Zobrazit plnou verzi : Problém s 5.1 zvukem-nemůžu ho "vyrenderovat"....
Ahoj, mám zdrojové video AVCHD s prostorovým zvukem, když zpracovávám ve Vegas9 tak je to v pořádku, všechny 4 stopy tam vidím, když to chci ale vyhrnout do něčeho, v čem to budu zpracovávat v DVD Architekru, tak z toho vždycky v Architektu vylezou jen dva kanály, projekt ám nastaven na 5.1 zvuk, kde dělám chybu? Zkoušel jsem i render jen zvuku do AC3, ale pořád stejná písnička o dvou kanálech... Jo a co znamená hláška u popisu videa z kamery, že je to 5.1 Surround (stereo downmix) AC3, když ve Vegasu vidím 4 zvukový stopy....? Díky!
vivid.sk
24-08-2010, 20:26
Pozri sa na tu ac3 (resp jeje vlastnosti napriklad v mediainfo) a uvidis ci je to skutocny DD 5.1 stream, alebo len DD 2.0 surround prologic
no ak chces robit 5.1 , preco hovoris o 4 stopach ?
ak pisu 5.1 surround downmix do sterea , tak uz je z toho asi len prologic .. to je zvlastne .. dnes uz bezne kamery ukladaju dolby digital 5.1 ..
No, kamery sice do 5.1 ano, ale ako ktore... Mnoho spotrebnych masovych kamier ma len 2 mikrofony a teda robi len stereo 2.0, ale niektore z nejakych nepochopitelnych pricin tomu nastavia "surround" flag. Mozno aby to potom tomu masovemu spotrebitelovi na receiveri "lepsie" hralo? :D Ale furt je to len stereo. ;)
vivid.sk
24-08-2010, 21:50
dnes uz bezne kamery ukladaju dolby digital 5.1 ..
No neviem ci bezne ... hlavne si neviem predstavit ten LFE kanal :) a 5 mikrofonov.
O nejakom kvalitnom zazname zvuku sa pri kamerach asi nema cenu bavit.
bol som asi pred 3mi rokmi na predvadzacke panasonic .. a ukazovali malu spotrebku .. akurat zacinal avchd a mala 5.1 zvuk .. no samozrejme skorej 5.0 :) ale bolo tam realne 5 mikrofonov ..
kukam do googla ..
trebars tato ma 5.1 pisu .. http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=4347&review=panasonic+tm700
No hlavne Walker nenapisal, co ma za kameru, takze vlastne vestime z kristalovej gule? :D
No hlavne Walker nenapisal, co ma za kameru, takze vlastne vestime z kristalovej gule? :D
Omlouvám se, kamera je SONY Handycam HDR-CX11E, dle popisu má mít šestikanálový prostorový zvuk, mám jej i nastaven ve vlastnostech záznamu.
preco ti to ale dava 4 kanaly ?
preco ti to ale dava 4 kanaly ?
...připadám si jak trotl... špatně jsem to napsal, Vegas zobrazuje 4 zvukové "stopy" ale ve dvou z nich jsou dva kanály, takže je jich dohromady 5+1 = 6.
vivid.sk
26-08-2010, 21:28
Z tohto co si napisal teraz, tiez niesom 2x mudrejsi.
jarino1978
26-08-2010, 21:41
daj výpis z mediainfo z toho zdrojáku...
Walker : aha .. jasne .. cize musis si nastavit ze mas 5.1 zvuk .. ok to mas .. potom musis stopy poriadne zavesit do 5.1 panoramy .. kazdej stope ukazes , kde ma byt .. a potom pri renderi musis zakliknut ze chce multichannel audio podporu .. taka jedina kvacka tam je .. v dalsom kroku si mapujes kanaly .. v audio kodeku tiez musis povedat ze je to 5.1 .. zavisi do coho exportujes ..
...v DVD Architekru, tak z toho vždycky v Architektu vylezou jen dva kanály, projekt ám nastaven na 5.1 zvuk, kde dělám chybu? Zkoušel jsem i render jen zvuku do AC3, ale pořád stejná písnička o dvou kanálech... .
Este mi napadla jedna vec, aku verziu Vegasu mas?
Kodovanie do AC3 5.1 totiz zrejme podporuju az verzie Platinum a Pro, obycajna verzia len do Stereo.
A dokonca 5.1 surround mixing a panning ma len verzia Pro.
Este mi napadla jedna vec, aku verziu Vegasu mas?
Kodovanie do AC3 5.1 totiz zrejme podporuju az verzie Platinum a Pro, obycajna verzia len do Stereo.
A dokonca 5.1 surround mixing a panning ma len verzia Pro.
Je to verze 64bit 9 Pro. Do čeho to mám vyhrnout, pokud chci dále pracovat v DVD Architektu? Ne všechny formáty nabízejí 5.1 zvuk. Pokud dám do SONY AVC, tak při formátu .mp4 mě to spadne (chyba nastavení?), při .avc nejde zatrhnout i se zvukem, takže zvuk asi zvlášť (proč vlastně dělat zvuk zvlášť???), při .m2ts nabízí Dolby Digita AC3 zvuk, dám 3/2 L,C,R,Ls,Rs a stejně je to pak jen ve stereu, takže můžu ješte do Main Concept mpeg2, kde mě ale nenabídne ani AC3, ani Dolby DIgital 5.1., pouze různé stereo mody....
...takže zvuk asi zvlášť (proč vlastně dělat zvuk zvlášť???)...
Minimalne 2 dovody:
1. Pretoze je to takto prirodzene jednoduchsie pre naslednu kontrolu a setri to cas - pred authoringom napriklad urobis namatkovu kontrolu a zistis vady vo zvuku - nemusis renderovat vsetko este raz aj s videom.
2. Pretoze nie vsetky authoringove programy si poradia s roznymi vyslednymi kontajnermi, zato elementarne streamy by mali fungovat u vsetkych
Ja napriklad vzdy renderujem audio a video separatne a vysledny mux (pripadne vypalenie) nasleduju az po tom, co sa presvedcim, ze video aj audio su v poriadku.
mne chvilku tiez trvalo , nez som pochopil , ze soudruzi v SONY su kokoti .. Oni spravia preset do vegasu , ze Separatne streamy pre DVD architekt .. vytvori normalne m2v a mp2 .. Ale DVD Architekt mpeg audio layer 2 nepodporuje .. to je parada .. cize treba generovat na 2x .. napred video a potom audio AC3 ..
No tak jsem zkusil vyrenderovat jen zvuk v ac3, mám tam dva templaty Dolby Digital AC3 Pro a DD AC3 Studio, u studia to jde, ale v Architektovi opět vidím jen dvě stopy... a u template DD AC3 Pro mě to píše, že nebyl nainstalován AC3 plugin a ten se tam dostane při instalaci DVD Architekt Pro, což sice mám, ale plugin tam asi teda není.... jak jej tam dodatečně "dostanu"? Díky!
Edit:
Našel jsem asi zdroj prblémů, zde: http://www.***********/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=51994 se o tom diskutuje, prblém je, že když chci plugin registrovat a dám ano, tak napíše hlášku: ..plugin failed to registry propperly. (80004005h) . Bojím se reinstalu celého PC, Win7 64bit ještě moc vychytaný nejsou... :(
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.