mi tam chyba loop toho celeho "poskladaneho" menu ... No resume je, ze treba cakat na verziu 3.0
B-)

Lubi
01-03-2005, 21:10
by me hrozne zajimalo co to tu pises...vsechno by melo fungovat! musim to vyzkouset. S tim DVD playerem taky...ale jinak OK.

Lubi
01-03-2005, 21:11
a jakej postup s editaci a zachytavanim myslis?

stayman
01-03-2005, 22:50
a jakej postup s editaci a zachytavanim myslis?

No co pisal MOJE :-E

matess
01-03-2005, 23:25
Tak hošani, máte tu to DARko. Intro je řešené jako menu, aby bylo ve stejném vobu jako hlavní menu. Zbytek výroby už je popsaný v několika verzích výše a tak ho asi nemá smysl dál rozebírat.
http://barandof.unas.cz/ukazky/tvfreak.zip

MOJE
02-03-2005, 09:56
Máte pravdu chlapci, mne to tiež sekne na stolnom DVD (ale neklipne).

:-I

Lubi
02-03-2005, 17:02
Tak hošani, máte tu to DARko. Intro je řešené jako menu, aby bylo ve stejném vobu jako hlavní menu. Zbytek výroby už je popsaný v několika verzích výše a tak ho asi nemá smysl dál rozebírat.
http://barandof.unas.cz/ukazky/tvfreak.zip

hmm, tak ted jeste ten tvuj postup :-D
pls :) jinak to mas za 5! :BB:

matess
02-03-2005, 23:19
....hmm, tak ted jeste ten tvuj postup :-D
pls :) ....
Ty sis asi ten soubor nestáhl, že? :-?

stayman
02-03-2005, 23:30
matess
Ide to ciste aj v playeri? Ako si to robil? Ako submenu ? Nemam to kedy pozriet, ale ked nepovies, tak pozriem :-D

EDIT: trochu casu mi ostalo, tak som to hodil na RW a... podobne to robim, ale... ako som vravel, suvisle to nie je :-( , takze 3.0 to istí. 9-)

PS: inak si sa vyhral a vysmievat si sa v tom menu nemusel :-D

matess
03-03-2005, 06:28
...jo, taky se mě to trhá:-) Ale je to v jednom VOBu :-E
DVDA 3.0? Máš nějaké dližší informace? Ten to bude umět? Kdy bude?

stayman
03-03-2005, 11:05
matess
Mozem ta ubezbecit, ze si to vyriesil z nas vsetkych uplne, ale uplne najlepsie a tvoje autorske prava som nuteny ti ukradnut :-E

stayman
03-03-2005, 20:01
matess
Pocuj, ty si taky koumak, este ma jedna vec napadla, kedze s tym jednym VOBom si to vyriesil, a aj tak sa to trha, no je to tak aj s inymi DVD, ale... ale ostava fakt nedotiahnute len tie nabehy butonov (potom by si mohol mat to menu uplne v jednom kuse :)), no skus pospekulovat radsej nieco s tymi MASKAMI, pretoze tak by stacilo dat nejake PNG (alebo aj videostream to zozerie) a bolo by to myslim vyriesene, zavislosti sa tam daju nastavit...

matess
03-03-2005, 20:30
:-)
I ty koumáku!!! Možná by to šlo udělat animovaným gifem (button) o délce stejné jako menu a ten by byl na začátku průhlednej a po např. dvou vteřinách by se zviditelnil :-I
Ale až bude zas chvilka :-)- :-)-

stayman
03-03-2005, 20:32
Budem cakajuci :-D

stayman
03-03-2005, 20:33
Jo GIF som mal namysli, ale vie to zozrat hocico, teda aj video a klucovat samoze tiez... A budem cakajuci... :-D

matess
03-03-2005, 20:41
Jenže video neuděláš nikdy průhledné...teda ve Vegasu ne... :-(
animovaný gif vidím jako jediné východisko...ale to už bude určitě to pravé ořechové
:-!!!

matess
03-03-2005, 20:42
vivat Las VEGAS
:-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E

stayman
03-03-2005, 20:45
S bratom, kedze ludia myslia sedou korou a kora sa da šúpať, si hovoríme:

šúplata? :-E

stayman
03-03-2005, 21:32
Jenže video neuděláš nikdy průhledné...teda ve Vegasu ne... :-(
animovaný gif vidím jako jediné východisko...ale to už bude určitě to pravé ořechové
:-!!!

To som prehliadol, no neviem, ale alphakanal ide pouzit aj z Vegasu, ako nekomprimovane AVI, takze kludne ho mozes vklucovat na farbu pozadia menu, ale je pravda, ze to nemam vyskusane a ani neviem, ako sa to bude spravat...

ai
07-03-2005, 00:09
matess -

...jo, taky se mě to trhá:-) Ale je to v jednom VOBu

stahnul jsem to a zkompiloval Video_TS,
ten Architect vytvori "abstract layer", kde i kdyz to je v jednom VTS, tak stejne dojde pri prehravani mezi temi menu ke cteni "dummy" menu ve VMG , vyzkouseno v Trace modu u PGCEDITu, takze ta zajizdka (a zdrzeni) pri prehravani tam je,

abstract layer .... je umela soustava tech VMG a VTS , kde se vytvori i spousta "dummy" menu, je to jakasi naprogramovana ztruktura DVD vytvorena programatory, prakticky pro vsechny varianty DVD, ktere mohou nastat pri vytvareni DVD, tato ztruktura je velice komplikovana a da se obejit jen vytvorenim te DVD struktury "rucne" od zakladu a to pouze Scenaristem, zcasti take DVD Maestrem (ne zcela, VTS allocation tam ale funguje) , ktere tu zajizdku do VMG vylouci (zkratka ta abstract layer tam tak funguje), u DVD LAB PRO nemam to zcela vyzkousene

stayman
07-03-2005, 00:59
Ano, to mas pravdu, vidno to aj v Shrinku, dava si "pomocne" subory do bonusov, resp. do "Unreferenced material"... Myslim, ze ak si matess najde cas, a dokaze to spravit s tymi maskami, tak bude to vyriesene...

PS: matess, nieco uz mas predpripravene s tymi tlacitkami a aplha channel v ProgramFiles\Sony\DVDArchitect\themes tak skusaj ...

stayman
12-03-2005, 00:22
A nebude to vyriesene :-((( , pretoze aj ked tam bude maska = "neviditelne tlacitko", tak uz ze tam to tlacitko bude, je spatne, mozes ho kedykolvek aktivovat a to je na tom to spatne :-((( jedine sa to moze pouzit tak, aby to tlacitko hned neskocilo, ale nabehlo pomocou tej masky tak za 1-2s, teda vyuzitie ciste umelecke :)... , takze pouzivat asi len Scenarist, zas az tak nejakych 26.000,-$ kto to chce, nie je az tak vela :-D

Inak staci aby tam ten zvuk bol nejak stiseny pri tom prechode a nevadi to, pretoze obraz zostava zastaveny ! Dokonca co som si vsimol, tak tie prelinacky su naozaj robene v strihovom softe napr. Vegas a rozdelene presne v mieste tej prelinacky na dve samostatne menu, trebbars renderovane ako regiony si to mozete skusit... Ide to, len skratit ten cas prechodu z jedneho na druhe menu by to chcelo, ale ten matessov postup staci :-)

Fantas!
14-03-2005, 11:25
StayMan - To tlacitko tam sice zustane, ale lze na nej alespon kliknout a tim preskocit danou predmenuanimaci. To neni zase tak marne! Ja to tak delam a myslim, ze je to SUPER! Na originalnich discich me prave ta nemoznost preskakovat animace STVE! :-!!!

stayman
14-03-2005, 11:33
No este ma napada, ale nemam to overene, ze v Architecte je mozne nastavit/zakazat vsetky funkcie aktivovat dilakovym ovladacom od playera a to tlacitko sa aktivuje az na konci toho uvodneho menu, teda ze tam sa da nastavit ten out cas, nieco podobne som robil, ked mi nevychadzala presne dlzka toho menu/hudba, tak som to tak skratil a ta dlzka menu sa tam da nastavit tiez, teda aj aj... Treba skusit vsetko.

EDIT: inac to je spatne, ze spustis to tlacitko, uz len preto, ze ho spustis samotne skor, alebo spustis skor ako by si si mohol vybrat trebars BONUSy, AUDIO setup atd. \/

Fantas!
15-03-2005, 07:53
Stayman - Tak jsem se na to dival, ale zakazat vsetky funkcie aktivovat dilakovym ovladacom se mi nepovedlo... Co ty? Zkousel jsi to? At to mam potrvzene...:o) :-(((

stayman
15-03-2005, 07:54
Trochu nechapem, zakazal si a nejde to, alebo nevies kde to zakazat?

Fantas!
16-03-2005, 09:39
Nenasel jsem to!

stayman
16-03-2005, 12:43
V pravom okne -> Navigation (rozbal a budes tam mat toho vela a bude vsetko zapnute "ON")

Fantas!
23-03-2005, 09:57
StayMan - Tak ze to zakazat v karte Navigation jde.

To ALL
Kdo chce experimentovat a zkusit tu pulsekundu vychytat, tak jsem pripravil rar jednoho projektu. Jsou tam dva soubory dar.(nechtelo se mi delat spesl menu pro freak a tak jsem pouzil to, ktere jsem kdysi delal. Jen jsem ho prekomprimoval a urychlil, aby to tak moc nezabiralo...) balik ma 5,26MB
http://www.dickinson.wz.cz/pl/tvfreak.rar

zkousel jsem dve varianty...
Varianta1
http://www.dickinson.wz.cz/pl/varianta1.jpg
Varianta2
http://www.dickinson.wz.cz/pl/varianta2.jpg

Jak jste uz psali, obe varianty trhaji onu pulsekundu :((

Varianta 1 (varianta1.dar). Tady je "Predmenu","MENU" a "OdchodZMenu" v jednom Vobu. Je tu ale problem. Kdyz film skonci sam od sebe, vyvola se link na "MENU", coz je dobre! V momente, kdy ale ja sam vyvolam ukonceni filmu(coz je v drtive vetsine) treba nekde v pulce filmu (v architectu pri preview tlacitko "menu"), tak se tento skok neprovede a dojde ke skoku na "OdchodZMenu" a zpet do naposledy vybraneho chapteru. To je nanic, jelikoz se normalnim zpusobem nedostanu do menu.
Kdyz z vas nekdo dokaze, aby se pri vyskoku z filmu vyvolalo "MENU"(s pouzitim varianty1), tak sem s tim...

Varianta2 nema smysl, jelikoz se nedostanou "Predmenu","MENU" a "OdchodZMenu" do jednoho VOBu.

Komu se tedy bude chtit pohrat s timto projektem, aby donutil, ze nebude probihat to hloupe cteni "dummy" menu ve VMG a povede se mu neco z toho vychytat, poslete mi prosim dar na fantas@email.cz.
Diky!
P.S. Stejne pochybuj, ze se nam to v Architectu 2 povede... :-(((

ai
23-03-2005, 14:40
Fantas - urcite to jde v tom PGCEditu, mam to na jinem PC a nemam cas se na to znova divat, ale podivej se do jakeho PGC to v tom VMG skoci (mozna tech PGC bude vice uz si to nepamatuju), a kam se to pak vrati do toho VTSM, to lehce zjistis v Trace Modu. Pak jen vytvor nove PGC v tom VTSM , stejne jako v tom VMG (nove PGC, copy , paste), samozrejme musis upravit skoky, budou se trochu lisit (skok uvnitr VTS je jiny prikaz nez skok ven z VTS). Timto zachovas funkcnost DVD a prehraje to plynule.

Vypada to slozite, ale tusim, ze to bude zalezitost na par minut.

Fantas!
23-03-2005, 15:25
AI :-!!!
OK! Tak ted jen vyresit, jak se vratit ve variante1 pri opusteni filmu na MENU... Protoze jen variantou1 docilis, ze bude vse v jednom vobu...

Fantas!
29-03-2005, 13:30
to AI:
Tak jsem se na to dival a docela bych uvital, kdyby nekdo napsal detailnejsi help v cestine. Hledel jsme na ten PgcEdit z pocatku jako puk, potom sem i krokoval chod DVD, ale nepovedlo se mi nejakou rozumnou upravou tu pulsekundu vychytat... PLEASE! Prosim zkuste nekdo napsat konkretni postup na to, co jsem tu vystavil. (at mame vsuchni stejne DVD, na kterem to zkousime) Diky! B-)

ai
29-03-2005, 16:17
podivam se na to vecer

ai
30-03-2005, 04:18
nejprve zkus toto:
-zkopiruj do mysi toto:

{71 00 00 02 00 01 00 00} {71 00 00 03 00 09 00 00} {71 00 00 01 00 00 00 00} {56 00 00 00 04 00 00 00} {71 00 00 00 00 00 00 00} {46 70 00 00 00 05 00 05} {71 00 00 05 00 00 00 00} {20 A4 00 01 00 01 00 0E} {20 A4 00 03 00 07 00 07} {20 A4 00 03 00 09 00 09} {30 06 00 03 00 C0 00 00}

-v PGCEditu najdi VTSM1, 8 a zvyrazni vsechny radky VM commands (vpravo,mysou stiskni levy a sjed az dolu, pres vsechny radky)
-dej PASTE REPLACE
-Save DVD
-vypal to na DVD-RW nerem nebo primo tim PGCEditem (nezkousel jsem)

to DVD je zrejme v PALu, moje DVD PAL neprehraje, zkus jestli to prehraje bez pauzy (nebo jestli je to lepsi), jestli ne, tak nevim co s tim, jit na to zrejme v tech jinych zminovanych softech,
jestli to pujde poprve bez pauzy (nemyslim z konce smycky na zacatek, to nemuze jit nikdy plynule), tak to tedy vysvetlim blize

Fantas!
30-03-2005, 10:14
AI: mrknu na to vecer...diky!

Fantas!
30-03-2005, 11:55
AI:
Prosim mrkni, jestli je to spravne nakopirovane...sem to radej printl...
http://dickinson.wz.cz/pl/PGCEdit-Varianta1.JPG
Dik![/img]

ai
31-03-2005, 04:13
Fantas! - sorry, ted jsem si vsim, ze ten zip (ze stranky 2) je od matessa a ne od tebe , ta oprava toho jednoho PGC byla pro ten jeho zip, aby jsme zkusili jestli to vubec pojede bez zpozdeni (znatelneho), ten tvuj rar jsem ani nestahnul,
skopiroval jsi to dobre, ale do jine ztruktury DVD, takze to nebude asi k nicemu,
nemam ted vubec cas, takze mozna o vikendu,

Fantas!
31-03-2005, 15:23
super! Tak to jsem rad! To DVD normalne fungovalo se stale tema pulsekundama.......tak ze je jeste nadeje...:o)))) Pockam si... Zkusim to do toho matesoveho...mam ho nekde doma na HDD...diky! :-)

Fantas!
01-04-2005, 08:40
To A.I. Vsechno spatne! Ty jsi sice udelal tu upravu na Matesovem DVD, ale to jeho DVD nema Predmenu a Menu v jednom Vobu. Tzn,ze ta casova mezera tam bude i kdyby ses snazil sebevic... Budu Ti zavazan, kdyz to zkusis na tom mem baliku s variantou1. Diky! :-(((

ai
01-04-2005, 17:47
ale ne, jsou tam dve menu a v jednom VOBu, prvni je video, v kterem jakoby nabiha menu a druhe, ktere zobrazuje buttons (video na sebe navazuje), a jedna se o tu casovou prodlevu mezi nemi

Fantas!
04-04-2005, 15:09
ai - OK mrknu na to dnes...kdyz to stihnu, tak dam vedet zitra.

Fantas!
05-04-2005, 08:18
A.I. No tak ze mas pravdu! Nabehmenu a Menu jsou v jednom Vobu. Bohuzel ale i po tve uprave dochazi k pauze... Zkousel jsem to vypalit na RW a na slolnim prehravaci se to objevilo....Pokud uz nevymyslis zadnou jinou upravu, tak uzaviram toto tema. Nezbyva nez cekat na A3, nebo sahnout na jiny soft :-(( ...

Fantas!
21-04-2005, 09:13
A3 problem resi! Vcera sem to zkousel a jede to uuuuplne plynule bez pulsekundy!!!!!! :-!!! :-!!! :-!!!

stayman
21-04-2005, 11:21
Tak to je parada, prave prerabam GODZILLUUUUUUUUUUUUUU :-!!!

Fantas!
21-04-2005, 12:07
Jeste doplním...Nastavi se tam point, pres ktery to prejede a od nej do konce se to potom loopuje! :-!!!
Tedy predmenu na menu najede plynule, ted jen otazka jak udelat odchod z menu....mozna to bude v pohode...Chce to zkusit... Ten point je tam totiz mozne nastavit jen jeden...

stayman
21-04-2005, 12:40
Odchod z menu nastavis uplne jednoducho, to slo aj vo verzii 2 !!! Jednoducho das link (u buttonu PLAY) na ten odchod a potom dalsi link na hlavny film!!! Toto fungovalo bezproblemov.

Fantas!
21-04-2005, 13:21
StayMan - to vim! 8-) Jen netusim v tuto chvili, jestli to bude bez te pauzy...

stayman
21-04-2005, 15:49
Ked stlacis PLAY, tak to uz je pauza ale ten odchod ti ide okamzite, tak ako na inych DVD!

Inak ten LOOP POINT je sice "vysvieteny" jak na timeline posuvnikom/kurzoroma este aj ikonkou, ale to bolo aj o verzii 2.0 taktiez, ibaze ako ciselne nastavenie !

Lubi
21-04-2005, 18:27
ze by? konecne?....haleluja! takze to jde normalne udelat bez neceho dalsiho, pouze zaloopovat v architectu?....hmmm :-)

Fantas!
22-04-2005, 08:35
StayMan - Nemas pravdu. \/ Pokud stisknes nejaky buton v menu, tak dojde k zastaveni videa a k "vyhledávání"...potom teprve(za asi 0,5s) dojde k rozjetí dalšího videa... nikdy ti to nejede hned! Vcera jsem to zkousel v A3 a je to tak!

stayman
22-04-2005, 11:03
To som nepochopil !!! Precitaj si este raz a pomaly co som pisal !!! Inak to nedokaze nijaky authoring !!!

BOBA
11-05-2005, 15:50
Možná už to víte, ale přece jenom se podělím. Když jsem si v Architectu 3 dělal menu přišel jsem na fajn vychytávku. Už se o něčem podobném psalo. Funkce LOOP umožňuje, nastavit si, kdy se v menu objeví buttony. Dělá se to tak, že se dole v timeline nastaví taková zelená zarážka a ta určí, kdy se zjeví buttony.Případně se v LOOP přepíše čas. Ve dvojce jsem to věděl, ale ve trojce nemohu ani za boha najít, kde se nastavuje opakování menu.Víte to někdo?Dík.

stayman
11-05-2005, 16:07
Tak isto jak v dvojke, klikni na menu a zvol u end action ten loop.

BOBA
11-05-2005, 16:23
Díky, už mi to jede :BB: :-)

starej_vul
17-05-2005, 14:16
BOBA vypadá špatně. Nešlo by to nějak léčit?

Fantas!
20-05-2005, 13:38
Stayman - Pokud nastavis loop bod tak az po nem se ti objevi ikony. Architect3 neumi udelat aby ikony byly pred timto bodem a lopovalo se od zacatku k loop pintu(pokud ano, tak me opravte). Proto pokud chces udelat plynuly nabeh na menu, tak umistis loop point a mas plynuly nabeh. Objevi se ti ikony a potom, jak pises, stisknes ikonu a "uz to je pauza". S tim souhlasim, ale ta pauza přetrvává i po "puštění tlačítka", jelikoz dojde k vyhledani "odchoduZMenu". Stejny problem, ktery jsme resili v minule verzi architectu. Proste bych potreboval ty loop pointy dva. :-((

stayman
20-05-2005, 18:07
Trochu ti neozumiem, teda ok, ten loop point ti vyhovuje a funguje ako vravis dobre, ale s tym odchodom z menu sa ti snazim naznacit, ze neexistuje ziadny loop point a ani nic podobne, iba skok na dalsiu scenu, a tu sprav ako MENU (nie ako dalsi titul) a vtedy ti to tak markatne neskoci !!!! Nemam teraz ziadny project rozpracovany , na com by som ti to ukazal, ale je to jednoduche, namiesto skoku na film das skok na to MENU (menu moze byt animovane a tak tam vlastne mozes dat akekolvek video !!!!) a potom dalsi command bude po skoncení toho MENU (co predstavuje ten odchod z menu= ten titul ako animovane MENU)na hlavny film (tam uz skok bude poznat, ale tam to neva, inak to zase ani nejde, kedze skaces z MENU na TITUL). Pochopil si to trosku, alebo ti mam pripravit priklad? Je jasne, ze tam budes musiet mat "skryte" tlacitka , ale zase inak to nejde, ani u "profesionalnejsich" softov, pretoze sa daju spravit ako transparantne a este aj im zakazes skocit na ne pomocou DO playera.

Lubi
22-05-2005, 12:18
jj that´s it

Fantas!
23-05-2005, 14:42
Stayman - samozrejme ze jsem zkusil i toto, ale je uuplne jedno, jestli to dam jako menu, nebo jako film.... mezera je tam stejna! Sem to zkousel...Jedine, kde neni mezera v A3 je kdyz je to prechod pres tem point. Tot muj zaver... B-)

stayman
23-05-2005, 15:24
Joj, uz neviem asi co s tebou... :-( :-D

Fantas!
24-05-2005, 11:05
StayMan - ...se mnou? snad s A3! ... :-D
Myslim ze to technicky nejde... Proste je to tak i u profi DVD. Tak ze tu asi celou dobu resime zbytecne... Jedine, kdy ti to pujde naprosto plynule je prechod pres ten point...Kdo chce, poslete me jakykoliv projekt, ktery bude mit jak nabeh na menu tak odbeh z menu plynuly a ja uverim, ze neco delam spatne...ale takrka to vylucuju... 9-)

Fantas!
24-05-2005, 12:10
STAYMAN - sem si nevsiml... tys napsal "tak markantne neskoci" jj to pak mluvime o tom samem... 9-)