PDA

Zobrazit plnou verzi : Vyhody Vegas proti Premiere

thomaes
22-12-2004, 23:12
V teto diskuzi jsem mnohokrat cetl, ze Sony Vegas je mnohem lepsi software proti Adobe Premiere. Rad bych jeden z techto programu koupil a nevim, ktery si mam vybrat. Mohu prosim vedet skutecne vyhody Vegasu proti Premiere. Je to spousta penez a nerad bych se spalil. Zatim delam v Pinnacle Studiu. Dekuji

Tomas

P.S. Zatim se mi jevi jako stejne, akorat, ze o Premiere zde vyslo nekolik knih - cestina je cestina. :-)

starej_vul
23-12-2004, 07:20
Jak jde o peníze končí všechna sranda. A ta otázka je špatně položena. Každému se líbí to s čím právě dělá... :-)

Krist
23-12-2004, 11:52
dyt si vyzkousej naky dema anebo crckly verze taky lehko najdes. to snad neni takovel problem.

thomaes
23-12-2004, 19:27
dyt si vyzkousej naky dema anebo crckly verze taky lehko najdes. to snad neni takovel problem.

To neni problem, ale kdyz to nainstaluji, tak se s tim budu ucit minimalne tyden a jeste spoustu veci prehlednu. Myslel jsem, ze v diskuzi bude nekdo, kdo ma s obema programy zkusenosti a poradi v cem je ktery lepsi...

Tomas

ai
23-12-2004, 23:26
Stahuj trialy a skuz si to , nenech se nikym ovlivnit.
Striham v Premiere 6.5 , mam te presvedcit, ze to je to prave a nejlepsi , ja te presvedcim jestli chces :-)

Hawkey_tvf
24-12-2004, 11:37
Je to v prvom rade hlavne ergonomicka zalezitost, Adobe sa stale drzi svojho postMacovskeho layoutu a ten rodenym windowsakom velmi nesedi... pokial nie su zaroven DTPaci, kde im ine fakticky nezostava. V Premiere dost dlho hladas kde co je, vo Vegase "tak nejako samozrejme klikas".
IMHO je to fakt +/- jedno ci strihas vo Vegase, v Premiere alebo v comkolvek od tejto kategorie vyssie, da sa povedat ze od tych asi ... 500 (?) USD hore uz urobis vsetko. Ja striham (citaj viem takmer plynule pracovat, ale v praxi na tom robim tak 10x rocne) aj v Avide XPress a to je skoro rovnaky brutal ako Premiera. Ibaze vo Vegase robim vsetko asi 10x rychlejsie.

Tean
24-12-2004, 12:21
Ja som presiel Premiere 5.1, 6.0, 6.5, Pro.
Potom som sa pustil do Vegasu.
Zo zaciatku som pracoval striedavo v jednom a striedavo v druhom.
Dnes uz som Premiere vykopal z PC definitivne a pracujem iba s Vegasom. Su este veci, ktore neovladam pretoze som ich zatial nepotreboval, ale ucim sa postupne.
K Premiere sa uz nevratim.

imported_jozo
24-12-2004, 13:09
Ak mas kartu aj s vystupom, a pouzivas to tak ten program, ktory ma podporu toho vystupu. U mna je to len Ulead media studio. Pokial to chces kupit tak sa tomu budes venovat vazne, tak myslim ze ten druhy monitor /TV/ je potrebny. Aj ked len TV o uhl. 37cm

ODSakEda
24-12-2004, 13:27
V Premieře jsem někdy dlouho tápal, to je fkat, ale ve Vegsu intuitivně klikám v duchu systému a logiky windows a nepotřebuji návod ani češtinu a funguje to :-D (co myší chytím a táhnu nebo kliknu, to program i za jízdy v reálném čase dělá logicky a co udělám to i hnet vidím a snadno odhadnu co je moc a co málo, neb zadávat číselné parametry chce více zkušenosti)
A já jsem líný něco studovat, když to nemálogiku, tak mě to nebaví. Profisionalitou funkcí jsou však oba programy-editory snat shodné.
Jen dodávám, že Premiera mi vykázala určitou nestabilitu při práci XviD (někdy jej neuměla zobrazit, asi dle použitého a nastaveného kodeku, jindy padla uprostřed práce!...) Vegas byl stabilní!

Je to ale jen moje subjektivní zkušenost (pro rýpaly, a ani není dobré zobecnovat na základě jensvých a pár zkušeností!).

Ulead, a Pinnacl jsou proti oboum dětský hračky, ale pro základní mastering, tomu kdo se tím nechce moc zabývat a investovat, jsou dostačující a někdy i zadara (tedy přesněji k hardweru-kartám, kamerám a pod.)!

Hawkey_tvf
24-12-2004, 13:46
ODSak: pocuj, ty majster sveta v strapnovani sa, uz si niekedy pocul nieco o Pinnacle Liquid Edition? A o HW Pinnacle Liquid? Asi nie, pretoze Pinnacle rozhodne ROBI aj high-end.
Koniec koncov ani u Uleadu neradno mylit si VideoStudio a MediaStudio Pro.

Osvícený
24-12-2004, 20:36
Přesně tak. Aj PINNACLE umí dělat profi softy. Například Liquid Edition 6.0 (ale i starší verze,třeba 5.0 jsou dost brutal).
Například právě verze 6.0 mně osobně dost mile překvapila. Je opravdu super...

Hawkey_tvf
25-12-2004, 02:10
Osviceny: skoda len, ze nevedia pisat ovladace ;-)

Joe-Joe
25-12-2004, 08:44
Nasiel som verziu 5.5., ale chcel som vidiet aj 6.0.
StD
Ak to nie je tajne, aku TV kartu mas ty. Viem ze je to pinnacle. Hladam nieco na stahovanie a sledovanie TV programov cez kabelovku a neviem este co.

Joe-Joe
25-12-2004, 08:46
OMFG ved je to TV PRO. 9-)

StD
25-12-2004, 08:50
Mám starou doobrou PCTV Pro s tunerem Philips 2. generace (koupenou second-hand) a naprostá spokojenost. Ale je to OT. Vegas sice mám, ale ručičkám/hlavičce se nechce, tak dělám jen jednoduchý střih Mpeg2cut a ProCoder s PowerProducerem mi vystačí... Na tyto jednoduché práce není potřeba víc (už tak je to jako zabíjet mouchu kanonem...)

Joe-Joe
25-12-2004, 08:56
Ja na grabovanie z analogovej kamery (digital nevlastnim :-((( ) mam od DVC150. Strih robim v PS9+ a uz som jej vychytal muchy. Ako vravis na Vegas som lenivy a casu tiez nie je navyse (dobra vyhovorka) :-E . Idem sa pozriet do kariet tam je myslim sekcia na nu a uz ju dali moderatori ako dolezite, tak ju netreba hladat. Da sa s nej grabovat aj v AVI ?

StD
25-12-2004, 09:05
Ideální je Mjpeg (Morgan 3 u mne) v ATV2000 -- funguje i na slabších platformách. Mimochodem, mám také full Pi Studio8, ale nelíbí se mi, jak při renderingu a vyhledávání přechodů scén rozmazává...
Do AVI (DivX/XviD) grabují rovnou jiní "odborníci", nechci je jmenovat... To ale myslím není ta správná cesta.

Joe-Joe
25-12-2004, 09:17
Ideální je Mjpeg (Morgan 3 u mne) v ATV2000 -- funguje i na slabších platformách. Mimochodem, mám také full Pi Studio8, ale nelíbí se mi, jak při renderingu a vyhledávání přechodů scén rozmazává...
Do AVI (DivX/XviD) grabují rovnou jiní "odborníci", nechci je jmenovat... To ale myslím není ta správná cesta.

Ja som si este rozmazavanie nevsimol ? Diky za rady kuknem aj na na tu ATV 2000.

StD
25-12-2004, 09:22
Nevím jak u zdroje z kamery (tu nevlastním a nic jsem takového nedělal), ale u zdrojového Mpeg2 z TVkarty a srovnání s tím co Studio "vyplivne" ven je to znatelné. Dá se to ale trochu zlikvidovat použítím patřičně nastaveného filtru Sharpen v ProCoderu na vstupu i výstupu (tj. 2x!). Ale jak říká Bullback, stejně je výsledek "mazanice" určená ke spotřebě :-D