Zobrazit plnou verzi : Diskuse k víkendové filmové hádance
Strany :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zde máte možnost diskutovat o aktuální filmové hádance, ale pamatujte! Předčasným vyzrazením můžete napovědět jiným... a hlavně, správná odpověď zde se nepočítá. Platí jen zaslané soukromé zprávy (SZ) ;) ale případně se tu můžete i :-(((, pokud neuhádnete a :-!!! vás to. :p:)
Hmm, řekl bych, že od pondělka trochu delší vedení, ne??! :D;)
BTW Z těch tří serií Airwolfa mi chybí jen díl #50 "Little Wolf" - nemáš??
To je smůla... Zrovna tenhle taky nemám.... A ty ostatní taky ne :-D
Ale ta melodie mě trkla hned, jen jsem si jí radši ověřil, abych zase něco neplácl...
Hmm, tentokrát jsem za "v*la" - české filmy nejsou má parketka, tedy co se týče názvů (=asi skleroza), jinak pochopitelně viděno, ale nezapamatováno. Zimmermann-style = alles jedno brdo... :BB:
Koukám, že kolega mstejska dnes udělal řekl bych poněkud "předčasný porod" 4. kola víkendové hádanky, ovšem soudě podle její obtížnosti (=já se opět nechytám...) je to dobře, že na to bude více času...
Já mám podezření, ale nevím, nevím....
Já mám podezření, ale nevím, nevím....
Mno, i kdybys' věděl, tak to hlavně nevytrubuj tady a teď - až v pondělí. Myslím, že možná bude dobře přidat více "nápovědy" - takovej autor hudby by se šikl... 9-)
mstejska
21-08-2009, 08:19
Pokud do 12:00 nikdo neuhodne, přihodím nějakou nápovědu.
Jak dám autora hudby tak je to úplně jasné. Spíš budu přidávat herce.
Mno, i kdybys' věděl, tak to hlavně nevytrubuj tady a teď - až v pondělí. Myslím, že možná bude dobře přidat více "nápovědy" - takovej autor hudby by se šikl... 9-)
No jasan, že to neřeknu :) Ono, jak to tak vypadá, ani není co říct... :(
Pokud do 12:00 nikdo neuhodne, přihodím nějakou nápovědu.
Jak dám autora hudby tak je to úplně jasné. Spíš budu přidávat herce.
Jo, vosmej muž v davu :)
mstejska
21-08-2009, 08:42
Jo, vosmej muž v davu :)
Prvního dát nemůžu. Dám druhého
Prvního dát nemůžu. Dám druhého
Žádná "sexy-filmstar" by nebyla? Aby to pak nebyla nějaká sovětská epopej... 9-) I něco takového mám do budoucna nachystáno. :-E :-E :-E
mstejska
21-08-2009, 09:06
Nic ze mě nevytáhnete. Dám druhého. Ale až ve 12:00
mstejska
21-08-2009, 11:11
Pokud bude účast slabá, přidám i nějakou sexy
Pokud bude účast slabá, přidám i nějakou sexy
Hmm, musel jsem na to hooodně velkou oklikou, než jsem mu přišel na jméno - zaplať pán Bůh za imdb. :p Jen doufám, že tam maj' ten rok výroby dobře a ne o rok později (podle premiery), jak je u nich občas zlozvykem... :rolleyes:
Ivo Mašek
21-08-2009, 12:42
Žádná "sexy-filmstar" by nebyla? Aby to pak nebyla nějaká sovětská epopej... 9-) I něco takového mám do budoucna nachystáno. :-E :-E :-E
... tě asi praštím. :-D ještě sem dejte znělku od "Ženy za pultem" .........
Tooo zase neee, ale něco z "filmové klasiky" na co se chodilo povinně do kina... ;)
mstejska
21-08-2009, 12:53
Přidal jsem vám tu ženu za pultem
http://www.tvfreak.cz/forum/showpost.php?p=237532&postcount=9
Přidal jsem vám tu ženu za pultem
http://www.tvfreak.cz/forum/showpost.php?p=237532&postcount=9
...spíše "před pultem" a řádně vyzbrojenou... ale je to jasný - trefil jsem, ovšem jak znám Deee-aNa, tak jsem stejně "druhej". :-(((
BTW: Mohl jsi s tím tak den počkat, aby napětí gradovalo.
mstejska
21-08-2009, 13:00
...spíše "před pultem" a řádně vyzbrojenou... ale je to jasný - trefil jsem, ovšem jak znám Deee-aNa, tak jsem stejně "druhej". :-(((
BTW: Mohl jsi s tím tak den počkat, aby napětí gradovalo.
Žen za pultem tam bylo dost. Ještě můžu přidat. Třeba každý den jednu.
...
Pls ještě tam do výsledku doplň statistiku počtu shlédnutí 79 za víkend (=slušné!).
To je náhodička - zrovna včera někdo upnul DVDcover australského vydání Conana...
Dlužno podotknout, že jsem Letce neviděl a to ani v televizi. O kině ani nemluvím, tam jsem byl naposledy tři roky zpátky :(.
Dlužno podotknout, že jsem Letce neviděl a to ani v televizi. O kině ani nemluvím, tam jsem byl naposledy tři roky zpátky :(.
...o moc jsi nepřišel. Scorcese sice spáchal líbivé scény, ale di Caprio se tam jen "hezky tvářil" do kamery... Jen trocha těch letadel to pro mne zachraňovala. To ten starší film s Tommy Lee Jonesem je mnohem lepší, a to i v té evropské osekané dvouhodinové verzi (americká originál má 216 minut celkem ve dvou dílech). Bohužel se zánikem fy EMI se z něho zřejmě stal trezorový film.
Bohužel se zánikem fy EMI se z něho zřejmě stal trezorový film.
To je škoda. On Howie musel bejt zajímavej řízek, co jsem o něm slyšel. Sice asi trošku magor, ale to už tihle lidé bývají...
No právě. A to v tom starém bylo všechno a nepřikrášlené (včetně jeho politických a antikomunistických názorů - zřejmě proto to nevysílají). Já si to naštěstí tehdy nahrál na SVHS z RTL2, takže to mám.
Koukám, že se nám kolega Deee-aN nějak zasnil (nad novou grafickou kartou) a zřejmě "zaspal" 1400 hod. a dnešní hádanku... :-(( Omluvte prosím zpoždění!! :-)
Koukám, že se nám kolega Deee-aN nějak zasnil (nad novou grafickou kartou) a zřejmě "zaspal" 1400 hod. a dnešní hádanku... :-(( Omluvte prosím zpoždění!! :-)
Už to bude! Omlouvám se....
...Příště tam vyvěsím ceduli "Porucha není na vašem přijímači..." :-D:D:-E
Jj, já psal mail a pořád bylo dost času. A o půl hodiny už bylo najednou nějak pozdě... :(. A ještě mi do toho vlezl problém s formátem....
...a teď koukám, že se ještě snad porouchal sčot zobrazení a zasekl se na stavu ve 14 hodin! To je zase dneska den. 9-)
Teď jsem koukal, že u ukázky je taky nula zobrazení....
...no já cestou domů "potkal" jedno ukradené auto, co znám z rychlého popisu na jiném foru, tak mám teď odlišné (skorofilmové detektivní) starosti... :BB:
...hmm, dal jsi to mooc lehký. Jsem na vás zvědavý příští pátek... ;)
Kruzifix, já dnes zapomněl víkendovou hádanku doma, takže předem varuji, že dnes se další kolo opozdí až na večer, nebo jestli má někdo něco připravené a po ruce, může dát hádanku místo mne, pískněte mi ale předem přes SZ.
9-):-(((:-!!!
mstejska
11-09-2009, 08:31
...dnes se další kolo opozdí až na večer...
Napiš aspoň přesný čas kdy to tam budeš dávat, ať jsme připraveni. (20:00?)
...vyřeším to tak, že ve 1400 postnu písemnou formulaci otázky a po 1700 k tomu připojím hudební ukázku v mp3, až dojedu k webu. Upozornění na vás písknu na patřičných místech s "pokecem"...
Taaák Tévéfríci (přesněji dnes lépe "Té-fau-Fritzi"), KDE JSTE? Squadra Skládky SHW vede na celé čáře... To se necháte zahanbit? Není důležité vítězit, ale zúčastnit se...! :BB:
Telefon z Frankreichu?:D
Define? Jak jsi uhádl, že jdu právě dělat "The French Connection" 9-):OO
Já měl spíš na mysli jistého barona (in memoriam):)
Já měl spíš na mysli jistého barona (in memoriam):)
Pořád nechápu, nech to na PO. :-?
Jiri@tncm
17-09-2009, 18:41
Vzhledem k tomu, že jsem to právě já, kdo má zítra uvést novou filmovou hádanku na tento víkend a bohužel nevím kdy se dostanu domů, oznamuji, že filmová hádanka nezačně v tradičních 14:00, ale někdy během pátečního odpoledne. :)
...dnes to 8. kolo vidim bez nápovědy hooodně černě... :OO:eek: :mad:
Jiri@tncm
18-09-2009, 21:34
Jestli se nikdo nechytne, dám nápovědu :) Takže zůstaňte naladěni ;)
Tak jsem "furt naladěn" a nápověda nikde... :-(( Saturday Night Fever?
Jiri@tncm
19-09-2009, 22:03
Nápověda přidána. :-R
mstejska
21-09-2009, 21:02
Bez té nápovědy to bylo těžké, ale tu melodii jsem už slyšel. Že bych se náhodou díval na nějaký díl a zapoměl na to.
Já tu melodii nikdy neslyšel. Ten seriál mě bavil asi tak první tři díly, pak \\/. Naštěstí máme strejdu G a tetu W ;).
mstejska
24-09-2009, 19:41
Na zítřek jsem připraven. Tak našpicujte uši a čekejte na 14:00.
Bude to bez nápovědy.
JJ, OK, ale bacha, v pondělí je svátek, neprodloužíme vyluštění až na úterý?
Jiri@tncm
25-09-2009, 10:35
Já bych byl pro
Vypadá to, ze s tv fríky není žádná sranda :D Zatím se zúčatňují pouze SHWáci...
Já bych byl pro
Vypadá to, ze s tv fríky není žádná sranda :D Zatím se zúčatňují pouze SHWáci...
Jj "SQUADRA SKLÁDKA". V pondělí budem' zpívat "Václava mám nejradši, protože je kus..." (vola).
http://www.tvfreak.cz/forum/imagehosting/64abc9065877dd.gif (http://www.tvfreak.cz/forum/vbimghost.php?do=displayimg&imgid=417)
mstejska
25-09-2009, 11:47
Souhlasím. Ale bude to bez nápovědy. Úplně.
Tak za hodinu.
Souhlasím. Ale bude to bez nápovědy. Úplně.
Tak za hodinu.
To teda musí být hoodně lehký, když bez nápovědy. 9-)
mstejska
25-09-2009, 12:38
To teda musí být hoodně lehký, když bez nápovědy. 9-)
Ještě jsem byl na houbách.
Dobrý v první chvíli jsem byl jak http://www.tvfreak.cz/forum/imagehosting/64abcb5d295816.gif (http://www.tvfreak.cz/forum/vbimghost.php?do=displayimg&imgid=418)
ale pak jsem se šel raději po zadání klíčových slov jméno skladatele + jméno filmu + soundtrack podívat na YouTube, abych se ujistil...
Grats StD!
Tohle je nádhera!
http://www.youtube.com/watch?v=TptRIe7LrpE&feature=related
= Spaghetti klasika... I z toho YT je vidět, jak jsou tam šíleně dlouhý záběry. Na pátek už mám něco novodobějšího, aby to bylo i pro "mladší ročníky" a šiklo se to do mp3-playeru... :p
mstejska
29-09-2009, 09:31
= Spaghetti klasika... I z toho YT je vidět, jak jsou tam šíleně dlouhý záběry.
Ale jsou dívatelné i dnes. Asi si projdu i ostatní "spaghetti". Týden před hádankou jsem se díval na hodný, zlý a ošklivý", teď mám připraveno "My name is Nobody". Uvidím co dám dále. For a Few Dollars More?
Ale jsou dívatelné i dnes. Asi si projdu i ostatní "spaghetti". Týden před hádankou jsem se díval na hodný, zlý a ošklivý", teď mám připraveno "My name is Nobody". Uvidím co dám dále. For a Few Dollars More?
Jj, Per qualche dollaro in più, Eastwood mne napadl hned jako první...
http://www.imdb.com/title/tt0059578/
mstejska
05-10-2009, 08:36
Napověda k Johnny Englishovi byla moc velká. Pak se hádanka dala uhádnout i bez poslechu.
No vidíš, to tvrdil i Deee-aN a pak byl asi líný... :-D
No vidíš, to tvrdil i Deee-aN a pak byl asi líný... :-D
Spíš toho měl tolik, že zapomněl...:-((
Mno, v první chvíli jsem na to zíral jak http://www.tvfreak.cz/forum/imagehosting/64acf29d9403b0.gif (http://www.tvfreak.cz/forum/vbimghost.php?do=displayimg&imgid=422)
@mstejska: Taky jsi v zájmu "zachování štábní kultury" mohl ten soubor pojmenovat Q_A_11.mp3... 8-)
mstejska
09-10-2009, 13:26
Mno, v první chvíli jsem na to zíral jak http://www.tvfreak.cz/forum/imagehosting/64acf29d9403b0.gif (http://www.tvfreak.cz/forum/vbimghost.php?do=displayimg&imgid=422)
@mstejska: Taky jsi v zájmu "zachování štábní kultury" mohl ten soubor pojmenovat Q_A_11.mp3... 8-)
No mohl bych.
Třeba příště. :)
Lze snad i napravit, ne?! Edit a znovu upnout přejmenovaný, starý odstranit... :BB:
mstejska
09-10-2009, 13:34
že jsi to ty.
...Tady je dnes tedy živo... přitom přes 50 shlédnutí hádanky... ;)
mstejska
10-10-2009, 20:57
Zatím pouze 5 stažení.
Zatím pouze 5 stažení.
To počítadlo kecá, já si to stáhl a byla tam furt 0. Podle mne počítá jen přímé otevření, nikoli SaveAs...
Jé, teď koukám, že v hádance byla moje srdeční záležitost... a já na to úplně zapomněl...:-(((
mstejska
12-10-2009, 20:40
Jé, teď koukám, že v hádance byla moje srdeční záležitost... a já na to úplně zapomněl...:-(((
že se nestydíš. Za to bys šel na frontě ke zdi.
Minulý týden jsem nechal manželku vybírat film. Vybrala si podle jména: "And Now for Something Completely Different". :) Ptala se mě: "Co to je?"
Tak dej příště tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=U0kJHQpvgB8&feature=related ;)
BTW: ČT2 teď :D
...a hlavně, že jsem ti to ještě v NE na Skládce připomínal... \\/ Už to NEB-) :D:p
BTW: Včera jsem zalovil ve 30. letech, ale to si nechám až na jindy. Už mám nachystáno...
Tedy, testoval jsem to dnes předem na sobě a jen podle titulu jsem to měl do 3 minut... :D Ale jestli "don't speak English", tak vám zítra přihodím Extended-nápověda = interpret...
Tedy, tolik XX stažení a tak málo (y) odpovědí... Je vidět, že ty naše daňové prachy, co plynou do Bruselu, vyhodili v případě podpory této tvorby naprosto do Luftu...
mstejska
19-10-2009, 08:19
Tedy, tolik XX stažení a tak málo (y) odpovědí... Je vidět, že ty naše daňové prachy, co plynou do Bruselu, vyhodili v případě podpory této tvorby naprosto do Luftu...
Jako všechno co plyne do Bruselu se z bruselu vrací jako sra*ky.
No ony ty dva filmy nejsou špatné, ale nejsou halt pro každého... Já třeba Manderlay začal chápat až při druhém zkouknutí...
Jiri@tncm
19-10-2009, 20:36
Že se nestydíte 8-) StD tolik napověděl a vy nic... :-)-
...a vy nic... :-)-
...a teď musí Jiří chystat další hádanku... 8-)
BTW: [Quote z Hlavy XXII hodnotícího systemu]: Musíte ohodnotit reputačními body více uživatelů, než budete moci znovu ohodnotit uživatele Jiri@tncm...
tak ještě musím najít někoho, kdo ti ten Punkt přidělí...
Jiri@tncm
20-10-2009, 15:00
.tak ještě musím najít někoho, kdo ti ten Punkt přidělí...
Na punkt se vykašli.. 11 nebo 12, na tom nesejde 8-) Stejně jsem aktivní pouze na SHW ;)
Jiri@tncm je koukám dnes od rána nějak nezvěstný, tož dnešní kolo filmové hádanky bude zřejmě opozděno... "Stay Tuned!"
mstejska
23-10-2009, 12:59
Jsem připraven. Snad to bude lehčí než minule
Koukám, že "ve startovních blocích" je nás tu dnes víc. Dokonce i Richmond číhá za bukem... :-D:BB:
Dnes to tedy byla přímo "občanská povinnost"... :BB:
EditorPO
23-10-2009, 20:40
Dnes to tedy byla přímo "občanská povinnost"... :BB:
To ano, lenze som prisiel domov az vecer, takze zas som nestihol. Pokial to bude stale o prvej SZ, tak je to :-( .... si tu budete pinkat spravne odpovede vy dvaja s Jirim. Nejde nejak zmenit pravidla? Nieco na sposob laborky?
To ano, lenze som prisiel domov az vecer, takze zas som nestihol. Pokial to bude stale o prvej SZ, tak je to :-( .... si tu budete pinkat spravne odpovede vy dvaja s Jirim. Nejde nejak zmenit pravidla? Nieco na sposob laborky?
Počítají se všechny správné odpovědi, nemám nic proti změnám pravidel či vzhledu/způsobu odpovídání á la Laborka, ale jak z nich pak vybrat toho, kdo bude dávat další hádanku? První nebo poslední? Případně to střídat?
;) Nebo jiná možnost: První správná odpověď dostává bod do tabulky prvních správných řešitelů (kterou budu muset sestavit...) a poslední (za trest) dává další hádanku?! :p
mstejska
26-10-2009, 06:31
Do pr..., taková klasika, viděl jsem ten film nejměně 10.
Já se teda stydím, ale ta hudba mi vůbec nic neříkala.
No mě taky absolutně nic, ale podle té nápovědy... Jinak v PÁ si dejte bacha, trochu poupravím ta pravidla, jak děl přede mnou EditorPO.
P.S. Jiří, do nápovědy jsi měl dát tuto "okřídlenou" slavnou větu:
Admiral Benson: My eyes are ceramic. Caught a bazooka round at Little Big Horn. Or was it Okinawa? The one without the Indians.
a další zde:
http://www.imdb.com/title/tt0102059/quotes
Tedy to vám to dneska trvá... já už balim fidlátka a budu OFF, takže nápovědy nebudou. Nebo každý chce být předposlední??? 9-):-!!!
Jiri@tncm
30-10-2009, 14:19
Co použít www.random.org k náhodnému vylosování výherce z došlých odpovědí? ;)
mstejska
02-11-2009, 07:22
Tak tohle bylo úplně mimo můj záběr.
Tak tohle bylo úplně mimo můj záběr.
Alespoň jsi si "rozšířil obzory"... :-D
EditorPO
02-11-2009, 09:11
StD, mám mensiu reklamaciu k vysledkovej listine. Chybaju mi tam spravne odpovede v 3. a 6. kole. Zadavatel otazky bol Deee-aN. Obidve otazky som zodpovedal spravne (Q_A_3 - 14.8 14:44, Q_A_6 - 4.9. 22:06), aj ked som nebol medzi prvymi tromi. Mozes sa na to mrknut? Dik
StD, mám mensiu reklamaciu k vysledkovej listine. Chybaju mi tam spravne odpovede v 3. a 6. kole. Zadavatel otazky bol Deee-aN. Obidve otazky som zodpovedal spravne (Q_A_3 - 14.8 14:44, Q_A_6 - 4.9. 22:06), aj ked som nebol medzi prvymi tromi. Mozes sa na to mrknut? Dik
Nj, máš pravdu - už ten renonc vidím. Je to proto, že si Deee-aN usnadnil práci a napsal tam vždy jen jména prvních tří - to znamená u 6. kola mi mimo tebe chybí ještě tři další jména... Musím mu napsat, aby mi to doplnil - já to opisoval růčo jmenovitě podle toho threadu. U tebe je už opraveno/doplněno.
Edit: U mstejsky mi taky chyběla jedna správná odpověď za 7. kolo /opraveno. Nic není dokonalé...
Jiri@tncm
02-11-2009, 17:32
Není to bodování nějaké podivné? :-? Ten kdo uhádne jako první, dostane 60 a ten kdo úplnou náhodou uhádne zrovna jako předposlední má 50+20. Neměl by ten první mít víc než ten "štastlivec" který se trefil do předposlední odpovědi?
Není to bodování nějaké podivné? :-? Ten kdo uhádne jako první, dostane 60 a ten kdo úplnou náhodou uhádne zrovna jako předposlední má 50+20. Neměl by ten první mít víc než ten "štastlivec" který se trefil do předposlední odpovědi?
Nee, to jsem právě udělal schválně jako "feature" - tj. máš dvě možnosti: buďto hrát na "jistých" 60 za prvenství, nebo taktizovat a sázet na umístění, mít svých 50 jistých a v případě osudové trefy vyhrát víc... (Na koníčky jsi nikdy nesázel?) :D
Navíc příště už to nemusí být předposlední, ale třeba druhý, čtvrtý, poslední - prostě jak si zadavatel podle svého gusta umane. :BB:
Teda Edi, ty mi dáváš - naprosto známá melodie, ale vzpomenout si titul... 9-) :-!!!
Sorry,nečet jsem pravidla.:(
Sorry,nečet jsem pravidla.:(
Mezitím to mohlo číst nejméně 5 lidí, co číhaj za bukem, aby byli zrovna dnes třetí... :-)-
P.S. Hlavně, že ta pravidla píšem tučně a ČERVENĚ!!! Pro některé jedince by to mohlo být blikací a stejně udělají totéž. Nejsi první...
mstejska
06-11-2009, 18:36
Já jsem to nečetl.
Ale doufám, že jsem se trefil.
Melodie je fakt profáklá (Aspoň doufám)
Já jsem to nečetl.
Ale doufám, že jsem se trefil.
Melodie je fakt profáklá (Aspoň doufám)
"profláklá", když už - já bych to tipoval dokonce až tak, že si jí Edi vypůjčil od Bullyho Herbiga z T(r)aum_xxx..." a něco. A to myslíš, že TEĎ jsi třetí? Tady už dneska bylo lidu. 9-) Ale je fakt, že účast za "50-hádankokreditů" se počítá. :-D
Especially @EditorPO - vychází 17.11.2009 na BR:
Amazon.com: Star Trek (Three-Disc +Digital Copy) [Blu-ray]: Chris Pine, Zachary Quinto: Movies & TV (http://www.amazon.com/Star-Trek-Three-Disc-Digital-Blu-ray/dp/B001AVCFK6/ref=pe_63660_13559450_as_img_3/)
Za 22$, nekup to...
mstejska
13-11-2009, 07:37
BR si pustím maximálně z okna.
...
Tedy dnes to je hodně "laciných" 50 bodů. To musí dát každý.
Ivo Mašek
13-11-2009, 14:30
No kdybych znal přesný název filmu, tak jó. :-DB-)
No kdybych znal přesný název filmu, tak jó. :-DB-)
Už to nepij. Originál název jsem dal já, protože se to ode mne očekává, ale ty můžeš klidně napsat ten, pod jakým jsi na tom byl v kině (minimálně určitě aspoň 5x a poslední dobou ti to komerční TV zase poctivě x-krát zopakovaly a vyšlo na plackách...)
mstejska
13-11-2009, 19:43
Bylo to v kině, bylo to v televizi.
Byl to ten první film. A asi ten nejlepší.
...Byl to ten první film...
První pokud vím jen v ČSSR. Jinak před ním už snad byly i jiné ...xxxovky u Constantin Film natočené, ale tehdy je jaksi ÚPF nenakupovala od těch ošklivých kapitalistů... nebyly morálně čisté a vhodné pro zpestření volného času dělnické třídy. :D
mstejska
14-11-2009, 20:45
Hledal jsem na netu, tenhle byl natočen první, ostatní se natáčely až po něm.
7 odpovědí. To je dobrá účast.
Hledal jsem na netu, tenhle byl natočen první, ostatní se natáčely až po něm.
7 odpovědí. To je dobrá účast.
...já žil v domnění, že Vxxx a údolí smrti bylo dřív, je tam i PB/LB mladší. BTW JEN 7??? Dyk tam se v pátek "dveře netrhly", co tam bylo lidí a všichni jsou asi líní napsat čtyři slova. Já budu muset asi začít udělovat nějaké zákulisní odměny v naturáliích... :-!!!:-D
mstejska
14-11-2009, 20:58
...já žil v domnění, že Vxxx a údolí smrti bylo dřív, je tam i PB/LB mladší. BTW JEN 7??? Dyk tam se v pátek "dveře netrhly", co tam bylo lidí a všichni jsou asi líní napsat čtyři slova. Já budu muset asi začít udělovat nějaké zákulisní odměny v naturáliích... :-!!!:-D
Podle imdb asi nee.
Ivo Mašek
14-11-2009, 20:59
Whisky by nebyla špatná :-DB-)
Whisky by nebyla špatná :-DB-)
Koukám, že jsi poslední dobou nějak B-) zatížen. Já mám v lednici bílej rum ještě od léta a nějak mě vůbec nenapadá na to dostat chuť, a že k tomu mám k začoudění i pravou havanskou Cohibu... No dobře, když whisky tak whisky - začnu sbírat ty minilahvičky...
EditorPO
16-11-2009, 10:35
Podle imdb asi nee.
Spravne.
Auf den Trümmern des Paradieses (-) (1920)
Die Todeskarawane (Caravan of Death) (1920)
Die Teufelsanbeter (The Devil Worshippers, informal) (1920)
Durch die Wüste (Through the Wasteland) (1936),
Die Sklavenkarawane (-) (1958),
Der Löwe von Babylon (-) (1959),
Der Schatz im Silbersee (The Treasure of Silver Lake) (1962)
Winnetou 1. Teil (Apache Gold) (1963)
Old Shatterhand (Apaches Last Battle) (1964)
Der Schut (The Shoot or Yellow Devil) (1964)
Winnetou - 2. Teil (Last of the Renegades) (1964)
Unter Geiern (Frontier Hellcat) (1964)
Der Schatz der Azteken (The Treasure of the Aztecs) (1965)
Die Pyramide des Sonnengottes (Pyramid of the Sun God) (1965)
Der Ölprinz (Rampage at Apache Wells) (1965)
Durchs wilde Kurdistan (The Wild Men of Kurdistan) (1965)
Winnetou - 3. Teil (The Desperado Trail) (1965)
Old Surehand 1. Teil (Flaming Frontier) (1965)
Im Reiche des silbernen Löwen (Fury of the Sabers) (1965)
Das Vermächtnis des Inka (Legacy of the Incas) (1965)
Winnetou und das Halbblut Apanatschi (Half-Breed) (1966)
Winnetou und sein Freund Old Firehand (Thunder at the Border) (1966)
Winnetou und Shatterhand im Tal der Toten (Winnetou and Shatterhand in the Valley of Death) (1968)
Este by som mozno opravil info o pouziti sutaznej melodie. Bola pouzita len v tychto filmoch
Der Schatz im Silbersee (The Treasure of Silver Lake) (1962)
Winnetou 1. Teil (Apache Gold) (1963)
Old Shatterhand (Apaches Last Battle) (1964)a jej originalny nazov je Old Shatterhand Melodie. 17 tyzdnov sa drzala v nemeckej hitparade na prvom mieste a bolo predanych viac ako 100 000 singlov.
Martin Böttcher skomponoval melodie k 10-tim filmom podla predlohy Karla Maya. Melodie k tymto filmom su si velmi podobne, co moze viest k zamene.
Tak už leštíte věštecké koule, ladíte G a W??? Připravit do startovních bloků, dnes to bude tak trochu netradiční.
Zde http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=21737
doplněny aktuální údaje.
EDIT - info pro SS2CZ - jestli nevíš, jak si tu další hádanku na pátek připravit/vymyslet, pískni na SZ, popíšu ti postup.
Příprava na budíček pro SS2CZ, aby nezapomněl na 14. hodinu a dnešní hádanku... :D
@SS2CZ: člověče co děláš? Ještě není 1400 a tady máš ten tvůj "cvičný a neúplný" textík, můžeš ho vybrušovat zatím tady... 9-) Jinak ty úvodní a závěrečné texty můžeš jen zkopírovat z předchozích hádanek a upravit si je dle libosti.
Jste filmoví/TV znalci? Dokážete uhádnout film podle typické melodie znějící v jedné scéně filmu?
Takže se připravte,ale upozorňuji jen pro filmový znalce, je to dost těžký,možná jsem to trochu přehnal,ale snad se někdo najde. Hodně složitý a těžký film, psychologický a tak pod. Něco jako Tarkovský.
Nápovědu nevím co,bych napsal možná v průběhu doplním.
Hádat můžete do neděle a další kdo vymýšlí hádanku je .........!!!
Otázka: Český název filmu?
Ukázka:
Jen pro poučení tebe i dalších, kdo budou dávat další hádanky - co ti v tom textu SS2CZ chybí je nějaký zásadní fakt, podle kterého se dá film určit i bez té melodie. To, že se něco podobá Tarkovskému, z toho jde stěží odvodit i jen žánr... Nějaká jména? Datum na upřesnění? Najdi si ten film na imDb nebo csfd a budeš mít hned faktů dost.
Tedy dnes hážu obrazně ručník do ringu a vzdávám to (zatím). To jsou snad nějaký Doors, ne? :confused::-?
Taky bych se přimluvil za nějakou nápovědu. Tady má šanci jen člověk, který daný film opravdu zná. Ostatní nemají šanci se chytnout. Nemyslím tím, že by otázky musely být nutně jednoduché jako třeba ty moje, ale tohle je už pro znalce.
...co takhle dát kdo hraje tu dceru a bratry? To by bylo nějaké stéblo... Jinak to příště můžu taky dát nějakou Hitchcockovu detektivku a napsat nápovědu, že vrah je zahradník. :D;)
Hlavně SS2CZ neriskuj, nebo ti "pešek" zůstane a budeš muset dávat i tu další hádanku... \\/9-)
Doplněna nápověda č.2 - vždyť je to lehký.9-)
Ta má odpověď byla: lehký = relativní na druhou. :-D Srry vidím že smáznuto, dej to pls znovu.
P.S. Se druhou nápovědou už to jde...
@SS2CZ: Tak co? Jaký je stav na "českých tocích"? Příval to asi nebyl, co? Jsem zvědav na zítřejší výsledky. Kdybych měl sázet na 1. koně dneska se asi trefím. :BB:
Slabota čekal jsem víc znalců.:)
No je sice pravda, že "znalec" by měl znát i B a C-Class dílka, ale když to není mainstream, tak davy nenachytáš. A když bych měl soudit podle sebe, tak mě zajímá úplně jiný obor a každý má to své Pappenheimské... Nekritizovat, nesoudit, poučit.
... ale když to není mainstream, tak davy nenachytáš....
Kde já už jen tohle....:-E
Kde já už jen tohle....:-E
...co - slyšel? No ve starověku se tomu říkalo "chléb a hry" pro plebs, dnes víš co... dnes je to programová politika. :BB:
...co - slyšel? No ve starověku se tomu říkalo "chléb a hry" pro plebs, dnes víš co... dnes je to programová politika. :BB:
No dyť já vim... ;).
No dyť já vim... ;).
Víš že já nic nevim? :D;) Už máš odhádáno? Jsem zvědav, kolik nás bude zítra s -10 :-((
Víš že já nic nevim? :D;) Už máš odhádáno? Jsem zvědav, kolik nás bude zítra s -10 :-((
Jj, mám. Nastřelil jsem podle první nápovědy, ale ještě nezjišťoval, jestli je to dobře. :)
BTW, -10? Přiznám se, že tyhle věci moc nesleduju....
Jj, mám. Nastřelil jsem podle první nápovědy, ale ještě nezjišťoval, jestli je to dobře. :)
BTW, -10? Přiznám se, že tyhle věci moc nesleduju....
No já našel, ale jen orchestrálku, co seděla. Jinak v "klubu minuskářů" jsem jen já a kolega vivid.sk 8-)
Edit: Jinak když se ještě vrátím k tomu textovému zadání (psycho atd.), tak by na to třeba pasovalo víc Glengarry Glen Ross (s podobným obsazením, ovšem bez ženských) a s úplně odlišnou muzikou.
mstejska
30-11-2009, 07:33
No jo, dostal jsem se k tomu až teď. Po první nápovědě je to jasné. Druhá mohla být, že přežijí jen dva.
...kruzifix! Zas' mám toho peška já. :-(((:-? Aaach jo.
EditorPO
30-11-2009, 10:11
Pokial by ste si chceli vypocut original synchro (ktore bolo aj v zadani hadanky), tak je tu http://www.youtube.com/watch?v=albIAvi6zag&feature=player_embedded (http://www.tvfreak.cz/forum/externalredirect.php?url=http://www.youtube.com/watch?v=albIAvi6zag&feature=player_embedded)
Tak příště máme už jubilejní 20. kolo - Deee-aN, nevymyslíš něco s předvánoční tematikou? :-D
Tenhle film jsem asi viděl nebo to byl jiný? Je jich asi 5,ne, jeden spadne a šest ho zachraňuje = 7 statečných.:D
Tenhle film jsem asi viděl nebo to byl jiný? Je jich asi 5,ne, jeden spadne a šest ho zachraňuje = 7 statečných.:D
No o tom je v zásadě každá válka... a tohle je podle skutečné události, podobně jako Flight of the Intruder.
P.S. Hlavně máš 0 bodov za neúčast...
Tak příště máme už jubilejní 20. kolo - Deee-aN, nevymyslíš něco s předvánoční tematikou? :-D
Nevím, jestli budu mít čas něco vymýšlet.... Něco jednoduchého už mám (ne českého ;)) a jestli se zadaří, bude něco vánočního. Každopádně, v pátek ve 14:00 to nestíhám stopro, takže si budete muset počkat tak do cca 16:00.
Tak mi to pošli na emila a já to pověsím za tebe - mám dovolenou a makám doma, tudíž jsem připojený furt. Není problem. Jen tam pověs svůj prázdný příspěvek třeba ve čtvrtek večer a já to pak ve 1400 zedituju. Napiš tam nějaké nejapné Stand By... a smajliky. Samozřejmě si dám jedno kolo pauzu, aby to nebylo unfair.
Tak mi to pošli na emila a já to pověsím za tebe - mám dovolenou a makám doma, tudíž jsem připojený furt. Není problem. Jen tam pověs svůj prázdný příspěvek třeba ve čtvrtek večer a já to pak ve 1400 zedituju. Napiš tam nějaké nejapné Stand By... a smajliky
OK!!!
BTW Deee-aN původně poslal qualitní mp3 20. kola VFH v plné délce, ale bohužel jsme narazili na limit velikosti uploadu 5,3 MB, tak je tam jen zkrácená verze. Pokud někdo bude mít zájem o tu celou (8,5 MB), stačí zde v pondělí po vyluštění písknout... :BB:
BTW, fríci asi nejsou moc soutěživí...:D
jj, hlavně když si honí xxxxxxxxxx nad tou jejich hyper-duper yyyyyyyyyy plackou a nepamatujou si ani Receptář... ;) natož co bylo ve zprávách.
Poslední Kulturträger-oblast na TVF je jaksi opomíjena členy, ale hojně navštěvována hosty, neboj.
Vyluštění dnes bude asi až později - kolega Deee-aN je v robotě... PLS STBY!
Aaach jo, sci-fi, to jsem zrovna chyběl ve škole... :) To poslední (bonus) bych si tipl, ale když nemám všechny 3, jen 1, mám smůlu.
Salamander
18-12-2009, 15:20
Aaach jo, sci-fi, to jsem zrovna chyběl ve škole... :) To poslední (bonus) bych si tipl, ale když nemám všechny 3, jen 1, mám smůlu.
No, tak klidne hadej dal ... a podle ceho soudis, ze je to sci-fi ? :D
No přece podle prvního dokonce oskarově proláklého titulu a to "classic" score se povětšinou používá ve veškerých parodiích, které chtějí naznačit nějakou souvislost s tím nejmenovaným žánrem,
Salamander
18-12-2009, 15:29
No, mozna trosku napovidame, ale myslim, ze ti porad unika souvislost mezi temi filmy
To poslední (bonus) bych si tipl
Tak schvalne napis, to bych rad vedel :D
No to ne možná, ale logicky absolutně. :-!!!
Salamander
18-12-2009, 18:29
Tak co, to nikdo nemate odvahu hadat ? :D
No tak asi takto - časovou motivaci "hry na prvního" tam nemáš, mají na to celý víkend, takže těžko je honit. A když si vezmu, co mě odpoledne zabraly jen ty náslechy té mé zřejmě "slepé uličky", tak to je bez jakéhokoli slovního doprovodu docela hop/trop, když to někdo vysloveně neviděl nebo nemá. Já dal co vím, víc nemám čas bádat, makám ve dne v noci. Ale jsem docela zvědavý na Ediho, jestli to vysype z rukávu. :)
vivid.sk
18-12-2009, 22:50
Tak co, to nikdo nemate odvahu hadat ? :D
ale mame :) az teraz som sa k tomu dostal, ale mas to vylustene.
Salamander
19-12-2009, 08:04
ale mame :) az teraz som sa k tomu dostal, ale mas to vylustene.
pekne, pekne :)
Jiri@tncm
19-12-2009, 11:47
Dneska na to prdím, jsem v koncích. Stejně nikdo zatím nemůže ohrozit mou pozici nejlepšího hádankáře :-D:p:-)-B-)
/StD: jsem to opravil (taky si už nepamatuju přesně co jsem psal)
...nikdo nemůže ohrozit mou pozici nejlepšího hádankáře :-D:p:-)-B-)
Srry, už zase jsem omylem zmáčkl místo "citovat" edit a smázl jsem ti nerad část příspěvku - už mi to jde na nervy, já bych to potřeboval mít snad červeně odlišený ty dvě tlačítka vedle sebe a pokaždý se spletu... :-(((9-)
Chtěl jsem ti tam dodat jen toto:
No bacha na ty, co máš v patách - já to dnes nebudu, neb' jsem dal jen tu první easy ukázku.
EditorPO
19-12-2009, 12:09
...Ale jsem docela zvědavý na Ediho, jestli to vysype z rukávu. :)
:) moc casu nemam, ale zatial som identifikoval 1.ukazku a bonus .... este najst suvislost medzi 1.ukazkou a zvysnymi dvomi :) daco uz tusim, len neviem, ci tie ukazky su autenticke, alebo len ako motiv v inej interpretacii, to by nam mohol Sal pomoct :D
:) moc casu nemam, ale zatial som identifikoval 1.ukazku a bonus .... este najst suvislost medzi 1.ukazkou a zvysnymi dvomi :) daco uz tusim, len neviem, ci tie ukazky su autenticke, alebo len ako motiv v inej interpretacii, to by nam mohol Sal pomoct :D
No tak to si tam co já včera odpoledne, taky 1. a poslední a mezi se nechytám, nemám souvislost.
Po nápovědě už je souvislost jasná. 9-) Ještě najít přesně tu bonus-parodii:-!!!.
Dneska na to prdím, jsem v koncích. Stejně nikdo zatím nemůže ohrozit mou pozici nejlepšího hádankáře :-D:p:-)-B-)
/StD: jsem to opravil (taky si už nepamatuju přesně co jsem psal)
Ty filmy už jsou po nápovědě snadný, poznáš-li první, což by jsi věkem měl... Já se jdu hrabat v tom bonusu. :BB:
Edito: 19:02 hod. - bingo, že mi to trvalo, skoro tři hodiny jsem se s tím packal.
Jiri@tncm
20-12-2009, 10:38
Ta první melodie je notorický známá, o tom žádná, ale já si zaboha nemohu vzpomenout v čem to bylo :-!!!
Ta první melodie je notorický známá, o tom žádná, ale já si zaboha nemohu vzpomenout v čem to bylo :-!!!
A co si takhle nejdřív vzpomenout, jak se jmenuje ta skladba? Che che, je to Deutsch. :D
...Aach jo, zase mám toho peška já, :(:confused::-(((
Btw máte tam aktuální výsledky
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=21737
Mistr 2009 je Jiri@tncm, nicméně mu už s Edim funíme na zátylek...
Jo a tady připojuji živou nahrávku toho "Also sprach Zarathustra" - official U.S. Air Force Band, album Heritage of America.
Jiri@tncm
21-12-2009, 16:12
Další kolo bude až příští rok ne? :)
Další kolo bude až příští rok ne? :)
Jj, a napište si Jéžiškovi o učebnici z dějin filmu, protože to první kolo půjde hodně hluboko do minulosti... aby jste to neměli tak jednoduchý holoubkové. \\/:-D
Jiri@tncm
21-12-2009, 17:30
Na nový rok resetuješ bodování, nebo pokračujem dál?
Na nový rok resetuješ bodování, nebo pokračujem dál?
Jak si řeknete, zatím jsem si myslel ponechat a počítat furt pryč. Nějaký rozumný důvod proč znova od 0? Poháry se nerozdávaj, jen se sbíraj body.
Je mi to v zásadě jedno, akorát bych musel okopčením spáchat novou tabuličku.
EditorPO
31-12-2009, 00:11
Kludne by som pokracoval. Sucasne poradie este neznamena, ze to tak zostane aj o 2-3 mesiace :)
Jiri@tncm
31-12-2009, 01:39
Kludne by som pokracoval. Sucasne poradie este neznamena, ze to tak zostane aj o 2-3 mesiace :)
http://www.svethardware.cz/forum/showpost.php?p=332650&postcount=49897
OK, dobrá, tak tedy bude rok 2010 počítán zase od nula (zero), nicméně viděl bych to aspoň tak, že by všichni účastníci z roku 2009 zůstali v tabulce se startovním bonusem (handicupem) +10 Punktů za účast v roce minulém. Co vy na to?
A pro rok 2010 vypíšu cenu 1 dývko podle vlastního výběru z mého seznamu filmečků. To mohu případně věnovat i Jiřímu za rok 2009, jestli má zájem... :BB:
Jiri@tncm
31-12-2009, 17:37
OK, dobrá, tak tedy bude rok 2010 počítán zase od nula (zero), nicméně viděl bych to aspoň tak, že by všichni účastníci z roku 2009 zůstali v tabulce se startovním bonusem (handicupem) +10 Punktů za účast v roce minulém. Co vy na to?
Jsem pro.
A pro rok 2010 vypíšu cenu 1 dývko podle vlastního výběru z mého seznamu filmečků. To mohu případně věnovat i Jiřímu za rok 2009, jestli má zájem... :BB:
Klidně cenu vypiš, ale tento rok si se mnou nedělej škodu ;) Ale díky za nabídku :BB:
Panstvo, zítra asi "vyvěsím" připravenou první letošní VFH Q_A_01_10 trochu předčasně jen s jednoduchou otázkou a mp3 souborem (někdy kolem 12:00, možná už i dříve, jak budu odcházet z práce) a případné nápovědy budu doplňovat až později. Čekám zítra zahraniční návštěvu, budu lítat po letišti a řešit problemy a díky očekávaným sněhovým podmínkám (kalamitám, přílet, odjezd autem) se k tomu asi pořádně dříve než v sobotu (k počítači) nedostanu... Srry!
:-(
Jiri@tncm
07-01-2010, 20:33
No problemo :BB:
Takže to dnes bude už v 11:00. Máte na to o 3 hodiny víc času, tak doufám, že ani další nápovědy nebudou potřeba. :p
Máte tam připojenou novou výsledkovou tabulku pro rok 2010...
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=259337#post259337
Jiri@tncm
14-01-2010, 15:43
Je belbas ready? :BB: Pátek 1400 se blíží.... (ovšem já to zase nestíhnu :-!!!)
No nevim, nevim - písemnou instruktáž jsem mu psal v pondělí, včera si něco našel, ale má to jen na YT a nevěděl jak to z toho "vypitvat" (audio), tak jsem zvědav, jestli to zvládne. Kdyby ne, tak vymyslím na sobotu nějaké náhradní řešení.
Jiří: srry, opět jsem zmáčkl omylem Edit místo Cituj... Naštěstí jsem to neumázl.
...tak nevim nevim - vidím to bledě. 14. odbyla a belbas není ani přihlášený... :( Pošlu mu SZ, jestli nezapomněl, ale je to asi na nic.
Asi bude brzy potřeba 1 DOBROVOLNÍK schopný dát dnešní hádanku. Má někdo zájem?
Jiri@tncm
15-01-2010, 14:33
Najím se a dám hádanku (něco vymyslím). ;)
Najím se a dám hádanku (něco vymyslím). ;)
Vydržte ještě, Belbas se ozval přes SZ, ale zřejmě nepochopil, jak se to dělá.
Jiri@tncm
15-01-2010, 17:08
Tak kdyžtak napiš (tu nebo na skládku), hudbu mám, stačí vymyslet nápovědy a napsat ty povídačky atd... to je během 10m. :BB:
Tak kdyžtak napiš (tu nebo na skládku), hudbu mám, stačí vymyslet nápovědy a napsat ty povídačky atd... to je během 10m. :BB:
Pokud nebude do 20:30 hod. vyvěšena Belbasova hádanka, dej pls "náhradní program"... :-!!! Thx.
Jiri@tncm
15-01-2010, 19:14
Fajn, ale mám něco super-lehkého, snad to nevadí B-)
Vůbec nevadí. Kdyžtak se ještě dobrovolně hlásil i vivid.sk přes SZ, tak můžete klidně dát třeba dvojboj. Teď už je to stejně jedno, když je Ordnung v pr*eli... :-!!!
Jiri@tncm
15-01-2010, 19:28
Prodloužíme "datum spotřeby"?
Ne, ať je aspoň v něčem ještě pořádek. Víkend končí nedělí. Kdyžtak si to označ jako Q_A_2E_10 - E jako Ersatz. ;):D
Jiri@tncm
15-01-2010, 19:43
Už to budé. B-)
vivid.sk
15-01-2010, 19:43
Jiri@tncm (http://www.tvfreak.cz/forum/member.php?u=59664)> tak daj tentokrat ty :), ja mam ten "moj" song odlozeny, snad nabuduce....
Tak co? :p
Last Call for the 2nd 2010 VFH!!!:BB:
...doplněny výsledky za 2. kolo...
BUMP! (pro Deee-aNa) :-E
Edito: Tedy, ta dnešní otázka snad složitějc zamotat nešla...
Edito: Tedy, ta dnešní otázka snad složitějc zamotat nešla...
Soudě podle množství správných odpovědí (100%) to nebylo tak složité :p
Soudě podle množství správných odpovědí (100%) to nebylo tak složité :p
S logikou na to přijde každý, kdo ví kam kouknout, akorát to má tu "drobnou vadu krásy", že se hádá jiný film než odkud je přiložená melodie, což je trochu v rozporu se zadáním a trošku víc na 9-)
BTW Ten tag s titulem skladby jsi nechal v tom mp3 schválně? Edit: Já bych ho tedy smázl, aby to nebylo tak Easy.
Jiri@tncm
22-01-2010, 16:52
9-)
Richmond (a salám)
S logikou na to přijde každý, kdo ví kam kouknout, akorát to má tu "drobnou vadu krásy", že se hádá jiný film než odkud je přiložená melodie, což je trochu v rozporu se zadáním a trošku víc na 9-)
BTW Ten tag s titulem skladby jsi nechal v tom mp3 schválně? Edit: Já bych ho tedy smázl, aby to nebylo tak Easy.
IMHO je to trochu zajímavější, když to není přímo z toho filmu. Každopádně je to indicie, když poznáš z kterého filmu to je.
V původním tagu (než jsem ho promazal) byl i interpret a název alba, z kterého to je. Název skladby samotné nic nenapoví a navíc se v písni opakuje x-krát. A hlavně - ta písnička je tak notoricky známá, že IMHO 99-ti% lidí stačilo slyšet pár prvních sekund, aby poznali, o co kráčí.
Už je 5 odpovědí? Není pátý zas' nějaký Neználek ve Slunečním městě? Abych věděl, jestli příště nehrozí zase nějaký blbas...
Jiri@tncm
22-01-2010, 17:21
Už je 5 odpovědí?
A pak že já jsem nervózní :-D
A pak že já jsem nervózní :-D
:)\\/ to je důležitější než nějaký minuty, byť i za ty jsem Dee buzeroval, protože mi šly "časy" v PC samozřejmě napřed, abych moh' rychlejc vypadnout z práce... :-)-
Už je 5 odpovědí? Není pátý zas' nějaký Neználek ve Slunečním městě? Abych věděl, jestli příště nehrozí zase nějaký blbas...
Už je víc než pět. Tentokrát to IMHO problém nebude...
:)\\/ to je důležitější než nějaký minuty, byť i za ty jsem Dee buzeroval, protože mi šly "časy" v PC samozřejmě napřed, abych moh' rychlejc vypadnout z práce... :-)-
Já to posílal ve 14.00 Crystalexáckého času...:)
EditorPO
22-01-2010, 18:05
Deee, klobuk dole, pekne vymyslena hadanka. :-) Normalne ma to bavilo
jj, copy that! Akorát že někteří jsou líní namáhat mozkovnu, kde je zrovna průvan... :-E
BTW dnes jsem si udělal za vánoční penízky trochu radosti, abych to měl kde skladovat a kam lovit. Že neuhádnete co? Na Skládku to nedávám, to by mohli někteří :-!!! závistí.
Vyluštění: páreček dravců Cheetahů 10k.7 (73GB, 10k RPM, SCSI320), r.v. 2007, jen 1,5 roku v nonstop provozu na serveru, kus za 300 Kč, no nekup TO!!!
Koukám přes na první pohled složité zadání ani nejsou třeba další nápovědy, co?
Jo a zapomněl jsem vám vyzradit "tajemství", co chtěl dát Belbas minule - Avatar - to bys' měl Dee radost, ne?!
Z nějakýho důvodu mi nepřišlo upozornění na tvojí reakci, takže se zpožděním dík!
O to mi šlo, aby to nebylo pro vyložený odborníky, nebo "jen" pro strejdu G a tetu W, ale aby člověk musel i trošilinku myslet :).
Koukám přes na první pohled složité zadání ani nejsou třeba další nápovědy, co?
Jo a zapomněl jsem vám vyzradit "tajemství", co chtěl dát Belbas minule - Avatar - to bys' měl Dee radost, ne?!
Nápověd je tam halda.
Radost bych měl z jiných filmů. Za nejlepší kousek od pana Camerona já považuju něco jiného.... Avatar je skvělá vizuální podívaná a rád se na něj podívám znova. Pokud možno v kině - je to film na velké plátno a v TV to nebude to pravé. Z toho samého důvodu mám rád film z hudební ukázky této VFH. Pokud k tomu člověk očekává hluboké myšlenky, bude zklamán. Jestli chcete skvělou vizuální stránku, napětí a nějaký ten humor, budete IMHO spokojeni.
...
No já bych tě moc nepřekvapil - já mam od Camerona jen jedinej film, a sice dokument o tom, jak si zaplatil cestu k vraku Bismarcka.
Doplněny výsledky za 3. kolo...
Hej houuuu! Co se děje? 14. odbila a hádanka nebyla???
:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!:-!!!
vivid.sk
29-01-2010, 13:16
Kto caka, ten sa docka :)
Tak co účast, mám ráno zase "vybubnovat" i jinde? :p Příště si to nechám na za 5 minut 12 na neděli. :-G
vivid.sk
29-01-2010, 21:15
Zatial mam 5ks odpovedi ....
Aktualizován stav "žebříčku" zde
Tak co? Už jste natěšený? Leštěte věštecký koule, dnes to nebude žádná "procházka růžovým sadem"... :-E
Asi si dnes mnozí po ránu všimli, že už byla v noci předčasně nečekaně vyvěšena hádanka pro tento víkend.
Aby se to příště neopakovalo, tak zde je postup jak na to.
Jestli na někoho padne pešek, má zadávat hádanku a ví předem, že tak nebude moci učinit v pravidelný páteční čas 1400, tak nechť se spojí se mnou přes SZ předem. Dohodneme se na zaslání textu hádanky i souboru mp3 na můj email. Do threadu VFH pak může zadavatel umístit Dummy text hádanky typu:
Zde bude v pátek ve 1400 hod. má hádanka pro Xté kolo VFH.
Já už se postarám o další editací tohoto textu v postu změnou na zaslanou hádanku a přidáním mp3ky v patřičnou dobu. Samozřejmě v takovém případě pak budu hádat jen mimo soutěž, protože bych byl časově zvýhodněn oproti ostatním.
Doufám, že je to takto všem jasné a další nováčky při zadávání budu na tento post upozorňovat.
vivid.sk
12-02-2010, 12:31
Ten "nahodny cas" sa mi imho paci viac, aspon sa trosku poprehadzuju prve poradia :)
Ten "nahodny cas" sa mi imho paci viac, aspon sa trosku poprehadzuju prve poradia :)
No mě to tedy vadí dost. Ne každý má zrovna puštěný stroj i v noci - já ho dnes v tu dobu shodou okolností zrovna vypínal v 00:26 aniž jsem věděl, že tam v 00:24 ta hádanka byla...:mad:
vivid.sk
12-02-2010, 13:09
Samozreme, 0.24 je extrem. Ale pokial by to bolo v rozumnom rozmedzi 8-20, tak by to mne osobne nejako neprekazalo.
Samozreme, 0.24 je extrem. Ale pokial by to bolo v rozumnom rozmedzi 8-20, tak by to mne osobne nejako neprekazalo.
To ti samozřejmě nikdo nebere, ale Ordnung muší bejt - když je soutěž vypsaná na přesný čas a závisí na tom navíc i hodnocení první správné odpovědi, tak v tom nemůžeme připustit bordel švejkárny.
Mimochodem, já se dnes absolutně nechytám, ty první nápovědy spíše mlží, není se čeho chytit a navíc nějaké filmy o feťácích nesleduji. Hodinu jsem se s tím babral dopoledne a nic mi to nikde neřeklo.
vivid.sk
12-02-2010, 13:48
A ja si zasa myslim, ze to bolo jednoduche (aspon samotny nazov filmu).
updated 15.2: no moj tip bol takisto zly. Nejako som si to rychlo precital a myslel som, ze je rec o Trainspottingu.
Hmm, tak ještěže jsem nehádal - můj tip by byl špatně... BTW já tedy mám pod titulem Sunshine úplně jiný film z roku 1999. http://www.imdb.com/title/tt0145503/
Hmm, tak ještěže jsem nehádal - můj tip by byl špatně... BTW já tedy mám pod titulem Sunshine úplně jiný film z roku 1999. http://www.imdb.com/title/tt0145503/
http://www.imdb.com/title/tt0448134/
http://www.imdb.com/title/tt0448134/
JJ koukal jsem, ale neznám, neviděl jsem. Jinak se nám tabulička výsledků pěkně pomíchala...
Jiri@tncm
15-02-2010, 14:23
Zmatenější nápovědy jsem ještě neviděl :-D Nakonec jsem se k tomu Sunshine dohrabal, ale zmínka o získaných oscarech mě zase zmátla, tak jsem raději neodpovídal. Ovšem až po půlnoci jsem zjistil že následující snímek měl získat oscary 9-) No nevadí, gratulace Edimu a ostatním uhádnuvším :BB:
vivid.sk
19-02-2010, 14:35
Zmatenější nápovědy jsem ještě neviděl
tak to si pozri dnesnu hadanku ..... :)
Jiri@tncm
19-02-2010, 15:49
Jo jo, už jsem četl. Myslím, že své stanovisko ještě přehodnotím... B-)
Jo jo, už jsem četl. Myslím, že své stanovisko ještě přehodnotím... B-)
No a já už to v horečce četl 3x a vůbec nechápu, co se po mě chce? Takhle zamotaný, to už na to... :-!!!
EditorPO
19-02-2010, 17:12
Trochu som vám to upresnil, pokial ste nepochopili, ze poznamka o filmovej dráme toho francúzskeho rezisera je len indicia.
Trochu som vám to upresnil, pokial ste nepochopili, ze poznamka o filmovej dráme toho francúzskeho rezisera je len indicia.
Hmm, tak to už opravdu vůbec nevím ani jak se jmenuju. Nestačila by melodie a 1 až 2 jasné nápovědy? Ještě tam snad chybí, jak se jmenuje jeho šofer nebo zahradník. Na to nemám nervy. Úmysl byl hádat film podle melodie a ne podle všemožných i nemožných nepřímých náznaků. Tohle se mi nelíbí a hážu na to b. jako bojkot.
EditorPO
19-02-2010, 18:27
Myslel som, že táto súťaž je filmová a nie hudobná. \\/ Súťažiaci by mali mať prehľad o režiséroch, hercoch a o filmových dejinách všeobecne.
IMHO kto vie hľadať na Google, tak to uhádne, aj keby indície priamo nevedel. Jedna možnosť je ísť/vyhľadávať po indíciách od začiatku a druhá možnosť je ísť od toho herca/speváka, ktorého rodné meno som dal tiež ako indíciu.
Ale budiž ti poľahčujúcou okolnosťou, že máš horúčku.:-!!! :-D
Myslel som, že táto súťaž je filmová a nie hudobná. \\/ Súťažiaci by mali mať prehľad o režiséroch, hercoch a o filmových dejinách všeobecne.
IMHO kto vie hľadať na Google, tak to uhádne, aj keby indície priamo nevedel. Jedna možnosť je ísť/vyhľadávať po indíciách od začiatku a druhá možnosť je ísť od toho herca/speváka, ktorého rodné meno som dal tiež ako indíciu.
Ale budiž ti poľahčujúcou okolnosťou, že máš horúčku.:-!!! :-D
O horečku nejde ALE - primárně jde o poznání filmu podle melodie, tak se ten thread jmenuje, to za A) - takže musí být natolik profláklá, aby to každý podle ní/interpreta mohl uhádnout, nebo k ní směřovat nápovědy.
a B) Z těch tvých pěti "indicií" jak je mám ze 1400 vytisknuté, není ani vůbec jasné KOHO se týkají - režiséra, herce nebo zpěvačky z toho filmu. Další už jenom více a více mlží. Nepřímé indicie (typu pomohl někomu k tomu a tomu tehdy...) bych ti z toho nejraději vymázl úplně. To jsou dotazy typu: Zeptej se mě co jsem měl dnes k snídani a budeš vědět na co jsem včera koukal...
Takže Fazit: být tebou bych to stylisticky zjednodušil a zbytečné křoví vypustil.
Ber to tak, že je to tu určeno širšímu obecenstvu celého členstva, ne jen úplným znalcům...
EditorPO
19-02-2010, 19:09
.... nebo k ní směřovat nápovědy.
veď to sa aj stalo ....
kto nepozná melódiu, ten využije indície
BTW opakujem, že kto vie hľadať na Google, ten to vypátra, čomu aj nasvedčuje jedna z odpovedí, kde súťažiaci popisuje postup ako na to prišiel ..... takže možné to je, stačí trochu vedomostí a analytické myslenie pri spracovaní väčšieho množstva súvisiacich informácií.
Na tvoje zdravie :BB:
Na doplnenie mám ale jeden návrh.
Požiadaj KáPa, aby tu vytvoril podobnú súťaž, aké sú na SHW (laborka). Budeš sa o to starať, otázky budú formou mp3. A niet čo riešiť.
Ale nech sa k tomu všetkému vyjadria aj ostatní súťažiaci.
veď to sa aj stalo ....
kto nepozná melódiu, ten využije indície
BTW opakujem, že kto vie hľadať na Google, ten to vypátra, čomu aj nasvedčuje jedna z odpovedí, kde súťažiaci popisuje postup ako na to prišiel ..... takže možné to je, stačí trochu vedomostí a analytické myslenie pri spracovaní väčšieho množstva súvisiacich informácií.
Na tvoje zdravie :BB:
Na doplnenie mám ale jeden návrh.
Požiadaj KáPa, aby tu vytvoril podobnú súťaž, aké sú na SHW (laborka). Budeš sa o to starať, otázky budú formou mp3. A niet čo riešiť.
Ale nech sa k tomu všetkému vyjadria aj ostatní súťažiaci.
ee, ani náhodou. Šlo o nápad a ten je jen jeden. System "Laborka" byl zavrhnut. Nechtěl jsem si uvázat na krk další břemeno. Teď pouze sleduji, do jakých extrémů se to dokáže zvrhnout.
A co se týče toho "množství informací" - jsem zastánce "méně je lépe", když se pak musí přidávat, je vidět hned, že otázka nebyla položena správně. Tentýž účinek má zaplavení jedince spoustou informací nutících k zoufalému hledání jinde místo aby hloubal nad tím co/koho slyší a kde už to slyšel.
Jak jsem už napsal - passé. Jen googlovat něco je ztráta času, když mi to nic a nikoho nepřipomíná. Tedy česky nic neříká. (P.S. Tím nijak nekritizuji obsah - rád poznávám něco co neznám - ale jde mi o způsob podání, tj. PŘESNÉ označení toho, koho se ty nápovědy týkají.) Já to považuji za naprosto zmatečně položenou otázku.
A hlavně by se (tu) měli vyjádřit nesoutěžící = většina. Soutežící mohou jen napsat dobrý/špatný, podle svých schopností.
Pak je tu ještě také jedna možnost - a sice že ti tam dopíši poznámky moderátora... což bych nerad.
EditorPO
19-02-2010, 22:06
ee, ani náhodou. Šlo o nápad a ten je jen jeden. System "Laborka" byl zavrhnut. Nechtěl jsem si uvázat na krk další břemeno. Teď pouze sleduji, do jakých extrémů se to dokáže zvrhnout.
nemyslim, ze by sa to zvrhlo, skor nabralo na obtiaznosti
A co se týče toho "množství informací" - jsem zastánce "méně je lépe", když se pak musí přidávat, je vidět hned, že otázka nebyla položena správně. Tentýž účinek má zaplavení jedince spoustou informací nutících k zoufalému hledání jinde místo aby hloubal nad tím co/koho slyší a kde už to slyšel.
Jak jsem už napsal - passé. Jen googlovat něco je ztráta času, když mi to nic a nikoho nepřipomíná. Tedy česky nic neříká. (P.S. Tím nijak nekritizuji obsah - rád poznávám něco co neznám - ale jde mi o způsob podání.)
otázka bola skôr ťažká ako nesprávne položená - veľa indícií to len uľahčí a pri googlovaní sa toho aspoň veľa dozvieš a naučíš, zároveň ti tieto vedomosti môžu pomôcť v ďalších súťažiach
hodinu počúvať jednu skladbu a rozmýšlať, že kde som ju počul, to zas nebaví mňa ... a tu ti Google nepomôže
A hlavně by se (tu) měli vyjádřit nesoutěžící = většina.
nechápem, čo by tu mali povedať nesúťažiaci ... to by dopadlo ako vedľajšie fórum, kde sa niektorí jedinci vyjadrujú ku všetkému, aj keď tomu nerozumejú
Soutežící mohou jen napsat dobrý/špatný, podle svých schopností.
áno, podľa svojich schopností ... súťaž, kde správne zodpovedia všetci nie je súťaž, možno v škôlke, aby niekto neplakal
áno, podľa svojich schopností ... keďže si to tento týždeň nedal, tak je to tiež odraz tvojich vedomostí ... ja som v začiatkoch tiež niektoré kolá vynechal a svet sa nezrútil, no taktiež som nezačal hneď kritizovať
a záverom už len toľko, že zatiaľ všetky otázky, ktoré boli podobne "zložité", boli prijaté kladne ... a myslím, že aj tými, čo neuhádli ... je zábavnejšie, keď prvá odpoveď príde až po dvoch hodinách, ako keď vyhrá ten, ktorý to rýchlejšie napíše do SZ
nemyslim, ze by sa to zvrhlo, skor nabralo na obtiaznosti
No Comment! Tohle bylo pro zábavu, ne pro obtížnost. Tady se medaile nedávaj
otázka bola skôr ťažká ako nesprávne položená - veľa indícií to len uľahčí a pri googlovaní sa toho aspoň veľa dozvieš a naučíš, zároveň ti tieto vedomosti môžu pomôcť v ďalších súťažiach
hodinu počúvať jednu skladbu a rozmýšlať, že kde som ju počul, to zas nebaví mňa ... a tu ti Google nepomôže
Opakuji, že googlování není účel, jen pomocný ověřovací prostředek.
nechápem, čo by tu mali povedať nesúťažiaci ... to by dopadlo ako vedľajšie fórum, kde sa niektorí jedinci vyjadrujú ku všetkému, aj keď tomu nerozumejú
Právě pro ně je určen tento thread, aby se tu dohadovali mezi sebou, co jim co říká nebo neříká.
áno, podľa svojich schopností ... súťaž, kde správne zodpovedia všetci nie je súťaž, možno v škôlke, aby niekto neplakal
áno, podľa svojich schopností ... keďže si to tento týždeň nedal, tak je to tiež odraz tvojich vedomostí ... ja som v začiatkoch tiež niektoré kolá vynechal a svet sa nezrútil, no taktiež som nezačal hneď kritizovať
Tohle je o poučení - proto čím více správných odpovědí = větší úspěch, získaných znalostí. Já si třeba nemyslím, že máme všichni stejný vkus a díváme se na stejné filmy...
a záverom už len toľko, že zatiaľ všetky otázky, ktoré boli podobne "zložité", boli prijaté kladne ... a myslím, že aj tými, čo neuhádli ... je zábavnejšie, keď prvá odpoveď príde až po dvoch hodinách, ako keď vyhrá ten, ktorý to rýchlejšie napíše do SZ
Já tady "nepičujem" jen proto, abych kritizoval něco, co nevím (a že toho není tak 98 % na tomto světě, který se kvůli tomu nezboří), ale aby to bylo FAIR. Když to jinak nezabere, tak to napíšu rovnou červeně do toho tvého dotazu, CO není jasné v tvém vyjadřování.
Jiri@tncm
19-02-2010, 23:13
A já si stejně myslím, že jak nejde o život, tak jde o hovno :BB:
A já si stejně myslím, že jak nejde o život, tak jde o hovno :BB:
No dyk jo, to právě konzumuji :BB:(pivoléčba chřipky, rumčaje 3 dny nezabíraly), ale jak může dávat někdo nápovědy k někomu a neuvést komu? Totéž platí i k těm Goodwill Ambassadors UN - když se neuvede obor... a že je někdo vícekrát ženatý, to je opravdu vodítko... :-)- Blesk hadr.
EditorPO
21-02-2010, 21:23
Už vôbec nemám chuť sa k tomu vracať.
Ale nedalo mi, tak sa už k tomu naposledy vyjadrujem. Stanov presnejšie pravidlá, aby sme vedeli, že do akých "extrémov" môžeme ísť. Prípadne budeme dávať len hudobné ukážky a prvá indícia bude až na druhý deň. Rozhodni sa, ale nech je to jednoznačné.
/// Prišlo už 7 odpovedí, to tiež o niečom vypovedá.
No já si myslel, že slovo "melodie" je naprosto jednoznačné a ne rebus kolem ní, ten je podružný. Jinak to nechávám dojet jak je. Zítra, až bude "po", ti tam červeně napíšu do té otázky co bylo sporné. Nemíním zasévat zlo tam, kde něco děláme o dobré vůli. Mě to netrápí, dobrou noc.
vivid.sk
21-02-2010, 21:40
Napriek tomu, ze tejto hadanke som venoval najviac casu, skor slo o to, ze som zozaciatku (dokym nepribudla hviezdicka *) nevedel co mam hadat, to sa nastastie vyriesilo.
Takze zrozumitelnejsie napovedy by bodli, no chapem, ze to autor takto pozadoval, pretoze velakrat sa da uhadnut hadanka jednym hladanim v google, a ostatne napovedy to len priklincuju. Toto bolo naozaj zaujimave (i ked som mal chut sa na to vy**at, 2x)
...hmm, koukám, že někdo při pátku zapomněl, co?!:rolleyes:
vivid.sk
26-02-2010, 14:00
no ja mam taky divny pocit, ze dnes hadanka nebude :(
zeby to dopadlo takto (http://www.tvfreak.cz/forum/showpost.php?p=260308&postcount=184) ?
Jiri@tncm
26-02-2010, 14:10
Hm, reaktor na to zjevně prdí. 9-) Ví vůbec, že má zadávat? On se taky ukáže jednou za uherský rok...
EditorPO
26-02-2010, 15:01
Hm, reaktor na to zjevně prdí. 9-) Ví vůbec, že má zadávat? On se taky ukáže jednou za uherský rok...
Bol tu naposledy 22.2. vecer, snad aj videl vysledky. Inak chodi na forum kazdy den, okrem tohoto tyzdna :-).
@vivid.sk: Jestli tedy máš schovanou tu minule nabízenou náhradní, tak jí tam plácni. Jestli ne, tak já tu mám zrovna na plotně jednu EXTRA a tu bych dal naprosto bez komentáře/nápověd...
Edito: Čekám na tebe s náhradní do 18. hod. Pokud tam nic nedáš, dám tam tu svou náhradní.
Tak r23ktor se ozval, že prý to měl připravené na 1900, tož jestli to tam dá dodatečně, dnes bude VFH dvojitá a z černého puntíku (bez varování) mu udělám šedý... 9-)
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.