PDA

Zobrazit plnou verzi : Spojeni 2 DiVX s rozdilnym audio

phracek
14-02-2005, 12:21
Ahoj vsichni,

rad bych se Vas zeptal na Vase zkusenosti.

Mam dve video, ktera bych potreboval spojit. Zkousel jsem to pomoci Virtual Dubu a Virtual Dub Mod, ale vysledek je vzdy stejny.
Nahlasi mi to, ze sampling rate je u prvniho 16.6667 a u druheho 17.

Muzete mi poradit, jak muzu tyto dva vido soubory spojit tak aby u nich fungovali i videa? Nejlepe pomoci Virtual Dubu.

Diky moc.

mirekv
14-02-2005, 15:27
Přesamplovat na stejnou hodnotu.

phracek
15-02-2005, 09:28
Muzes mi poradit
jak a v cem se to dela?

mirekv
15-02-2005, 09:35
phracek
To by mělo jít i VDubu, Audio>conversion. Asi se změní délka audia, na to jsou však ve VDubu v Audiu filtry.

phracek
15-02-2005, 12:56
Muzes podarit jake? je to posleni krok, jak muzu udelat z jakeho kolik DiVX DVD.

Diky moc za pomoc.
Petr

mirekv
15-02-2005, 15:40
Ve VDubu vlez do helpu a ta ukázka v sekci audiofiltry je to, co potřebuješ.

Osvícený
16-02-2005, 07:58
Je několik cest jak spojit DivX s rozdílným audiem.
Já většinou postupuji takto.
Ve VirtualDub DivX rozdělím na video+audio (audio pak třeba převedu na wav - lépe se pak s ním pracuje) a po rozdělení obou DivX spojím video ve VirtualDubmodu a pak spojím i audio. Nejlepší bude když jednotlivé audio streamy převedeš ve VEGAS na ac3 (třeba Stereo nebo DD5.1),pak je ve Womble MPEG video wizard http://www.womble.com/mvw-text.htm ,spojíš (jednotlivé audio streamy). Následně pak spojené video (již převedené do mpegu) a audio streamy muxneš.

Je pak ještě několik dalších metod jak spojit DivX. Mně třeba překvapil jednoduchý střihový program MainActor v5.2.13 http://www.mainconcept.com/mainactor_v5.shtml ,dokáže totiž načíst DivX i pravě s rozdílnými audio a pak je i převést třeba do mpegu...
A nebo v Pinnacle Liquid Edition 6.0 uděláš to samé jako v MainActoru v5. Ale Pinnacle (snad jako jediný) dokáže při převodu videa + audia do mpegu převést rovnou audio do ac3 DD5.1. liquid je ale poměrně náročný na HW a i na místo na HD disku.

Toť snad vše.

exTNT
16-02-2005, 08:26
phracek: jestli chceš udělat z divxu DVD, asi nejlíp to dopadne pokud převod do MPEG2 i s konverzí zvuku uděláš v Cannopus Procoder Express, sice to chvilku potrvá, ale výsledek stojí za to. No a pak si ten mpeg2 načteš do čehokoli v čem jsi zvyklý dělat autoring (já třeba DVD-lab), vyrobíš všechny serepetičky okolo a je to.

phracek
16-02-2005, 08:45
exTNT: Muzes mi prosim poslat pokud mas cr..k na CPE na muj email? Ja ho nemuzu pres google najit.