PDA

Zobrazit plnou verzi : Renderování ve Vegas Pro 9.0c

abudabi7
17-05-2010, 18:47
Jsem začátečník a potřebuji radu. Mám videokameru, která ukládá video do formátu *.mts, respektive *.m2ts po zkopírovaní do PC. Pokud přehrávám originální video, jde vše plynule. Po editaci několika záběrů (zkrácení, vložení přechodů, podbarvení hudbou, atd.) video vyrenderuji opět do formátu *.m2ts (SONY AVC, AVCHD 1920x1080-50i) z důvodu zachování kvality.
Při přehrávání vyrenderovaného videa dochází nejprve ke zpomalení videa a následně k jeho trhání. Chtěl jsem se zeptat, jestli to může být pomalým strojem, kterým video renderuji nebo jaký problém by mohl být? Renderuji na počítači Athlon@3800+, 4 GB RAM.

Předem dík za rady
abudabi

jarino1978
17-05-2010, 20:32
je to spôsobené neustálym bugom vo Vegase. Vyskúšaj výsledné video prehnať cez multiavchd a bude to OK. Podobný problém riešim od verzie 9.0b.

http://www.videohelp.com/tools/multiAVCHD

abudabi7
18-05-2010, 07:46
je to spôsobené neustálym bugom vo Vegase. Vyskúšaj výsledné video prehnať cez multiavchd a bude to OK. Podobný problém riešim od verzie 9.0b.

http://www.videohelp.com/tools/multiAVCHD

OK, diky za radu. Akorat jsem presne nepochopil jak na to ;-) Takze

1. Upravit video ve Vegas
2. Vyrenderovat ho ve Vegas
3. Prohnat vyrenderovane video z Vegas (*.m2ts) pres multiAVCHD?

Potom bych mel dostat tedy jako vysledek video ve formatu *.m2ts, ktere pujde plynule prehrat. Pochopil jsem dobre?

abudabi

jarino1978
18-05-2010, 08:10
áno, presne tak.

abudabi7
18-05-2010, 09:05
OK, dikes za radu, dneska vyzkousim a uvidim.

ai
19-05-2010, 03:27
Proc pres MultiAVCHD, ten preci pouziva TsMuxer a podobne veci, nestacil by ten TsMuxer , co s tim multiAVCHD dela, tedy s cim de na to?

jarino1978
19-05-2010, 06:24
tsmuxer vie občas rozhodiť zvuk.

abudabi7
19-05-2010, 06:46
Taky nevim co s tim multiAVCHD dela, ale kazdopadne mi to pomohlo! Ted uz video chodi krasne bez trhani ;-)

Diky moc za radu

Alvin7
19-05-2010, 19:29
Ahoj, potrebuju sestrihat ve Vegas 9.0b asi 2,5hodiny zaznamu z AVCHD (17Mbit/s) do 40minut. Planuju to udelat po kapitolach cca 8x5min. Mezitim nejaky titulek nebo animace z After Effects. Ale resim otazku jestli to cele delat v puvodnim 1920x1080 (tim padem i ty animace) anebo nejdriv puvodni soubory zkonvertovat treba do 1280x720. Jde mi o to abych mohl s Vegasem pracovat bez zasekavani pri nahledu a sestavovani sekvenci a taky o cas finalniho renderingu. Muze nekdo zkuseny doporucit jeho postup? Pripadne v cem a do jakeho formatu konvertovat puvodni AVCHD soubory?

Mam Athlon X2 3GHz,4GB RAM a na (ne)funkcnost smart renderingu nebo renedering s vyuzitim GPU moc nespoleham.

michal_h
20-05-2010, 11:15
Ahoj, potrebuju sestrihat ve Vegas 9.0b asi 2,5hodiny zaznamu z AVCHD (17Mbit/s) do 40minut. Planuju to udelat po kapitolach cca 8x5min. Mezitim nejaky titulek nebo animace z After Effects. Ale resim otazku jestli to cele delat v puvodnim 1920x1080 (tim padem i ty animace) anebo nejdriv puvodni soubory zkonvertovat treba do 1280x720. Jde mi o to abych mohl s Vegasem pracovat bez zasekavani pri nahledu a sestavovani sekvenci a taky o cas finalniho renderingu. Muze nekdo zkuseny doporucit jeho postup? Pripadne v cem a do jakeho formatu konvertovat puvodni AVCHD soubory?

Mam Athlon X2 3GHz,4GB RAM a na (ne)funkcnost smart renderingu nebo renedering s vyuzitim GPU moc nespoleham.

nevím co máš za kameru, ale zkus VideoStudio Pro X3 od Corelu, je tam již funkční smart rendering bez bugů (pro většinu kamer). Jinak na plynulou práci s AVCHD to chce slušnou mašinu, což se obávám, že tvá asi úplně nebude...v X3 ale jde pro práci v samotném programu jednotlivé videosoubory překonvertovat do nižšího rozlišení, takže práce je potom plynulá, pro samotný rendring výstupního souboru jsou pak použity zdrojové soubory - či-li nedojde ke ztrátě kvality. Čas finálního rendringu bude dlouhý ve všech programech, při použití smart rendringu v X3 bude potřebný čas nižší. Čas bych být tebou neřešil, důležitá je kvalita, ne? :-)

jarino1978
20-05-2010, 11:33
to pro X3 som už otestoval, včera som previedol upgrade na nový patch, ktorý opravil pôvodné chyby. Potvrdzujem, že smart rendering ide bez problémov a výsledok je bez bugov. Super...

Alvin7
20-05-2010, 22:13
nevím co máš za kameru, ale zkus VideoStudio Pro X3 od Corelu, je tam již funkční smart rendering bez bugů (pro většinu kamer). Jinak na plynulou práci s AVCHD to chce slušnou mašinu, což se obávám, že tvá asi úplně nebude...v X3 ale jde pro práci v samotném programu jednotlivé videosoubory překonvertovat do nižšího rozlišení, takže práce je potom plynulá, pro samotný rendring výstupního souboru jsou pak použity zdrojové soubory - či-li nedojde ke ztrátě kvality. Čas finálního rendringu bude dlouhý ve všech programech, při použití smart rendringu v X3 bude potřebný čas nižší. Čas bych být tebou neřešil, důležitá je kvalita, ne? :-)

Mam Canon HF200. Souhlasim ze kvalita je dulezita, ale i tech 1280x720 vypada na moji fullHD 40" dobre. Navic vysledek chci ulozit na DVD, aby si to mohl pustit i kdokoli dalsi na prehravaci i normalni CRT TV. Tim padem resim do jakeho formatu a rozliseni to renderovat. Da se vubec zkombinovat MPEG2 a 1280x720 na DVD?
Ad hardware: ma cenu vymenit Athlon X2 za X4? Vyuzije ten Corel vsechny 4 jadra? A co rendering pres GPU, myslim bezne karty od ATI a nVidia? Tudy cesta stale nevede?

ai
20-05-2010, 23:00
Mam Canon HF200. Souhlasim ze kvalita je dulezita, ale i tech 1280x720 vypada na moji fullHD 40" dobre. Navic vysledek chci ulozit na DVD, aby si to mohl pustit i kdokoli dalsi na prehravaci i normalni CRT TV. Tim padem resim do jakeho formatu a rozliseni to renderovat. Da se vubec zkombinovat MPEG2 a 1280x720 na DVD?
Ad hardware: ma cenu vymenit Athlon X2 za X4? Vyuzije ten Corel vsechny 4 jadra? A co rendering pres GPU, myslim bezne karty od ATI a nVidia? Tudy cesta stale nevede?
existujou media playery, Xtreamer, WDTV Live, e-Great apod., ktere prehraji tvuj original z hardisku, treba externiho, z PC pres ethernet, z klicenky atd., SD karty (nutna usb-SD redukce), kde prehraji original a zobrazi na JAKYMKOLIV zobrazovaci, ci-li nemusis rendrovat kompromisy, a palit prozatimne placky, ktere ti za chvili nebudou celkem k nicemu..., neco jako kdysi VCD, DivX apod.

michal_h
21-05-2010, 08:43

myslím, že je rozumné střihat a rendrovat do stejné kvality jako máš zdroj - a toto také archivovat, není problém poté převést sestříhané video do dvd formátu. Ohledně výměny toho Athlona nevím, mám osobní zkušenost s Intelem (přechod z Core 2 Duo na Core I5), doporučuji stáhnout si trial X3 a vyzkoušet jak to šlape, pak se teprv rozhodovat

Alvin7
21-05-2010, 20:00
Zkusil jsem ten Corel Video Pro X3 ale to jejich prostredi mi moc nesedlo. Prace s timeline nebo trimovani se mi zda ve Vegasu lepsi. Taky nabidka predchodu a efektu je v Corelu dost chuda. A hlavne v Project properties jsem mel moznost jenom Avi a Mpeg2 a oboji v max 800x600.
Asi zustanu u Vegasu, ale dam na vase rady a zkusim to cele delat v puvodni formatu 1920x1080/50i a nakonec i renderovat do avi v 1920x1080.
Poradte ale jaky kodek? Zkusil jsem ve Vegasu Mainconcept DV 2.0.4 a hodilo to chybu "The selected codec does not support the current render settings" a u x264vfw to same. Slo to vyrenderovat pouze pres ten Sony YUV codec ale 1minutove video melo 4GB!! takze predpokladam nekomprimovane.

jarino1978
21-05-2010, 20:08
tak jasné, že Vegas, alebo Edius sú niekde inde. Ten Corel je ale veľmi dobrá alternatíva. Project Properties si nevšímaj, video encoduješ v 1:1, t.j. 1920x1080/50i bez renderu, stačí zadať Share - Create video file - AVCHD 1920x1080 a OK.
Na bežnú amatérčinu to stačí, na vybláznenie je Vegas a Edius nenahraditeľný.
Prechodov, titulkov je tam požehnane, stačí si posťahovať nové šablóny a updaty.

Nechápem, načo to chceš dávať do avi ??,

Alvin7
21-05-2010, 22:00
Nechápem, načo to chceš dávať do avi ??,

Jednak moje TV Samsung 40B650 podporuje kontejnery AVI, MKV, MP4, MPEG(TS), ale z Vegasu nevidim moznost jak to dostat do MKV. Takze mi z toho vyslo ze druha idealni volba bude AVI.

Jaky format/kontejner a pripadne i kodek bys mi doporucil? At uz pro renderovani primo ve Vegasu nebo pres frameserver.

jarino1978
21-05-2010, 22:17
no veď to preveď späť na H.264 AVC a daj to do MKV

Alvin7
21-05-2010, 23:10
no veď to preveď späť na H.264 AVC a daj to do MKV

Myslis renderovat do AVI a pak prevadet do MKV?
To neexistuje zpusob jak to dostat z Vegasu rovnou pres nejaky H.264 kodek do MKV formatu?

jarino1978
21-05-2010, 23:17
veď ti to píšem. použi SONY AVC

ai
21-05-2010, 23:58
Alvin7
na jednorazovy projek, kdyz to nedelas casto pouzij proxy moznosti , sestrihej to v nahrazenych proxy klipech a pak nakonec ty klipy vymen a exportuj

http://www.tvfreak.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4679
misto cz zkratky napis sk!

filmek dostanes treba jako
-smart render (ovsem pry nefunguje , nevim)
- MainConcept do mp4, nastav ovsem solidni datovy tok
-muzes zkuit mpeg2, s jeste vetsim datovym tokem
-ten export do DV je spatny, DV se pouziva na SD rozmer, ne HD
-muzes poslat video z Vegasu ven a to dokonce bez uncompressed exportu, staci nainstalit Debug mode frame server a ti servruje video primo z timeline Vegasu, ktere nacte treba Ripbot264 (pouziva x264) nebo Megui (taky x264,hodne slozitejsi), tedy pres ten frame server de-facto rendrujes primo z timeline Vegasu, stava se lidem, ze ten x264vfw lidem nejde

Alvin7
22-05-2010, 00:01
OK. Vyrendroval jsem to pres ten Sony AVC do mp4, coz televize prehrala v pohode. Dokonce i soubory m2t a m2v prejmenovane na mkv prehrala.

Jinak si paralelne jeste hraju s tim Corelem X3 a musim uznat ze ten smart rendering maji zmaknuty. I na to jejich prostredi a omezenejsi nabidku funkci si mozna zvyknu.
Natusis ale k cemu tam maji na timeline ty overlay tracks? Ma to nejakou zvlastni funkci, nebo jsou to proste jen dalsi videostopy, jako treba ve Vegasu?

dalizije
22-05-2010, 17:24
Jsou to další video stopy.

michal_h
24-05-2010, 08:46
tak jsem teď o víkendu lehce testoval výkonnost Core i5 a musím říst, že oproti Core2duo je to neskutečnej rozdíl, práce je úplně plynulá i se zdrojovým avchd materiálem, rendrování probíhá také mnohem rychleji, prostě pohoda. BTW: corel X3 využívá všechny 4jádra :-)