PDA

Zobrazit plnou verzi : nejede mi avi

Scrufa
20-01-2005, 12:38
Stáhnul jsem si z BearSharu filmeček ve formátu avi, ale jakmile jsem ho chtěl upravit ve Virtual Dub, tak mi to napsalo, že nepodporuje formát.
Ani v jiném přehrávači mi to nejde ani spustit.
Je tam přesně napsáno název_filmu (XViD).avi
Díky za radu. U mpeg souboru jde vše v pohodě, taky jsem si stáhnul CodeckPack all in one a stejně nic

Hawkey_tvf
20-01-2005, 13:04
No to si uz len poriesil ked si stiahol codec pack. Opakujeme to tu v kuse: kodek packy NEBRAT! Len solo kodeky. Takze prec kodek pack a modli sa aby si nemal uz "opraveny" system a instaluj posledny build XviDu, stable je 1.0.3.

Ivo Mašek
20-01-2005, 13:15
Opakujeme to tu v kuse: kodek packy NEBRAT!
To tu meleme dokola pořád. A je to jako s tím: neber úplatky, neber úplatky.......... :-D

Tean
20-01-2005, 13:17
Opakujeme to tu v kuse: kodek packy NEBRAT!
To tu meleme dokola pořád. A je to jako s tím: neber úplatky, neber úplatky.......... :-D
...nebo se z toho zblaznite ... 9-)

Hawkey_tvf
20-01-2005, 14:31
"Rozklepavam nejtek." :-E

Reserved
20-01-2005, 15:03
jen abys nevysousel auto 8-)

vlada
21-01-2005, 01:04
Vylovení, vysušení a odbahnění je za 500,-
A Chocholoušek je už na cestě!

Scrufa
21-01-2005, 12:15
No to si uz len poriesil ked si stiahol codec pack. Opakujeme to tu v kuse: kodek packy NEBRAT! Len solo kodeky. Takze prec kodek pack a modli sa aby si nemal uz "opraveny" system a instaluj posledny build XviDu, stable je 1.0.3.Of

Tak jsem to nainstaloval a nic zkušel jsem FFDSHOW a taky nic. Nevím čim by to mohlo být. Když jsem zapnul Gspot tak mi to napslo neznámý typ.
Tohle se mi už stalo u 4 filmu a pořád nic nejede Mpeg facha dobře

Reserved
21-01-2005, 12:18
a na založce kodeky (codecs) v FFDshow máš XVID povoleny? (nemas tam disabled?)

Scrufa
21-01-2005, 12:22
a na založce kodeky (codecs) v FFDshow máš XVID povoleny? (nemas tam disabled?)

Je tam napsáno LIBAVCODEC, tak myslím že to jede.

vlada
21-01-2005, 12:26
Jakej má ten film FourCC kód? To by měl GSpot říct. Z toho by potom šlo zjistit, co to je za kodek. Třeba to vůbec neni XviD nebo je, ale tváří se jako něco jinýho.
Vláďa

Scrufa
21-01-2005, 12:35
Jakej má ten film FourCC kód? To by měl GSpot říct. Z toho by potom šlo zjistit, co to je za kodek. Třeba to vůbec neni XviD nebo je, ale tváří se jako něco jinýho.
Vláďa

4CC tak to napíše n.a.
Co to zanmená jakože to není avi soubor.
U THe zombies je tam napsano .avi
u bridget jones (XviD).avi
Ale to musí být nějaký přehratelný soubor. To mi neříkejte, že co stahnu mi nepojede

vlada
21-01-2005, 22:04
Mohl bys nám típnout screenshot toho GSpotu? Odkud si to stáhnul? Nepíšou tam, jak to přehrávat?
Pokud chybí FourCC, tak je to průser, protože to je informace o tom, kterym kodekem se to má dekódovat. Takový video neni korektní AVI.
Ale nějak se to musí dát vyřešit, zkus mi toho kousek poslat.

Vláďa

Scrufa
22-01-2005, 18:40
Mohl bys nám típnout screenshot toho GSpotu? Odkud si to stáhnul? Nepíšou tam, jak to přehrávat?
Pokud chybí FourCC, tak je to průser, protože to je informace o tom, kterym kodekem se to má dekódovat. Takový video neni korektní AVI.
Ale nějak se to musí dát vyřešit, zkus mi toho kousek poslat.

Vláďa

To bude problém. Jak ti to mám poslat myslíš useknout to někde a pak ti to poslat. Omlouvám se za primitivní otázky. Jo jenže kde ti to mám useknout když to žádný program nechce přečíst ani Virtual Dub.

Hawkey_tvf
22-01-2005, 21:47
Scrufa: spusti GSpot, otvor ten file a spusti nejaky graficky editor.
Potom daj fokus GSpotu, t.j. klikni nan a stlac PrintScreen.
Potom daj fokus editoru a daj Vlozit, vlozi to okno GSpotu z clipboardu, daj Save a uloz to ako nieco rozumne... napr. PNG.
To nam posli.
Alebo, skus si stiahnut utilitu FourCC Changer, to staci zadat do Googlu (a je niekde na Doom9), a nim zmen FourCC toho tvojho AVIcka na DIV5, DIVX, XVID alebo MP41, a tusim aj MP42 by mohol byt, a aspon zistis ci ti to potom dekoder prehra. Ak neprehra netrafili sme format.
FFDShow nie je prave idealny dekoder, za istych podmienok sposobuje problemy skoro ako kodek packy (zrkadlovo otoceny obraz); ja ho davam len na pomalsie PCcka, ak ine kodeky sekaju.

Reserved
23-01-2005, 07:27
trosku OT, ale FFDShow se mi osvedcilo jak k prehravani videa, tak i audia....

Hawkey_tvf
24-01-2005, 07:58
To tebe, ale videl som nie jeden PC kde to blblo. Napr. na pocitaci kde sedim teraz to pre zmenu ide OK... v kazdom pripade to nie je zrovna vychytane.

vlada
24-01-2005, 13:48
Hawkey> Řekl bych, že FFDShow preferuje množství funkcí nad stabilitou a bezchybností. Já ale už víceméně nic jinýho nepoužívam, ani na titulky a zvuk.
Scrufa> Řízni to jakymkoliv programem, co umí sekat soubory, například Total Commander.