Zobrazit plnou verzi : Dlžka prechodov vo &vegas
Nedarí sa mi nastaviť dlžku prechodov vo Vegas 5.0 Prechody robim tak, že ic presuniem myšou na timeline medzi 2 snímky. Su vsak veľmi krátke, v podstate sa len mihnú. Ani te nkríž sa mi nezobrazí, myslím, že preto, lebo prechod je velmi krátky. Skúšal som aj prave tlačitko myši, ale ani tam sa mito nedari. V jednom pripade sa mi podarilo zobraziť na timeline križ a tam je to v pohode, ale neviem ako som to spravil. Proste som nico skusak na timeline a podarilo sa, ale v dalsich pripadoch uz nie. Môže to zavisieť aj od zvolenehop prechodu? Predpokladam, že nie
Mas 2 klipy vedla seba. Posun ich tak aby sa vzajomne ciastocne prekryvali (v jednej lajne) Cim viac sa budu prekryvat (vznikne "kriz" ako popisujes) tym dlhsia bude prelinacka.
Ak sa ti nepaci klasicka prelinacka, tak tam vloz inu z Transitions (poloz na kriz).
imported_krist
03-02-2005, 07:43
jo a nezzapomen mit zaply "automatic crossfades" tlacitko nahore takovy trojuhelnicky (ctrl+shift+X).
Vdaka, prave to to posunutie tak aby sa prekryli sa mi nedari. Skusim sa pozriet na zapnutie "automatic..."
Ak sa ti posunie klip 2 ak posunies klip 1 , tak je to preto ze mas aktivovane AUTO RIPPLE.
Pripadne popis, ako sa to správa - preco to nechce ist :-?
Zdá sa, že toto by malo byť OK. Nedari sa mi ale urobiť PIP. Mam2 videostopy, v jednej titulky, v druhej video, chcem aby bolo vide male okno v pravo hore v titulkoch. Da sa to? Ja v track motion zmansim, aspon si myslim, video pomocou lupy v pravo dole a potom presuniem, ale realizuje sa len posuv, takže časť videa nevidim, vidim, len ľavý dolný roh. Asi mam zasa niečo vypnute, resp. zapnute? Alebo treba nejako spojiť videostopy?
starej_vul
10-02-2005, 10:52
pravé tlačítko a CROP to je to pravé
Nene, on vobec neresajzne obraz v tom okne TrackMotion, on si len zmensi pohlad a presunie ho !!!! Preto vidi roh videa a nezmensené !!!!
sakor
Musis ten stvorec co si presunul este uchopit za roztek a zmensit !!!
Ano StayMan,
maš úplnu pravdu, už to ide. Mam ale problem s prechodmi, ktoré predchádzajú prvému klipu, tým neviem nastaviť dlžku a su velmi krátke. S prechodmi medzi klipmy nemam problem tie funguju tak ako je to tu napísané, problé má s prechodmi ešte pred prvým a za posledným clipom, ako to natiahnúť?
Vďaka
Na konci/zaciatku toho (jedneho) klipu uchop mysou za koniec v hornom rozku a potiahni kolko potrebujes... potom si tam vloz/presun hocjaku prelinacku... a este si ju mozes presne nastavit podla bodov pomocou: pravym tlacidlom -> Insert Remove -> Transition Progress.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.