Zobrazit plnou verzi : Zesílení AC3
stanimir
13-02-2005, 19:07
Mám vyndanou zvukovou stopu z DVD ve formátu AC2 a potřebuju jí zesílit poraďte prosím někdo jak na to.
Besweet funkce gain
AC3filter 1.01 funkce gain, výstup přesměrovat do souboru
AC3Machine -
V HeadAC3he si můřeš nastavit gain libovolně pro každý kanál zvlášť
atd.
Stanimir: Jenže při tom dojde k další kompresi zvuku a tím i snížení kvality \/
Navíc tím totálně odrovnáš původní dynamiku \/
stanimir
28-02-2005, 18:44
To: pavelpt - Tak HeadAC3he neumožňuje zesílení zvuku do AC3 a u Besweetu to sice nastavit šlo ale ve výsledku nebylo žádné zesílení znát.
To: kirk - A co bys teda poradil? Já totiž potřebuju zesílit AC3.
Jedine do WAV a potom spat do AC3, alebo myslim NUENDO2.0 toho vie dost...
HeadAC3he
Output options, každý kanál může být GAINED (to podle mě znamená zesílen),
a to sice
no - ne
light - asi "trochu"
normal -
heavy - asi hodně
atd,
to jsou přednastavení, jinak jsou tam i šipečky na decibely pro fajnšmekry.
Mně z toho vyplývá, že když dám pro vžechny kanály stejný gain, tak rovnoměrně zesílím kompletní stream.
Když to nejde, tak proč si s tím autor dal tolik práce \/
stanimir
28-02-2005, 20:37
No jo ale když dáš výstupní formát AC3 tak se nastavení zneaktívní a nelze s tím nic dělat
Omluva máš pravdu, myslel jsem jako Stayman přes wav, ale ta potvora k tomu dá povinný downmix a máš po AC3.
Beru zpět....... :-(
Proč lidi nepoužijete zcela bezproblémový BeSweet + BeSweet GUI nebo BeLight. Bez rekomprese to samozřejmě nepůjde, ale je to hotový třema kliknutíma myší.
Dá se nastavit jak dynamická komprese, tak i obyčejná normalizace.
Pretoze BeSweet ma spraseny AC3 filter :-k
StayMan by €RikŁ€> Co se Ti na AC3 v BeSweetu nelíbí? Mně funguje O.K. Nezdá se Ti encoder nebo decoder?
Do AC3, teda enkoder je tam spatny.
StayMan by €RikŁ€
No to taky vím z doslechu (snad clee) ale běžně s ním AC3 dělám, ovšem dvoukanál.
Je to pisane na zahranicnych weboch, dokonca aj u SoftEncode je uz spatny, ze vraj "plochy" ten enkoder AC3, preto treba pouzivat Vegas. Opacne je to v poriadku.
softencode mam 1.0, build z roku 1998, takze jestli je UZ spatnej tak tenhle je v poho? :-)
stanimir
02-03-2005, 16:44
Díky všem za rady. Konečně vyřešeno. :-) :-)
Mám vyndanou zvukovou stopu z DVD ve formátu AC2 a potřebuju jí zesílit poraďte prosím někdo jak na to.
Mozes ju zosilit aj v tom SoftEncode, ale musis si najskor vypnut Lock bud jednotlivo na trackoch/kanaloch (pravym tlacidlom mysi na stopu), alebo odskrtni (nezaskrtni) v Preferences -> Automatically Lock track for opened sound files a tak sa ti otvori AC3 hned kde mozes si prisposobit hlasitost po jednotlivych kanaloch a navyse mozes si ich aj posunut voci ostatnym (delay)...
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.