PDA

Zobrazit plnou verzi : Sample z S-VHS

Fricoolinek2
11-12-2009, 21:54
Docela by mne zajímala kvalita videa natočeného na videokazety S-VHS. Našla by se nějaká dobrá duše, která by mi pár vteřin S-VHS záznamu zdigitlizovala a uploadla někam? Třeba na rapidshare.com? Díky.

mirekv
12-12-2009, 15:17
Kvalita je daná nahrávkou a VHS přehrávačem, pokud použiješ dobrý A/D převodník, tak kvalita zůstane stejná a dá se i vylepšit.

Fricoolinek2
13-12-2009, 02:45
Kvalita je daná nahrávkou a VHS přehrávačem, pokud použiješ dobrý A/D převodník, tak kvalita zůstane stejná a dá se i vylepšit.

O tohle mi nejde.

Jen by mne zkrátka zajímalo to, o kolik byl tento systém kvalitnější než standartní VHS-ka.

Dejme tomu, pokud by měla VHS-ka měla za kvalitu známku 5 (jako ve škole) a Betacam 1, tak jestli by S-VHS měla tak za 3 nebo spíš 4-.

Samozřejmě, že záleží na kazetě a videu. Tak předpokládejme, že bysme používali kvalitní přístroje a média z pozdějších dob jejich vývoje.

Krtek
15-12-2009, 00:02
To hodnocení by mohlo být tak 3.

Pitomec
15-12-2009, 16:07
Při studiovým stroji a kvalitním záznamu klidně za 2, ostatně v dřívějších dobách se na tom běžně jelo třeba v kabelovkách. Ale dneska to nemá žádný význam, protože existuje DV/DVCAM, což je podstatně lepší (a levnější) pro tyto účely.