PDA

Zobrazit plnou verzi : Premiere a zakladni strih

Juri Killer
08-04-2009, 19:24
Dobry den.
Jsem zacatecnik s upravou videa.Mam Adobe CS3 Master Collection.Vyuzivam ho na profi upravu fotek a DTP..Soucasti balika je aj videoeditor Premiere.Manual jsem stratil,proto se ptam.
Uplne zakaladni problem..Mam avi video a chci z nej ulozit jen cast napr od 24min po 28 min..Vubec nevim jak ten usek oznacit a a pak jej ulozit,exportovat..Dekuji za rady.

Pave1
08-04-2009, 19:47
pán ztratil manuál :D ....

Doporučuju použít klávesu F1 (help) a tam jemně nahlédnout do kapitoly edit (střih). Základní věci jsou tam popsané, takže je nemá cenu sem tapetovat.

Pro pochopení prostředí programu použij stejný help, najdi v začátku popis oken (layout).

Pro návod v češtině stačí zajít do knihkupectví, základy jsou stejné, takže lze koupit i nějaký levnější manuál starší verze.

Juri Killer
08-04-2009, 20:50
Myslite ze dnes sezenu jeste nejaky knihkupectvi?Asi se jdu ucit anglicky abych pochopil F1.Dik za vycerpavajici odpoved plnu hodnotnych informaci..Nevedel jsem ze je to top secret

MIHI
08-04-2009, 22:16
No dáš ho na timeline, zkrátíš a dáš export. Moc netuším co na tom chceš popisovat.)
Napiš radši nějaký konkrétní problém.

Pave1
08-04-2009, 22:31
jj, odpověď nezklamala :-) .

To knihkupectví zkus třeba zítra .-) , nějaké ty základní znalosti totiž střih videa chce a popisovat "jak sešlápnout plynový pedál" nikoho řídit nenaučí. Každá odpověď tě postaví před novou otázku, pro absolutního laika je knížka v češtině správná cesta.

MIHI
08-04-2009, 22:33
Jenom abys pochopil, je to prostě podobné jako bych se zeptal: Jsem střihač, koupil jsem Master Collection a chtěl bych si profesionálně upravit fotky ve photoshopu. Jak na to?

Podívej se aspoň na tohle nebo hledej dál, je to sice anglicky ale když se pozorně podíváš, uvidíš.

http://www.youtube.com/watch?v=RFXp6kKUyjY

Navíc je tady ve fóru sekce Vše pro Premiere. Tam se podívej, najdeš tam nejen návody a např. i češtinu do premiere.

Pave1
08-04-2009, 22:49
Nebo třeba začni tady .-)

http://www.mediacollege.com/adobe/premiere/pro/tool/

(*koukal jsem MIHI, že jsi byl jen o malou minutku pomalejší .-) )

Juri Killer
09-04-2009, 19:19
Dekuju.To skracovani je totalne primitivni..ale genialne reseni :) Jinak..nevite proc mi nechce imortnout flv soubor? Pise ze neznamy format.Kodek mam posledni k-lite 32 bit..(64 bit mi na 64 viste nebere avi jako video jen jako audio)

edit...kdyz to dam ulozit se zvukem acc,pak nic neslisim,pak video kdyz dam 16:9 tak udela 4:3 a kdyz dam 4:3 tak udela video s pruhy nahore a dole..je to komplikejsn