Zobrazit plnou verzi : Opravení videa
Ahoj
Potřeboval bych poradit nějaký program , který umí správně "ohlavičkovat" již hotové video . Mám asi tenhle problém . Original DVB-T Program stream video (Video.mpg) jsem jedním programem převedl do video XviD , audio mpga layer2 . Přestože video používá naprosto standardní kodeky a nemá žádné speciální vlastnosti nelze ho přehrát na žádném externím přehrávači (dvd player , hdd multi player ..) Konvertor ve kterém jsem video převáděl má jednoduše s novým updatem novou chybu :(
....Existuje nějaký program , který bez další konverze upraví video tak , aby ho bylo možno přehrát ? Teoreticky by mohl existovat třeba nějaký program který umí opravit video , když se přeruší nahrávání třeba z TV karty . Osobně jsem zkoušel avidemux s nastavením video copy audio copy a dát uložit ale to nepomohlo
Díky za jakoukoli radu
...já tedy už XviDy spoustu let nepáchám (není pro to důvod), ale když jsem je kdysi ve Vidomi vyráběl, tak jsem používal pro audio mp3 CBR (Mpeg 1 Layer 3) a vždy jsem se vyvarovával různých přídavných funkcí jako QPEL apod., aby to hrálo všude.
Co tě vůbec vede k tomu, aby jsi se s tou rekompresí a deinterlací takto babral? Proč si z toho jednoduše nevyrobíš standard DVD-Video?
Ahoj
Potřeboval bych poradit nějaký program , který umí správně "ohlavičkovat" již hotové video . Mám asi tenhle problém . Original DVB-T Program stream video (Video.mpg) jsem jedním programem převedl do video XviD , audio mpga layer2 . Přestože video používá naprosto standardní kodeky a nemá žádné speciální vlastnosti nelze ho přehrát na žádném externím přehrávači (dvd player , hdd multi player ..) Konvertor ve kterém jsem video převáděl má jednoduše s novým updatem novou chybu :(
....Existuje nějaký program , který bez další konverze upraví video tak , aby ho bylo možno přehrát ? Teoreticky by mohl existovat třeba nějaký program který umí opravit video , když se přeruší nahrávání třeba z TV karty . Osobně jsem zkoušel avidemux s nastavením video copy audio copy a dát uložit ale to nepomohlo
Díky za jakoukoli radu
Existuej spousta věcí...
Ale v první řadě je třeba určit, v čem je problém.
(teda když přeskočím souhlas s StD, že je to dneska naprosto nesmysl reenkodovat do xvid a že jedině správně je to nechat jako mpg a nic na tom neničit - každá rekomoprese a zejména v domácích podmínkách je drtivá.)
Těch chyb, cos tomu mohl udělat, a co dělají tu současnou potíž, je desítky. Uhodnout je si netroufám. Třeba ten kodek není tak standardní, jak si myslíš, třeba....
Ale tak jako tak ti nezbude, než najít nějaký soft, který ten soubor vůbec načte.
To je první krok.
(nebo ještě nultý krok: načti to do Gspotu, nebo do Monitoru a postni sem, co v tom souboru vlastně skutečně je za data.)
Pak se podívat, jestli by neuměl uložit to nějakým vhodnějším způsobem, aby to bylo kompatibilní.
Který soft pro editaci xvidů a divxů?
Třeba to Vidomi?
nebo Video Edit Master
nebo VirtualDub...
V podstatě převádím do Xvidu především kvůli místu . Specialní funkce jako je QPEL taky nepoužívam protože polovina přehrávačů s tim má potom problémy . Todle video je ale naprosto standardní . Kompletně jsem ho převáděl programem MediCoder , hotové video jsem testnul ve widlích a v pohodě , tak jsem smazal original PS ,a teprve potom zjistil , že todle video mimo počítač nepřehraju . V tomhle nastavení mi všechna videa dycky fungovala dobře i na externích zařízení . Podle mě vznikl problém s novou verzí programu . Momentálně ale už nemám zdrojové video , tak se snažím opravit to staré . Co se zvuku týče tak tam nechávam mpeg layer 2 bez úprav (Používam místo konverze pouze copy audio) Video: formát avi , 720x576 , abr1800kbps , 25fps
V podstatě převádím do Xvidu především kvůli místu . Specialní funkce jako je QPEL taky nepoužívam protože polovina přehrávačů s tim má potom problémy . Todle video je ale naprosto standardní . Kompletně jsem ho převáděl programem MediCoder , hotové video jsem testnul ve widlích a v pohodě , tak jsem smazal original PS ,a teprve potom zjistil , že todle video mimo počítač nepřehraju . V tomhle nastavení mi všechna videa dycky fungovala dobře i na externích zařízení . Podle mě vznikl problém s novou verzí programu . Momentálně ale už nemám zdrojové video , tak se snažím opravit to staré . Co se zvuku týče tak tam nechávam mpeg layer 2 bez úprav (Používam místo konverze pouze copy audio) Video: formát avi , 720x576 , abr1800kbps , 25fps
...opravdu si načti to video do GSpotu, ať jasně vidíš, kde udělal ten MediCoder chybu. Ukáže ti všechny parametry toho avi.
Edito: ...a pro srovnání si načti to video vyrobené starší verzí, které ti hraje. Hned uvidíš rozdíl.
Kvůli místu?
Když 16GB flashka stojí 500 kč, když DVD placka stojí 5Kč, když 1TB disku stojí 2000 Kč?
To by snad mělo jaksýsi msyl, kdybys archivoval kompletní zaznámy z jednání Parlamentu...a i to si myslím, že by bylo lepší nechat jak je. Za tu práci to prostě nestojí.
Už pár let se ta rekomprese prostě nedělá. Zhruba od doby, kdy se DVD-R začalo prodávat okolo 50Kč...se to prostě nevyplatí.
Tou rekompresí to hodně zničíš, i kdybys neměl ten problém, co máš teď. V podstatě ty xvidy záahy budeš mazat. I když je fakt, že 720x576 mpeg2 budeš mazat hned o pár měsíců později :-)
No tak sem stahnul ten GSpot 270a a nechal otestovat video . No na mě je todle dost složitý abych našel chybu . Udělal sem tedy printscreen
http://www.tvfreak.cz/forum/attachment.php?attachmentid=5145&stc=1&d=1263320509
No tak sem stahnul ten GSpot 270a a nechal otestovat video . No na mě je todle dost složitý abych našel chybu . Udělal sem tedy printscreen: http://rapidshare.com/files/334065833/GSpot_picture.jpg
Ty screeny dej rovnou sem, nikoli někam na externí server (Editovat - rozšířená editace - spravovat přílohy).
A udělej si ještě jeden screen videa, které ti mimo PC funguje. Nezapomeň ho (GSpot) předtím nechat narenderovat (vlevo dole tlačítka 1, 2 a 3).
Ten odkaz na screen jsem opravil . S tím porovnáním to ale asi bude problém protože vždy nepoužívám stejnej program . střídám avidemux media coder ale i další , podle toho co zrovna potřebuju a nejsem si jistej co bylo dělaný v čem :( ale zkusím se rozpomenout
No a jako první chybku bych tam viděl to, že ti z toho ten MediCoder vyrobil AVI v. 1.0. Normální DivXy/XviDy jsou AVI v. 2.0 (Open DML). Viz přiložený příklad, kde jsou vidět vpravo i další parametry.
olda_x:
Skus ten avi nacitat a potom ulozit cez VirtualDub s nastavenim videa aj audia na Direct Stream Copy. Ten vytvori korektny avi kontajner, teda aspon ja som s VirtualDubom nikdy nemal problem s kompatibilitou vystupnych avi.
...ulozit cez VirtualDub...
Přesně tohle jsem mu doporučil přes SZ, než odjel a není zatím online. Což jsi ovšem nemohl tušit. :BB:
No právě sem stahnul VirtualDub 1.9.8
open video file...Video>> DirectStream copy...Audio>> DirectStream copy...Save as Avi>>
Uložit>> VirtualDub has crashed :( totéž když to dam uložit jako starej formát avi :( No asi mi nemá rád :)
No ještě mi napadlo to demuxovat na audio a video zvlášt a pakt to načíst jako video ke kterému přidat externí zvukovou stopu co sem demuxoval
No tak to vypadá že to bylo opravu kontejnerem
Projel jsem to programem AVI-Mux GUI a už to hraje všude
Velikost avi souboru zůstala takřka nezměněná (+-2 Mb)
takhle vypadá novej result z GSpotu: http://www.tvfreak.cz/forum/attachment.php?attachmentid=5144&stc=1&d=1263315866
JInak všem moc díky za pomoc !!
...no a ještě si to srovnej s tím mým příkladem, co mě stačí na přehrání XviD avíčka (na služební mašině) a kolik tam toho máš narváno vpravo dole ty... Jak já to FFDShow nemám rád, a ty tam do toho máš ještě NeroVision. :-)-
Este ma napadla moznost prehnat to cez avidemux, ale vidim, ze si to uz vyriesil cez avimuxgui.
Mimochodom, niet lepsieho pocitu, nez vyriesit problem vlastnymi silami. :)
StD: Co mas proti ffdshow? Funguje vcelku bezproblemovo a cely balik sam staci na dekodovanie prakticky cohokolvek. Je mozne, ze reputaciu mu kazi len to, ze sa nema rad s dalsim svinstvom v pocitaci, ako su rozne kodekpaky, pripadne podobny hnus ako nero showtime... to uz je ale o inom. ;)
hehe :) no to sem si ani nevšim ale to bude někde v automatickym nastavení programu Já sem to tam nepřidával :)
No Avidemuxem jsem to zkoušel několikrát nejdřív do mkv a potom nazpět do avi ale to nepomohlo Nehrálo ani to mkv ani to avi
...StD: Co mas proti ffdshow? Funguje vcelku bezproblemovo a cely balik sam staci na dekodovanie prakticky cohokolvek. Je mozne, ze reputaciu mu kazi len to, ze sa nema rad s dalsim svinstvom v pocitaci, ako su rozne kodekpaky, pripadne podobny hnus ako nero showtime... to uz je ale o inom. ;)
No ale to "iné" tam právě v tom GSpotu vidím. Věřím, že někomu může FFDShow fungovat dobře, záleží na potřebách jedince. U mne zatím taková potřeba nevznikla.
@Olda_x: V jakým to vůbec máš OS, že tam máš ještě současně i VfW verze?
No momentálně mam WinXP sp 3 pro (32Bit) a do novejch widlí se mi zatim ani nechce .Zdá se mi to kupodivu docela stabilní .
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.