Zobrazit plnou verzi : Vegas 7 a audio
Stano_tvf
04-06-2009, 00:15
Potrebujem spracovať nejaké video so zašumeným, mierne praskajúcim zvukom ( pripomínajúci poškrabanu gramoplatnu. Keď som si robil gramoplatne na CD (dosť dávno), mal som nejaký editor, ktorý dokázal eliminovať praskanie, resp. šumy. Neviete čo to bolo, aby to spolupracovalo s Veghasom? Skušam napr. CoolEdit, Goldwave, ale odtránenie praskania som tam nevidel.
Potrebujem spracovať nejaké video so zašumeným, mierne praskajúcim zvukom ( pripomínajúci poškrabanu gramoplatnu. Keď som si robil gramoplatne na CD (dosť dávno), mal som nejaký editor, ktorý dokázal eliminovať praskanie, resp. šumy. Neviete čo to bolo, aby to spolupracovalo s Veghasom? Skušam napr. CoolEdit, Goldwave, ale odtránenie praskania som tam nevidel.
V CoolEditu/Auditionu to JE ve filtrech Noise - jinak nejlepčí filtry na to má Acoustica PlayItAgain.
Docela dobře se funguje balík od izotope.
Stano_tvf
04-06-2009, 13:30
Diky, skúsim. Ešte jeden dotaz - mám nejaké čerstvé video z Ríma, zábery z ulice (ruch, autá, ale aj rozhovor). Ako by ste eliminovali pozadie, ruch tak, aby ten rozhovor podľa možnosti zostal. Videl som to iba v US thrilleroch :-))
Podle možnosti,jak sám píšeš...záleží v jakým stavu to audio je...pokud se frekvenčně ruch okolí potkává s hlasem,je to asi dost obtížně řešitelný..zkusil bych to nějakým equalizerem s uzkým nastavením frekvenčního pásma a frekvence ruchu potlačit.
Stano_tvf
05-06-2009, 11:59
Díky, skúsil som Goldwave, je to O.K. Doporučujem. Má filtre, redukcie šumov a špičiek ( s nastaviteľnými parametrami) a pod. Šum z ulice odfiltroval perfektne, rozhovor ostal.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.