PDA

Zobrazit plnou verzi : Tak kto uz vsetko sledujete HDTV ??

miskol
14-01-2005, 20:36
Tak kto uz vsetko sledujete HDTV ??
A zajimalo by ma, ktore vysielaju interlace
napr taka HD1 vysiela 1080i (i-interlace)

Anonymous
15-01-2005, 17:34
Mno napriklad ja :)
tuna nieco o tom (http://www.fem.uniag.sk/havran/blog/archive/1101503935-hdtv-uz-aby-tu-bolo.php)

miskol
16-01-2005, 16:35
multicast rulez :-D

dbart
16-01-2005, 17:33
dost materialu sa da stiahnut z Usenetu, konkretne informacie je mozno najst na : http://www.altbinarieshdtv.com/

ja som si zatial stiahol len nejake babulky a film "Sirens", kde su tiez pekne babulky. Uz toto mi stacilo, aby som "... uveril, lebo som videl ...".

Vacsinou je ten material v MPEG2. Ja to prezeram na AMD 2000+ (1666) pretocenom na 1900, Radeon 9550 SE, Win2k. V POWERDVD6 zataz procesora nie je velka, ale nevie si obcas poradit s nejakym streamom, takze vcelku ho na toto nepouzivam. Velmi dobre mi vsak idu tie materialy v Moonlight-Elecard Mpeg playery. nepouziva vsak hw akceleraciu z radeona, tak je zataz procesora 100% a prehrava 25 fps streamy rychlostou okolo 24 fps, ale to staci, aby to vyzeralo vynikajuco. Rozliesenie mam 1152x862. Skusal som to pustat aj na trosku starsom DLP projektore (ASK M3) a bolo to vynikajuce.

Spravil som aj nejku vlastnu nahravku zo satu cez SS2 (posledny Jarre-ov koncert z pekingu ) z kanalu HD1. islo to bezproblemov, len problemy mal ten kanal HD1, celkovo sa im to nepodarilo, bolo tam vela vypadkov zvuku aj obrazu. Prenosovy kanal tohto eventu, vsak bezal v pohode a manikovi sa podarilo nahrat asi 8 kompletnych skladieb v bitrate 20 Mb a zvuk DD 5.1. Bolo to postnute do uz vyzsie spomenuteho Usenetu.

Ak si to chce niekto vyskusat doporucujem mu teda nech si nieco stiahne (4-8 GB ;-) ) a potom bude vidiet. Nemusi hned kupovat "plazmu" a nejaky HDTV sat prijimac.

dbart

PS: ak som sa tymto prispevkom previnil voci pravidlam tohoto fora, tak sa vopred ospravedlnujem a mrzi ma to :(

stayman
16-01-2005, 18:35
LCD si uz mozes kludne kupit v porovnani s lepsou TV100Hz 16:9 (aj ked TV sa nikdy tomu nevyrovna :-D )!!! U nas uz stoja 82cm, 16:9 s rozlisenim 1366x768 (co je pre 480p, 720p, 750p idealne, ale samoze zobrazi aj 1080i, 1150i), a kontrastom 1000:1 atd. nieco cez 50.000,-sk vratane DPH !!!!!

ODSakEda
16-01-2005, 20:17
dbart:
-spomenul jsi plasmu?

Jenže dle mě se nejen TV (a nezachrání to ani jiný poměr stran než 4:3) ale ani ledajaká plasma se s HDTV, diskutujeme li o něm zde, neslučuje!

-HDTV přeci není jen o opravdové širokoúhlosti-16:9, kterou PAL systém ani nezná (ani nejde předělat včetně DV a i proto MPEG-2 a dle mě nastoupí dokonce kvůli ohromnému množství dat ke slovu i MPEG-4!) a používá jen pseudo 16:9..., ani o velikosti co se rozměrů (úhlopříčky) obrazovky v cm týče, HDTV je především o vysokém rozlišení!

No a divím se tvojí zmínce (nic ve zlém!) o pořízování plasmy v souvislosti s HDTV proto, neb plasmy maj rozlišení běžně cca 800x600 což není omoc lepší než PAL systém, nanejvejš tak 1024xněco a kvalit HDTV nevyužije naplno ani zobrazovadlo s rozlišením 1280xněco.
Něco jiného je to u datavideoprojektorů (zatím běžně dostupné do rozlišení 1280xněco a především poslední modely LCD, které dosahují fyzického rozlišení dokonce přesně HDTV-tedy 1920x1080! (a narozdíl od TV obrazovky i plasmy zobrazují projektory i LCD progresivně!)

stayman
16-01-2005, 23:41
Progresivne to vie aj plazma, predsa tam sa body len zapinaju/vypinaju podobne ako u LCD, kde je rozdiel iba v technologii (plyn vs. krystaliky :-) ) a navyse aj klasicka obrazovka vie "vykreslovat" progresivne, zober si taky monitor a to NEprogresivne mu udavaju len a len obvody (v tomto pripade podla normy PAL) na to nehovorim o spockovych TV, ktore to robia bezne, aj z prekladaneho zaznamu.

Krtek
16-01-2005, 23:55
Staymane, už mám konečně kameru...se musím pochlubit :-) Zatím jsem z toho ale pěkně 9-) Prozatím študuju návod \/

distortion
17-01-2005, 00:02
sis koupil fxko? ja ho vosahaval minulej tejden, jako zajimava strojovna ale pockam si asi na neco vyspelejsiho, zakoliks ji koupil? tady u nas vyjde na necelejch 100tacu (ceskejch)

stayman
17-01-2005, 00:06
distortion
neprovokuj ked ju uz ma \/ :-E

Krtek
Parada, dufam ze nebudes nadavat, potom by som musel uz naozaj niekam zaliest :-E , tak daj si :BB:

dbart
17-01-2005, 07:10
Spomenul som "plazmu" ako vseludovy ekvivalent pre tenku zobrazovaciu jednotku z technologiou Plazma alebo LCD, primarne urcenu na prehravanie videa.

Kam svet speje v oblasti plazma/LCD tusim na zaklade citania tohto fora ( ... verim, aj ked som nevidel ...) Ale HDTV som na kompe uz videl a to mi bohate staci, aby som uveril.

dbart

stayman
17-01-2005, 07:38
Ja sa na HD (nie HDTV) pozeram denne... obrazky.. :-D

ODSakEda
17-01-2005, 12:32
Však také, StayMane, si já myslím, že katalizátorem touhy lidí po rozilšení videa větším než DV (720x576) byo právě masové(! a to přitom skeptikama ještě nedávno zavrhované!...) rozšíření dig. fotografie!

Tyto se jsou dnes běžně v rozlišení 2 4 a 5Mpixelů a tedyjiž i ty nejmenší-2Mpixelové jsou vlastně v rozlišení podobné HDTV!

Zhlédnutí videa v PAL systému po předchozím prohlížení i když statických fotek, tím spíše to je zajímavé a realistické od 4Mpixelů!, nedá nikomu spát! Kdyby se to tak ještě hejbalo! :-!!! To by bylo něco! A ten PAL, mno nevím je nějakej divnej, začne mnohým svítat!

A byla zrozena obecná myšlenka HDV a formován konkrétní systém od kamer přes vysílání až po reprodukci: HDTV!

Dnes je možné vidět reálně i HDV (tedy samo i na výstupu-tedy videoreproduktoru) a kdo viděl ten zatouží!

Krtek
17-01-2005, 21:49
Stayman a Distortion.
Asi Vás zklamu, ale FX jsem si nekoupil. Měl jsem možnost se s ní seznámit a ta kamera má dost nedostatků, hlavně v DV režimu. Uznala to dokonce i Sony Czech. Asi to zatím není to pravé.
Mám VX 2100 za 89 990 kč. To jde, ne?

stayman
17-01-2005, 21:57
:-k :-k :-k

a komercne kamery su tu:
http://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php?f=37

distortion
17-01-2005, 22:20
to je jak navrat mezi vopice dyt v dv rezimu je fxko lepsi nez bezna dv chlapi ze studia maj 170ku a 150ku a tahle je nastejny urovni hd nic moc je to cely mazly ale rozdil na velkym skreenu je teda poznat

Krtek
17-01-2005, 23:31
to je jak navrat mezi vopice dyt v dv rezimu je fxko lepsi nez bezna dv chlapi ze studia maj 170ku a 150ku a tahle je nastejny urovni hd nic moc je to cely mazly ale rozdil na velkym skreenu je teda poznat

FX má DV režim podstatně horší než VX 2100 nebo PD 170. V šeru je to znát docela dost. Je tam sice vyšší rozlyšení čipů, ale bohužel to zvyšuje i obrazový šum. Porovnával jsem to přímo v Sony. Dle mého názoru je FX 1 pouze začátek něčeho, co se možná chytí, a možná taky ne. A jako každý začátek je těžký a problematický, stejně problematická je i tahle kamera. A to už vůbec nepíšu o mizerném ovládání a různých nedokonalostech. VX je zaběhlá kamera. FX mě nepřesvědčila a nebudu si ji kupovat jen proto, že umí HDV. To je mi k ničemu, když to lidi doma nemají.

Pitomec
18-01-2005, 07:40
A dobře děláš :-!!!

pavelz
18-01-2005, 09:32
dbart

kde jsi to tam prosímtě našel. nikde tam nic nemůžu najít

stayman
18-01-2005, 14:23
Krtek
V tom SONY ta ale pekne oj*bali !!! :-E :-E :-E

dbart
18-01-2005, 15:24
dbart

kde jsi to tam prosímtě našel. nikde tam nic nemůžu najít

ja som napisal, ze je to v usenete. to slovo neoznacuje presne tu vec, ale jedna sa o siet serverov, ktore pouzivaju protokol NNTP. Da sa povedat, ze je to jedna z tych "prastarych" sluzieb internetu. Velmi nevyskakuje do popredia, ale stale funguje. Ked sa chcete s nou stretnut, tak chodte na google a chodte do menu skupiny - newsgroups. Jedna z takychto newsgroups je aj alt.binaries.hdtv. V binarnych grupach je dost velky traffic, preto nebyvaju na kazdom servery, ale za peniaze sa k nim dostanete = komercne riesenie. Takze mrknite na : www.easynews.com alebo www.giganews.com.

inak newsgrupy su dost zaujimavym zdrojom informacii. google spravuje najvacsi archiv a daju sa tam vyhladat naozaj pikosky. Napr. nedavno ktosi "vyoral" prvu spravu Linusa Torvaldsa, ktorou daval najavo vo svojej grupe, ze zacal pracovat na nejakej novej veci a tak sa narodil LINUX. Da sa to prirovnat ( v tomto uponahlanom svete !!! ) k vystaveniu originalu evanjelia, ktore si napisal Jezis sam. Berte to prosim obrazne.

Samozrejme sa da najst HDTV material aj na vymennych sietach, ale tu nemozem posluzit ziadnou informaciou, lebo taketo veci neprevadzkujem. Stacia mi "newsy". Zo skusenosti z newsou, ale mozem dat tip, aby ste hladali subory .ts a v nazve sa moze vyskytovat 1080i alebo 720p.

Howgh.

dbart

distortion
18-01-2005, 15:30
na newsgroupech vyrostla cela warez scena este v zacatcich na nekolika jakobytajnejch serverech

Krtek
19-01-2005, 00:32
Krtek
V tom SONY ta ale pekne oj*bali !!! :-E :-E :-E

Myslím, že neojebali. Ty prostě pořád jen čteš někde na webech jak je FX dobrá, ale zkutečnost je jiná! Vem si svoji kazetu a zajdi si někam do obchodu a sám si to otestuj! FX 1 je snahou Sony být zase v něčem první. Já to testoval přímo v Sony a taky v jejich skladě, kde byla dost tma. FX měla dost šumu, a to jsem ani nepoužil volbu zisku. To by bylo úplně k ničemu. Co se týče exteriéru, tam jsem žádný rozdíl nepoznal.
A navíc ta VX 2100 mě vyšla přímo od Sony Czech na 89 990 kč, což je velice slušný nato, že maloobchodka je 140 tis.

stayman
19-01-2005, 00:40
Boze moj zlaty, a to si na com skusal ten sum?? Na tom LCD ?? Inak to budu mat z teba radost tí co si ta objednaju, ked im budes natacat v tme :-E

stayman
19-01-2005, 00:48
Jooo a teraz pozeram na ceny, tak u nas je FX drahsia od VX o 2.000,-sk \/ A zajtra ti mozem zistit aj cenu, inak za tu (na nase 113.400,-sk) ti tu VX zozeniem kedykolvek, no som zvedavy aka cena bude za FX, ale ako pozeram, isla pekne dolu :-E

Krtek
19-01-2005, 01:08
Boze moj zlaty, a to si na com skusal ten sum?? Na tom LCD ?? Inak to budu mat z teba radost tí co si ta objednaju, ked im budes natacat v tme :-E

Měl jsem sebou svoji kazetu a zkoužel jsem dokonce i HDV. To jsme pouštěli na plasmě. Myslel jsem, že obraz bude oproti DV mnohem lepší. Byl sice trocu ostřejší, ale celkově nic moc.
Jinak ve tmě natáčím docela často. Tady je morava hochu. Všude samé vinné sklepy, a tam je tma. No a od toho máme větla... :-E

stayman
19-01-2005, 01:13
Sice neviem co je "větla" ale na tmu potrebujes svetlá :-E :-E :-E

Jo, a tie tvoje "zrovnavacky" ala plazma a este aj s tym "volbu zisku" (ktory pri zvyseni urovne pridava sum) si nas nijak nepresvedcil, vidis, mozno stacia len silnejsie svetlá :-)

Pitomec
19-01-2005, 05:29
Takže shrnuto - SONY zase přišla na trh s nějakým shitem a teď čeká, který naivka si to koupí. No a za pár let po nějakým HD z FX1 už samozřejmě neštěkne ani pes (na trhu se prostě uchytí vždycky jenom to, co je podporováno ze strany většiny výrobců, třeba právě DV, a všechno ostatní nezadržitelně míří do... hnědky :-) ).

stayman
19-01-2005, 11:58
Takže shrnuto - SONY zase přišla na trh s nějakým shitem a teď čeká, který naivka si to koupí. No a za pár let po nějakým HD z FX1 už samozřejmě neštěkne ani pes (na trhu se prostě uchytí vždycky jenom to, co je podporováno ze strany většiny výrobců, třeba právě DV, a všechno ostatní nezadržitelně míří do... hnědky :-) ).

Jak tak citam tvoje spiatocnicke nazory (CRT vs. LCD, 50Hz TV vs. 100Hz, VHS vs. DVD, DV vs. HDV, PAL vs. HDTV ..., teda preferujes vsetko z toho to horsie atd) tak ty mas tiez asi uroven "krtka", ked ani nevies, podla toho co pises, ze ta kamera je DV a sucasne HDV \/ Byt takych ako ty, chodime doteraz na koňoch štvornohých :-E :-E :-E

Krtek
19-01-2005, 23:16
Sice neviem co je "větla" ale na tmu potrebujes svetlá :-E :-E :-E

Jo, a tie tvoje "zrovnavacky" ala plazma a este aj s tym "volbu zisku" (ktory pri zvyseni urovne pridava sum) si nas nijak nepresvedcil, vidis, mozno stacia len silnejsie svetlá :-)

Volby zisku sice přidává šum, ale u FX daleko víc než u VX 2100. Při 12 db už se na to skoro nedá koukat, a VX je ještě relativně v pohodě.

Staymane, je vidět, že se s Tebou lépe chlastá, než diskutuje :BB:

stayman
20-01-2005, 03:40
Krtek
A tak rad som si s tebou kecal.. :-E :-E :-E :-E :-E

ODSakEda
20-01-2005, 16:48

Měl jsem sebou svoji kazetu a zkoužel jsem dokonce i HDV. To jsme pouštěli na plasmě. Myslel jsem, že obraz bude oproti DV mnohem lepší. Byl sice trocu ostřejší, ale celkově nic moc.
Jinak ve tmě natáčím docela často. Tady je morava hochu. Všude samé vinné sklepy, a tam je tma. No a od toho máme větla... :-E

Ach jo! Výše jsem již psal toto: Jenže dle mě se nejen TV (a nezachrání to ani jiný poměr stran než 4:3) ale ani ledajaká plasma se s HDTV, diskutujeme li o něm zde, neslučuje!!! Ani Scart ani S-video OUT, natož Composit!...

A Krtek to opět nejen napíše, ale podobně hloupě testuje na plasmě(...) jako v USA na výstavě předváděli HDTV kaery filmařům také na plasmě!............

Z kamery nejde !!!!! pustit přímo HDV!!!!!!!!! (ani HDTV) Nebo snat má VGA nebo dokonce DVI video OUT????!!!... To je ten problém a možná důvod zklamání!

Musíš to stáhnout na HDD a pak koukat a ne na plasmu a ne po Scartu ani po S-Video OUT natož Compositu...

Já viděl HDV video z HDV kamery pouštěné z PC po DVI rozhraní na veliké DLP zpětné projekci s XGA (HDV) rozlišením fyzicky (1280x768) a kontrastem 2000:1 a také na LCD a panečku, padla mi brada! I pozemní vysílání bylo nebývale lepší než na okolních TV a plasmách!

Snat jen jednočip HDV kamera JVC HD1 má jakýsi mini VGA konektor, pro prezentaci na mistě s vyšším rozlišením, jeli po ruce např. datavideoprojektor, který také umí fyzicky rozlišit více jak PAL-HDV (1280x768) a má i patřičné DVI nebo alespon VGA rozhraní!

Neviděl jsem však na vlastní oči video v HDTV rozlišení (1920x1080) neb není běžně dostupný ani zdroj videa ani výstupní zobrazovací reproduktor (LCD, projektor)!

Oprava výše udávaných rozlišení HDV: 1280x768 na 720!!! Omlouvám se!
A tak přece jen se dělaj LCD i s fyzickým rozlišením 1280x768 to sem už z teho jelen...

stayman
20-01-2005, 17:04
Vidis, to ma ani nenapadlo, urcite to tak nezapojili :-E ale ta FX ma konektor = vystup komponentny !!!! \/

http://www.docs.sony.com/release/HDRFX1.pdf

distortion
20-01-2005, 20:54
odsackej teoretik:))))))))))))))))))))))))))

stayman
20-01-2005, 21:18
Ale ved vravel ze to uz videl :-)

ODSakEda
20-01-2005, 22:40
Myslíš, distortion? A v čem?

Např. píšu: -Já viděl HDV video ........

-Pracuji s DV kamerou a střižnou Vegas
-pracuji s DVD kamerou
-točím na zakázky
-instaluji KINA (KINO není syninimum ozvučení kina, jak se mnohde často uvádí..., ale především velkoplošné projekce!)v restauracích s vysokými nároky na kvalitu zobrazení především sportovních pořadů
-realizuji např. videoshow s projektorem a live přenosem i po TV po více místnostech restaurací a náměstích na silvestry a pod. akce...
-radím svým bohatším (sám jsu z dědiny a nic moc zazobanej...-vše utratím za aparaturu pro rockovou kapelu, PC a video a baby..., tatu nemám vůbec, jen pro rýpaly, že mi to vše řeší fotřík) známím aby nekupovali plasmy s malým rozlišením a bez VGA vstupů a široké TV16:9 neb se vysílá v PAL...
-dělám různé testíky s videem (vozím s sebou CD a DVD s testovacím videem, fotkami a testovacími monoscopy nejen pro TV a PAL, ale i PC) a jezdím fyzicky shlédnout, porovnat, popřípadě vybrat známým nějaký to zobrazovadlo-např. v DATARTU mě "maj strašně rádi"...
-mnoho let děláf foto na zakázku a od r. 98 digitálně četně grafiky-lidem fotomontáže s dětmi, živnostníkům propagaci a pod.

a zatím docela spokojenost mého okolí!

To je fakt velmi teoretické žití že?

distortion
20-01-2005, 22:45
a co je todle: Neviděl jsem však na vlastní oči video v HDTV rozlišení (1920x1080) neb není běžně dostupný ani zdroj videa ani výstupní zobrazovací reproduktor (LCD, projektor)!

sou pekny kraviny dyt pro7 vysila hd a v usa toho vysila jak s*acek mam tam par znamejch ve statech v detroitu a prej uz docela standart

ODSakEda
20-01-2005, 22:56
A na čem pak to prohlížíš?!

(a nepsal jsem není dostupný, ale není běžně dostupný!, kolika % lidí je DHTV dostupný v čR?... a ne TAM na Měsíci (Detroit je pro mě Měsíc!)

Krtek
21-01-2005, 00:37
OdSakEda: Tady jsem to špatně napsal. Nezkoušel jsem na svoji kazetu HDV režim, ale DV režim. Zkoušeli jsme v Brněnském Sony Centru. Tam jsem testoval VX 2100 a FX 1 hlavně za špatných světelných podmínek. Pouštěli jsme to pak na plasmě a tu kazetku jsem pak pouštěl a srovnával i doma. Od samého začátku zde uvádím, že mě HDV u FX 1 nezajímá. Na FX 1 mě zajímá pouze DV režim! Vy si tady diskutujete a hrajete s čísly, jenže já stál před rozhodnutím jakou kameru koupit. A dost to spěchalo, neboť natáčím i několikrát týdně. Na Grafice byla poměrně rozsáhlá diskuze o tom, jak se FX chová v šeru. I když jsou tam lidi kterým se snad dá věřit, měl jsem možnost si to v Sony sám ověřit. Tak proč toho nevyužít. Výsledek byl takový, že FX 1 měla oproti VX zašumělej obraz a nic se s ní nedalo dělat. Optika a rozlyšení čipů jako kráva a ho*no z toho. Viděl jsem na monitoru dva téměř shodné záznamy natočené s FX 1 jak v HDV, tak v DV. Budoucnost HDV vidím spíše v tom co píšeš. Až se pořádně vyřeší střih, pak po tomto formátu zcela jistě skočí nezávislí filmaři, kteří teď musí točit na MiniDV nebo DVCam a pak to přepisují na 35 mm film do kin, protože na celuloid nemají prachy. Ale to je asi tak vše. Drtivá většina lidí nemá doma ani klasický televizor 16:9, natož aby přemýšleli o vyšším rozlyšení.
Pro mě je kapitola HDV už uzavřená, neboť co jsem se chtěl dozvědět jsem se dozvěděl a vůbec mě to nepřesvědčilo. Navíc kameru VX už mám doma.
Takže si můžeme dál hrát s čísílkama a snít o tom, jaké by to bylo kdyby už teď jelo všechno v HD :-!!!

distortion
21-01-2005, 03:16
na nicem:))))))))) hd foxe v evrope nechytim a kuli uprdeny pro7 si velkej screen kupovat nebudu 350000 za hd plazmu je trochu naklad ale az to tady rozjede jako ve velkym kupuju hnedka a sem si myslel ze odsaci sou svetu otevreny do detroitu to mas s jednim prestupem v nyc za minn jak 12hodin to je jak prd za morem prodavaj normos hd plazmy vod deviti tisic dolares koukal sem na na rozliseni a teda plnejch 1080 to nedosahne ale treba prave ten fox vysila 720 ale raci zejtra zavolam a zjistim jesli nekecam:))))))))

Pitomec
21-01-2005, 04:59
ale az to tady rozjede jako ve velkym
V ČR/SR nefunguje ani pozemní digitální vysílání, ta bída na satelitu (=Czechlink/Slovlink/UPC) nezná 16/9, všechno je podřízeno jenom minimalizaci nákladů při vysílání... Tady se nikdy nerozjede nic (nejvýš tak obraz se zvukem...) :-I

distortion
21-01-2005, 05:09
tady sou 4 provideri myslim ale hlavne kabel a satelit da se to celkem nebejt nemcu tak je to uplne na prd

Krtek
22-01-2005, 23:12
Dokud nebude podpora televizních stanic, tak se to nikdy nerozjede. Je to stejný jako s TV 16:9. Většinu lidí odradí právě to, že se vysílá 4:3 a radši si koupí normální TV.

stayman
22-01-2005, 23:46
16:9 su uplne bezne a maju predaj tak ako 4:3 a posledne vyssi ako 4:3 ja neviem, ale co ma spolocne TV vysielanie (ako HDTV) so zaznamom s HD rozlisenim! Z toho vyplyva, ze nemusis cakat na vysielanie HDTV a stacilo si kupit kameru HDV :-E :-E :-E :-E :-E :-E

ODSakEda
23-01-2005, 01:21
Krtek má pravdu s tím 4:3 vysíláním a nesmyslností 16:9 TV, ale StayMan má zase pravdu s tou HDV kamerou!

Proč nemít své video v supr kvalitě (rozlišení, prograsivní.skoro jak fotečky včetně barevné hloubky! a pod.) bez ohledu na nějaký vysílání či starý telky v domácnostech?!

Vždy to přerenderuješ níž, tedy do horšího rozlišení a "kvality", nebo pustíš z PC, nebo zamaskovaným PC playeru (jako např. Matrix od Asuse) i na zastaralé a nedokonalé TV.
[b]Ale opačně na vyšší ne!- tedy např. z DV v rozlišení jen podobné jako PAL (720x576) včetně prokládání, nemá smysl přepočítat na vyšší a pouštět jej ani přes VGA do projektoru či velkého LCD příliš valný smysl a je to spíše hrůza, oporoti již HDV např 1280x720 či také x768, což není až tak závazné u digitálních AVI souborů určených stejně jen pro PC, což stejně budou i všechny "stolní" playery a HDTV, 1920x1080, je skoro až moc přehnaný(tím spíše že jen přehrávání potřebuje skoro 3GHz cpu!) a je spíše na KINA nad 3-4m úhlopříčky!

HDV 1280x720 progresívně v MPEG-4 a to již, což jsem skoro nechápal, od dat. toku 4.000kb/s, je boží a tedy dokonalé pro domácnosti i do malých sálů, řekněme do 3-4m úhlopříčky! :-D

Nevěříte? Stahujte DivX HD! (doporučuji MeetTheFockers-70MB!) http://www.divx.com/hd/

Kdo má navíc dobré CLD s fyzickým rozlišením právě 1280x... a nejlépe větší než 17" ten nebude chápat tu hloubku ostrosti! :-D Zastavený to působý lépe než 2Mpix fotka, spíše jako 3-4Mpixelová!

Pozn: VirtualDub to nezobrazí, ale ustřihne!

Pitomec
23-01-2005, 02:21
Proč nemít své video v supr kvalitě (rozlišení, prograsivní.skoro jak fotečky včetně barevné hloubky! a pod.)
O čem to tady proboha svatýho píšeš??? Ta "supr kvalita" to má být jako záznam v MPEGu...? To snad ani nemůžeš myslet vážně... :-I

ODSakEda
23-01-2005, 14:01
Jasně že a v MPEG-u!!! A to v MPEG-4 DivX! Tedy přesněji v AVI! A přitom jen cca 4Mb/s!

Nevěříte?

Stáhněte si kousek HDV v MPEG-4 kodek DivXHDzde: http://www.divx.com/hd/
(doporučuji MeetTheFockers a přes noc! Nebo pošlu na výzvu mailem 4,5MB neb VD to umí "ukrojit" tak mám vzorek co de poslat)

Toto je nekvalita???!!!

Je toto nekvalita v MPEGu jak odsuzuje konzervativní Pitomec?!

Co kdo na to říkáte?!

stayman
23-01-2005, 14:34
Nerozculuj sa !!!! To skodi!!! Inak si prepocitaj ten bitrate na rozmer obrazku voci takemu napr. DV, alebo aj Mpeg2 pre DVD, zistis sam kde je problem :-D

ODSakEda
23-01-2005, 16:14
Já su v pohodě :-)

Spíše důraně podivuji nad názory některých, jak 70-ti letejch mrzutejch dědků, co nechaj odstranit ze svýho kanclu PC (jako předchozí min. školství(!) za čSSD...)! i když před tím poznali jen PC Sinclar Spectrum a myslí si PC jako PC dyk to je jedno... a nepřipouští dokonce zrychlujícíse(!) vývoj) a tvrdí, že mejlepší je tesat informace do kamene!

-------------------------------------------------------------------------------------
Mno snat jen z hlediska trvanlivosti maj svou jistou pravdu, ale víte co je z toho prachu tesat do kamene v kanclu a jak bolí ruka, než vytesáte pity co obsahuje např. jen jedna fotografie? 9-)
A kolik bylo třeba mnichů, co dělali kopírku? Tedy ručně přepisovali šíleně obsáhlé knihy! (asi i bibli?...)

Krtek
24-01-2005, 00:35
Staymane, vrať se už konečně do reality.

stayman
24-01-2005, 00:51
Ved ale..., ved ale FX je realna nie ??? :-? :-E

Pitomec
24-01-2005, 13:01
ODSakEda: To, co sem dáváš, není žádnej technickej pokrok (jak se nějak zmateně domníváš) - 1,8GB/hod. záznamu, to zvládne ve stejné kvalitě i 10 let stará komprese MPEG-2 (samozřejmě na profi encodéru, což ovšem naprosto stejně platí i o tom DivX, kde se s nějakou home/freeware shitovkou kdesi z netu žádná sláva nikdy neudělá).
Ty seš prostě zase jeden z těch, kterým ke štěstí stačí, když je někdo ohromí nějakou ukázkou kdesi na netu (a napíše jim k tomu pár blábolů o nástupu HD na trh), ale vůbec ti nedochází, že v domácích podmínkách (a u podřadných kamer za 100t., viz FX1) budeš vždycky čumět akorát na mazanice a fialový fleky... :-I

clee
24-01-2005, 13:04
jak vypada profi divx enkoder? je jen jeden a to este blbej 9-) :-D hd ma vyznam na bluray tak akorat a to h264 na minimalne 20mbit

Anonymous
24-01-2005, 13:59
Můžu se zeptat v čem to mám přehrávat ??? Slyšel jsem, že třeba v normálním WMP se to seká a taky, že jo ... :-I Zkoušel jsem stáhnout nějaký ukázky ze stránek Microsoftu obě verze. Jedna s nižším rozlišením a druhou s výšším, ale obě se mi docela dost sekají ... :-( Moje konfigurace je MB: Gigabyte GA8KNXP, CPU: P4 3,2GHz HT, RAM: 2x512MB Dual, GPU: GF2MX400, WXP Pro ... Mám na kompíku zatím starou grafiku ... Nové karty podporují HW urychlování videa, může to být tím ??? Chystám se na GF6600GT ... :-D

Pitomec
24-01-2005, 14:03
WMP10 a Celer 2,26D (512MB RAM) - žádný problém.

clee
24-01-2005, 14:07
no kazdopadne na to sou a budou urceny stolni playery, hw akcelerace se sikne btw me to na xp2500+ jede uplne v cajku, jo koukam ta grafika stoji za ..... a pekne velky a smradlavy

ODSakEda
24-01-2005, 15:13
Pitomec, nemotej dohromady kamery a formu uchování videa se způsobem komprese a home a profi! Dík!

distortion
24-01-2005, 20:18
voele uchovavnai dat souvisi s kamerama ne kam se to asi uklada jen tak do kapsy ne vole:)))))))))))))))))))

ODSakEda
24-01-2005, 21:00
Tak moment!

Filmy se točej často na film a scanujou! Takže předloha, tím spíšem u HD kamer má rezervu.
A nejslabším místem byl PAL systém či ještě slabší-TV obrazovka, ale ani na DVDvideo není zatím bůhvíjaká kvalita! (navíc se video převádí v DVD playeru na PAL až na výstupu v reálném čase D/A převodníkem!...-málo kterej má bezproblémový VGA video OUT...)
Proč jinak by se koketovalo s HDTV a to jak v rovině: -zdroje(kamera, nebo scan z filmu), -přenosu(vysílání a jaké kodování i kvůli přenosové rychlosti), -uchování (medium a forma-AVI, mpeg a jaký kodek a ochrany...), a -výstupu(LCD či projektory s HD či dokonce HDTV rozlišením fyzicky!).

O toto rozdělení mě šlo!
To že budou kamery točit přímo do souboru a hnet o tomto rozlišení je věc další a není současně nutná!

A neurážím! Diskutuji!
A i když o něčem zatím jen teoretizuji(neb je např. BluRay a pod. zatím také jen teorie...), jiné a to lecos mám vyzkoušené či shlédnuté!, tak laskavě protiargumentujte! To beru!

clee
24-01-2005, 22:34
jeeezis pochop ze snimaci a zaznamova jednotka sou nezavisly zarizeni, kamera sice muze mit buhvi kolik megapixel a kdyz je danej format 720x576 nebo 1440x1080 vic do nej proste nenarves, vetsinou je to naopak levnejsi kamery maji ve specifikacich vertikalni rozliseni 540px, jsou prece jen dany nejaky standardy ty si nemuzes jen tak porusovat, to samy je zobrazovaci zarizeni, neznam televizi co by ti zobrazila presne cistej signal vzdycky to bude, i kdyz nepatrne, zoomly, zplostely a vubec ale to nezavisi na nakym rozliseni (pouze obrazovka ma jakysi meritelny rozliseni, PAL NE), ale rozmeru jak tu dokola pro nektery neuspesne opakuje DUSOFT...

ODSakEda
24-01-2005, 23:32
Tak ještě jednou: psal jsem také: ........např. z DV v rozlišení jen podobné jako PAL (720x576)..........

A tedy, ale no vidím, že je to zbytečný cokoli.........

ODSakEda
25-01-2005, 10:22
Ale vratme se k původnímu tématu! Tedy otázce: Kdo sleduje HDTV?

Jen předesílám: rozlišujte prosím zdroj HDTV a výstupní zařízení!
(jinými slovy sledovat HDTV na dislpeji kterýnedosahuje HDTV rozlišení neberu za to, že jste viděl na vlastní oči HDTV!...)

clee
25-01-2005, 11:15
takze kdyz sem koukal na Tonight Show with Jay Leno v 720i na monitoru pri rozliseni 1280x1024 to plati??

ODSakEda
25-01-2005, 13:22
Pro těch 720i ano (koukal jsi na HDV), neviděl jsi však video v rozlišení požívané v HDTV! Tedy 1920x1080!

Takže vzhledem tomu, že dotaz zněl, kdo viděl na vlastní oči HDTV, neplatí!

Totiž pochybuji, že je zde někdo, kdo měl možnost spatřit display s takovým fyzickým rozlišením a tedy... na 1280x1024, můžeš vidět nanejveš zase jen 1280x1024!
(jsou ale mistři, někde na nějakých webech jsem čet diskusi, co tvrdí, že viděli HDTV na plasmě (to zní že? :-D, nebo dokonce na TV...)

clee
25-01-2005, 14:01
omg 720i neni snad HDTV????? LAMO cum http://www.fox41.com/programming/hdtv.asp

clee
25-01-2005, 14:03
nebo tady http://www.cnet.com/4520-7874_1-5119938-1.html vysila se v obou rozlisenich, prijimace taky umej oboje :((

clee
25-01-2005, 14:12
hmmm tak to tonight show bylo dokonce 1080 ted na to koukam, player mi to asi nak sesmejk, kazdopadne vysila se evidentne v obou...

clee
25-01-2005, 14:20
a kdyz uz sem se tak rozjel

http://www.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL027314&pathId=50&page=2

matrix R4 PAL DVD http://homepage.ntlworld.com/cybersoga/misc/matrix576.jpg

matrix screenshot US HDTV (TV-rip) http://homepage.ntlworld.com/cybersoga/misc/matrix1080.jpg

http://www.soundandvisionmag.com/article.asp?section_id=3&article_id=513&page_number=1&preview=

ViKinG
25-01-2005, 15:05
clee: ty jedeš jak za "starých" časů :-E

clee
25-01-2005, 15:12
mno jo me vzdycky nakej mamlas nastve a pak se neznam :-)

dbart
25-01-2005, 15:31
Pro těch 720i ano (koukal jsi na HDV), neviděl jsi však video v rozlišení požívané v HDTV! Tedy 1920x1080!

Takže vzhledem tomu, že dotaz zněl, kdo viděl na vlastní oči HDTV, neplatí!

Totiž pochybuji, že je zde někdo, kdo měl možnost spatřit display s takovým fyzickým rozlišením a tedy... na 1280x1024, můžeš vidět nanejveš zase jen 1280x1024!
(jsou ale mistři, někde na nějakých webech jsem čet diskusi, co tvrdí, že viděli HDTV na plasmě (to zní že? :-D, nebo dokonce na TV...)

no, ja by som nebol az tak prisny. ked vidis, uzasne detaily pri 1280x1024 a vies, ze je to este zmensene z povodneho 1920x1080, tak co budes vidiet pri originalnom rozliseni ? ani si to neviem predstavit.

Momentalne je na na mnou spominanom "zdroji" k dispozicii Gladiator, Blade Runner. Gladiatora som uz stiahol, je ho na 3 DVD. Skusim zosnimat screenshoty z DVD a z tohto zdroja pre porovnanie. Tak isto to spacham aj BR, ale najprv ho musim stiahnut. Dufam, ze do konca tyzdna to bude. Som zvedavy, aka bude potom diskusia.

dbart

clee
25-01-2005, 17:08
no nevim 1600x1200 je celkem bezny na velkejch monitorech (21++) a to od 1920 uz tak daleko neni, tech 1600 vytahnu i ze svyho shit samtrona ale jen na 60hz

ODSakEda
25-01-2005, 17:39
Dík dbart za konstruktivní reakci!

Na dobrém LCD již. 1280x1024 (velké LCD 16:9 maj pak 1280x768 i více) se i na tom rozlišení video souboru přeci jen daří najít ještě dobrýmu pozorovateli nedokonalé barevné přechody či nepřesnost detailu v porovnání s realitou. Samo je to již přílišné puntičkýřství :-) , ale přece.

Otázkou je, jeli to předlohou videa(zdrojem), nebo výstupem-monitorem. Mám testovací monoscop pro PC monitory a na něm mi barvy LCD zobrazuje relativně velmi plynule! Ne však plynuleji než 2. CRT 21" Compaq professional, který zase nemá na moje LCD ve vykreslení detailu! Na monoscopu jsou rastry snat jen 0,2mm malé a ta mrška LCD je vykreslí přesně a bez rezonancí těch rasrů!
Dále vím z dig fotek, Z Olympuse c750uz, že fotky 4Mpix v plným rozlišení (1 fotka přes 11MB!), že toto konkrétní LCD kreslí tak, že hlavně večer mám pocit, že koukám z okna do krajiny, jak realisticky foták i monitor obraz reprodukují.
To mi dává i subjektivní představu, jak moc dobré jsou zatím dostupné ukázky HDV.

----------------------------------------------------------------------------------
Nyní následuje dlouhá, spíše úvaha, ale po letitých zkušenostech, neb jsem prošel začátky dig. obrazu. Komu se to zdá dlohý, nebo složitýa krkolomný, at to nečte, nebo bere s rezervou subjektivního názoru a dojmu!

Ono HDV(přičemž za HDV se považuje vše nad rozlišení 720x576 resp. 768x576) v rozlišení které má používat HDTV (jse o sjednocení systému vysílání HDV v max. rozlišení 1920x1080) se vlastně blíží "jen" 2Mpix fotkám! Takže předpokládám, že již HDV 1280x720, což není ani 1Mpixel je úchvatná podívaná jednak proto, že když se to hejbá, tak človět tolik nedokonalost ani množstí detailů nepostřehne (právě u těch statických záběrů jsem lecos vklidu ale pozoroval :-) ) a jednat je HDV většinou progresívní a má i větší barevnou hloubku než jsme byli zvyklí z PAL systému.
A také si myslím, co se převodu filmu na HDV týče, nebo CCD kamer, které přímo umí vytvořit HDV soubor, že takový kvalitativní posun tu je i díky 2,1Mpix CCD snímačům!, neb si pamatuji ten skok z 1,3Mpix dig. fotáku, kdy 2,1CCD mělo výrazně lepší především barevnou hloubku, nejen detaily!
A jelikož je většina CCD jen snat Matsushita a SONY a ostatní je nakupují, nebude tomu ani u kamer a použitých CCD 1,3Mpix vs 2,1Mpix jinak!

clee
25-01-2005, 17:52
omg omg omg volejte bohnice, tohle je na sveraci kazajku edousi ty ses normalni ignorant hdtv je jen 720i 720p 1080i nic vic nic min, na tyhle svoje blaboly chodis kde, nerikej ze to pisou na hajzlpapiru, na zive nebo idnesu bych se teda ani nedivil, ty si tady normalne vymejslis svoje systemy aniz bys vedel naky fakta

Pitomec
25-01-2005, 17:56
Dík dbart za konstruktivní reakci!

a dobrém LCD již. 1280x1024 (velké LCD 16:9 maj pak 1280x768 i více) se i na tom rozlišení video souboru přeci jen dají najít ještě dobrýmu pozorovateli nedokonalé barevné přechody či nepřesnost detailu v porovnání s realitou. Samo je to již přílišné puntičkýřství :-) , ale přece.

Otázkou je, jeli to předlohou videa(zdrojem), nebo výstupem-monitorem. Mám testovací monoscop pro PC monitory a na něm mi barvy LCD zobrazuje relativně velmi plynule! Ne však plynuleji než 2. CRT 21" Compaq professional, který zase nemá na moje LCD ve vykreslení detailu! Na monoscopu jsou rastry snat jen 0,2mm malé a ta mrška LCD je vykreslí přesně a bez rezonancí těch rasrů!
Dále vím z dig fotek, Z Olympuse c750uz, že fotky 4Mpix v plným rozlišení (1 fotka přes 11MB!), že toto konkrétní LCD kreslí tak, že hlavně večer mám pocit, že koukám z okna do krajiny, jak realisticky foták i monitor obraz reprodukují.
To mi dává i subjektivní představu, jak moc dobré jsou zatím dostupné ukázky HDV.

----------------------------------------------------------------------------------
Nyní následuje dlouhá, spíše úvaha, ale po letitých zkušenostech, neb jsem prošel začátky dig. obrazu. Komu se to zdá dlohý, nebo složitýa krkolomný, at to nečte, nebo bere s rezervou subjektivního názoru a dojmu!

Ono HDV(přičemž za HDV se považuje vše nad rozlišení 720x576 resp. 768x576) v rozlišení které má používat HDTV (jse o sjednocení systému vysílání HDV v max. rozlišení 1920x1080) se vlastně blíží "jen" 2Mpix fotkám! Takže předpokládám, že již HDV 1280x720, což není ani 1Mpixel je úchvatná podívaná jednak proto, že když se to hejbá, tak človět tolik nedokonalost ani množstí detailů nepostřehne (právě u těch statických záběrů jsem lecos vklidu ale pozoroval :-) ) a jednat je HDV většinou progresívní a má i větší barevnou hloubku než jsme byli zvyklí z PAL systému.
A také si myslím, co se převodu filmu na HDV týče, nebo CCD kamer, které přímo umí vytvořit HDV soubor, že takový kvalitativní posun tu je i díky 2,1Mpix CCD snímačům!, neb si pamatuji ten skok z 1,3Mpix dig. fotáku, kdy 2,1CCD mělo výrazně lepší především barevnou hloubku, nejen detaily!
A jelikož je většina CCD jen snat Matsushita a SONY a ostatní je nakupují, nebude tomu ani u kamer a použitých CCD 1,3Mpix vs 2,1Mpix jinak!
To je teda síla - vypadá to, že máš v sobě nejmíň 3 promile... 9-)

Ivo Mašek
25-01-2005, 17:57
Hoši, tady je ale veselo :-D

ODSakEda
25-01-2005, 17:58
Trochu zádrhel si myslím clee bude v tom, že sice grafika může posílat(generovat) do CRT monitoru různá rozlišení, ale stínítko barevného monitoru má pro přesný ostrý obraz mřížku a ta je jaksi stále fyzicky stejná a má nějakou fyzicky danou strukturu (a není to bůhví co) a tak bývá teoretické vysoké rozlišení posílané grafikou zpravydla vyšší než rolišovací schopnost obrazovky!

ODSakEda
25-01-2005, 18:04
U digitálního vide je clee jedno jaký je rozlišní! A nepotřebije žádný 720 i ani p!

U vysílání je dobré to ale sjednotit na nějaký konkrétní a typické rozlišení a staří filmaři by ani nepochopili, kdyby základem nebyly dány namísto řádků alespon konkrétní pixely...!

clee
25-01-2005, 18:04
3.5 promile bych rek a nenapadlo te nahodou ze monitor ma fyzicky maximalni udavany rozliseni a pri zvolenym nizsim proste jeden obrazovej pixel je roztahlej na vic realnejch proc asi pokazdy kdyz zvysis rozliseni v nastaveni se zmensej ikony apod???? omg myslim ze pozici lamy roku mas garantovanou este na par dalsich petiletek :-E

clee
25-01-2005, 18:07
ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL hehehéééééééééé no to je konec, to si delas prdel asi, hele tebe kolegove asi bijou vid :-D

ODSakEda
25-01-2005, 18:11
Ctěl jsi přesněji napsat: jeden pixel co generuje grafika, je roztaženej na více fyzickejch bodů (pixelů) obrazovky?!

No konečně to někdo uzná!

Tudle se se mnou mnozí přeli, že stejně jako u LCD s DVI i u CRT monitoru a dokonce barevné TV obrazovce se trefuje paprsek přesně na bod obrazovky........

Nehledě na to, že u CRT a TV to kreslí obraz s překrytím a tedy kus za roh, což je taky důkaz, že se netrefuje konkrétně, ale náhodně!

Pouze u LCD je pixel generovaný grafikou přesně a bezezbytku přidělen fyzickému pixelu ny LCD! (proto ta nezvyklá ostrost a ideální(!) geometrie)

Ivo Mašek
25-01-2005, 18:12
V pokecu bylo zvykem vyhlašovat................ :-D
Já do toho tady nechci moc zasahovat, ale tady by si to měl "někdo" po sobě 3x přečíst a pak hodit na papír.

Pitomec
25-01-2005, 18:13
V pokecu bylo zvykem vyhlašovat................ :-D
Já do toho tady nechci moc zasahovat, ale tady by si to měl "někdo" po sobě 3x přečíst a pak hodit na papír.
No - po 3,5 promile nebudeš psát jinak... :-E

clee
25-01-2005, 18:14
ROFL ROFL tesim se na dalsi snusku hovadin, monitor ma na rozdil od TV volitelny rozliseni dany firmwarem, do tv leze porad to stejny a neznam monitor co umi zobrazovat prokladane, hele dej si kafe a az to spadne tak na promile, promile a pul tak se zas ozvi nebo se tu umlatim smichy

ODSakEda
25-01-2005, 18:18
ROFL ROFL tesim se na dalsi snusku hovadin, monitor ma na rozdil od TV volitelny rozliseni dany firmwarem, do tv leze porad to stejny a neznam monitor co umi zobrazovat prokladane, hele dej si kafe a az to spadne tak na promile, promile a pul tak se zas ozvi nebo se tu umlatim smichy

Já tady něco psal o prokládání monitoru??? Zaujatej clee! Snat také proto nestačí monitoru 50Hz, ale nejméně alespon 80-100Hz!

clee
25-01-2005, 18:21
/ignore ODSakEda :-)

ODSakEda
25-01-2005, 18:21
Sklenička vína nikomu neuškodila, max překlepům, a oponujte spíše technickými argumenty proc ne co jo a netrfujte se do osoby a pravopisu! Dík!

Na český jazik já jsem diletant a nepozornej, to jo! A co?

stayman
25-01-2005, 19:37
Ticho tu bude ! :((

distortion
26-01-2005, 18:32
odesaku ti si dick pises akorat kokotiny

ODSakEda
26-01-2005, 19:02
voele uchovavnai dat souvisi s kamerama ne kam se to asi uklada jen tak do kapsy ne vole:)))))))))))))))))))

Já myslel, že kamera spíše dokonce vytváří data! To jsem ale blbý! vole...

Kdyby jste raději někdo psal k těm HDVideím! Namísto os. útoků!

Už jste někdo stáhnul ukázky z odkazů?!
A co na to jako odporníci říkáte?
(subjektivně samo, za to vás neodsoudím)

Anonymous
30-01-2005, 13:45
zdar fandove hdtv! taky jsem tomu asi pred rokem (kdyz vzniklo alt.binaries.hdtv) propadl. at si rika kdo chce co chce kvalita je radove lepsi a pokud ma clovek odpovidajici zobrazovaci zarizeni (treba projektor 720p, kterej uz prijde na 50kkc) tak neni co resit. DVDcko vypada jako chudej pribuznej a z dvdrip je cloveku akorat tak spatne. no ale abych jenom nechvalil, tak ne vsechny hdtv filmy jsou kvalitni. napriklad takovy matrix3 byl tak ze tretiny nekoukatelny, kvuli nedostacujicimu bitrate (ted z hlavy nevim kolik to bylo, ale tusim jen kolem 12-14Mbit, coz je uz bohuzel standardardni bitrate u HBO-HD) a zaverecny souboj v desti byla jedna velka kosticka. bohuzel US stanice naustale snizuji maximalni bitrate, aby nacpali do stejneho pasma vic kanalu. bohuzel. ja jenom doufam ze v evrope se prosadi mpeg4/avc ktery by mel o dost snizit datove naroky pri zachovani kvality...

stayman
31-01-2005, 07:35
xN
To je asi jedina nevyhoda, ten dat.tok, pretoze ak chces zrovnavat DV, kde su taktiez rozdiely, ci uz je to kamera/recorder, ci je to SWkodek, alebo ci je to samotny strihovy soft, vzdy mas rovnaky, ale u HDV pre spotrebku, kde sa vyuzivaju Mpeg2,4 stratove rekompresie s roznym dat.tokom, tak nikdy to to zrovnanie nebude objektivne, aspon nie u celeho zaznamu. Ine je to vsak v profi oblasti, kde si HDV "prepracovali" z profi formatov a nie z Mpegu. Ak sa vsak aspon dodrzi dat.tok = nejaky standard aj u komercnych kamier ako je to u FX, kde je myslim az 25Mbps (taky ako ma DV => rovnaka dlzka zaznamu na to iste medium, ale vzhladom ku snimku/rozmeru je dat.tok nizsi, ale co do kvality u Mpeg2/rozmeru postacujuci = zrovnatelny pri rozmere 1440x1080 s dat.tokom cca 9000kbps u DVD), tak to bude viac nez dobre.

clee
06-02-2005, 14:51
http://clee.czweb.org/lost.png

puvodne hd 1080i (ale filmovej zdroj), tohle je tv-rip v xvidu, bitrate necely 2mbity

Anonymous
07-02-2005, 00:06
Toto nejsou fotografie!!!
(ale mrtvolky, tedy zastavené video sekvence z HDV a to ještě komprimované na 90%JPG!)

HDV 1280x720 DivXHD 4Mb/s (+pohyb!):
http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id428_1.jpg

HDV 1280x720 WMV 6Mbps (za letu!):
http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id430_1.jpg

ODSakEda
07-02-2005, 00:09
Au! Nějak jsem se zapoměl přihlásit a odeslal to anonimně...

A ještě jeden: HDV 1280x720 WMV 6Mbps větron s kamerou.jpg
http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id429_1.jpg

stayman
07-02-2005, 00:15
Perfish :-D

ODSakEda
07-02-2005, 00:46
A nyní něco na kontrast za čerstva! Foto z TV karty 768x576 050129(čt1).jpg...
(nemám ideální anténu, tak to berte s rezervou!)
http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id431_1.jpg

clee
07-02-2005, 12:50
s hodne velkou rezervou, srovnavat by se to dalo v tom pripade ze screenshot z tv by pochazel z dvb-t/s

ODSakEda
07-02-2005, 16:34
clee nemáš nějakej podobnej z dvb-t/s
a taky za letu, aby se projevilo i jak zvládá dynamiku obrazu? Ty screeny z HD jsou také z pohyblivých úseků videa!

Nebo někdo zde?! Heeej! Kdyžtak mo je o pošlite a já to vyměním!
Nebo i s vlastního DV alespon do krajiny panorama?!

clee
07-02-2005, 17:50
tady nejde ani tak o format ale o zpusob nasnimani, stabilizaci apod. ten tvuj screen z tv je odhadem dv, mozno betacam este dost zprznenej tv kartou, nevim odkud sou ty tvoje screeny, ten muj je tiplej z americkyho dvb-c tzn. tohle tam opravdu vysila...

clee
07-02-2005, 20:06
http://www.keishacastlehughes.com/images/leno/keisha_castle-hughes_hdtv_leno_15.jpg NBC

http://www.digitalconnection.com/ht_images/masters46.jpg CBS

ODSakEda
07-02-2005, 23:40
OK, doplnuji tedy ještě jeden screen z analog. TV vysílání Live!, bez editace! (at vyloučíme vliv kamery a záznamu)
Líbí?! (myslím kvalitu obrazu prasáci!... :-D )
http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id439_1.jpg

Anonymous
09-02-2005, 19:56
Takze na HDV by stacil teoreticky aj tento TV?
http://www.paneltv.cz/?p=6661&lng=sk&id=44

stayman
09-02-2005, 21:16
Jasan, plne vyuzije 720p (1280x720)

distortion
09-02-2005, 21:34
prvni vobrazek to je lost dobrej seriall

Anonymous
12-02-2005, 09:08
shrek2 HD mpeg2 @ ~12Mbit
http://dvdrip.kvalitne.cz/hd/PDVD_004.jpg

starship troopers HD mpeg2 @ ~18Mbit
http://dvdrip.kvalitne.cz/hd/PDVD_001.jpg

7 let v tibetu HD mpeg2 @ ~10Mbit
http://dvdrip.kvalitne.cz/hd/PDVD_006.jpg

jakub89
19-02-2005, 19:56
\/
HDV je podporované mnohými výrobcami.
Napr. Adobe oznámila výrobu HDV plug-inov pre tieto kameri, čiže si myslím že HDV má pred sebou jasnú budúcnosť!

clee
19-02-2005, 21:21
hdv smejd neni, smejd je fx1

stayman
19-02-2005, 22:27
Preco? :-?

clee
19-02-2005, 22:39
podivej se nekdy na nbc ktera jede naplno v hd a pak na screeny z fx...

stayman
19-02-2005, 22:45
Tvoje doporucenie som sice pochopil, ale nechapem co si tym myslel, teda ako to chces zrovnavat :-?

Anonymous
29-04-2005, 09:05
To mi chcete říci že záznam pořízený kamerorou FX1 sony nebudu moc strihat na PC ? co je to za blbost ?To mám pomaly počítač pentimu4 3200Mhz RAM2GB(400Mhz) disky S-ATA 3x 120GB segate.?

Předem díky za informaci
tu kameru jsem měl pujcčenou o kamaráda který pracuje v TV PRIMA. ale plnuji jí v letě koupit zatím jsem nic lepšího neviděl na trhu pokud pomininu filmové kamery 35MM... S jistotou mohu říci že se tahle video kamera vyrovna filmové 16MM kameře.
Davex
prezenčka je na http://dejv.webz.cz
většina lidí tady spekuluje coby kdy a pritom jsou radi že maji kamery na kliku... :-(((

Anonymous
29-04-2005, 09:08
To mi chcete říci že záznam pořízený kamerorou FX1 sony nebudu moc strihat na PC ? co je to za blbost ?To mám pomaly počítač pentimu4 3200Mhz RAM2GB(400Mhz) disky S-ATA 3x 120GB segate.?

Předem díky za informaci
tu kameru jsem měl pujcčenou o kamaráda který pracuje v TV PRIMA. ale plnuji jí v letě koupit zatím jsem nic lepšího neviděl na trhu pokud pomininu filmové kamery 35MM... S jistotou mohu říci že se tahle video kamera vyrovna filmové 16MM kameře.
Davex
prezenčka je na http://dejv.webz.cz
většina lidí tady spekuluje coby kdy a pritom jsou radi že maji kamery na kliku... :-(((

clee
29-04-2005, 09:10
mno tak na trhu uz je vic hd kamer a skoro vsechny lepsi nez fx1, rozhlidni se po hdv sekci, par jich tu najdes

jen namatkou
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=3368

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=3252

jinak hdv samozrejme v pc strihat muzes, vegas6 napr.

Pave
29-04-2005, 18:48
kterej blb sem dává ty filmy :OO