PDA

Zobrazit plnou verzi : Problém s 5.1 zvukem-nemůžu ho "vyrenderovat"....

Walker
24-08-2010, 19:41
Ahoj, mám zdrojové video AVCHD s prostorovým zvukem, když zpracovávám ve Vegas9 tak je to v pořádku, všechny 4 stopy tam vidím, když to chci ale vyhrnout do něčeho, v čem to budu zpracovávat v DVD Architekru, tak z toho vždycky v Architektu vylezou jen dva kanály, projekt ám nastaven na 5.1 zvuk, kde dělám chybu? Zkoušel jsem i render jen zvuku do AC3, ale pořád stejná písnička o dvou kanálech... Jo a co znamená hláška u popisu videa z kamery, že je to 5.1 Surround (stereo downmix) AC3, když ve Vegasu vidím 4 zvukový stopy....? Díky!

vivid.sk
24-08-2010, 20:26
Pozri sa na tu ac3 (resp jeje vlastnosti napriklad v mediainfo) a uvidis ci je to skutocny DD 5.1 stream, alebo len DD 2.0 surround prologic

Pytkin
24-08-2010, 21:33
no ak chces robit 5.1 , preco hovoris o 4 stopach ?

ak pisu 5.1 surround downmix do sterea , tak uz je z toho asi len prologic .. to je zvlastne .. dnes uz bezne kamery ukladaju dolby digital 5.1 ..

artam
24-08-2010, 21:49
No, kamery sice do 5.1 ano, ale ako ktore... Mnoho spotrebnych masovych kamier ma len 2 mikrofony a teda robi len stereo 2.0, ale niektore z nejakych nepochopitelnych pricin tomu nastavia "surround" flag. Mozno aby to potom tomu masovemu spotrebitelovi na receiveri "lepsie" hralo? :D Ale furt je to len stereo. ;)

vivid.sk
24-08-2010, 21:50
dnes uz bezne kamery ukladaju dolby digital 5.1 ..

No neviem ci bezne ... hlavne si neviem predstavit ten LFE kanal :) a 5 mikrofonov.
O nejakom kvalitnom zazname zvuku sa pri kamerach asi nema cenu bavit.

Pytkin
24-08-2010, 22:46
bol som asi pred 3mi rokmi na predvadzacke panasonic .. a ukazovali malu spotrebku .. akurat zacinal avchd a mala 5.1 zvuk .. no samozrejme skorej 5.0 :) ale bolo tam realne 5 mikrofonov ..

kukam do googla ..

trebars tato ma 5.1 pisu .. http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=4347&review=panasonic+tm700

artam
24-08-2010, 22:57
No hlavne Walker nenapisal, co ma za kameru, takze vlastne vestime z kristalovej gule? :D

Walker
25-08-2010, 05:17
No hlavne Walker nenapisal, co ma za kameru, takze vlastne vestime z kristalovej gule? :D

Omlouvám se, kamera je SONY Handycam HDR-CX11E, dle popisu má mít šestikanálový prostorový zvuk, mám jej i nastaven ve vlastnostech záznamu.

Pytkin
25-08-2010, 22:50
preco ti to ale dava 4 kanaly ?

Walker
26-08-2010, 21:21
preco ti to ale dava 4 kanaly ?

...připadám si jak trotl... špatně jsem to napsal, Vegas zobrazuje 4 zvukové "stopy" ale ve dvou z nich jsou dva kanály, takže je jich dohromady 5+1 = 6.

vivid.sk
26-08-2010, 21:28
Z tohto co si napisal teraz, tiez niesom 2x mudrejsi.

jarino1978
26-08-2010, 21:41
daj výpis z mediainfo z toho zdrojáku...

Pytkin
27-08-2010, 00:14
Walker : aha .. jasne .. cize musis si nastavit ze mas 5.1 zvuk .. ok to mas .. potom musis stopy poriadne zavesit do 5.1 panoramy .. kazdej stope ukazes , kde ma byt .. a potom pri renderi musis zakliknut ze chce multichannel audio podporu .. taka jedina kvacka tam je .. v dalsom kroku si mapujes kanaly .. v audio kodeku tiez musis povedat ze je to 5.1 .. zavisi do coho exportujes ..

artam
27-08-2010, 11:15
...v DVD Architekru, tak z toho vždycky v Architektu vylezou jen dva kanály, projekt ám nastaven na 5.1 zvuk, kde dělám chybu? Zkoušel jsem i render jen zvuku do AC3, ale pořád stejná písnička o dvou kanálech... .

Este mi napadla jedna vec, aku verziu Vegasu mas?

Kodovanie do AC3 5.1 totiz zrejme podporuju az verzie Platinum a Pro, obycajna verzia len do Stereo.
A dokonca 5.1 surround mixing a panning ma len verzia Pro.

Walker
28-08-2010, 12:11
Este mi napadla jedna vec, aku verziu Vegasu mas?

Kodovanie do AC3 5.1 totiz zrejme podporuju az verzie Platinum a Pro, obycajna verzia len do Stereo.
A dokonca 5.1 surround mixing a panning ma len verzia Pro.

Je to verze 64bit 9 Pro. Do čeho to mám vyhrnout, pokud chci dále pracovat v DVD Architektu? Ne všechny formáty nabízejí 5.1 zvuk. Pokud dám do SONY AVC, tak při formátu .mp4 mě to spadne (chyba nastavení?), při .avc nejde zatrhnout i se zvukem, takže zvuk asi zvlášť (proč vlastně dělat zvuk zvlášť???), při .m2ts nabízí Dolby Digita AC3 zvuk, dám 3/2 L,C,R,Ls,Rs a stejně je to pak jen ve stereu, takže můžu ješte do Main Concept mpeg2, kde mě ale nenabídne ani AC3, ani Dolby DIgital 5.1., pouze různé stereo mody....

Walker
28-08-2010, 12:27
Ještě jeden

artam
28-08-2010, 20:56
...takže zvuk asi zvlášť (proč vlastně dělat zvuk zvlášť???)...
Minimalne 2 dovody:
1. Pretoze je to takto prirodzene jednoduchsie pre naslednu kontrolu a setri to cas - pred authoringom napriklad urobis namatkovu kontrolu a zistis vady vo zvuku - nemusis renderovat vsetko este raz aj s videom.
2. Pretoze nie vsetky authoringove programy si poradia s roznymi vyslednymi kontajnermi, zato elementarne streamy by mali fungovat u vsetkych

Ja napriklad vzdy renderujem audio a video separatne a vysledny mux (pripadne vypalenie) nasleduju az po tom, co sa presvedcim, ze video aj audio su v poriadku.

Pytkin
28-08-2010, 22:21
mne chvilku tiez trvalo , nez som pochopil , ze soudruzi v SONY su kokoti .. Oni spravia preset do vegasu , ze Separatne streamy pre DVD architekt .. vytvori normalne m2v a mp2 .. Ale DVD Architekt mpeg audio layer 2 nepodporuje .. to je parada .. cize treba generovat na 2x .. napred video a potom audio AC3 ..

Walker
31-08-2010, 20:53
No tak jsem zkusil vyrenderovat jen zvuk v ac3, mám tam dva templaty Dolby Digital AC3 Pro a DD AC3 Studio, u studia to jde, ale v Architektovi opět vidím jen dvě stopy... a u template DD AC3 Pro mě to píše, že nebyl nainstalován AC3 plugin a ten se tam dostane při instalaci DVD Architekt Pro, což sice mám, ale plugin tam asi teda není.... jak jej tam dodatečně "dostanu"? Díky!

Edit:
Našel jsem asi zdroj prblémů, zde: http://www.***********/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=51994 se o tom diskutuje, prblém je, že když chci plugin registrovat a dám ano, tak napíše hlášku: ..plugin failed to registry propperly. (80004005h) . Bojím se reinstalu celého PC, Win7 64bit ještě moc vychytaný nejsou... :(