Zobrazit plnou verzi : Kabelovka - ca modul + nabídky
Zdravím, naše místní nejmenovaná kabelovka (nej-tv) přechází konečně na regulerní digitální vysílání. Má dvě nabídky ... základní (150,-) a rozšířenou (420,-) a toto se odděluje v zařízení ve sklepě pro každý byt zvlášť. Mám 2 lcd televize s dvb-c tunerem schválně pořízené kvůli tomu abych nemusel kupovat od kabelovky za 1400,- set top boxy. A teď můj problém: kabelovka mě nutí si koupit od nich ca modul za 1300,- ke každé televizi a navíc ke každé televizi platit zvlášť nabídku! V případě rozšířené bych musel za dvě televize v domácnosti platit 840,- + 2x modul. Je to normální?
Ivo Mašek
24-09-2010, 10:25
Pokud máš dvě televize a obě mají CI slot a na obou chceš sledovat digitální kabelovku, tak skutečně budeš potřebovat dva moduly (vlastně dvě dekodovací karty), do každé TV jeden.
ke každé televizi platit zvlášť nabídku!
Tak toto samozřejmě normální není. Máš jeden byt a v něm jednu přípojku. A na tu přípojku ti jde taková nabídka, kterou sis zaplatil. Já mám 3 televize, 2 set-top-boxy, a programovou nabídku platím jen jednou - což je logické a normální.
Pokud máš dvě televize a obě mají CI slot a na obou chceš sledovat digitální kabelovku, tak skutečně budeš potřebovat dva moduly (vlastně dvě dekodovací karty), do každé TV jeden.
Tak toto samozřejmě normální není. Máš jeden byt a v něm jednu přípojku. A na tu přípojku ti jde taková nabídka, kterou sis zaplatil. Já mám 3 televize, 2 set-top-boxy, a programovou nabídku platím jen jednou - což je logické a normální.
Tak to je to upc, take mam ctyri smart karty a jeden pausal. Jinde to muze byt jinak, Otazka pro tazatele jakoho kabeloveho operatora pouzivate ?
To není jenom UPC, ale i další poskytovatelé - a pokud chce někdo platit paušál za každou TV, tak od takového vychcánka rychle pryč :-G
Naši kabelovku koupila Nej-tv.cz. Hned jsem psal na jejich bleskové online zákaznické centrum jestli se nezbláznila ta ženská u nás na pobočce ale samozřejmě ještě neodpověděli.
I kdyz jsem zastance kabelovky, protoze po drate to je proste jednodussi a spolehlivejsi, tak v tomhle pripade jednoznacne prejit na satelit.
Chtit za kazdou TV v byte platbu za celou nabidku je nehoraznost.
marcelcz
25-09-2010, 14:21
Tak já musím taky zareagovat. U nás ( v Třinci ) také přešla lokální kabelovka pod NEJ-TV. Po více než 2 letech zkušebního vysílání DVB-C začíná od 1.10.2010 plný provoz. Ta nabídka je jak je psáno v úvodu , ale když jsem se ptal na situaci, kdy mám 2 tv vybavené DVB-C tunerem, pak mi bylo řečeno, že pokud si vyberu nabídku za 420 Kč měsíčně , tak mám jeden CA modul zdarma a pokud bych chtěl druhý, tak musím měsíčně platit ještě 150 Kč ( jako bych měl ještě jednu tu nižší nabídku ), ale s tím, že na druhé TV mi pojede stejná rozšířená nabídka jako na první. Nemusím tedy platit 2 x 420 Kč. Takže jsem se rozhodnul, že na hlavní TV budu mít DVB-C a na zbylých 2 TV analog. Nebo budu ten modul s kartou přehazovat, pokud bych měl takovou potřebu. Teď spíše řeším problém na jiné forum, ohledně nahrávání DVB-C
Na webu mají napsáno, že mimo jiné nabízí 27 programů v DVB-T.
marcelcz
26-09-2010, 21:47
No co jsem testoval u sebe doma, tak jsem naladil stěží 11 kanálů na DVB-T a byl to ten klasický paket ČT. Ale třeba to bude .Oficiální zpuštění všeho má být až 1.10.
Takže bohužel Nej-tv pokračuje v trendu KT Třinec a ignoruje dotazy zákazníků. Mám proto jinou otázku možná patřící do jiného topicu popř. fóra :-) Má každý ca modul resp. dekódovací karta svou vlastní mac adresu nebo něco podobného čím by se dala v kabelové síti zakázat? Jde mi o to, že bych mohl svou kartu "ztratit" a poplatek za novou je 500,-... Podotýkám že rád bych si koupil nový ca modul ke druhé televizi ale platit dva paušály za jednu službu v jedné domácnosti je moc...
... Má každý ca modul resp. dekódovací karta svou vlastní mac adresu nebo něco podobného čím by se dala v kabelové síti zakázat?...
Ano, samozřejmě. Když nahlásíš ztrátu, tak ti kartu poskytovatel zablokuje respektive neobnoví pro ní oprávnění. Tudy cesta nevede.
Hmm myslel jsem si to. Bohužel kabelovka tady má monopol jak v tv tak v netu. Jsem v místě kde nevidím na družici, na střechu mi majitel nedovolí dát parabolu protože nám "zařídil" kabel a dvb-t vzduchem prozatím nehrozí :-/ ... a o O2 se bavit nebudu. Takže prd.
DKB99:
Na tvém místě bych zašel do kabelovky a pokusil se s nimi rozumně domluvit. Normální stav je, že platíš měsíční poplatek jen jeden a k dekódovací kartu s CI modulem si do druhého přijímače jednorázově dokoupíš. Oni by si měli smluvně ošetřit, že ty tu druhou kartu nezneužiješ.
A v případě set top boxů by se dalo použít tohle? http://www.smartcardsplitter.com/ Je to sice na sat, šifrování CryptoWorks Seca Conax Viaccess Irdeto ... funguje to vůbec?
Pavel_tempx2
30-09-2010, 08:24
funguje, jen je lepší to drátové propojení ;)
Na kabelovce to ale neni k nicemu, protoze karty jsou sparovane s modulem, naklonovani karty pak nema vyznam protoze naklonovat modul normalne nelze.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.