PDA

Zobrazit plnou verzi : TechniSat CableStar HD a CI modul

pavel.smilauer
02-04-2010, 16:32
Prosím o pomoc či radu po několika dnech vysilujících pokusů.
Situace: mám kartu TechniSat CableStar HD interní, k ní mám CI modul se smartcard z dvb-c-shopu (firma Lica, nakódované od UPC), modul i karta perfektně fungují na televizoru s DVB-C tunerem. V počítači ale funguje jen karta (tedy vidím free-to-air kanály), CI modul a s ním související menu "není vidět", o šifrovaných kanálech to načte informace (který pořad běží, jak je daleko), ale není obraz ani zvuk. Zkoušel jsem DVB Viewer Pro i DVB Viewer TE2 verze 1.3 (stažený z netu).
Dotaz: Může to souviset s operačním systémem (Windows 7) nebo s tím, že se ovladače "perou" s nějakým software v počítači (mám problémy i s DVB-T kartou)? Nebo to je spíš HW konflikt? (Grafická karta: Gigabyte R575D5-1GD, Radeon HD 5750) Nebo něco jiného?

Děkuji předem za jakýkoliv nápad.

Zdraví

Pavel

mates608
18-07-2010, 00:34
koupil jsem si Technisat CableStar Combo HD CI který používám se smartcard z dvb-c-shopu fy LICA a potykám se stím samým problémem jako vy
mohu sledovat jen free-to-air kanály CI modul a informace z cam se nenačtou u kodovaných kanalu je prostě tma skoušeno na 2 PC
1. PC win7 64bit. 4 Gb ram ,CPU AMD Phenom II X4 955 GPU Radeon 5770 deska amd 770

2. PC win vista 32 bit ,4 Gb ram ,CPU Athlon 64 X2 5200 GPU Radeon 4650 deska amd 785

prosím poradte co stím

Ivo Mašek
18-07-2010, 06:11
Pro sledování kódovaných kanálů se musí dokoupit kryptovací modul TECHNICRYPT CXV od společnosti LICA
Doporučuji si pročíst:
http://www.upczone.cz/viewtopic.php?t=2154

mates608
18-07-2010, 08:28
Pro sledování kódovaných kanálů se musí dokoupit kryptovací modul TECHNICRYPT CXV od společnosti LICA
Doporučuji si pročíst:
http://www.upczone.cz/viewtopic.php?t=2154
ten modul mám i se smart kartou na tv samsumg ten modul jede ok a na na CableStar combo HD CI USB to nejede

Ivo Mašek
18-07-2010, 09:38
Tak co jsem já sehnal informace, tak pokud je celé zařízení spárováno s TV přístrojem (a to být u UPC musí), tak v jiném (PC tv tuner) to fungovat nebude (musí být spárováno s přístrojem TechniSat). Ale jak říkám: "jak jsem koupil - tak prodávám"

mates608
18-07-2010, 12:12
Tak co jsem já sehnal informace, tak pokud je celé zařízení spárováno s TV přístrojem (a to být u UPC musí), tak v jiném (PC tv tuner) to fungovat nebude (musí být spárováno s přístrojem TechniSat). Ale jak říkám: "jak jsem koupil - tak prodávám"
modul je spárován se smart kartou když ten modul s kartou vytáhnu a dam ho do TV Samsung nebo ho zase vytáhnu a přendám do TV Sony tak není žádný problém vše jede OK. Dostanu se i do menu toho modulu vidím předplatné když to dam do toho CableStar od Technisat tak ten modul nereaguje to je právě záhada

|Mio|
18-07-2010, 15:15
Potvrzuji, SMART karta je sparovana s modulem, nezalezi na tom do ceho se ten modul pak vrazi.

Problem bych hledal ve firmwaru pripadne menu toho Technisatu, zkusil bych aktualizaci FW pokud je dostupna a mozna, vlozit modul a provest reset do tovarniho nastaveni a preladeni rovnou s modulem.

Kdyz nepomuze prolezt cele menu podmineneho pristupu a zkontrolovat zda modul vidi, zda je na nem zobrazene i predplatne z karty atd. Snad tam bude nekde volba pro nastaveni ktera to rozbehne.

mates608
18-07-2010, 16:46
Potvrzuji, SMART karta je sparovana s modulem, nezalezi na tom do ceho se ten modul pak vrazi.

Problem bych hledal ve firmwaru pripadne menu toho Technisatu, zkusil bych aktualizaci FW pokud je dostupna a mozna, vlozit modul a provest reset do tovarniho nastaveni a preladeni rovnou s modulem.

Kdyz nepomuze prolezt cele menu podmineneho pristupu a zkontrolovat zda modul vidi, zda je na nem zobrazene i predplatne z karty atd. Snad tam bude nekde volba pro nastaveni ktera to rozbehne.
tak u toho CableStar Combo HD CI USB2.0 BOX není žadná možnost resetu do tovarního nastavení?
a aktualizace FW asi taky není

mates608
19-07-2010, 14:45
Dnes jsem reklamoval CableStar Combo HD CI závada byla na zařízení chyba komunikace CI s modulem .
koupil jsem
CableStar HD2 a ta jede jak má i včetně záznamu HD všem zúčastněním děkuji za vaší pomoc
Martin