maozarob
22-04-2010, 12:40
Zdravim,
rad by som nacrtol jeden problem pri spracovani videa z kamery Toshiba Camileo P10. Ano viem je to smejd, dostal som to zadarmo inak by som si to nikdy nekupil.
Ale spat k problemu:
Pri vlozeni videa do programu na spracovanie videa je video cudne zobrazene /vid nizsie pic/. Akokeby bol obraz rozdeleny na nejake casti a jedna cast je nespravne pripojena...
Pri prehravani problem nie je, iba pri spracovani, alebo konvertovani.
To iste to robi vo Vegase, VirtualDube, AviDemuxe. Adobe Media Encoder CS4 to zobrazi spravne ale pri renderovani spadne.
Jediny program, ktory to bezproblemovo skonvertuje je Handbrake. Vysledkom je .mp4 subor, ktory uz Vegas zoberie normalne, ale pracuje sa snim velmi pomaly. Az tak ze o strihani videa nemoze byt ani rec...
Podla mna je chyba v kodeku x264vfw. Inak pouzivam k-lite kodeky.
Parametre videa z kamerky Camileo P10 /podla GSpotu/:
Codec: H264
Name: H.264/MPEG-4 AVC
fps: 29.970
1920 x 1080
sar: 1.778 (16:9)
par: 1.000 (1:1)
dar: 1.778 (16:9)
Audio:
0x00ff (AAC)
48000Hz 128 kb/s tot (2 chnls)
Neviete prosim co s tym? Popripade aky kodek pouzit aby to islo normalne vo Vegase?
Dakujem za kazdu radu.
rad by som nacrtol jeden problem pri spracovani videa z kamery Toshiba Camileo P10. Ano viem je to smejd, dostal som to zadarmo inak by som si to nikdy nekupil.
Ale spat k problemu:
Pri vlozeni videa do programu na spracovanie videa je video cudne zobrazene /vid nizsie pic/. Akokeby bol obraz rozdeleny na nejake casti a jedna cast je nespravne pripojena...
Pri prehravani problem nie je, iba pri spracovani, alebo konvertovani.
To iste to robi vo Vegase, VirtualDube, AviDemuxe. Adobe Media Encoder CS4 to zobrazi spravne ale pri renderovani spadne.
Jediny program, ktory to bezproblemovo skonvertuje je Handbrake. Vysledkom je .mp4 subor, ktory uz Vegas zoberie normalne, ale pracuje sa snim velmi pomaly. Az tak ze o strihani videa nemoze byt ani rec...
Podla mna je chyba v kodeku x264vfw. Inak pouzivam k-lite kodeky.
Parametre videa z kamerky Camileo P10 /podla GSpotu/:
Codec: H264
Name: H.264/MPEG-4 AVC
fps: 29.970
1920 x 1080
sar: 1.778 (16:9)
par: 1.000 (1:1)
dar: 1.778 (16:9)
Audio:
0x00ff (AAC)
48000Hz 128 kb/s tot (2 chnls)
Neviete prosim co s tym? Popripade aky kodek pouzit aby to islo normalne vo Vegase?
Dakujem za kazdu radu.