Zobrazit plnou verzi : Předozadní efekt
Chci si udelat znelku pro moje vlastne vyrobene DVD a moc by se mi hodilo udelat predozadni efekt.
Detail: Jedna se o zvuky kroku. Potrebuji to nejak udelat (ve Vegasu), aby kroky byly slyset jak prichazeji ze zadu do predu.
Staci, kdyz mi napiste jakyma FXama to udelat, abych nestravil vetsinu casu hledanim spravneho pluginu. Kdyz si nebudu vedet rady tak se jeste (urcite) ozvu :-E :-E :-E
kdybych to delal ja, tak bych ten zvuk udelal v nejakym audio softu,...treba SONARu nebo CUBASEu a pak to do toho vaseho Vegasu jenom soupnul...jinak nevim...
samplitude, nejlepsi mix sw na 5.1
Pears: "Předozadní" efekt zvládne i Dolby Surround, raději použij směr z levýho předního rohu do pravýho zadního rohu :-!!!
samplitude, nejlepsi mix sw na 5.1
Samplitude_nemam lek na chripku :-(((
Tusim ze mam verzi 7.2
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1237
a citaj Matessov postup !
Castecne pouzivam tento postup.
Mam to rozdelene do sesti stop. Zatim jsem to vyresil tim, ze jsem si rozdelil (klavesa S) jednotlive kroky a ubiral a pridaval jim hlasitost /GAIN/ v jednotlivych kanalech krome CENTER a LFE. Je to celkem slyset, ale neni to ono. U tech jednotlivejch kroku to zas tak nevadi, ale chtel bych se to naucit poradne pro pripady, kdy budu muset udelat zvuk napr. pro letici objekt. A ja to budu potrebovat!! :-D
Zkusim si pohrat jeste s keyframe, ale nenapada me jak na to. Zkuste me nejak "nakopnout" B-)
Ted nemam Vegas nainstalovany. Old HardDisk Odesel... a nejde nainstalovat. Chyby mi tam nejaky NET.Framework a tohle: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=262d25e3-f589-4842-8157-034d1e7cf3a3&displaylang=en nejak nefunguje. Zitra se na to jeste mrknu.
Ted nemam Vegas nainstalovany. Old HardDisk Odesel... a nejde nainstalovat. Chyby mi tam nejaky NET.Framework
...uz jsem to zprovoznil :-!!! :-!!!
Co si? Vobec nemusis pouzivat "S" navyse ak nemas vypnuty autogain, tak tam mas prazdno na par ms !!! Musis pouzivat keyframe = editacne body, kde zmenis vlastnosti toho efektu a aj so zavislostou medzi nimi !!!
Já bych to udělal zcela jednoduše - vzal bych tu nahrávku s krokama a jednou udělal Fade-In a podruhý Fade-Out. Potom bych dal jednu jako zadní a druhou jako přední. To by mělo účel splnit a stačí na to klidně freeware Audacity.
Napsal jsi tam: .. ja by som kludne este postavil bus track a prisposobil by som pomocou keyframe pripadne zvuky vychadzajuce "od chrbta" do sceny...
Muzes to pro nas blbce nejak vice rozvest /jak tam postavit bus track ; autogain/. Neco jako postup. Chci asi moc co :-?
Myslim, ze jsem blizko,ale neni to dokonale. ....a ja chci byt dokonaly B-)
Ten Matessuv postup je vyborny, ale neresi to muj problem, protoze Matess asi pouzil stereo stopu z toho videa na kterem to zkousel a tam uz jsou nejake zvukove informace ulozeny. Ja mam jenom obraz a davam k tomu uplne novou zvukovou stopu. Zkousel jsem dat do sterea kousek sceny z Pana Prstenu a udelat to podle toho postupu a vysledek byl vice nez dobry i bez keyframe atp.
Verim, ze to nemusi byt tak tezke to "vyrobit" , jenom vedet NA CO kliknout. Z toho vypliva, ze problem je mezi zidli a klavesnici :-E :-E :-E ....no zase tak k smichu to neni /
distortion
23-02-2005, 02:46
prdlajz pordi si protoolsy to udelas tam smahem na dva kliknuti jako teda nemaj bez drahyho pluginu export do dd jo samotny wave stacej si to pak v necem do toho ac3 das
Pears
Bus track ked si zapnes (aj tusim hned kde mas levelmetre) tak urcis ktore kanaly chces este navyse ovladat (to zase mozes urcit hned vedla casovej osi, kde mas ten stvorec, na ktory ked kliknes 2x sa ti zvacsi a mozes v nom posuvat podla keyframe ten oranzovy stvorcek a urcit tak smer zvuku ku jednotlivym reprakom), alebo ovladat (aj tym stvorcekom) vsetky naraz.
Jo super :-!!! Spolecne s Tebou a F1 ve Vegasu jsem na to konecne prisel. Jeste nevim poradne jak na to, ale aspon jsem to uz nasel, neco vyzkousel a zni to fakt lepe. Ted uz to bude jenom pokus-omyl B-)
Jeste mi dela problem presna synchronizace s obrazem,aby to odpovidalo deni na obrazovce, ale to snad nejak doladim.
Diky (zatim) :-E :-E
Tohle jde také v Premiře Pro. Nastavíš v projektu 6 mono stop, určíš, která stopa přísluší k jakému repráku a pohraješ s s tím. Ve Vegasu to je myslím obdobně.
Nagraboval jsem si jednu cast serialu Kobra 11 (ten s tim dusikem :OO ) a zkusil jsem s toho udelat DVD z 5.1 zvukem podle vyse uvedenych poznatku a musim se pochvalit, docela se mi to povedlo. Jenom mi to v zadnich repro hralo vsechno dost nahlas. Asi je nutne nenechavat na Surr.Panelu ten ctverecek ve prostred, ale dat ho vice dopredu, nebo jednoduse stahnout Volume?
Jeste se zeptam. Kdyz ovladam (keyframe) vsechny repro najednou, mam do toho zahrnout i CENTER nebo ho mam nechat stlumeny? Zkousel jsem oba postupy a vysledek se mi zdal zhruba stejny.
No on je na 0dB, takze referencny a takpovediac od neho sa odvijaju tie ostatne +dB = silnejsie alebo -dB = slabsie...
Diky
A co ten CENTER? Mam ho nechat zapnuty nebo ne?
:-D pri 5.1 urcite ho nechaj 9-)
:-D pri 5.1 urcite ho nechaj 9-)
Asi jsi me nepochopil (nebo jsem te nepochpil ja) \/ Myslim zapnuty nebo vypnuty (CENTER) pri tom kdyz si hraju s tema keyframe...
Zapnuty! Ked ho vypnes a zabudnes zapnut, je to horsie :-D
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.