PDA

Zobrazit plnou verzi : MKV to AVI

RaDim_
27-05-2009, 16:34
Nevíte o způsobu (programu) jak převést MKV do AVI bez rekomprimace obsahu. Mám totiž zařízení, které dokáže přehrát x264 a AVI, ale neumí MKV. A potom mám video v MKV (x264).
Zkoušel jsem to v programech jako VirtualDubMod a Avidemux, ale nic. VirtualDubMod mi jedno video otevíral do nekonečna - psal že načítá video a psal kolik má načteno kB a když byl asi ve 3/4, tak začal načítat zase od začátku - a druhé video mi otevřel, ale naházel u toho spoustu chyb a uložit to nešlo. Avidemux otevřel, uložil, ale výsledek nelze přehrát. Zkoušel jsem i nějaký MKV Extractor, kterým jsem z MKV vytáhnul video stream. Ten to uložilo s koncovkou h264 (myslím) a tento soubor jsem nedokázal v ničem zpracovat. Potom jsem zkusil ještě několik programů co jsem našel na sourceforge.net i jinde, ale neuspěl jsem. Díky za rady.

artam
27-05-2009, 18:03
Skus avidemux.

doplnenie: v Preferences v zalozke Output zaskrtni volbu "Create OpenDML files", potom by to uz mohlo ist prehrat.

Saxel
28-05-2009, 06:23
Zkus AVC2AVI z této stránky: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=89979

RaDim_
31-05-2009, 11:43
artam: Jde uložit, ale nejde přehrát. Jde ale otevřít ve virtualdubu a v něm uložit, ale potom pořád nejde přehrát.

Saxel: Ten odkaz na tom foru nefunguje. Našel jsem to ale tady http://www.mediafire.com/?benx1hcmd0p a spolu s MKVExtractorem jsem se to snažil převést, ale výsledné avi zase nejde přehrát. Když ho chci otevřít ve virtualdubu, tak začne rekonstruovat "missing index block" a potom nahlásí nějaké chyby. A pak to stejně nejde uložit.
EDIT: Tak nakonec to virtualdub uložil (jenom mu nějakou dobu trvalo než vůbec ukládat začal). Ale když si to potom pustím (což jde), a chci ve videu poskočit vpřed, tak se to zasekne (nebo to trva moc dlouho, čekal jsem asi 2 minuty). Takže v celku nepoužitelné. Zkoušel jsem to ještě prohnat přes Avidemux, ale je to stejné. A když chci ten původní AVI soubor otevřít a Avidemuxu, tak to neotevře a GSpot u původního AVI hlásí, že je poškozené.