PDA

Zobrazit plnou verzi : SONY Vegas - problem s kodekmi?

ruso
13-07-2009, 08:41
Zdravim

stiahol som si program vegas movie studio 9 a mam snim problem zo subormi avi.
Ako prve mi bralo avi subor iba ako zvukovu stopu, po instalaci kodekov mi uz isla aj audio aj vide stopa, ale mi nezobrazovalo nahlady. Tak som skusil instalovat este rozune ine kodeky a co som dosiahol, tak ze mi tie nahlady ukazovalo, ale prestalo mi zase brat avi subor aj ako zvuk, ale bralo iba video stopu.

Instaloval som to na ciste windows XP a stale som skusal rozne kodeky nainstalovat a potom odinstalovat a dal som druhy.

Roby to taketo problemi aj vam, alebo ake kodeky instalujete vy?

vopred dakujem za pomoc

Saxel
13-07-2009, 09:28
Problém se "soubory avi" je velmi široký pojem. V avi kontejneru může být video enkódované velmi rozličnými enkodéry. Vegas je nástroj zejména pro střih videa z videokamer. Pro střih různých "internetových" formátů jako DivX, XVid a podobně jsou vhodnější jiné nástroje, jako např. VirtualDub. Né že by to ve Vegasu nešlo, ale obvykle je to doprovázeno právě problémy s instalací vhodných kodeků.

ruso
13-07-2009, 09:40
Aha dakujem za radu, skusim sa pozriet po tom programe a nebudem sa uz trapit s kodekmi. Ja sa totizto do toho moc nerozumiem a myslel som ze subor avi je jednoducho suborom avi a bud to ho berie alebo neberie.

este by ma zaujimalo ci je nejaky soft ktory vie prekodovat rozne suobry do formatu avi tak ako ho pozn vegas, aby som nepouzival zbytocne viac strihovych programov.

este raz vdaka za radu

ruso
13-07-2009, 22:19
skusal som ten virtual dub, ide to tam oka, ale ja by som to predsa len radsej robil vo vegase ked ho uz mam.

video aj nahlady mi idu, problem je len ze nebere v uvahu vobec zvukovu stopu a to ani ked chcem vlozit do zvukovej stopy cisto waw subor...

ak by ste mi niekto vedel poradit co stym tak by som bol rad, dakujem

Saxel
14-07-2009, 06:30
VirtualDub má ještě jednu výhodu, a to že pokud budeš video jen střihat, umí "Direct stream copy", což znamená, že video není znova komprimováno, ale že je přímo kopírováno do výstupního souboru. Je to velmi rychlé a bez ztráty kvality.
Jestli chceš s DivX/XviD videem mermomocí dělat ve Vegasu, zjisti si, jakým encodérem bylo vytvořeno a stejný nainstaluj do systému. Cesta přes různé codecpacky obvykle nevede ke snadnému cíli.

festr
15-07-2009, 07:42
Vcera jsem zkousel Vegas 9 PRO s AVCHD a kdyz jsem strihal videa v AVCHD a dal renderovat video do stejneho formatu, tak video taky jen kopiroval bez rekomprese. Jenze stacilo dat jakoukoliv upravu v timeline (fade, prechod) a uz se od toho mista renderovalo az do konce, coz je skoda.