PDA

Zobrazit plnou verzi : jak to ze nejde precist xvid ve VEGASU 5??

us-boi
01-01-2005, 23:57
Mam video zachyceny z DV kamery a prez VirtualDub jsem si tam hodil napevno titulky (cas + datum) a zkompresoval jsem to xvidem 1.0.3. a ve vegasu mi to pise u videa: Streams attributtes couldn not be determined. delam neco spatne nebo Vegas neumi cist xvid??

Hawkey_tvf
02-01-2005, 06:22
A inde ti to otvori?
Vegas sa zrejme pokusa pouzit na otvorenie prednostne DS filter, ktory ale XviD neobsahuje (na Nicovej stranke je nejaku starsi separatne). Da sa to obist dekodovanim DivXovskym dekoderom, treba tam zaskrtnut aby defaultne dekodoval vsetky ISO MPEG-4. (DivX Decoder Configuration Utility v Start Menu a tam oznacit v Quality Settings Support Generic MPEG-4.)

us-boi
02-01-2005, 08:39
Mno ja zatim pouzivam jen Vegas v prehravacich to funkguje. Muzes mi dat odkaz na tu jeho stranku?? a v tom nastaveni Xvidu nic takoveho neni ;_(

Hawkey_tvf
02-01-2005, 09:32
No v nastaveni XviDu to nie je, to je v nastaveniach DivXu, CITAJ PORIADNE!

Inak... pozeram Koepiho stranku (jeden z autorov binariek XviDu pre Windows) a podla toho v jednotkovych verziach, prinajmensom 1.0.3, uz DS filter je, takze zacinam mat podozrenie ze nieco smrdi v tvojom systeme... potom to teoreticky moze byt aj tak, ze nieco ine (DivX?) ti skusa dekodovat XviD ale to "mentalne nezvlada" (v tom pripade treba naopak odznacit tu moznost co som spomenul vyssie). Pripadne daka kolizia ineho druhu... nemas ffdshow? Tiez vie robit problemy.

Skus instalovat toto: http://www.koepi.org/XviD-Dec-1.0-Beta3.exe

to je ten DS dekoder... ale podla toho co vidim by mal byt v 1.0.3 builde tak neviem odkial vietor fuka.

us-boi
02-01-2005, 10:08
Dekuji MOOOOOOOOC asi to bylo tim ze ty kodeky bylo novejsi nez VEGAS nebo nejak tak ;_)))) THX :-D

ODSakEda
02-01-2005, 10:44
Taky mě kdysi Vegas ani neotevřel XviD, což vyřešilo nainstalování novší verze od Koepiho!

us-boi
02-01-2005, 11:12
Hmm tak kdyz uz mi to jde ve Vegasu tak zase nemuzu kompresovat video do Xvidu ve Virtualdubu. da se tahle veze sehnat i jako encoder Hawkey?

Hawkey_tvf
02-01-2005, 11:59
Chlapi este raz:
Vegas na DEKODOVANIE potrebuje DirectShow filter (presnejsie DS dekoder), ktory by ak som na Koepiho stranke dobre cital mal byt v tej 1.0.3 standardne (a inak je to ten XviD-Dec-1.0-Beta3).
Na KODOVANIE potrebuje Vegas Windows ACM kodek, cize normalne behavu instalaciu XviDu... takze pokial si neodinstaloval XviD ked si instaloval ten dekoder nevidim dovod preco by to nekodovalo?! cize musis mat instalovany ACM kodek (normalna binarka XviDu 1.0.3) samozrejme a ak to v tom Vegase nedekoduje tak aj ten DS dekoder.
Vo VD sa na rozdiel od Vegasu dekoduje cez VfW dekoder - co je starsie rozhranie ako DS (tento dekoder je odjakziva sucast standardnej instalacie XviDu) cize nie cez DS. Koduje sa opat cez ACM.

vitosek
18-05-2005, 21:18
No mě to pořád nejede, mám nainstalovaný Vegas 6, Xvid 1.1.0 a taky jsem zkusil doinstalovat XviD-Dec-1.0-Beta3 ale pořád ta samá chyba - ve vegasu se načte pouze zvuk :-(

Modena
18-05-2005, 21:42
Video z DV kamery - do obálky *.AVI (Vegasem) - do Vegasu + titulky - a pak si to komprimuj XviDem třeba na disketu ! :-E
Proč trápit střihovej soft takovou komprimací s malým datovým tokem, když se mu nejlépe pracuje s nekomprimovaným formátem ? 9-)
Ušetříš si spoustu starostí ! :-D

vitosek
18-05-2005, 21:59
Video z DV kamery - do obálky *.AVI (Vegasem) - do Vegasu + titulky - a pak si to komprimuj XviDem třeba na disketu ! :-E
Proč trápit střihovej soft takovou komprimací s malým datovým tokem, když se mu nejlépe pracuje s nekomprimovaným formátem ? 9-)
Ušetříš si spoustu starostí ! :-D
No jo, ale když už potřebuju otevřít Xvid video a to z jakéhokoliv důvodu, např. použití určité pasáže v jiném, stříhaném videu, tak to nepujde.

stayman
18-05-2005, 22:32
Musis mat filter, kodek prave ten, ktorym to bolo enkodovane, tak mas najvacsiu istotu, ze ti to otvori, vies, ludia nemaju co robit a vymyslaju take hovadiny ako je XviD a pod. :-k

starej_vul
19-05-2005, 13:28
Třeba by pomohlo ... nemáš ty kodeky z nějakého MULTI-Packu ????

Saxel
20-05-2005, 06:10
No mě to pořád nejede, mám nainstalovaný Vegas 6, Xvid 1.1.0 a taky jsem zkusil doinstalovat XviD-Dec-1.0-Beta3 ale pořád ta samá chyba - ve vegasu se načte pouze zvuk :-(
No, třeba mě Vagas zbaštil video XviD až když jsem mu předhodil dekodér z DivX 5.21 (paradoxně), jenže pro změnu jsem měl problém se zvukem. Co se týká těchto kodeků, je Vegas opravdu příliš vybíravý. Trochu mě to udivuje, i když je primárně určen pro střih DV formátu.

stayman
20-05-2005, 06:34
Ja sa tomu ani nedivim, vsak si pozri verzie tych prasivych kodekov, niekedy ani sami po sebe neotvoria, alebo len prave to, co enkodovali.. Vegas pomocou svojej kniznice AVI si taha iba potrebne DSfiltre zo systemu, podla toho ako sa hlasia no a staci ze mas nejaky bordel a uz sa to bije... Inak aj mne otvara DivX vsetko, aj XviD, ale niekedy to spadne... Lepsie je si to predtym oddelit vo VD..