PDA

Zobrazit plnou verzi : překlad

Hans
15-12-2004, 06:06
VirtualDubMod mi při otevření souborů v Xvid vždy napíše tuto hlášku: Warning: nothing to output bframe decoder lag. Co to znamená? Slibuji, že se někdy naučím anglicky. Zatím dík.

Hawkey_tvf
15-12-2004, 13:48
Ze nedekodoval bidirectional frame, ktorym ten film zacina. To vies, XviD je taky "vychytany", "dokonaly" a "kvalitny"... nastav ako default dekoder DivX 5.2 a vyssi... malo by to ist bez protestu. Ale aj hento ide, len ho treba "namotivovat".

DJSmart
03-02-2005, 12:24
Ze nedekodoval bidirectional frame, ktorym ten film zacina. To vies, XviD je taky "vychytany", "dokonaly" a "kvalitny"... nastav ako default dekoder DivX 5.2 a vyssi... malo by to ist bez protestu. Ale aj hento ide, len ho treba "namotivovat".

mam taky isty problem s xvidom ....

kde sa to da nastavit aby sa ta hlaska nezobrazovala ???

Vdaka

pavelpt
03-02-2005, 15:32
Že jsem tak smělý, ta hláška vadí čemu ?

DJSmart
03-02-2005, 15:34
tomu ze ked to das spracovat tak to tam na zaciatku je v tom filme...

pavelpt
03-02-2005, 19:20
No dá se to i ustřihnout, takového fajnšmekra neznám, kterému by vadilo, že chybí frame a jinak když to tam zůstane, musíš mít zrak jako orel, aby jsi zaregistroval 1/25.
Já to prostě ustřihnu a víc se tím nevzrušuji.

DJSmart
03-02-2005, 21:04
neustrihnes, ked to ustrihnes a das to zakodovat ajtak to tam bude. lebo to je hlaska a nie frame...

vlada
04-02-2005, 02:01
A proč někdo chcete komprimovat XviD?
Každopádně jedná se o chybu AVI kontajneru a ne XviDu. AVI kontajner nepočítá s b-frames a tím vzniká tenhle problém. Obejít se to dá použitím "packed bitstream" při komprimování.
Pokud chcete takové video přeci jenom zkomprimovat, můžete
a) odříznout první snímek ve VD, což způsobí desynchronizaci se zvukem o 1/25 s
b) pomocí Avisynthu zduplikovat druhý snímek a nahradit jím první

Vláďa

pavelpt
04-02-2005, 08:38
Nezbývá nic jiného, když se potřebuji zbavit Qpel a GMC, jinak si to můžu přehrát jenom na počítači.

Onu "desynchronizaci" odrbu použitím skew 40 ms.

Hawkey_tvf
04-02-2005, 15:01
vlada: hehe prave som packed pitstream odporucal vo vedlajsom threade ;-) DivX dekoder ma aspon take IQ ze ked ako prvy frame lapne b-frame, poda si aj dalsi aby ten prvy dekodoval, t.j. da sa to osetrit v dekoderi
BTW ja uz teraz mam radost z x264... to rve H.264 do AVI a to uz je uplna zvrhlost