Zobrazit plnou verzi : Vyhody Vegas proti Premiere
V teto diskuzi jsem mnohokrat cetl, ze Sony Vegas je mnohem lepsi software proti Adobe Premiere. Rad bych jeden z techto programu koupil a nevim, ktery si mam vybrat. Mohu prosim vedet skutecne vyhody Vegasu proti Premiere. Je to spousta penez a nerad bych se spalil. Zatim delam v Pinnacle Studiu. Dekuji
Tomas
P.S. Zatim se mi jevi jako stejne, akorat, ze o Premiere zde vyslo nekolik knih - cestina je cestina. :-)
starej_vul
23-12-2004, 07:20
Jak jde o peníze končí všechna sranda. A ta otázka je špatně položena. Každému se líbí to s čím právě dělá... :-)
dyt si vyzkousej naky dema anebo crckly verze taky lehko najdes. to snad neni takovel problem.
dyt si vyzkousej naky dema anebo crckly verze taky lehko najdes. to snad neni takovel problem.
To neni problem, ale kdyz to nainstaluji, tak se s tim budu ucit minimalne tyden a jeste spoustu veci prehlednu. Myslel jsem, ze v diskuzi bude nekdo, kdo ma s obema programy zkusenosti a poradi v cem je ktery lepsi...
Tomas
Stahuj trialy a skuz si to , nenech se nikym ovlivnit.
Striham v Premiere 6.5 , mam te presvedcit, ze to je to prave a nejlepsi , ja te presvedcim jestli chces :-)
Hawkey_tvf
24-12-2004, 11:37
Je to v prvom rade hlavne ergonomicka zalezitost, Adobe sa stale drzi svojho postMacovskeho layoutu a ten rodenym windowsakom velmi nesedi... pokial nie su zaroven DTPaci, kde im ine fakticky nezostava. V Premiere dost dlho hladas kde co je, vo Vegase "tak nejako samozrejme klikas".
IMHO je to fakt +/- jedno ci strihas vo Vegase, v Premiere alebo v comkolvek od tejto kategorie vyssie, da sa povedat ze od tych asi ... 500 (?) USD hore uz urobis vsetko. Ja striham (citaj viem takmer plynule pracovat, ale v praxi na tom robim tak 10x rocne) aj v Avide XPress a to je skoro rovnaky brutal ako Premiera. Ibaze vo Vegase robim vsetko asi 10x rychlejsie.
Ja som presiel Premiere 5.1, 6.0, 6.5, Pro.
Potom som sa pustil do Vegasu.
Zo zaciatku som pracoval striedavo v jednom a striedavo v druhom.
Dnes uz som Premiere vykopal z PC definitivne a pracujem iba s Vegasom. Su este veci, ktore neovladam pretoze som ich zatial nepotreboval, ale ucim sa postupne.
K Premiere sa uz nevratim.
imported_jozo
24-12-2004, 13:09
Ak mas kartu aj s vystupom, a pouzivas to tak ten program, ktory ma podporu toho vystupu. U mna je to len Ulead media studio. Pokial to chces kupit tak sa tomu budes venovat vazne, tak myslim ze ten druhy monitor /TV/ je potrebny. Aj ked len TV o uhl. 37cm
ODSakEda
24-12-2004, 13:27
V Premieře jsem někdy dlouho tápal, to je fkat, ale ve Vegsu intuitivně klikám v duchu systému a logiky windows a nepotřebuji návod ani češtinu a funguje to :-D (co myší chytím a táhnu nebo kliknu, to program i za jízdy v reálném čase dělá logicky a co udělám to i hnet vidím a snadno odhadnu co je moc a co málo, neb zadávat číselné parametry chce více zkušenosti)
A já jsem líný něco studovat, když to nemálogiku, tak mě to nebaví. Profisionalitou funkcí jsou však oba programy-editory snat shodné.
Jen dodávám, že Premiera mi vykázala určitou nestabilitu při práci XviD (někdy jej neuměla zobrazit, asi dle použitého a nastaveného kodeku, jindy padla uprostřed práce!...) Vegas byl stabilní!
Je to ale jen moje subjektivní zkušenost (pro rýpaly, a ani není dobré zobecnovat na základě jensvých a pár zkušeností!).
Ulead, a Pinnacl jsou proti oboum dětský hračky, ale pro základní mastering, tomu kdo se tím nechce moc zabývat a investovat, jsou dostačující a někdy i zadara (tedy přesněji k hardweru-kartám, kamerám a pod.)!
Hawkey_tvf
24-12-2004, 13:46
ODSak: pocuj, ty majster sveta v strapnovani sa, uz si niekedy pocul nieco o Pinnacle Liquid Edition? A o HW Pinnacle Liquid? Asi nie, pretoze Pinnacle rozhodne ROBI aj high-end.
Koniec koncov ani u Uleadu neradno mylit si VideoStudio a MediaStudio Pro.
Osvícený
24-12-2004, 20:36
Přesně tak. Aj PINNACLE umí dělat profi softy. Například Liquid Edition 6.0 (ale i starší verze,třeba 5.0 jsou dost brutal).
Například právě verze 6.0 mně osobně dost mile překvapila. Je opravdu super...
Hawkey_tvf
25-12-2004, 02:10
Osviceny: skoda len, ze nevedia pisat ovladace ;-)
Nasiel som verziu 5.5., ale chcel som vidiet aj 6.0.
StD
Ak to nie je tajne, aku TV kartu mas ty. Viem ze je to pinnacle. Hladam nieco na stahovanie a sledovanie TV programov cez kabelovku a neviem este co.
OMFG ved je to TV PRO. 9-)
Mám starou doobrou PCTV Pro s tunerem Philips 2. generace (koupenou second-hand) a naprostá spokojenost. Ale je to OT. Vegas sice mám, ale ručičkám/hlavičce se nechce, tak dělám jen jednoduchý střih Mpeg2cut a ProCoder s PowerProducerem mi vystačí... Na tyto jednoduché práce není potřeba víc (už tak je to jako zabíjet mouchu kanonem...)
Ja na grabovanie z analogovej kamery (digital nevlastnim :-((( ) mam od DVC150. Strih robim v PS9+ a uz som jej vychytal muchy. Ako vravis na Vegas som lenivy a casu tiez nie je navyse (dobra vyhovorka) :-E . Idem sa pozriet do kariet tam je myslim sekcia na nu a uz ju dali moderatori ako dolezite, tak ju netreba hladat. Da sa s nej grabovat aj v AVI ?
Ideální je Mjpeg (Morgan 3 u mne) v ATV2000 -- funguje i na slabších platformách. Mimochodem, mám také full Pi Studio8, ale nelíbí se mi, jak při renderingu a vyhledávání přechodů scén rozmazává...
Do AVI (DivX/XviD) grabují rovnou jiní "odborníci", nechci je jmenovat... To ale myslím není ta správná cesta.
Ideální je Mjpeg (Morgan 3 u mne) v ATV2000 -- funguje i na slabších platformách. Mimochodem, mám také full Pi Studio8, ale nelíbí se mi, jak při renderingu a vyhledávání přechodů scén rozmazává...
Do AVI (DivX/XviD) grabují rovnou jiní "odborníci", nechci je jmenovat... To ale myslím není ta správná cesta.
Ja som si este rozmazavanie nevsimol ? Diky za rady kuknem aj na na tu ATV 2000.
Nevím jak u zdroje z kamery (tu nevlastním a nic jsem takového nedělal), ale u zdrojového Mpeg2 z TVkarty a srovnání s tím co Studio "vyplivne" ven je to znatelné. Dá se to ale trochu zlikvidovat použítím patřičně nastaveného filtru Sharpen v ProCoderu na vstupu i výstupu (tj. 2x!). Ale jak říká Bullback, stejně je výsledek "mazanice" určená ke spotřebě :-D
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.