PDA

Zobrazit plnou verzi : Canopus IMAGINATE v 2.0

m-bryo
11-02-2005, 12:47
Ahojt

Máte niekto skúsenosti s Canopus Imaginate ?
Chcel by som ho použiť na pohyblivé menu, prípadne na titulkovanie alebo nejaké pohyblivé jednoduché efekty.

stayman
11-02-2005, 14:59
Pokial viem, tak je primarne urceny pre pracu s fotkami, teda crop/rotacia atd aj v 3D...

imported_kameraman
12-02-2005, 15:05
Poznám tieto softy. Pokiaľ máš Xplode 4, je možné tie isté efekty dosiahnuť aj s Xplodom.Aj titulok, a rôzne operácie-zoom,rotácie atď.

ai
13-02-2005, 05:43
m- bryo ,na titulkovani to neni, je vynikajici ! na panovani fotek, pomaly zoom, atd ...dela to dobre, vystup ma do DV formatu, ktery pridas k videu ve strihovem softu,
neni dobry na hromadne zpracovani treba vetsiho poctu fotek (100- 200), z jednoducheho duvodu, ze se musi kazdy obrazek upravit rucne, protoze autori nastavili jako default automaticky jisty crop v obrazku, z jakeho duvodu, to vi asi jen oni

imported_luky
20-02-2005, 18:29
Udělat z fotek slideshow umí už spousta programů.Počínaje ACDSee
(s patřičným pluginem i se zvukem), přes všechny Uleady a vynikající
Photodex ProShow Gold s "motion effectem", ale to co dokáže Canopus Imaginate, to neumí žádný. Tolik specialních-pohyblivých efektů, roz-
dělených do kategorií a možností nastavení a klíčování, to nemá žádný jiný program. Na klasické timeline lze zvlášt jednotlivé snímky konfigurovat, případně vybraný efekt podle předlohy použít na celou slideshow. Samozřejmostí je zvukový doprovod ze známých formátů.
Export lze do formátu Canopus DV, případně direct show kodeků.
Aby toho nebylo málo, lze uložit projekt, který je pak možné načíst v Premiere, nebo C.Edius(tam mi to ale nefungovalo) a pak dodatečně upravit a vyexportovat do nejrůznějších formátů videa jaké Premiere umožňuje a případné doinstalované kodeky(ProCoder,CCE,Pixel Tools,MainConcept aj.) dovolují. Co dodat závěrem. Kdo chce náročné
slideshow, tak je to jasná volba. Ikdyž ze zkušenosti musím dodat, ne všechna slideshow musí být nutně pohyblivá. I statické obrázky s pěkným
hudebním doprovodem mají své kouzlo. A nemusí to být vždy jenom video, ale i exe soubor vytvořený jenom pro PC.

luky :-)

imported_luky
20-02-2005, 23:06
Ještě na doplnění k Imaginate. Dost důležité je zvolit správný formát
obrázků. Stejně jako např. do AE i do Imaginate je vhodné importovat předem připravené obrázky, lze použít i max. rozlišení.

Šány
21-02-2005, 20:58
luky, hergot ty seš dobrej , co to je ten TARGA formát, kde se to dočtu?
Dík

imported_luky
21-02-2005, 21:45
Targa,TIFF, RAW, ale i BMP jsou bezestrátové grafické formáty. Proto se hlavně doporučují používat ještě dříve než začneš z obrázkem pracovat. Běžně téměř každý fotí a ukládá snímky na kartu ve JPG. Pouze profíci, nebo ti co to myslí moc vážně a mají obrovké záznamové
média to valí přímo do RAW či TIFF, tedy nekomprimovaně. No a aby nedocházelo k dalším ztrátam kvality obrázku, tak ještě před úpravou a třeba i přímo z foťáku je dobré to hned exportovat do těchto bezestráto-
vých formátů, protože každým přeuložením, otočením atd. dochází ke ztrátě kvality a to se projeví ve výsledném videu.

luky :-)

imported_luky
25-02-2005, 21:07
http://www.syntex.cz/produkty/canopus/imaginate/imaginate.htm

http://www.iselectronic.cz/can/imagin.htm

http://www.canopus.sk/produkt.php?id=CANIMAGINATE&tab=ukaz

http://www.cdesign.cz/h/Aktuality/AR.asp?ARI=100769

http://www.sk.co.yu/2004/10/sktr01.html

http://videosystems.com/dcc/video_canopus_imaginate/

luky

Nostradam
23-02-2006, 16:40
Čus bus.
Měl bych jeden dotaz, ačkoliv by odpověď nebyla pro mne, ale kolegu. Imaginate umožňuje přidat k foto slideshow taky audio. Má s tím ale problém, jak mi psal, protože má projekt delší a tudíž by potřeboval přidat více audio nahrávek, což mu nejde, poněvadž to 1. audio se tím 2. atd. přepíše. Já to osobně nepotřebuju, protože jsem si teď v Imaginate dělal taky delší projekt cca 17 minut a zvuk jsem si udělal v Sonifire Pro zvlášť podle výsledné délky projektu v Imaginate. Na dotaz kolegy jsem to ale zkoušel, při otevření průzkumníka označit s CTRL nebo SHIFT více audia, díval se i do tutoriálu a bohužel jsem došel k závěru, že to pravděpodobně nepůjde. Proto za kolegu prosím o případnou radu. Díky.

imported_luky
23-02-2006, 20:07
Ano, zvuk je lepší si připravit. Synchro udělá program, případně lze zkrátit a zeslabit konec (fade out), téš v programu.

Modena
23-02-2006, 20:18
luky

Je v něm totiž jedna úžasná funkce -Inteligentní změna rozměrů, což má
za následek, že téměř z jakéhokoliv poměru stran, to inteligentním ořezem se zachování tzv.aspect ratia(souměrnosti) dokáže upravit v dávkovém režimu na libovolný počet obrázků. Tuto funkci fakt moc editorů nemá, lépe řečeno ani jsem se s takovým nesetkal. 9-)

imported_luky
23-02-2006, 20:32
Photoshop je absolutní jednička. To není obyčejný editor. A každý v něm taky neumí dávkově provést resampl. V Zoneru je to snadné a docela dobře to funguje a za tím si stojím.
Modena,divím se, že jsi nereagoval před rokem? Nebo to jsi Imaginate ještě neznal?

:-)

Modena
23-02-2006, 21:10
luky
. . . sem to přehlíd, no . . . :-E :BB:
Já tu sám nestačím reagovat na všechny poznámky k Adobe . . . :-D

Nostradam
23-02-2006, 21:12
4 luky.
Díky za reakci "......Ano, zvuk je lepší si připravit.....", že lze v Imaginate provést synchron, fade, to vím, ale nenapsal jsi, zda-li jde použít na pozadí třeba najednou 4 písně po sobě bez toho, aniž by to kolega nejprve spojoval dohromady v jiném softu.

imported_luky
23-02-2006, 21:35
Nejdřív udělat mix (delší jak plánované slideshow s ohledem na dobu zobrazení jednotlivých fotek), sesynchronizovat, případně fade out.
Nelze přidat více jednotlivých tracků (ale je to divné)najednou. Je nutné si to předpřipravit.
Nebo pak udělat jenom DV AVI, načíst ve střihovém programu a tam dokončit.

Nostradam
23-02-2006, 22:13
4 luky.
Ale když jsem teď zrovna taky dělal ten svůj projekt v Imaginate, tak mi možnost přidávat či ubírat postupně několik tracků právě chyběla a je to škoda, že to není možné, když jsem třeba potřeboval podle určitého úseku-pasáže projektu přidat tu správnou hudbu a ne, co se zamane a je zrovna tzv. po ruce. Takže jsem byl nucen udělat nejprve celý projekt v Imaginate do AVI a pak jej načíst v Sonicfire Pro, přidávat tracky podle mého gusta a pak to jen uložit do wavu. Jinak díky za odpověď, kolegovi vyřídím.

Pears
24-02-2006, 00:32
Ještě na doplnění k Imaginate. Dost důležité je zvolit správný formát
obrázků. Stejně jako např. do AE i do Imaginate je vhodné importovat předem připravené obrázky, lze použít i max. rozlišení.

Max. rozliseni je sice mozne pouzit, ale vyleze Ti z toho stejne jen 720x576. Ja osobne pred vlozenim do Imaginate fotky prozenu Zonerem a pridam vsem fotkam cerny ramecek kvuli overlay pro TV. Nechavam v JPG, ale asi je fakt lepsi to ukladat trebas do BMP. Vyzkousim \/
Pak vysledne DV soupnu do Vegasku, pridam audio, renderuju do MPEG2, authoring a hura s tim na placku, do palyeru a na TV :-)-

stratos_tvf
24-02-2006, 09:31
Pears : Tvoj postup je komplikovany a maximalne nespravny :-(((
Potrebujes fotky vo vysokom rozliseni aby si mohol pouzivat zoom a ostatne efekty bez straty kvality.
Skratka potrebujes vecsiu rezervu v rozliseni !

dejv_tvf
24-02-2006, 10:05
Musm říct, že s tímto softem taky nějakou dobu pracuji a fotky nikdy nepřevádím na menší rozlišení. Pracuji s plnou velikostí a formátem JPEG a nemám s tm problém. Pouze občas se mi stává, že při sledování slideshow na TV se to na hodně velkých bílý plochách trošku třese.
Ten černý rámeček pomůže čemu ? Tomu moc nerozumím ?

imported_luky
24-02-2006, 10:39
Maximalní rozlišení je nutností k zoomování detailů "virtuální kamerou" v programu a to jak jednotlivých snímků, případně přednastavených zoom efektů. Tam by s rozlišení 720x576 nepochodil.

peterko2
24-02-2006, 12:00
Neviete niekto, kde sa da Imaginate stiahnut alebo zohnat ?

clee
24-02-2006, 18:45
na webu canopusu v sekci demo, v cr ho prodava syntex za cca 5kkc