PDA

Zobrazit plnou verzi : prirodzene farby

faster
26-12-2004, 14:25
ahoj!
neviete poradit niekto, ako nastavit aspon trochu prirodzene farby, aj bez toho, aby som potreboval 100 000.- kameru :-) aspon trosku profesionalnejsi vyzor. dakujem pekne a ak to uz niekde je, tak sa ospravedlnujem...

Hawkey_tvf
26-12-2004, 15:26
... skus presnejsie popisat co mas za problem a za kameru.

faster
26-12-2004, 15:36
kameru mam panasonic nv-ds29, ale ide mi hlavne o svetelnost obrazu. proste... ked si pozriem amaterske video a film v telke, je tam svetlo uuplne ine. viem, ze tam hraju rozne clony a reflektory, ale aspon nejak sa k tomu priblizit pomoco vegas... alebo aspon nejaky trik pri natacani nie je? ale asi by najviac bodlo to editovanie vo vegase. vdaka

Hawkey_tvf
26-12-2004, 16:10
ja mam aj NV-DS30 a na dany cenovy level je to good, a tvoja je to iste bez DV-in, vyhoda je aj ta, ze ma relativne velke CCDcko
trik pri natacani? no, je - manualne nastavovanie expozicie :-E
DV sa filmu nemoze priblizit ani nahodou, ale mozes dodatocne upravit napr. gradacne krivky - strmsie na zaciatku a na konci a uprostred naopak
dalej tocit nie za tvrdeho svetla, skor za plocheho
dalej musis dostat do oka korelaciu toho co vidis a toho co zobrazi kamera a to je uz vec praxe, skratka musis skusat, tocit, hrat sa s tym...

faster
26-12-2004, 16:22
ok diq. inak chcel som kupit 30, ale nemali ju vtedy a ja nedockavi debil som nepockal tyzden, kym znova dorazi do skladov a bral som 29... teraz mi dv-in dost chyba. ale su tam este dake vylepsenia. co uz. ale diq za rady.... inak niekde som na to co hladam tutorial, ale ani za nic si nespomeniem kde to bolo. tam to pisali ako to robit... ok. vdaka

DUsoft
26-12-2004, 17:51
Ahoj. Přihřeji si polívčičku. Na http://www.dusoft.cz si najdi odkaz Videokurs. Snažím se tam soustřeďovat všechny informace ohledně natáčení videokamerou, které jsem za léta nashromáždil, nebo které mi sdělili kamarádi "od fochu". :-)

faster
28-12-2004, 10:32
no.. ked tak pozeram tv, tak vidim krajsi obraz aj na akciach, ktore neboli umelo esvetlene. napr. hokejovi zapas, koncert a podbne. je tam vidiet nejaku tu profesialitu a ten pekny obraz. viem ze bez dobrej kamery sa neda vsetko ,ale nejak to cez vegas ist musi. ja som sa pohral s osvetlenim a celkom sa dalo, keby ste niekto vedeli aspon, ako presne nastavit osvetlenie, pre dobry zaber, popripade pre rozne zabery v roznych podmienkach.

chcem toho malo. ze? 9-)

vdaka