Zobrazit plnou verzi : Problém s VirtualDubem
imported_Denis
20-01-2005, 00:06
Mám problém s VirtualDubem.Nevím,zda je to běžná věc,nebo jen nějaká chybka v nastavení.Pokud ho spustím a začnu pomocí něj zachytávat video,nesmím už nic jiného na PC dělat.Pokud spustím jiný sw,nebo se jen pokusím VirtualDub minimalizovat,nebo se jen spustí spořič,tak v tu chvíli se ukončí zachytávání.No,u toho spořiče to bylo ještě trošku jinak.Pokud se po nastavené době spustil spořič,ukončilo se zachytávání videa,ale zvuk se i nadále nahrával.Nechápu to.Můžete mi nějak poradit?Slabým výkonem PC to není.Mám AMD Athlon 3000+(soc.939) a při zachytávání je vytížení CPU tak okolo 30%.
Díky za všechny rady.
Skus zmenit verziu. Bud 1.6.3 (experimental) for AMD64 alebo 1.5.10 (stable). Najma starsie ver. su dost nestabilne. http://virtualdub.sourceforge.net/
imported_Denis
20-01-2005, 05:59
Verzi 1.5.10 už mám,právě na ní to dělá.Verze pro AMD 64 mi nejede,protože nemám 64bit systém,což je taky třeba,jak tam píšou.
VDub na zachytávání není zrovna nejlepší soft. Zkus ATV2000.
Mirekv: Kterýkoli jiný, jen ne VD!
Vážení, prosím Vás o radu:
Po prodedení digitalizace analogového videa bez komprese v rozlišení 768x576 a po jeho přehrátí je vše v pořádku, tedy funguje zvuk i obraz. Ovšem jestliže provedu kompresi ve virtualdubu pomocí kodeku od Pegasys Inc. PIC Video MJPEG zvuk ponechám v původním PCM je při následném přehrávání např. v BS playeru po uplynutí cca 2 minut zmizí ze záznamu zvuk,. Kde dělám chybu e
Ivo Mašek
21-01-2005, 12:05
v BS playeru po uplynutí cca 2 minut zmizí ze záznamu zvuk,.
I jinde, než jenom v BS_Playeru ?
Zkus to v WinDVD, nebo PowerDVD.
pre "genius"
presne tento problém som mal a zistil som nasledovné :
akonáhle pri grabovaní vypadne jediný snímok, potom encoder
(napr. aj TMPEG) v tom okamihu vypne audio - a už ho nezapne.
Toto nerobí MainConcept MPEG Encoder.
Aj moja TV karta resp. grabovanie s FLY 2000TV presne po 122 sekundách vynechá snimok - a je to.
Skús grabovať napr. s ChrisTV.
Problém je teda vo vypadnutých snímkoch.
Pre "lomino"
Takisto zachytavam s Fly2000TV,takisto mi vypadavaju snimky,ale ide o tzv. synchronizacny snimok,to znamana,ze ti to bude vypadavat s kazdym softom a s kazdou TV kartou.Nie som odbornik,toto som prebral s nejakeho clanku tu na tvfreak,ale u mna je to rovnake.
Mne prvy snimok vypadne tiez po cca 2.minute a potom pravidelne cca kazdych 7 minut-jeden snimok.
No pri naslednom prevode pomocou WinDVD Creator je vsetko OK.
Pre "Denis"
Pri grabovani videa nerob na PC nic ine,aj ked je CPU len na 30 %.Ja mam sice len Athlon 2000XP,pri grabovani v 768x576 bez kompresie mi ide CPU na cca 50%.No staci otvorit len jeden "window" (okno) a snimky okamzite vypadavaju.Takze moja rada (amatera) - pri grabovani nic ine,aj ked mas dobry stroj.
A este - to sa da zachytavat aj s VD ? To som nevedel.Ja som nad mieru spokojny s Fly2000TV.
Grabovanie videa je najlepsia skuska stability systemu(tvfreak)
Zachytávat jde třeba i v MediaPlayerClassic či v "lepších" DVD-playerech (schválně nejmenuji...).
Nejspolehlivěji, bez výpadků, ATV2000 --> do Mjpeg.
Ivo Mašek
23-01-2005, 08:30
či v "lepších" DVD-playerech (schválně nejmenuji...).
:-D :-D
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.