PDA

Zobrazit plnou verzi : aký FILM akou kamerou ?

MOJE
02-01-2005, 11:17
Neviete náhodou o nejakej WWW, kde je napísané aký film je točený akou kamerou (myslím tie viac známe).

DÍKY

Hawkey_tvf
02-01-2005, 11:21
vacsina filmov je tocena Arriflexom alebo Panavisionmi, pricom na 1 film sa pouziva VELA druhov kamier podla potreby
ak sa nemylim Arriflex uz tiez obhosopodaruju boys z Panavisionu

totiz Panavision sa ani neda kupit, to sa prenajima aj so vsetkym dalsim bordelom co k tomu potrebujes, a je to akoze z dovodu bezproblemoveho supportu (a, hehe, samozrejme monopolu...)

MOJE
02-01-2005, 11:37
Ale kdesi som videl WWW, kde sú použité tie obyčajné XL1, VX2000, PD150, ....

Hawkey_tvf
02-01-2005, 12:21
hovoril si FILM, nie nieco v zmysle dokument/TV inscenácia a pod.
v tom pripade ak mas na mysli nieco co sa toci na pasku tak hlavne Ikegami a Sony (s dost velkym odstupom) a pokial budeme trvat na DV tak asi po Ikegami pojde Canon (vyssie modely maju vymenne objektivy zhodne s fotoaparatmi = vyssia kvalita ako videoobjektivy) a niekde v zadku zbytok sveta

MOJE
02-01-2005, 13:47
Tak SORRY, ak som sa nepresne opýtal. :-I

distortion
02-01-2005, 17:41
na imdb pod technical specification je vetsinou na jakej typ kamery nebo spis na jakej system byl danej film natocenej, je teda fakt ze skoro vsechny 35mm sou prave ty panavision a arriflex, je to standard a hollywoodsky spolecnosti na to maj docela dobry podminky

MOJE
02-01-2005, 18:55
Čiže PANAVISION je všetko 24P :-I

PS: Ten METAL ZONE je tvoja výroba? 8-)

distortion
02-01-2005, 19:11
jasan ze 24P, dyt je to celuloid, na vsechen celuloid krome 8mm se nataci 24snimku za seKUNDU:))

MT2 vyrabi BOSS prece, je to videt i na tom obrazku, nejlepsi distorsion na trhu:)))))))))))

Krtek
02-01-2005, 20:38
DV kamery se používají snad jen u nás, protože je to levnější. Jinak s profi filmovýma kamerama je problém. Zřejmě se Ti nevyplatí kupovat kameru za několik melounů. Můžeš si je pronajmout za nemalé peníze i s technickým pracovníkem a veškerým vybavením z ČT, ale:
Musíš si koupit u ČT zároveň i film. Kodak Eastman Color stojí v USA cca 1 dolar metr. U nás stojí někdy i 2x tolik. Dále si to musíš nechat v ČT i vyvolat. V německu je to o 40% levnější. To nemluvím o tom, že hodně filmaří podstupuje po roce svoje práva ČT, jinak by vůbec žádnej film ani nevznikl. Pokud ovšem pan Troška nenatočí svůj Kameňák ve kterém mu polovinu rozpočtu zamáznou sponzoři.

videoman
14-01-2005, 14:30
Jo a když se na ceně projeví i to, že stupidní dokument o ničem tvoří štáb padesáti lidí. :OO