Zobrazit plnou verzi : Premiere a zakladni strih
Juri Killer
08-04-2009, 19:24
Dobry den.
Jsem zacatecnik s upravou videa.Mam Adobe CS3 Master Collection.Vyuzivam ho na profi upravu fotek a DTP..Soucasti balika je aj videoeditor Premiere.Manual jsem stratil,proto se ptam.
Uplne zakaladni problem..Mam avi video a chci z nej ulozit jen cast napr od 24min po 28 min..Vubec nevim jak ten usek oznacit a a pak jej ulozit,exportovat..Dekuji za rady.
pán ztratil manuál :D ....
Doporučuju použít klávesu F1 (help) a tam jemně nahlédnout do kapitoly edit (střih). Základní věci jsou tam popsané, takže je nemá cenu sem tapetovat.
Pro pochopení prostředí programu použij stejný help, najdi v začátku popis oken (layout).
Pro návod v češtině stačí zajít do knihkupectví, základy jsou stejné, takže lze koupit i nějaký levnější manuál starší verze.
Juri Killer
08-04-2009, 20:50
Myslite ze dnes sezenu jeste nejaky knihkupectvi?Asi se jdu ucit anglicky abych pochopil F1.Dik za vycerpavajici odpoved plnu hodnotnych informaci..Nevedel jsem ze je to top secret
No dáš ho na timeline, zkrátíš a dáš export. Moc netuším co na tom chceš popisovat.)
Napiš radši nějaký konkrétní problém.
jj, odpověď nezklamala :-) .
To knihkupectví zkus třeba zítra .-) , nějaké ty základní znalosti totiž střih videa chce a popisovat "jak sešlápnout plynový pedál" nikoho řídit nenaučí. Každá odpověď tě postaví před novou otázku, pro absolutního laika je knížka v češtině správná cesta.
Jenom abys pochopil, je to prostě podobné jako bych se zeptal: Jsem střihač, koupil jsem Master Collection a chtěl bych si profesionálně upravit fotky ve photoshopu. Jak na to?
Podívej se aspoň na tohle nebo hledej dál, je to sice anglicky ale když se pozorně podíváš, uvidíš.
http://www.youtube.com/watch?v=RFXp6kKUyjY
Navíc je tady ve fóru sekce Vše pro Premiere. Tam se podívej, najdeš tam nejen návody a např. i češtinu do premiere.
Nebo třeba začni tady .-)
http://www.mediacollege.com/adobe/premiere/pro/tool/
(*koukal jsem MIHI, že jsi byl jen o malou minutku pomalejší .-) )
Juri Killer
09-04-2009, 19:19
Dekuju.To skracovani je totalne primitivni..ale genialne reseni :) Jinak..nevite proc mi nechce imortnout flv soubor? Pise ze neznamy format.Kodek mam posledni k-lite 32 bit..(64 bit mi na 64 viste nebere avi jako video jen jako audio)
edit...kdyz to dam ulozit se zvukem acc,pak nic neslisim,pak video kdyz dam 16:9 tak udela 4:3 a kdyz dam 4:3 tak udela video s pruhy nahore a dole..je to komplikejsn
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.