PDA

Zobrazit plnou verzi : PV951 problém se softem

KarelS
18-04-2004, 13:53
Nazdárek lidi, vlastním tv kartu od media forte typ pv951TF ale nemůžu rozchodit originál software, potřeboval bych nějaký program přez který bych mohl sledovat tv, zachytávání videosekvence obsahovat nemusí .ale aby měl alesponˇ teletext. Poraďte který soft. díky. mám win. XP

Sajmon Phoenix
18-04-2004, 18:49
Mne sa najviac osvedčil Dscaler
http://www.dscaler.com/

Sajmon Phoenix
18-04-2004, 18:52
Ešte ma napadol Power VCR II pokiaľ chceš aj nahrávať do MPG1/2 ... ale stránku si nepamatam - hoď to do Googlu a dačo ti vylezie...

clee
18-04-2004, 20:13
jen na koukani sem pouzival na tyhle karte MultiDec

Electric_Rabbit
27-04-2004, 15:34
nove sem ted nainstalil XPa a taky bojuju s timhle tunerem, vim ze uz ste toho tady dost psali, ale moh by mi tady negdo souhrnne sepsat jak to teda rozchodit a s kterym tim prehravacem mate nejlepsi zkusenosti? a jeste jedna vec... ja mam tenhle tuner kombinovanej s FM a to mi taky nejde rozjet a nigde sem tu nevidel ze by to negdo resil, poradi tu negdo? predem za vsechno diq...

Jarek
04-05-2004, 22:54
miro.j již dříve na TVFreaku napsal tento návod jak ji rozchodit.
Jako software doporučuji Fly2000tv, jede tam v něm i rádio.
No, ale co se týče obrazu tak tato karta je nic moc.

--------------------------------------------------------------
"
Autor: miro.j
Datum: 27.2.2004 20:56

ako som nainstaloval TvTuner 3DeMon pod WinXP zo zvukami

"laicky navod pisany laikom" (sorry za gramat.chyby a nepresnosti)

po nainstalovani WinXP som mal TV tuner 3DeMon PV-951T ako nezname zariadenie "multimedia...",
t.j. v "device manager" sa nachadzalo v sekcii "Other devices"

stiahol som si driver "951WHQL_Drv(V1.00).exe" pre PV-951T/TF (2003/11/17),
ktory sa nachadza na strankach : http://www.provideo.com.tw/driver.htm

po "akoze nainstalovani" (niekde vo \Windows budu subory s nazvami *878* alebo *848* ...)
a restarte PC bolo nutne nainstalovat ovladace, to
som urobil nasledovne:

v DeviceManager-e v sekcii "Other devices" sa mi nachadza zariadenia "multimedia ..."
to je ten moj tuner, na nom som pravym tlacitkom mysi cez "Properties" a zalozku "Driver"
urobil "reinstalaciu driverov" cez buton "Update Driver..."

po uspesnom update driverov WinXP rozpoznaly toto zariadenie a TvTuner sa objavil
v DeviceManager-e v sekcii [Sound,video and game controlers] nasledovne:

ProVideo PV-956 WDM Crossbar
ProVideo PV-956 WDM TvTuner
ProVideo PV-956 WDM VideoCapture

potom som nainstaloval program na prezeranie TV (pouzivam iuVCR) a naladil som stanice

zvuk mi fungoval az potom, co som vo "Volume control" vypnul u "Line-in" nastavene
"stisenie" t.j. bolo zapnute [x] Mute , treba ho vypnut !

dufam,ze to niekomu pomoze, ten TvTuner je utrpenie....
"
-----------------------------------------------------------------------

clee
04-05-2004, 23:59
jj pouzival sem presne tyhle ovladace a vetsina sw jela celkem bez problemu, nejradeji jsem pouzival WinCoder (zachytavani z composite a s-video do mpeg1/2, nevyhoda - automatickej nevypnutelej deinterlace a nemoznost zachytavani pres tuner) a na prokladany video VirtualVCR (s DV codecem)

jinak tahle karta si spatne poradi s vice ci mene zasumenym signalem... navic se mi zdalo ze dost hejbe s barvama, jasem apod. takze nekdy byl obraz vyblitej :-k , nekdy zas moc kontrastni :-E :(( ...

jo a este ke vsemu mi prislo ze ma dost spatnej tuner, jednak se mi nepovedlo odrusit zvuk (brum) a to ani po vymene zdroje (za Fortron) a pri mym primym vyhledu na zizkov (sice cca 15km) byl obrazovej signal dost ubohej (na TV/VCR signal na stejnou antenu naprosto v pohode)

proto jsem radsi presel na DVB-T a koukam na ty kostickovy festivaly radsi nez na duchovaty zasumeny hruzy...

Paja_tvf
09-09-2004, 22:36
Na sledovani TV na teto karte pouzivam program K!XP a naprosto v pohode pod timto softem tato karta slape...I teletext :-)

KamilS
10-09-2004, 00:12
Vlastnim tu samou kartu PV951Tf Media forte uz mi behá docela solidne po dvou letech utrpení na win XP. Pouzil jsem PV951Util2.5 na stránce pv951.mfgware.com super funkuje zvuk u 90% aplikací zpracovávající video krome DScaleru a ATV - neodsuzuji , ale není mozno rozbehnout , alespon ne v mem pripade. Na grabovani pouzivam Virtual VCR 2.6.9...verze na stránkách www.digtv.ws nebo power producer, nebo jiný soft. Chce si pohrát s nastavením programu.. Utilita zapina zvuk a ladi stanice Virtual zachytava video od 320x240az do full pal. Vsimnul jsem si, ze u power produceru a jineho softu je zapotrebi predem nastavit Pal a tuner,jinak v e spustene aplikaci neni videt obraz, a samozrejme zapnout zvuk. tato karta nema v zakladnim softwaru zadny zázrak, ale dá se vytuningovat!!! Ma i vstup AV coz ma naskok proti jinym podstane drazsim TV kartam, ale zvuk ze zdroje doporucuji nastrcit primo do zvukovky nez do TV karty, coz urcite neni problem.Tato karta totiz ma problem s audio vstupem, coz nevadi.
Kdyz, jsem koupil tak muj první dojem byl" tak jsem pekne naletel" ted po dvou letech shaneni softu mam jasno, Tento tuner neni spatne zkonstruovan , ale vyrobce si sam nevedel rady aby dodal profi software.

Sony_tvf
15-09-2004, 06:48
tak už fakt nevím. Mi se objevuje ještě nějaké audioCrossbar a prý na to nemám nainstalované ovladače. Ale instaloval jsem všechno co k tomu bylo, obraz jede ale zvuk jenom šumí. Jo a žádný Line-in nemůžu ve volume najít. :-(