Zobrazit plnou verzi : Duální zvuk na kartě Airstar
killerGBU
18-01-2005, 18:21
čau, potřeboval bych poradit.Mám takovej problém, (karta airstar2 DVB viewer 4.2x 26.7.2004 lite version (nahraný patch)
když je dvojazyčný film, tak slyším obě stopy naráz a nikde jsem nenašel volbu jak zapnout A nebo B
Jak přehrávat na kartě pinnacle PCTV 310i a jejich media centrem DVB-T NOVA bez duálního zvuku (aby se mi obě jazykové mutace nemísily do sebe)?
No neviem ako na DVB-T ale
bud su vysielane dva AUDIO PIDY - takze treba prepnut
Alebo napr. u nas STV to ma robene tak ze do jedneho repraku ide jeden zvuk a do druheho druhy - totalne na chuja :)
Tak tak, DVB-T u nás zatím vysílá duál taky v levým dabing a v pravým originál. DVBViewer má v Settings volbu Audio Channel a tam lze vybrat Stereo, Left a Right.
Očesaná verze (TE) tuhle možnost nemá, takže tam to pak lze řešit nastavením stereováhy ve woknech (dvakrát poklepat na ikonku tlampače v liště). Případně odpojením jedné bedny.
John Major
07-09-2005, 12:53
Pokud vím tak u CDG to jde alespoň u ČT1 a ČT2, kde vysílají dva různé zvukové doprovody (u ČT2 je to PID96 a PID97), první je stereo v češtině a druhý je z levého reproduktoru české mono a z pravého reproduktoru originální (např. anglické) mono. Včera jsem to odzkoušel na Jistě pane ministře. U NOVY a PRIMY jde zřejmě jen jeden PID, klasický duál u vybraných pořadů. To by pak v nahrávce mělo jít nějak rozdělit a dál zpracovat.
John Major
To s těma separátníma audio kanálama u CDG je sice pravda (u ČT1 je české stereo na 2502 a duál na 2503), ale nějak mi moc nejde do hlavy, že bys měl včera Jistě pane ministře v duálu... ČRa ho vysílá pouze dabovaně, akorát 20. díl byl v duálu - jednak bych to poznal při přehrávání (přičemž u všech dílů kromě toho 20. mám jenom češtinu, aniž bych při demuxu odděloval stopy) a jednak přece ČT duálně vysílaný pořady označuje - na začátku je kromě obligátního titulku "Skryté titulky" taky titulek "DUO".
Takže takhle vypadal 20. díl
http://www.trinitro.net/Other/YM20.png
a takhle včerejší, tj. 21. díl
http://www.trinitro.net/Other/YM21.png
Nějak se mi moc nezdá, že by to ČT odbavovala ve dvou různých verzích a na CDG by šel duál a na ČRa jenom dabing... Pro jistotu jsem se kouknul i na jejich stránky (http://www.czech-tv.cz/program/search.php?tplid=print&deid=&zanrf=all&puvodf=all&advanced=1&andf=jist%EC+pane+minist%F8e&nazvyf=1&aktualnif=1&archivf=1&backaddr=search&day=1126044000) a symbol duálního pořadu (dva protnutý kosočtverce) má akorát ta 20. Ale třeba to dělaj speciálně pro Tebe... :-E
FFFranta
17-04-2006, 13:46
Tak tak, DVB-T u nás zatím vysílá duál taky v levým dabing a v pravým originál. DVBViewer má v Settings volbu Audio Channel a tam lze vybrat Stereo, Left a Right.
Očesaná verze (TE) tuhle možnost nemá, takže tam to pak lze řešit nastavením stereováhy ve woknech (dvakrát poklepat na ikonku tlampače v liště). Případně odpojením jedné bedny.
Hojte.. :-) Mam stejnej problem, nejde mi oddelit dual. Kdyz vypnu jednu bednu, tak v te druhe slysim silne jeden zvuk a druhej slabe. V druhym kanale je to opacne.. Nevite cim by to mohlo byt?
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.