PDA

Zobrazit plnou verzi : Vegas Pro 9 a problémy během editace

Berticzech
11-11-2009, 09:13
Zdravím pánové,

edituji práci na tomto počítači:

procesor: Intel Xeon E5520 (dva procesory)
RAM: 12 GB
grafika: NVIDIA Quadro FX 3800
systém: windows 7 ultimate 64bit
Vegas: verze 9.0c build 895 64bit

Vtip je v tom, že během editace se mi seká přehrávání timelinu. Když kupříkladu mám úplně nejprimitivnější prolínačku dvou clipů, přehrávání se chvilku "kouskuje" než se opět rozjede normální rychlostí a i pak se občas přehrává jakýmisi přískoky. Prostě to vypadá, jako by byl slabý hardware, což je ovšem nesmysl.

Pracuji s full hd videem natočeným kamerou Sony EX3 (Sony AVC), takže tady problém taktéž nebude.

Hardisky mám rychlé, jsou dva a jsou v raidu.

Systém běží na třetím hardisku, a sice SSD...

Windows i Vegas jsou legální.

A úplně nejvtipnější je, že doma, kde mám obyčejný herní počítač, tento problém není.

Napadá vás někoho něco?

Pave1
11-11-2009, 09:22
Tak nejvíc se nabízí problém s novým OS. Pokud máš možnost, zkus nainstalovat WIN XP a porovnej, jestli problémy na dané sestavě HW nezmizí.

jibarr
11-11-2009, 09:42
Nebo se ještě doporučuje při nekompatibilitě s Win 7 ve vlastnostech programu na video - kompatibilita - spustit - v režimu XP.

jarino1978
13-11-2009, 21:34
A úplně nejvtipnější je, že doma, kde mám obyčejný herní počítač, tento problém není.

A project properties máš v oboch prípadoch rovnaký ?

Alf
13-11-2009, 23:16
jibarr
Ve Win 7 to v režimu WXP nepustíš (tedy aspoň u 64b, u 32b nevím).

Berticzech
Jak máš nastavenu kvalitu náhledu? V9 totiž přepíná automaticky kvalitu podle náročnosti na procesor a ne vždy mu to vychází. Pokud máš nastavenu vysokou kvalitu náhledu, v místech s vyššímy nároky na výkon CPU přepína V9 na nižší kvalitu zobrazení a tím pravděpodobně dochází k těm trhaným pohybům